IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Aralık 2023, 18:09   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
PLUTO-KOVA Transiti (2024-2042)




Bu yazı dizisi oldukça uzun olacak ve parça parça yollayacağım arkadaşlar.

Astrolojide planetleri tanımlarken ikiye ayırırız; KİŞİSEL ve JENERASYON

KİŞİSEL; Güneş, Ay, Merkür, Venüs, Ay düğümleri, Mars, Lilith, Jüpiter, Satürn
JENERASYON; Şiron, Uranüs, Neptün, Pluton, Eris

Kişisel gezegenler gündelik hayatta doğrudan bizleri ilgilendiren konumdadırlar. Doğum haritamızda yükselen ve tepe noktası ile birlikte tipimizi, seçimlerimizi, reflekslerimizi, karakterimizi simgeler.
Yalancı mıyız yoksa kandırılan tarafta mıyız?
Vicdanlı mıyız, yoksa o alanda gözümüz kör mü?
Nasıl seviyoruz ya da sevilmekten hoşlanıyoruz?
İşte bu soruların cevaplarını kişisel işaretlerden alıyoruz. Gündelik hayatımıza etkileri bunlardır, ne tür maske takıyoruz içimize neleri gömüyoruz vb… işte doğum (natal) haritalardan bunları rahatça okuyabiliriz.

Jenerasyon gezegenleri ise, içine doğduğumuz toplumu anlatır.
Dindar bir çevrede miyiz?
İdeallerimiz nelerdir?
Genetik kodlarımıza ne kadar bağlıyız?
Doğduğumuz yer kaderimiz mi?

Doğum haritamız aslında doğduğumuz an çekilmiş olan bir astrolojik fotoğraftır. Ne kadar detaylı olursa o kadar bizlere benzer. İyi bir harita okuyucu, doğum haritalarındaki genetik, karma ya da fizyolojik hastalıkları saptamayı bilir. Bu şekilde de karşımızdaki kişinin hayat standardını, yaşam hızını ve kalitesini belirler.

Doğum haritasında bir de GÖMÜLÜ dediğimiz açılar yahut etkiler vardır. İşte bu gömülü etkileri ortaya çıkaran şey TRANSİT dediğimiz gökyüzündeki nesnelerin hareketidir. Yani biz doğuyoruz diye uzay/zaman sabit kalmıyor. Bütün öğeler ve işaretler yollarına kendi hızında devam ediyor. Bir gezegenin tüm burçları gezip turunu tamamladığı yere gelişine DÖNGÜ diyoruz.

Peki bu transitler yani gezegen hareketleri ne işe yarıyor. Hemen internet sitelerini açıp haberlere bakın, ani patlamalar, yangınlar, cinnet geçirip ailesini katledenler, intihar edenler vb.. işte hayatın olağan akışını bozan ve düzeni paramparça eden şey bu TRANSİT hareketleridir.

Bu transitleri hayatımızda SATÜRN ve URANÜS açıları ile yaşarız. Satürn 7-14-21-28 yıllık açılara sahip iken, URANÜS 21-42-63-84 yıllık açılara sahiptir. Hayatımızdaki dönüm noktalarına bakacaksanız bu yılları görürsünüz.

Peki ya büyük savaşlar? İşte yazımızın konusu buradadır. Bu kadar zaman kişilerden ve toplumdan bahsettik. Ancak sıra geldi daha üst bir perspektif ile bakmaya.

Hemen gözünüzün önüne getirin, 1. Dünya savaşı bitmiş, peşine de çok büyük ekonomik bir kriz yaşamış toplumlar. Eğer 1937 yılına gitseniz ve oradaki kişilere “ 2. Dünya savaşı olacak, ne düşünüyorsun?” deseniz size deli gözüyle bakarlardı. Bu kadar büyük yıkım sonrasında geçmişten ders çıkarıp bir daha büyük savaş olacağını ASLA düşünemezlerdi. Ama tarihten biliyoruz ki bu savaş oldu.

Diğer bir konu ise ATOM BOMBASI ile ilgilidir. Astrolojik açıdan baktığınızda atom bombasının atıldığı gün herkesin haritası farklı idi, kimsenin haritasında ölümleri okuyamazdınız, yatağında uyuyan yaşlıdan anne karnındaki çocuğa kadar hepsi bir anda öldü.

Yakınlarda yaşadığımız ve içimizi kanatan HATAY DEPREMİ ni düşünün. Kaybettiğimiz canların hepsinin mi haritası aynıydı?

İşte jenerasyon gezegenleri ve TRANSİTLER bu etkiyi verir.

Dini hassasiyeti olan arkadaşlar için hemen tanımlamasını yapalım;

Fıtrat = doğum (natal) harita
Kaza = transitler

Artık PLUTO TRANSİTİ konusuna giriş yapabiliriz.

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 18:06 -->-> Daha önceki mesaj 17:11 --

PLUTO dan bahsedelim;
Yönettiği: Akrep
Zarar gördüğü: Boğa
Güçlü olduğu: Aslan
Düşük olduğu: Kova
18 Şubat 1930 da Percival Lowel tarafından keşfedilmiştir. Tüm Zodyak çevresini 248 yılda dolaşır. Her burçta ortalama 21 yıl kalır.
Olağandışı yörüngesi nedeniyle, bir burçta kalma süresi 11 ila 30 yıl arasında değişir.
Arketipi: Büyücü, şaman.
Gölgesi: Kara büyücü
Prensibi: En derin dönüşüm gücü. Plüton simyacıların siyah altınını, derinliklerin kara zenginliğini, arkaik zamanların temel kaynağını, tüm manevi değerlerin ötesindeki arketipsel güçleri temsil eder. Plüton verimli, yaratıcı, iyileştirici olan arkaik dişi unsuru temsil ettiği gibi, karanlık, acımasız, zorba, sadist ve ölümcül güçleri de bünyesinde barındırır. Güneşe özgü bilinç Plüton u cehennemin dipsiz kuyusu gibi görerek korkar. Plüton ile yaşanan deneyimler daima güç ve acizlik, bağımlılık, tabi olma ve duygusal karmaşa ile ilişkilenir. Bunlar bazen saplantılı duygular da içerebilir. Güneş sistemindeki en küçük ve en uzak planet olan Plütonun homeopatiprensibine uygun bir etkisi vardır: dozu ne kadar küçük ve az anlaşılır olursa, etkisi o kadar fazladır.
Güçlü yönleri: Güçlü insan. Zekayı, hipnotik yetenekleri ve güçlü iyileştirme becerilerini içeren yetkin ruhsal güçler. Muazzam yaratıcı potansiyel, yoğun dirençlilik ve adeta insanüstü irade. Kendi kişilinde ve başkalarında ileriye dönük değişimler yaratma gücü. Enderin uçurumlardan bile korkmama yeteneği. Eskimiş değerlerin ve yapıların üstesinden gelme ve onları dönüştürme kapasitesi.
Problemli Alanı: Takıntılı insan. Gücün kötüye kullanımı. Sadizm ve diktatörlüğe eğilim. Bilinçli aklı egemenliği altına alan bilinçsiz
güçler ( onotom kompleksler ) Saplantılı ve takıntılı bir karakter, zararlı, engellenemez, dürtüsel davranan, fanatik, kendine ve başkalarına karşı yıkıcı davranan. Patolojik kontrol bağımlılığı. Olayları, insanları ve şeyleri oluruna bırakamama, koşullara belirli bir mesafeden bakamama.
Amacı: Derin gerçeği bulma yolunda radikal bir dönüşüm yaşamak. Yaşamdaki hiç bir şeyin olduğu gibi kalmayacağını, her başlangıcın, her doğuşun bir yok oluşu ve yeniden doğuşu getireceğini bilmek.
Plüton Prensibinin Temsilcileri: Analizciler, doktorlar, araştırmacılar, diktatörler, bilim insanları, spekülatörler, azılı suçlular, karizmatik liderler, demagoglar, kitle hareketi liderleri, hipnotizmacılar ve okültistler.
Fiziksel Bağlantıları: Cinsel organlar, yenilenme yeteneği
Mitolojik Bağlantıları: Hades(yunan=görünmez )/ Plüton veya dispater (roma=zengin adam) yer altı dünyasının tanrısı.Kronos ve Rhea nın oğlu, Zeus ve Poseidon un erkek kardeşi, ve (kaçırılan) Persephonenin kocası. Gölgeler dünyasının, derinden gelen bilgeliğin ve ölüm ve yeniden doğuşun sembolü.
Kaynak: Astrolojinin anahtar sözcükleri kitabı

PLÜTON
Fotoğraf araştırmaları ile 1930 yılında keşfedilen Plüton’nun gezegen statüsü bile hala tartışılmaktadır. Keşfi atom bombasının ilk defa üretilmesine denk gelmesi son derece manidardır. Zira yeni bir gezegenin keşfi uygarlığın yeni basamaklarına işaret eder. Tıpkı Uranüs ve Neptün’ün bulunuşunda olduğu gibi. Plüton’nun keşfi ile birlikte insanlık artık kendisi ile birlikte tüm dünyayı yok edebilecek bir kapasiteye, yüksek bir güce ulaştı. Plüton büyük güçlerin, büyük zenginliklerin ve hazinelerin gezegenidir. Mitolojideki karşılığı olan Hades’le yan yana düşünüldüğünde, yer altını, karanlığı, ve tıpkı kraliçe Iştarın yer altına inişi gibi büyük bir dönüşümü ve transformasyonu açıklar. Bu büyük güç sadece kendini dönüştürmekle de kalmaz, çevresini de değiştirmek ve yönetmek ister. Plüton aynı zamanda, bu yok edici güç eşliğinde yer altı güçlerini ve mafyayı da sembolize eder.
Plüton’un genel özellikleri
Mars’ın bir üst oktavı olarak da kabul edilebilen Plüton, derine inici, kurcalayıcı, bir bakıma psikanalitiktir. Yeraltının insandaki karşılığını bilinçaltı olarak görebiliriz. Plüton en derinlere inen, korkuları ve güdüleri ortaya çıkaran, arzuları açığa çıkaran, tutkuları ve gücü yönetme isteğini anlatan, bir volkan gibi belirli zamanlarda kendini aniden ortaya çıkarak hissettiren, yıkıcı ve taviz vermek istemeyen, inatçı güdüleri açıklar. Ölmek, yeniden doğan ve sürekli bir değişim içinde olmak evrenin en temel yasalarındandır ve son gezegen Plüton bu ilkeler ile çalışır.
Plüton ölü olan bir derinin vücuttan atılması gibi derin ve yavaş bir değişimi açıklar. Yok etmek ve ortadan kaldırmak, öldüresiye zorlamak ve baskı kurmak, korkutmak, bastırmak, sindirmek ve kişiler ve düşünceler üzerinde baskı uygulamak, derin devlet, sosyal alanda baskılar Plüton enerjisi ile açıklanırlar.
Psikolojik düzeyde Plüton kendi içimizdeki en büyük güce erişmek, kaderimizi yönlendiren büyük güçlerle yüzleşmek, bir bakıma ölümün kenarına gelmek ve ölümü her seviyede, duygusal, fiziksel ve ruhsal düzeyde deneyimlemektir. Böylece kişi, ölümle yüzleşerek ölümsüzlüğün anlamını ve kendi sınırlarını test eder. Plüton yoğun, zorlayıcı, ısrarcı, sürekli bir güç savaşı içinde olan ve manipüle eden enerjileri açıklar. Son derece dramatik, kendisini ve çevresini cezalandırıcı, acımasız ve mutlak olanı arayan biçimde hareket eder. Plüton’nun olduğu yerde hayatımızın, kaderimizin yönlendirici güçleriyle, gerçek benlik ve bilinçaltı ile karşılaşırız. Plüton her zaman yığınları, kitleleri etkiler, onlar aracılığıyla kendini ortaya koyar ve gücü kontrol dışı olacaktır. Plüton gücünü her yolu deneyerek ve tutkuyla hatta gizli güçler ve büyülerle kontrol ederek ortaya koyabilir.
Plüton’nun astrolojik sembolünde, yarım daire Ay ile kuşatılmış daire ruhun bütünlüğünü, ruhun ya da Güneş’in merkezini anlatır. Yarım daire Ay ise Ay’ın kadehidir ve geçmişin, ölü olanın, artık işe yaramaz olanın işaretidir. Plüton bu anlamıyla ölüme aracılık eder, yeniyi getirir. Yeniden dünyaya geliş üremenin de bir işaretidir ve bu yönüyle cinsellikle de bağ kurulabilir. Bu ruh altında maddeye yani haça bağlı durur. Bedenin üzerinde duran ruh ve Güneş kendini aşmayı, transı, kaçınılmaz transformasyonu anlatır.
Plüton altındaki olaylar ve meslekler Büyük dönüşümler, yığınların ölmesi ve yeniden doğması, milletlerin ölümü ve yeniden şekillenmesi, baskı ve soykırım, yer altı faaliyetleri, büyük güç ve servet peşinde hareket edilmesi ve yok edici duruma gelme, propaganda ve totaliter rejimler
Yer altında çalışanlar, madenciler, arkeologlar, büyük organizasyonların ve güçlerin başında olanlar, mafya, nükleer bilimciler, operatör doktorlar, hipnoz ve uzaktan etkileme kullanan kişiler, majisyenler
Fiziksel açıdan ve hastalık olarak Metabolizmanın hızı, karın boşluğu, kuyruk sokumu ve belkemiği bölgelerindeki sinirleri birleştiren merkezleri Vücutta mineral birikimine bağlı olarak artirit ve arteriyoskleroz, boşaltımla ilgili hastalıklar, endişe ve paranoyalar, kompülsif eğilimler
Plüton
“Yetkilendiriyorum”
En iyi kalite: Dönüşüm
En kötü kalite: Tersine çevirme (işleri alt üst etme)
Plüton, toplumun evrimindeki rolünüzü yerine getirmek için bastırılmış ego-arzu enerjilerini grup-arzu enerjilerine dönüştürmeye yönelik bilinçsiz dürtüyü temsil eder. Plüton cinselliği (Mars ile ilişkili enerjik arzunun aksine eylemin kendisini), saplantılı arzuları, dönüşümü, gücü temsil eder. Ve büyük servetin bileşenleri (yatırımlar, bankacılık, krediler, borçlar, ipotekler). Plüton, gerçek kargaşalar getiren şiddetli değişiklikler üzerinde hakimiyete sahiptir. Plüton en yavaş hareket eden gezegen olduğundan, bütün bir nesil aynı Plüton burcunu paylaşacak ve ona tarihsel önem verecektir. Bir bütün olarak uygarlıkta köklü ve kalıcı değişiklikler, Plüton'un burçlar aracılığıyla yaptığı hareketle ilişkilendirilebilir. Kişisel düzeyde, Plüton'un haritanızda işgal ettiği Ev, Plüton enerjisinin yaşamınızda nasıl tezahür ettiğini gösterecektir. Plüton, isteseniz de istemeseniz de, hayatınızda yenilenme gerektiren şeyleri dönüştürecek. Plüton'un haritanıza dahil olduğu, ancak iyileşme amacıyla dramatik krizler yaşayabilir veya korkunç acılara katlanmak zorunda kalabilirsiniz. Plüton, yalnızca yok edilenleri dönüştürmek ve yeniden oluşturmak için parçalanır. Plüton,
pervasızlık, zihinsel saplantı ve zorlama, duygusal direnç ve genel aşkınlık ile ilişkilidir. Aynı zamanda çözülmemiş gizemler, sırlar ve tabularla da ilişkilidir.
Plüton dönüşüm gezegenidir. Bilinçaltını, zoraki değişimleri, büyük işleri, evrimi, hayat verici kuvvetleri, yapma ve uygulamaları simgeler.
Küllerinden doğan Phoenix'in, yeniden doğuşun simgesidir. Sürekli başlangıç ve bitişler döngüsünü yönetir. Yüksek bir değişim gücüne sahiptir.
Ayrıca yüksek idealleri, bilinmeyen alemi, patlamaları, depremleri, kitlesel olayları da yönetir.
Plüton yıldız haritanızda hangi alanda güçlüyse o alanda her türlü zorluğun üstesinden gelmenize yardımcı olur. Her anlamda bir yoğunluk ve güç verir. Aynı zamanda saplantılı davranışları ve krizleri de yönetmektedir. Yaşam ve ölüm gibi temel konular da bu gezegenin temsil alanına girmektedir. Sırlar, gizli işler, stratejik planlama vs yönetmektedir. Gizli, saklı kalmış, üstü kapaklı her şeyi ortaya çıkarmak Plüton'nun görevidir.
Plüton, akrep burcunun Mars'la birlikte yöneticisidir. Akrep'te güçlüdür. Aslan'da yükselir. Boğa'da ise zayıftır. Sağlık açısından kesin bir kanıt yoktur, fakat cinsel organları yönettiği kabul edilmektedir. Plüton'un olumlu yönleri analizcilik, yeni başlangıçlar, keskin zeka, büyük işleri başarabilme yeteneğidir. Olumsuz yönleri ise bilinçsizlik, sinsilik, suça yatkınlık ve yıkıcılıktır.
Plüton Zodyak etrafında turunu 246 yılda tamamlar ve bir burçta 11 yıldan 32 yıla kadar kalır.
Etkileme, kontrol altına alma, güç arayışı verir. Normal seviyede baskıcı tipler yaratır. Plüton güçlü ise yüksek seviyedeki tesiri, maddi alanda politik iktidar arayışına, manevi alanda maji- büyü- sanatına yöneltebilir. Araştırma, gizemleri çözme ile uğraşan, dedektif, psikolog, bilim adamı, okültist, spritüel şifacı, cerrah, asker gibi mesleklerde başarı sağlar. Değişken bir yörüngesi vardır. Bütün bir zodyak'ın çevresini ancak 248 yılda dolaşır ve bu süre içinde Akrep'te 12 ya da 13 yıl kalırken, Boğa'da 30 yıl geçirir. Plüton kişisel ve kolektif iktidarı temsil eder. Doğum, ölüm, dirim, reenkarnasyon, dönüşüm, Plüton cinsel gücü, gizemli olanın, yasaklanmış olanın gücünü, dinsel ve siyasal gücü temsil eder. Eski yaşamlarımızdan getirdiğimiz güçleri, yani ruhun karmasını başka bir deyişle bilinçdışı güçleri de temsil eder. Plüton Mars'ın bir oktav büyüğüdür. Bilinçaltından ortaya çıkmamış şeyleri, içgüdüleri temsil eder. Dönüşüm, yeniden hayat verme, doğma dürtüsüdür. Yıkar, yeniden yapar. Çürüme, kirletme, bulaştırma, yıkma, arzu, saplantı, parçalara ayırma, eleme, güç savaşları, kontrol, manipülasyon, seks ve ölümün sembolüdür. Aynı zamanda temizleme, arıtma ve iyileştirmenin... Plüton Akrep'in yönetici planetidir. Aslan'da güçlü, Boğa ve Kova'da rahatsızdır. Doğal evi 8. ev. Yüksek güç- yüksek yönetim- kudret- gizlilik bilinmeyen işler- insafsızlık- yenilenme- kolektif bilinç- kronik hastalıklar- cinsellik- sonuç- cesaret- enerji.
PRENSİP: Yüksek güç- yüksek enerji- görünmeyen güç- noktalama (sonuçlandırma)
PSİKOLOJİK: ( + ) Güç isteği- sözlerinde doğru olan- toplumu etkileme isteği- propaganda yapma arzusu- kendini toplumun yerine koyabilme- yaşam sonrası ile ilgilenme- güçlü cinsel fanteziler. ( - ) Merhametsiz davranabilen- şiddete yönelik- sözünü sakınmaz fanatiklik-garip hedefler gütmek- tutukluk- kişileri etkileme arzusu-öfke.
BİYOLOJİK: Kolektif bilinçaltı- yenilenme- kronik hastalıklar- belirsiz ve sonradan çıkan rahatsızlıklar- bilinçsizlik-yaşamın son bulması cinsellik.
SOSYOLOJİK: Topluma etki yapabilen kimseler- politikacılar- propagandacılar- oyuncular- konuşmacılar- devlet gücü- güç sahibi kimseler- özellik sahibi kimseler.
ETKİLER: ( + ) Sözünde duran bir kişilik sergilemek- toplum ile bütünleşme arzusu- yaşam sonrası ile ilgilenmek- iyi bir propagandacı olmak- iyi bir konuşmacı olmak- toplum isteklerini karşılama arzusu- toplumu anlayabilmek- politik kariyer- gücü iyi kullanma yeteneği bilinçli konuşmak.
( - ) Gücü yanlış kullanma- fanatik hedefler-kişilikte tutukluk- şiddete yönelik davranışlar- öfke beslemek- olduğundan daha değişik görünmek- acımasızlık- toplum çıkarlarını kişisel kullanma isteği- cinsel sapmalar
PLÜTON
Plüton Yunan mitolojisinde zenginlik tanrısı olarak bilinen eski bir pagan Güneş tanrısına verilen isimdir. Plüton gezegeni 1930 yılına Lowell Gözlemevi tarafından keşfedilmiştir. Plüton bulunduktan sonra Akrep burcunun yöneticisi olan geleneksel olumsuz Mars'la yer değiştirmiştir. Plüton genellikle, yok edici ve yenileyici bir süreci içeren, patlayıcı ve taciz edici bir etki olarak görülmektedir. Bu etki, farkına varılmadığında, yeraltı faaliyetleri ve suçla ve toplumda tabu edilen şeylerle ilintilidir. Farkına varıldığında ise kurtarılması, iyileştirilmesi ve dönüştürülmesi gereken şeylerle ilintilidir.
DİS Galyalıların Cehennem Tanrısı. Bazen Romalılar Plüton'u ve yeraltını bu isimle çağırırlardı.
HADES (AİDES) Yeraltının veya yerin dibinin (ölüler diyarının tanrısı.
Günlük yaşamda ona Plüton denirdi, çünkü insanlar Hades'in korkutucu adını anmak istemezlerdi. Hades Kronos ve Rhea'nın oğlu, Zeus ve Poseidon'un kardeşiydi. Ve karısı Persephone ile ölülerinin ruhunun hakimiydi.
MANTUS Plüton ve Hades'le özdeş tutulan Etrüsk tanrısı.
PLÜTON'UN SEMBOLÜ
Bu sembol basitçe Plüton'nun ilk iki harfinden oluşuyor gibi görünmektedir. Ayrıca Plütonun olası yerini hesaplayan astronomun, Percival Lowell'in, adının baş harflerinden çıktığı da söylenmektedir.
Amerika'da son zamanlara kadar kullanılan sembol ise şudur:
Marc Edmund Jones'a göre bu sembol "maddeden tin yaratan ruh"tur. Tinin dairesi ruhun yarım dairesi tarafından sarılmıştır ve maddenin haçı üzerinde oturmaktadır.

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 18:09 -->-> Daha önceki mesaj 18:06 --

PLÜTON'UN TEMEL FONKSİYONU
Plüton'un temel fonksiyonu dönüşümdür. Bu dönüşüm organizmada uyumsuz veya istenmeyen veya gerilim yaratan unsurların atılması ve tamamen yeni unsurların oluşturulması ile yapılır. Plüton'un en büyük arzusu GÜÇ, en büyük korkusu ise ACİZLİKTİR.
Acizlik hissettirebilecek (bu bir tehdit veya gerçek bir sevgi duygusu olabilir) her durumda insanın içinde bir şeyler faaliyete geçmekte ve bunlar yıkıcılığa dönüşmektedir. Bu psikoloji söz konusu olduğunda ve yenmeye (yıkmaya) odaklanıldığında, saplantılı takıntılı düşüncelere takılıp bir güç savaşı başlatılmaktadır. Böyle bir durumda Plüton'un temel fonksiyonuna, yani dönüşüme, ulaşabilmek için en iyi çözüm her iki tarafın da kazanabileceği bir durum arayışına gitmek veya teslim olmaktır.
PLÜTON ve BAĞLANTILARI
MESLEKLER: Cenazeci, madenci, petrolcü, arıtmacı, detektif, casus, araştırmacı, psikiyatrist.
BİTKİLER: Bariz biçimde bilinen bir bağlantısı yok.
RENKLER
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Tüm astrologların fikir birliğine vardığı bir renk yok.)Koyu kırmızı, siyah, ultraviyole (mor ötesi), çok koyu vişne rengi.
METALLER, MİNERALLER: Plütonyum?
DEĞERLİ TAŞLAR: Henüz saptanmamış.
HAYVANLAR: Henüz saptanmamış
TATLAR: Henüz saptanmamış
BİÇİMLER: Henüz saptanmamış
HAFTANIN GÜNÜ: Yok

Hazırlayan: Barış İlhan

Plüton ve Güç Teması
Plüton’u anlayabilmek için önce güç konusunu ve bunun 3 farklı odak noktasına ve 3 değişik yaşam sürecine yönelebilecek olan çeşitli tezahürlerini anlamak gerekir. Bu yönelimlerin ve süreçlerin hepsinde zorluklar ve karmaşalar yaşanabilir, çünkü bunların hepsi sadece fiziksel düzeyde deneyimlenmezler. Zihinsel, duygusal ve ruhsal düzeylerde de deneyimlenirler. Bu zorlu durumlarda güç 3 değişik hedefe odaklanabilir: kişinin kendisine, diğerlerine ve/veya koşullara. Yani:
-Kendini kontrol
-Başkalarını kontrol
-Durumları kontrol
Kişinin kendisini kontrol etmesi bunlar arasında en yararlı olanıdır. Başkalarını kontrol en zararlı olanıdır. Durumları kontrol etmek ise söz konusu koşullara göre değişir. Plüton’un haritadaki ev konumu yaşamın hangi alanında bu kontrol konularının yaşanacağını gösterir. Güç konularının şiddeti ve etkileri Plüton’un diğer gezegenlerle açılarına bakarak değerlendirilir.
Güç kendisini aynı zamanda 3 değişik süreç kanalıyla gösterir:
-Aynı kalmak (içsel ve dışsal güce direnmek)
-Elemek (hayatın -yararlı olmayan- bir alanını bırakmak, ölüm)
-Dönüşüm (form değiştirmek; zaten mevcut olan değişimi aktif olarak yaşamak)
Her şeyi olduğu gibi tutmaya çalıştığınızda, bir gücün sizi değişmeye zorladığını ve sizin değişime direndiğinizi söyleyebiliriz. Bir güç savaşı çıkabilir. Elemeyi seçtiğinizde yaşamınızın bir yönü üzerinde kontrolü bıraktığınızı veya onunla teması kestiğinizi söyleyebiliriz. Değişimi seçtiğinizde dıştaki bir güce teslim olduğunuzu veya faal biçimde dönüşüm peşinde olduğunuzu söyleyebiliriz.
Üç Odak Noktası
Odak noktalarından biri olan kendini kontrolün yararlı olduğunu söyledik. Plüton’un iç görülerini ve tekniklerini kendinizi kontrol için kullanırsanız bu çok olumlu bir öğrenme süreci olur. Ancak kendinizi aşırı kontrolden, kendiniz inkar etmekten uzak durmanız gerekir. Kendinizin ve evrensel prensiplerin farkına vardıkça, doğru kararları verme ihtimaliniz artar. Kendi kaderinizin kaptanı olursunuz. Bu farkındalık güce, güç de farkındalığa yol açar.
Ancak bu psikolojik iç görüleri kendi büyümesini engellemek için kullananlar çok değerli bir enerjiyi harcarlar. Olumsuz bir model oluşturup, bu psikolojik bilgileri yaşam ve kendileri hakkında daha önce alışık olunan temalara ekleyip çarpıtırlar ve bunu dönüşüme karşı bir silah olarak kullanırlar. Böylece aynı kalmayı sağlarlar. Çelişen farkındalıkları yüzeye çıkartmayıp, bastırıp yanlış yorumlarlar.
En olumsuz durumlarda Plütonik güç ve yaratıcılığı engellerler.
Kişisel büyümeyi engellemek kişinin dikkatini kendisinden uzaklaştırıp, başkalarını kontrol etmeye çalıştığı durumlarda da geçerlidir. Bu odak noktası her durumda yanlıştır. Büyümek her zaman içeride başlar, dolayısıyla sizin odak noktası olmanız gerekir. Dışsal bir mücadeleye odaklanmak gereksizdir ve üretken değildir. Kişinin kendisini ve reaksiyonlarını kontrol etmesi başkalarını kontrolden daha az enerji gerektirir. Dolayısıyla güç savaşı ve başkalarını kontrol kişinin bütün kaynaklarını kullanır (tüketir). Başkaları için karar vermek durumunda kaldığınızda bile (ör. çocuklar, hastalar), bu sizin bu deneyimler kanalıyla büyüyeceğinizi gösterir. Yani bu deneyimleri kendi farkındalığınızı arttırmak için kullanmalısınız. Burada üstlendiğiniz rollere dikkat edin. Yaşam koşullarını kontrol etmek güç savaşlarına neden olabilir. Ancak bazı durumlarda kişinin (bir başkasının kişiyi, ailesini veya yaşamını kontrol etmeye çalışması v.b) yaşam yolu ve bilinci için güçlü olması gerekebilir (tek seçenek kontrol olabilir). Bazı adaletsizliklerin düzeltilmesi gerekebilir. Her zaman içinde bulunduğunuz mücadelenin farkında olmanız zorunludur. Genellikle karşınızdaki insanı hatalı olduğuna ikna etmeye çalışmak, bir durumu düzetmekten daha zordur. Daha kolay yolu seçin. Örneğin eğer ofiste işler çok karışıksa ve patronunuz bunları düzeltmek için bir şey yapmak istemiyorsa, onu ikna etmeye çalışmayın. İşleri düzetmeye veya bir üstteki insanla konuşmaya çalışın. Eğer zorunlu değilse, uzun ve herkesi kilitleyen mücadelelerden uzak durun. Güç savaşları sizin bakış açınıza bağlı olarak, yararlı veya zararlı olabilirler. Dış dünyada kazanabilir veya kaybedebilirsiniz. Ama siz kazandığınızda bir başkası kaybetmiş olur. Oysa güç savaşı sayesinde iç dünyanızda kazandığınız farkındalıklar sizin dış dünyanızda da yararlı olacak yaratıcı değişimler doğurabilirler. Plüton size bu iç görüleri sağlar. Asıl büyüme süreci kişinin kendisiyle başlar ve kendisinde biter.
Üç Süreç
Plütonik güç üç değişik süreçle bağlantılıdır: genellikle içsel veya dışsal bir güce direnerek her şeyi olduğu gibi tutmak; hali hazırda mevcut olanın biçimini değiştirmek, yani dönüşüm; artık gerekli veya yararlı olmayanı elemek, bir tür ölüm. Bu süreçlerin hepsi söz konusu kişiler için yararlı veya zararlı olabilirler. Önemli olan sürecin amacı ve niyetidir.
Bazen her şeyi olduğu gibi tutma gücü kişinin kendi gücünü uyandırmasını sağlayabilir. Değişimin amacı doğru değilse, direnmek olumlu bir şey olabilir. Değişim baskısı içten veya dıştan gelebilir ve arzulanan değişimler içsel veya dışsal olabilir. Örneğin alkol tedavisi gören birisi iseniz ve yaşamınızda bunalımlı bir dönemdeyseniz, içkiye başlama baskısı hissedebilirsiniz. Bu baskı vermeniz gereken kararlardan kaçmak arzunuzdan veya beraber olduğunuz bir insandan gelebilir. Gerçekte içsel ve dışsal kaynaklar aynıdır, birbirlerini yansıtırlar, çünkü içsel ihtiyaçlar dışsal durumları çekerler. Yukarıdaki örnekte kişi alkol tedavisi gören insan olma durumunu içsel veya dışsal baskılara rağmen muhafaza etmek durumundadır. Bu olumlu bir amaçtır ve kişisel güç gerektirir. Diğer insanlar sizin hareketlerinizi kontrol etmek istediklerinde ve özgür iradenizi kısıtladıklarında da aynı kalmak olumludur. Plüton manipülatif çabaları algılamak için gerekli iç görüyü kişiye kazandırır.
Bazen aynı kalma gücü olumsuz kullanılabilir ve büyümeyi engeller. Eğer sizin büyümenizi destekleyen tüm içsel ve dışsal iç görülere direnirseniz ilerleyemezsiniz. Amaçlarınız evrensel iyilikle uyumlu olmadığında büyük olasılıkla Plüton gücünü olumsuz kullanıyor olursunuz.
Elemek süreci sembolik bir ölümü içermesine rağmen çok temizleyici (arındırıcı) olabilir. Örneğin harcama alışkanlığınızdaki fazlalıkları elemek yararlıdır. İlerlemeye zarar veren bir durumdan kurtulmak olumlu bir eleme olabilir. Bırakmak da olumlu bir karar olabilir, ancak aranızdaki çatışmayı çözmeden ve bu çatışmadan özgürleşmeden bir insanı veya bir durumu hayatınızdan çıkartmak olumsuzdur. Çünkü insanlardan ve koşullardan uzak durmaya çalışmak enerjinizi tüketir.
Dönüşüm bir durumun, bir şeyin veya bilinç düzeyinin yeni ve umarız, daha yüksek bir ifadeye doğru değişmesi sürecidir. İşler, evlilikler ve kişinin kendi hakkındaki düşünceleri, bunların hepsi daha iyiye doğru dönüşebilirler. Ancak biz genel olarak dönüşüm sürecini psikolojik farkındalıklar ve bilinçlenme anlamında düşünürüz. Bilinçdışından bilgiler yavaş yavaş veya aniden rasyonel aklın alanına çıkartılırlar ve sonuçta zihinsel, duygusal veya tinsel düzeyde bir değişim gerçekleşir. Daha önceleri ulaşılamaz olan veriler iç görü süreci kanalıyla anlaşılır hale gelir ve güç yeni farkındalık sayesinde açığa çıkar. Bu çok aydınlatıcı ve yararlı bir geçiş olabilir, ancak önemli olan bu bilgilerle ne yaptığınızdır. Eğer yeni farkındalıkla zihinsel, duygusal veya tinsel büyüme tetiklendiyse, süreç olumlu olmaya devam eder. Ancak eğer yeni ulaşılan bilgiler başkalarını kontrol etmek veya büyümeyi engellemek üzere kullanılırsa, süreç olumsuz olur. Plütonik süreç yanlış uygulandığında yaşam yolunda devam etme konusunda sorun yaratır. Bunlar çözülmeden ve dersler alınmadan yaşama devam etmek mümkün olmayabilir. Güç savaşları enerji ve zaman açısından pahalıya mal olurlar.
Bazıları büyümek için zorunludur, bazılarını siz değişmemek için yaratırsınız. Savaşın kaynağını anlamaya çalışın.
Kaynak: Planets in Solar Return, Mary Shea

__________________
Hanif kalmak cesaret ister...
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 13 Aralık 2023, 01:35   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: PLUTO-KOVA Transiti (2024-2042)




Şimdi Plüton geçişleri konusuna girelim

Öncelikle kapattığımız dönemi yani Plüton/Oğlak döneminden bahsedeyim


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Mavi ile işaretlediğin yer PLUTON un dağıtıcı etkisini gösterdiği alandır. Yengeç yani 4. Ev konularında bu yıllar boyunca darmaduman edildik.
4. ev astrolojiye içine doğduğumuz ev, anne babanın bulunduğu alanı gösterir. Kısaca YUVA diyebiliriz. Ve yöneticisi AY dır.
2008-2024 yılları arasında bu geçiş olurken ev kavramlarımız değişti. Mesela pandemi ile evimizin yetersizliğini gördük, birkaç kuşak aynı ev içine kaldık ve kuşaklar arası kavgalar yaşadık.
Ayrıca son zamanlarında çıkan rezerv alan yasası da pluton/oğlak retrosu dönemine denk geldi. Yani elimizdeki tapularımız da gitti.

Plüton/oğlak geçişi sırasında Satürn etkilendi (oğlak yöneticisi SATÜRN dür) Satürn kısıtlanma ve baskılanma anlamına da gelir. Pandemi sırasındaki kısıtlamalar, yasaklar hatta maskeler ile nefes alma özgürlüğümüz bile kısıtlanmış oldu. Bu geçiş ekseni bizlerde yengeç vurgusunu o kadar değiştirdi ki kariyer alanı olarak gördüğümüz OĞLAK burcunun değerlerini YENGEÇ alanına aldık. Yani evden iş yapmaya başladık, okullardaki eğitim ekranlara taşındı, medya alanındaki büyük tv binaları bile youtube kanallarından yayın yapar hale geldi. Ve YENGEÇ olarak kendimizi kapattığımız hatta hapsettiğimiz evimiz bir anda dünyaya açılan kapımız oldu.
Ve pluton 2024 sonbaharında son kez birkaç aylığına oğlak burcuna gerileyecek ve bir daha 268 yıl sonra gelecek. Bu yüzden gelecek yılın sonbaharında tüm dünyada çalışma sistemleri ve kariyer alanları ile ilgili çok büyük krizlere hazırlıklı olmak gerekmektedir. Çünkü bu geçişin sonunda önceki döngü de FRANSIZ İHTİLALİ olmuştu.

Bir sonraki yazı için bekleyin, Plutonun kova burcunda neler yapacağını anlatacağım.

__________________
Hanif kalmak cesaret ister...
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 13 Aralık 2023, 13:58   #3
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: PLUTO-KOVA Transiti (2024-2042)




Kova burcuna başlayalım;
Önce tanımlamalar

Kova bilgiyi, yaratıcılığı, dahiliği temsil eder. Bilim adamları, bilge kişiler kova burçlarından çıkar. Aynı zamanda kova burcu aktörlerde de öne çıkar. Rol yapma yetenekleriyle gerçekçi performanslar sergileyerek oldukça tanınır olurlar.
Yenilik burcudur, onları değiştirecek yenileyecek her şeye açıklardır. Var olanları da araştırıp, değiştirmek ve yeni bir seviyeye getirmek isterler.
Elementi hava, niteliği sabit, arketipi ise devrimci, dahi, aykırı, bağımsızdır Havaya mensup kova akılla ilgili ve sabitliğinden dolayı da kararlıdır. Kova sembol olarak dalga ile resmedilmektedir. Kova mevsimsel olarak soğuktur ancak buzlar çözülmeye başlayıp, nemli bir tabiata geçilmek üzeredir. Filizler yer altında kıpırdanmaya başlamıştır. Buna uygun biçimde insanlar açısından da yeni bir kişiliğin oluşması, beraberinde toplumu etkileyecek insanlık kıpırtıları hissedilir. İnsanın topluma sırtını dayayacağı toplum modellerinin dışına çıkarak birey olarak hayatta kalmayı geliştirmesi gerekir. Yani birey olarak toplumda kendini kabul ettirmesi, insanlığa bu şekilde yön vermesi gerekir.
Uranüsün konsantrasyon gücü korkunç olabilir. Aynı zamanda, çevrelerinde dönen işleri ve isterlerse, bunların arkasındakileri bir radar ekranı gibi kapma yetenekleri vardır. Hararetli bir tartışmaya kendilerini kaptırmışken, eğer radarlarını ona göre ayarlamayı akıllarına koymuşlarsa, odanın öbür yanında neler olup bittiğini hiç kaçırmadan tartışmayı sürdürebilirler. Bazen Kova'nın söylediğiniz bir şeye hiç dikkat etmediğine yeminler edebilirsiniz. Bir de bakarsınız ki, ertesi gün o söylediğiniz şeyi size teyp gibi aynen tekrarlıyor. Eşini caddenin üstünde tek başına bırakıp giden o dostum gibi bazen dalgınlığa kapılsa bile, Uranüslünün unutkan görünürken tepeden tırnağa bilgi edinme yeteneğini sakın küçümsemeyin.
Zodyağın hiçbir burcu Kovalar gibi hedeflerinin peşinden ne olursa olsun koşmaz. Hatta çılgınca görünen hedefleri bile olabilir ve bunlara da ulaşmayı başarırlar.
Kova burcu, yenilerini getirmek için eski değerleri yıkar. İşveren ile işçi cinsler, ırklar, değişik kültürler, vb. arasında eşitlik sağlamak için sınıf ayrımlarını siler. Ütopya gerçekleştirmek, bireyin özgürlüğü ve kemikleşmiş yapıları yıkmak ile ilgilidir. Ortaçağda, bu ilke gerçeği söyleme yetkisine sahip olan tek insan yani saray soytarısı, tarafından dile getirilirdi. Kova burcunu yöneten Uranüs planetinin keşfedilmesinden kısa bir süre sonra gerçekleşen Fransız Devriminden bu yana, onun ilkeleri yani özgürlük, eşitlik, kardeşlik herkesin diline yerleşmiştir. Kova’nın olağanüstü soyutlama yeteneği vardır, her şeyi yukarıda tarafsız bir noktadan görme eğilimindedir ve hayal gücü ile yaratıcılığı çok gelişmiştir.
Kova toplumun kendisiyle ilgili beklenti ve planlarını kendi gerçek bireyliğinden ayırmak, kendi hayatını yaşama hakkını savunmak için hiç bir desteğe ihtiyaç duymadan dünyanın önünde durmak ister.
Kova'nın kaynağı dehası ve inatçılığıdır. Deha yeniyi öğretilmeyen yollarla düşünebilme yeteneğidir. Ve Kova bu yetenekle donatılmıştır. Farklı düşünür. Ana akım dışındaki düşünce alanları onu mıknatıs gibi çeker. En ölümcül düşmanı kabile içgüdüsüdür. Kova pederşahi hiyerarşilere karşı içgüdüsel bir güvensizlikle doğar.
Tek stratejisi taviz vermeden kişisel özgürlüğünü ve bireyliğini korumaktır. Kova kimse onunla aynı fikirde olmasa bile, seçimlerinin doğru olduğundan emindir. Kendisine doğru uzanmış suçlayıcı parmaklara inatçılığı ile karşı durur.
Kova burcu geleceği ve yeniliği temsil eder. Geleceğin gelmesi için köhnemiş kuralcı katı yapının artık değişmesi gereklidir. Bu da tabii ki bazı zorlanmaları beraberinde getirir.
Özellikleri: reformcu, kendini geliştiren, ilerleyen, özgür düşünceli, insancıl, demokrat, evrensel, yardımsever, toleranslı, açık görüşlü, sosyal, dışadönük, bağımsız, orijinal, bohem, sıradışı, yenilikçi, devrimci, iç görülü, akılcı, buluşçu, hızlı, parlak, bilimsel, düzensiz, isyankar, disiplinsiz, fanatik, ikna olmayan, uçuk, düşüncesiz, tuhaf, tutarsız, ilgisiz, kayıtsız.
Gücün Karanlık Tarafı: Kova
Kova klanına yapılan en büyük şikayet kişiliksiz ve duygulardan bağımsız olmalarıdır. Pek çok durumda bu doğrudur. Bazen duygusal taraflarıyla bağlantıya geçmekte zorlanırlar. Bunun nedeni çok güçlü bir grup zihniyetine sahip olmalarıdır. Ev Sahibi sendromundan muzdariptirler, herkesin kendini rahat hissetmesini isterler. Bu nedenle de birinden diğerine gidip gelerek iyi olup olmadıklarını sürekli kontrol ederler. Ev sahipliğini yaptığı toplantının sonunda hiç kimseyle gerçekten iletişim kuramadıklarından hayal kırıklığı yaşarlar. Hiç bir zaman derin bir sohbet ya da samimi zamanlar yaşamamışlardır. Bir grup içindeyken herkesi mutlu etmeye çalışırlar ve bu da her bir kişiyle sınırlı zaman geçirmek demektir
Kova burcu bir doğum haritasında aşırı vurgulandığında; bazı uç durumlarda, harita sahibi “Şizoid Kişilik Bozukluğu”ndan muzdarip olabilir. Şizoid kişilik bozukluğu olan bir bireyin şu özelliklere sahip olması olasıdır:
Yakın ilişkilere girememe, duygusal soğukluk
Genelde tek başına etkinliklerde bulunma
Başkalarının övgülerine ve eleştirilerine ilgisiz olma
Sosyal çevreye karşı uyumsuzluk
Belirsiz hedefler, tutarsız davranışlar
Kova burcunun aşırı vurgulandığı durumlarda, harita sahibi Kova burcunun karşıt burcu olan Aslan burcunun sembolize ettiği bazı özellikleri (sabit ve tutarlı bir öz-imaj, onaylama ve onaylanma, cana yakınlık, sıcakkanlılık vb.) kişiliği ile bütünleştirmeyi başarabilirse, bu sorunların üstesinden gelmek konusunda önemli bir adım atacaktır.

__________________
Hanif kalmak cesaret ister...
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 13 Aralık 2023, 17:58   #4
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: PLUTO-KOVA Transiti (2024-2042)




Şimdi de karşıt burç olan ASLAN a bakalım;
Unutmayın ki PLUTON Kova burcunu değiştirirken, ASLAN burcunun simgelediklerini de yıkacaktır. İŞ DÜNYASI/Oğlak değiştirirken, AİLE KAVRAMI/ Yengeç yıkmıştı.
Elementi Ateş, Niteliği Sabit, Arketipi ise Kral, oyuncu, kumarbaz, çocuk
Yengeç için ne demiştik tohumun yeşermesi için beslenip büyütülmesi, dışsal olaraksa iç dünyaya dönüp duyguları netleştirme, kendini iyileştirme süreci demiştik. Aslan burcu mevsimsel olarak büyüyen bitkinin kendini gösterdiği süreci gösterir. Dışsal olarak ise içte beslenen duyguların dışa vurulduğu yani içtenlik, yani kimliğini olduğu gibi göstermek şeklinde yorumlanabilir.
Aslan burcunun en önemli özelliklerinin başında sahnelemek gelir. Kendini göstermek, kendi özelliklerini hayat sahnesine taşımak ve bunun için çabalamak aslanın en belirgin özelliğidir. Bu yüzden birçok aslanda sahne sanatları yeteneği baskındır.
Kendini keşfeden, yaratıcılığının farkında olan ve özgüveni yüksek aslan burcu insanı kendini sahnelemek isteyecektir. Bulunduğu ortam içerisinde sorulan sorular karşısında cevap vermek için kendisini ortaya atacaktır. Gölge yönüyle dikkat çekme arzusu, gurur, kibir, eleştiriye karşı hassasiyet gibi durumlar ortaya çıkabilir.
Fiziksel olarak kalp ve omurgayla alakalıdır
Mundane astrolojide ise ulus olarak zevk alınan eğlenceler, bir ülkenin sporsal aktiviteleri, başarısı, çocuklara bakış açısı gibi konuları kapsar.
Gücün Karanlık Tarafı: Aslan
Risklerden bahsederken, şimdi yapacağım şey büyük bir risktir. Aslanın gözünde çok büyük bir ihanet olarak görünecek olan, Aslan'ın benzer bir karanlık tarafı olduğunu yazacağım. Ama Aslan'ın gazabından kurtulmak için elimden geleni yapacağım ve inşallah kitabın bu bölümünden sağ çıkacağım. Evet, şimdiden Aslanlar için ilk önemli zorluğu görmüş oldunuz: eleştiri almak. Alice Harikalar Diyarı'ndaki Kalplerin Kraliçesi'ni hatırlayın. Tipik bir Aslan'dı, her kim onun arzularını yerine getirmemeye cüret ederse şu sözünü duyuyordunuz: 'Uçurun kellesini!'
Aslanlar aşırı verici olma, ama zor alma eğilimindedir. Beni yanlış anlamayın, dikkat çekmeye bayılırlar, ama kişisel konularda neye ihtiyaçları olduğunu göstermek onlar için çok zordur. Size borçlandıklarını düşünmeden sizden yardım almak onlar için kolay değildir. 'Baba 1' filminin ilk sahnesi bunu çok iyi ifade ediyor. Bir adam Baba'ya gelir ve yardım ister. Baba, onun arzusunu yerine getirecektir, ama bunun bir fiyatı vardır. İleride bir gün, Don ondan karşılığını ödemesini isteyecektir. Ne olacağını ya da ne zaman isteneceğini bilemezsiniz. İşte işin bit yeniği buradadır. Bu tıpkı kraldan toprak alan bir lordun, gün gelip kral tarafından çağırılacağını ve istese de istemese de kral için savaşmasının talep edileceğini bilmesi gibidir. Aslan verir, ama şartları vardır. Şartı sadakattir. İşte bu yüzden bir şeyleri alırken rahat hissetmez. Kendilerinin başkalarına yaptığını, sizin de ona yapacağınızdan korkarlar. Sizden bir şeyler alarak kendi üzerlerinde güç ve kontrol sahibi olmanızdan korkarlar. Bununla başa çıkmanın tek yolu onlara koşulsuz olarak vermektir, böylece davranışlarınızdan şüphe duymayacaklardır.
Aslan Karanlık Yönü
Doğum anında sert etki almış Aslanlar bile diğer burçların zayıf tipleri kadar kötü değillerdir. Çünkü Aslanlar daima cana yakın kimselerdir.
Ancak sert etki alan Aslanlar kendilerini çok üstün sanırlar. Küçücük bir evde de otursalar aslında saraylara layık olduklarını düşünürler. Dünyadaki en fevkalade şeylerin doğuştan hakları olduğuna inanırlar.
Başarı istekleri de inanılmayacak kadar güçlüdür. Fakat amaçlarına erişmek için çalışacaklarını da sanmayın. Çalışma sadece ölümlüler içindir. Tanrılar hiçbir zaman çalışmazlar.
Tembellik bir tanrılık ölçüsü sayılabilirse bu tiplerin Olimpus Dağında oturmaları gerekir. Hayatta üstün bir duruma gelmeleri gerektiğini söyler ve bunu beklerler. Oysa kendilerinden önce aynı konularla ilgilenmiş kimselerin gölgesi olacak güçte bile değildirler.
Bu tipler, küçük bir su birikintisinde büyük balık olarak kalmayı yeğlerler. Kısa süre içinde büyük başarı isteği yüzünden de yanılırlar. Tecrübesizlik, tembellik veya huzursuzluk başarısızlığı hazırlar.
Doğum anında sert etki alan Aslanların en zayıf yönü de iltifata düşkünlükleridir. İş arkadaşlarını ve dostlarını kendilerine tatlı sözler söyleyen kimseler arasından seçerler.
Bu yüzden de seçtikleri daima kendilerinden çok aşağı olan kimselerdir. Böylelerini yönetmek kolaydır ve Aslanlar bu değersiz kimselerin yanında kendilerini birer kral sanırlar.
Bunları yaparken aşırı kibir ve küstahlığa kapıldıklarını da fark etmezler. Aslında onlar başarılarını göstermeyi isterler. Fakat başarı için uğraşmaya niyetleri yoktur. Dolayısıyla da etraflarına değersiz kimseleri toplayarak üstünlük taslarlar.
Bu arada başarısızlıkları gizler ve küçük başarıları da abartırlar. Çevrelerindekileri ağırlamak için müsrifliğe kaçarlar ve hatta bu yüzden borç bile alırlar. Bu da onların akılcı olmadıklarını gösterir

__________________
Hanif kalmak cesaret ister...
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 14 Aralık 2023, 15:50   #5
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: PLUTO-KOVA Transiti (2024-2042)




Şimdi Plüton/Kova transitine geçebiliriz


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

PLUTO HANGİ TARİHLERDE KOVA BURCUNDA OLACAK?
23 Mart 2023 – 11 Haziran 2023
21 Ocak 2024 – 2 Eylül 2024
19 Kasım 2024 – 9 Mart 2043
1 Eylül 2043 – 19 Ocak 2044

Resimde gördüğünüz gibi pluto transiti oldukça uzun sürecektir. Hemen önceki transitlerine bakalım; dünyada neler yapmış;

305-330 yıllarında Pluto Kova Burcunda
Kiliseler yakıldı, din adamları hapsedildi. Edirne Savaşı’nda Büyük Konstantin iç savaş başlattı; tüm rakiplerini yendi ve Roma’nın imparatoru oldu. Büyük Konstantin Bizans başkenti olarak Istanbul ( Konstantinopolis) ilan etti. Gupta Hanedanlığı ile Hint kültürü genişledi ve Hintler için altın çağ başladı. Araplar ile Persler arasındaki savaşta, Araplar zafer kazandı

550-575 yılları Pluto Kova Burcunda
Hz. Muhammed doğmuştur. Bizanslılar Italya’yı işgal etti. Yeni savaş taktikleri (mızrak yay kombinasyonu) kullanarak İtalya Ostrogot Krallığını yok etti. Büyük Justinian Bizans İmparatorluğunun hükümdarlığına son verdi. Roma Hukukunun ilk kapsamlı derlemesi yayınlandı

795 – 819 yılları Pluto Kova Burcunda
Bağdat’ta ilim evi kuruldu. Antik çağın büyük Yunan ve Roma Arapça’ya çevrildi. Konstantinopolis (Bizans) ile Roma arasında önemli ihlaller, tahrik edici durumlar yaşandı

1041 – 1063 yılları Pluto Kova Burcunda
Selçuk Türkleri Bağdat’ı aldı. Selçuklu İmparatorluğu, Bizans İmparatorluğu’nun varlığını tehdit eden bir güce kavuştu. Konfederasyonu kuruldu. İsviçre devletinin nihai kuruluşunun temeli oluşturuldu. Çinliler askeri avantaj sağlayan ilk prototip TOP geliştirdi. Barut kullanımıyla alakalı geliştirmeler yaptı. Avrupa, silahları ve tabancaları askeri anlamda kısa sürede geliştirdi.

1532 – 1553 yılları Pluto Kova Burcunda
Kanuni Sultan Süleyman ile Osmanlı tarafından ilk Viyana (Macaristan) Kuşatması yaşandı. Daha sonrasında Macaristan imparatoru ile Barış anlaşması imzalandı. İngiltere Roma Kilisesi’nden ayrıldı. İngiltere’de Krall VIII. Henry’nin danışmanı Thomas Cromwell’in kafası kesildi. Sonrasında İngiltere Kralı Henry VIII, İrlanda Kralı oldu. Ingiltere ile Fransa arasındaki iki yıllık savaş sona erdi ve barış imzalandı. İngiltere Fransa’dan tazminat aldı. Fransa’nın limanını 8 yıl boyunca elinde tutmasına izin verildi. Çar olarak ilk taç giyen IV. İvan Rus hükümdarı oldu. Portekizli tüccarlar, Japonya’ya gider ve tüfek satarlar

1777 – 1798 yılları Pluto Kova Burcunda
Fransız devrimi. Napolyon, Piramit Savaşı’nda Marmuluke Mısırlıları yendi. Napolyon ertesi gün Kahire’yi işgal için yola çıktı. Napolyon Kahire’yi de ele geçirdikten sonra, Nil Savaşı başladı. Nil Savaşı’nda İngilizler Fransızları yendi. Fransa, ABD’nin bağımsızlığını tanıdı. Rus Ordusu, Kırım’ı işgal etti. ABD, İngiltere, Fransa, İspanya arasında Paris Anlaşması imzalandı. İngiltere ABD’yi tanıdı. ABD’nin kuzey sınırları belirlendi. Louisina bölgesi ticarete açıldı. Fransız devrimi yaşandı. Tüm aristokratik ayrıcalıklar ortadan kaldırıldı. Fransız Yahudilerine tam medeni haklar verildi. Yahudilere ilk medeni haklar tanıyan Avrupa hükümetiydi. Avrupa Ulusları, Fransa’nın devrimci hareketinden korktu. Avusturya ve Fransa arasında savaş çıktı. Fransızlar ilk yenilgiyi aldı. Rusya Polonya’yı işgal etti.

Biraz da günümüzden pluto açılarından bahsedelim
2027-2028 yılı Plüto Kad kova kavuşum, Uranüs'le üçgen, Şiron'a kare.
Dünya Genelinde;
İnsanlığı ilgilendiren önemli olaylar.
İnsan gücüne dayalı mesleklerin bitişi, yerini yüksek teknolojinin alması
Kanser vb ölümcül hastalıklarla ilgili önemli bilimsel buluşlar/tıbbi teknoloji

Devamı gelecek….

__________________
Hanif kalmak cesaret ister...
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 15 Aralık 2023, 13:41   #6
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: PLUTO-KOVA Transiti (2024-2042)




Şimdi gezegenlerden devam edelim; plutonun anlamlarını yukarıda açıklamıştım. Çok daha detaylı olarak internet üzerinden bulabildiğiniz kaynakları incelemenizi tavsiye ederim.
Plutonun doğum anınızda RETRO olmaması halinde kavuşum yaşama şansınız ASLA olmayacaktır. Aynı şey karşıtlık için geçerlidir.
İşte bu yüzden pluton ve neptünün açılarını çok dikkate almaktayız. Bu kadar özel gezegenlerin doğum haritanıza yaptığı natal ve transit açılar son derece önemlidir. Aynı şey burç girişleri için önemlidir. Hareketleri yavaş olduğundan etkileri de zamana yayılı ancak son derece keskin olacaktır.
KOVA burcunun temsilcisi Uranüs tür.Aslan burcunun ki ise Güneş. Önce karşısına alıp yıkacağı güneşten bahsedelim.

Gündüzün şanlı yıldızının sembolik cephesi hiç kuşku yok ki, insanlığın ilkel ırklarının dikkat, hayranlık ve tapınımı öncelikli olarak çekmişti. Doğadaki her şey ışıltılı Güneşin varlığına ve dostane desteğine dayanıyordu; onsuz ne varoluş ne de yaşam mümkündü. Güneş'in İbranîce ismi olan Aşahed'in tam anlamı "bereket veren ateş" şeklindedir. Güneş gibi bir yıldız için ne kadar uygun bir isim.
Bu küçük çalışmalarda, Güneş'ten kaynaklanan çok çeşitli mitolojilerle ilgili sayısız örnek konusunda dar kapsamlı bir anlayışı sunmak dahi olası gözükmüyor. Bu nedenle yalnızca Mısır'ın Osirîs'ini, Hindistan'ın Krişna'sını, Kalde'nin Belusünu ve Pers ülkesinin Ormazd'ını, Güneş'in değişik kişileştirmeleri olarak anımsatmakla yetineceğiz.
Kabalistik olarak Güneş, her şeyin merkezî spiritüel kaynağını temsil eder. Büyük adamın tanrısal Egosudur ve bu nedenle yaratıcı gücün ruhsal potansiyellerini simgeler. O, ruhsal ya da geçici tüm eşyanın büyük "Benim"idir ve kendi içinde, Yaşamın ışık ve sevginin koruma haznesini teşkil eder.
Ezoterik planisferde, Güneş büyük yüce melek Mikail'dir. Şeytanı mağlup eder ve madde yılanının başını ezer. Bu sebeple de Güneş, kudretinin alevli kılıçlarıyla yaşam yolu ve ölümsüzlüğün koruyucusudur. Bu anlamda Güneş, kozmosun pozitif, saldırgan ve yönetici kuvvetlerini temsil eder, çünkü Güneş'in kuvvetleri elektrikseldir.
Astrolojik bakımdan, Güneş, tüm fiziksel eşyanın merkezî yaşam ilkesini meydana getirir. Akışı, her beşerî organizma içindeki fiziksel yaşamsallığın mutlak ölçüsünü belirler. Güneş ışını, olumsuz yıldızların uyumsuz bileşenlerince bozulmadığı sürece, bu etkiler üzerine doğacak birey, sağlam bir yapıya sahip olacaktır. Bu hâl, özellikle Güneş doğum anında yükselen ile meridyen arasında bulunuyorsa ya da diğer bir deyişle gün ışığının artmakta olduğu süre kapsamında yer almışsa çok daha geçerlidir ki, gün doğumundan öğle üzerine dek geçen süreye karşılık gelir.
Entelektüel düzlemde, Güneş, bencil duyguların yüksek grubu ile ahlaksal niteliklerin alt grubunu yönetir. Bunların ilki sağlamlık ve özgüvenle temsil edilir, ikinci grubu ise, ümit ve vicdanlılık tanımlar. Bu akışın yönetimi altında doğanlar beşeriyetin doğuştan liderleridir. Yüce zihinli varlıklarıyla, yönetmek için tanrısal haklarını beyan ederler. Gururlu ve ihtiraslı olmakla birlikte, cömert ve soylu kişilerdir. Tüm vasat, bayağı, küçük eylemlerden nefret ederler. Hakikî yücelmiş insanlığın en yüksek biçimini dışa vururlar.
Fiziksel düzlemde, yıldız haritasında Güneş'in konumu, hayatî bir önem arz eder. Bu nedenle erkek çocuk doğduğunda hayat ipliği Güneş'e bağlıdır. Bu esnada olumsuz ışınlar yoğunlaşacak olursa, karşıt etkiler araya girmediği sürece, ömür kısa olur.
Güneş, egonuzu, içinizdeki sizi, özünüzü, değişmeyen parçanızı temsil eder - içinizde hissedilen sakin, istikrarlı, derin ve kalıcı güç, irade göstermenizi, kararlar vermenizi ve hayatınızın diğer tüm parçalarını yönlendirmenizi sağlar. Güneş, iradenizi temsil eder ve burcu, burçtaki diğer gezegenlerin faaliyetleri aracılığıyla gerçekleştirilen iradenin dinamik ifadesini belirler. Unutmayın, Güneş burcu portrenizin sadece başlangıcıdır. Burcunuzu bir tablonuz olarak düşünün. Güneş burcunuzun özellikleri, sanatçının tuval üzerine ilk kez koyduğu ilk geniş vuruşlardır. Sanatçı genel şeklinizi, yüzünüzün düzlemlerini ve açılarını, vücudunuzu tutma şeklinizi özetliyor. Aynı şekilde, Güneş burcunuz da temel karakterinizi, özünüzü tanımlar. içe dönük müsün? Kolay arkadaş edinir misin? Görkemli mi yoksa sade mi, cömert mi yoksa açgözlü müsün? Sorumlulukla nasıl başa çıkıyorsunuz? Gergin misiniz yoksa rahat mısınız?
Pek çok kültürde Güneş tanrıları bulunur. Yunanistan'da iki tekerlekli savaş arabasını her gün gökyüzünde kullanan Titan Helios’a Güneşli Rodos adası verilmişti. Ancak batılı kültürde en fazla Apollo bilinir. Annesi Titan Leto, Zeus tarafından hamile bırakılır.
Zeus’un karısı Hera bu durumda öfkesini Leto’ya yöneltir. Hera’nın gazabından korkan tüm yeryüzü ona kucak açmayı reddeder. Leto bebeğini güvenli bir yerde dünyaya getirebilmek için Ortygia (Bıldırcınlı ada) adasında Apollo’nun ikiz kız kardeşi Artemis’i, Ay tanrıçasını, doğurur. Aradan dokuz gün geçtikten sonra kardeşi Apollo’nun doğumuna yardım eder. Apollo doğduktan sonra tanrı adaya parlak anlamına gelen Delos adını verir. Bu adada hiçbir ölümlünün doğumuna ya da ölümüne izin verilmezdi. Delos, Cyclades adalarının merkezindedir. Tıpkı Güneşin sistemin merkezinde yer alması gibi.
Apollo Yunan tanrılarının altın çocuğudur. Müzik, matematik, tıp ve kehanet yetenekleri ile ödüllendirilmiştir. Apollo kendisine Yunanistan’da parlayabileceği bir yer aramaktadır. En sonunda Delphi adındaki yeri bulur, ancak burası Python adlı bir yılan tarafından korunuyordur. Onunla savaşır ve Delphi’yi alır. Efsaneler yılanlarla savaşan tanrılarla doludur. Bazı feminist mitologlar tanrının ataerkil değerleri temsil ettiğini, yılanın ise yüce anneyi temsil ettiğini söylerler. Erich Neumann, Jung ekolünün iyi bir yorumcusu olarak bu efsanelere daha sofistike bir açıklama getirir. Yılan ya da ejderha kolektif bilinçdışını temsil etmektedir, bu da rahatlıkla yeraltında yaşamasına bağlanabilir. Bu yaratıklar aslında yaşamın gücünü ellerinde bulundururlar ancak bilinçli değildirler, bir hedefleri yoktur. Bu yılan ya da ejderhalar feminen olarak nitelendirilebilirler, çünkü bilinçli bir muhakemeden ziyade etkiler ve psişik olaylarla hareket ederler. Bu durumda canavarla savaşan tanrı kaosu bitirir ve yaşam enerjisini, kolektif bilinçdışını gün ışığına çıkarıp ona bir hedef verir.
Güneş her zaman yönlendirilmiş ya da hedefe kilitlenmiş bir amacı temsil eder. Haritalarımızda çok güçlü bir amacı gösterir. Bu nedenle Güneş güçlü bir erkek arketipi ile “içsel kral”la özdeşleşebilir. İster erkek, ister kadın olalım, bu “içsel kral”ın sadece Güneş ile açıklanması pek doğru olmaz – örneğin Jüpiter içsel kralın önemli bir parçasıdır. Benlik ancak içsel kral ile kraliçenin bir bütün olması ile oluşacaktır. Her ne kadar içsel kral erkek arketipi olarak yorumlansa da, bu terimi kullanırken dikkat etmeliyiz. Japonya ve Cherokee yerlilerinde Güneş tanrıçaları da bulunmaktaydı. Hititler tanrıça Hebat’a Güneş tanrıçası derlerdi. Yunan mitolojisinde gençliğin tanrıçası, diğer tanrılara ambrosya (tanrıların yiyeceği) ve nektar (tanrıların içeceği) sunardı. Hebat (Yunan’da Hebe) ilk kadın Güneş tanrıçasıdır.
Güneş arketipi kahramanı Herkül, Yunan ve Roma mitolojilerinin güçlü karakteri, aynı zamanda cesur olduğu kadar da kaotikti –sarhoş olur, kavga ederdi. Herkül’ün vahşi saldırganlığı Güneş’in mutsuz yanına işaret eder. Panteon’u düşünelim. Güneşin gayrimeşru oğlu babasını Güneş tanrısı Helios’u ziyaret etmek için en doğudaki uzak noktaya seyahat eder. Bir tek dileği vardır: Savaş arabasını tek başına kullanmak. Helios oğlunu vazgeçirmek için ne kadar ikna etmeye çalışsa da başaramaz. Sonunda razı olur ve Panteon'a atlı arabayı verir. Ancak atları kullanmak genç Panteon'un başaramayacağı kadar ustalık isteyen bir iştir. Gökyüzünde çılgınca, kontrolsüz bir şekilde dolaşırken, dünyaya yaklaştıkça ortalığı yakıp yok eder. Sonunda Jüpiter kızarak Panteon'un üzerine bir yıldırım gönderir. Bu mitin anlamına göre, fazla istek ve amaç yüklü olmak bizi saldırganlığa sürükler ve bunun neticeleri yıkıcı olur.
Bir diğer Güneş miti İkarus’u, büyük usta zanaatkar Daedalus’un genç oğlunu içerir. Baba ve oğul Kral Minos tarafından, Daedalus’un kendi inşa ettiği labirentte tutsak edilmişlerdir. Kaçışlarını sağlayabilmek için baba her ikisi için mumdan kanatlar yapmış ve oğluna Güneşe fazla yaklaşmaması konusunda uyarıda bulunmuştur. Ancak babasının sözlerine yeterince değer vermeyen İkarus, uçmak tecrübesinin de verdiği heyecan ile Güneşe doğru uçmaya başlamış ve sonunda kanatları eriyerek denize düşmüştür. Kontrollü olan babası ise Sicilya’ya varmayı başarmıştır.
Bu mitolojik öyküler bize fazla Güneş etkisinin yaratabileceği sorunları göstermektedir, bir diğer olumsuz etki de Güneşin yeterli gücü olmadığı zaman yaşanmaktadır. Güneş geleneksel olarak Terazi'de düşüştedir. Burada kişinin istek ve amacı, diğer insanlarla uyum içerisinde olma çabası sebebiyle bastırılmıştır. Apollo en yakışıklı ve popüler tanrılardan biri olabilir, ama ilişkilerinde başarılı değildi.Hiç evlenmedi. Ok atma talimi yaparken kendisiyle alay ettiği için Apollon'a içerleyen Eros, oklarıyla Apollo'nun Daphne (Defne)’ye aşık olmasını sağladı. Ancak Daphne bu aşka karşılık vermedi ve dağa kaçtı. Apollon gazabı ile Apollo'nun en sevdiği bitki olan Defne ağacına dönüştü. Daphne neden kaçmıştı? Tanrılar arasında en yakışıklı, en popüler sayılan Apollon aşkına neden karşılık bulamamıştı? Bunun sebebi, Güneş enerjisi yüksek insanlar için amaçları, istekleri o kadar önemlidir ki başkaları ile ilgilenecek zamanları yoktur; dünyayı keşfetmek ve onu fethetmekle çok meşguldürler. Güneş Aslan’ı yönetir, Koç’ta da güçlenir. Bu iki burçta egoizmleri ile meşhurdurlar.
Çeviren ve Derleyen: Berna ÇAPÇIOĞLU
Gördüğünüz gibi semboller çok önemlidir.
Psikolojik açıdan bakarsak eğer ATEŞ in temsilcileri bizim psikolojimizi de belirler.
Mars= nefs
Güneş= ego
Jüpiter= süper ego

Devam edecek arkadaşlar

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 13:41 -->-> Daha önceki mesaj 13:15 --

Tekrar haritamıza dönelim;


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Burada PLUTON transitinin evler açısından 11/5 aksında hareket ettiğini görüyoruz. Bu aks ne anlama gelmektedir?
SABİT BURÇLARDA KARŞI AÇILAR
Aslan-Kova
Bireylik-grup karşıtlığı.
Kişisel ayrıcalık-halk insanı karşıtlığı.
Otokrat-demokrat karşıtlığı.
Sanatçı-bilim insanı karşıtlığı.
Gururlu mülkiyetçilik-özgürlük karşıtlığı.
Kova bir grubun demokratik bir üyesi olmakta ısrar ederken, Aslan önde olmayı ve bütün çalışmaların hükümdarı olmayı diler. Aslan, bir izleyici grubu(Kova) olmadan var olmadığını hissedebilir. Haritalarında bu kutupsallığın güçlü olduğu kişiler gururlu, sabit ve aykırı olmaya eğilimlilerdir veya en azından üstün görünmeye çalışırlar. Kova’nın eşit fırsatlar, demokrasi ve özgürlük ideallerini teşvik eden bir durum içinde bir üstünlük veya kıdemlilik konumu elde ederek çoğu zaman otokrat-demokrat ikilemine uyumlanırlar ya da belirli türdeki orijinallik veya eksantrikliklerinden dolayı şöhret kazanırlar. Bu kutupsallık belki de gerçekten sevgi ve dostlukla ilgilidir. Arkadaşlarımız kalbimizde yer eden kişilerdir. Oyunlar (Aslan) arkadaşlıklara ve grup ilişkilerine (Kova) yönelik ilk adımdan biridir.
Aslan “Seni seviyorum, seninle gurur duyuyorum, sen benimsin” derken Kova “Seni sevdiğim için özgür bırakıyorum” der.

5.ev
24-30 yaş Deney yılları
24-27 yaş Mesleki oluşum, partner seçimi, gönül ilişkileri
27-28 yaş (TP) ilişki sorunları, varoluşsal hayal kırıklıkları
28-30 yaş Fiziksel maksimum verim
11.ev
60-66 yaş Özgürce seçilmiş bir ilişki ve de arkadaşlar, izolasyon
60-63 yaş hasat zamanı, anılar yaşı
63-64 yaş (TP) ruhsal ergenlik, geri çekilme krizi
64-66 yaş yaşlılık başlangıcı, emeklilik

5/11 AKSI
Ben Benim (5.ev) Grup Arkadaşlarım (11.ev)
Gururda bol oluşundan 5.evde kişi aksları dengeleyemeyip ya grubun (11.ev) lideri olur ya da kendi çıkarlarına kullanır o grubu.
5.ev aynı zamanda umutlar ve özlemlerin evidir kişinin, 11.ev ise grupların-genelin umutları ve özlemleri

Astrolojide 5. ev yaratıcılığı gösteren evdir. Kişinin fiziksel ve zihinsel olarak yaratıcılığını nasıl kullandığını belirler. Aynı zamanda çocukları, çocuklarla olan ilişkimizi ve hayattan duyduğumuz neşeyi anlatır. Güzel sanatlara yetenek, hayal gücü ve yatkınlık verir. Bundan başka spora olan ilgimizi gösterir, yaşam enerjimizi verir. Sosyal hayattaki sevilirliğimiz, duygusal ilişkilerimiz ve çevremize neşe yaymamız bu evle ilgilidir. Bu evdeki gezegenler kişinin yaratıcılığını, duygusal ilişkilerini, çocuklarla olan ilişkilerini belirler.

Astrolojide 11. ev, grup çalışmalarını, kişinin kolektifliğini, grup içinde yer alma, arkadaş olma kapasitesini belirler. Arkadaş edinebilme, dostlukları sürdürebilme, sosyalleşme ve sosyal aktiviteleri bu ev anlatır. Bireysel çıkarları aşıp, grup ya da tüm insanlık yararına çalışmak, hümanizm 11. evin konusudur. Umutlar, sosyal olaylar, arkadaşlıklar, sosyal değerler, sosyal aktiviteler bu evi tanımlayan kelimelerdir. 11. evdeki gezegenler kişinin arkadaş ve gruplarla olan ilişkilerini belirler.

__________________
Hanif kalmak cesaret ister...
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 15 Aralık 2023, 17:43   #7
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: PLUTO-KOVA Transiti (2024-2042)




Şimdi rahat rahat transitimizin anlamlarına başlayabiliriz;
PLUTON ilk olarak URANÜS ü değiştirecek iken tam karşısında olan ASLAN değerlerimizi yıkacak. Uranüs bilimsel gelişim demektir hemen uranüsün anlamlarına bakalım

URANUS
Devrimler, aydınlanmalar ve büyük sıçramalarla birlikte görülen Uranüs, zihinsel enerjileri açıklayan Merkür’ün bir üst oktavı olarak da görülebilir. Uranüs bizim alışılmış yöntemlerin dışında nasıl bir iletişim gerçekleştirdiğimizi gösterir. Bu bakımdan radyo dalgaları, elektrik, elektromanyetik ve nükleer enerjiler ki,hepsi çağımızın ürünleridir, Uranüs’ün sembolü altında yer alırlar.
Uranüs’ün sembolünü incelersek, içinde pek çok gezegene ait sembolleri bir arada görürüz. Yarım ay biçimindeki iki eğri sanki bir anteni anlatır biçimde, haçın, yani maddi dünyanın iki yanında durmaktadır. Dairesel çizgiler ruhsal olanı anlatırlar. Bu bakımdan Uranüs’ün sembolünde, ruhsal olan maddi olanın hemen yanında yer alarak, ona aracılık etmekte, son derece subtil, sezgiye açık bir ifade sergilemektedir. Sembolün alt kısmında yer alan daire, Mars’ın dairesi gibidir bu yüzden Uranüs’de de Mars’ın kendini öne çıkartan, iddialı doğası vardır. İki yana açık daireler, geniş perspektifi ve modern insan algısının büyük hacmine işaret eder.
Uranüs’ün genel özellikleri
Otoriteden ve kontrol edilmekten hoşlanmayan, alışılmış olanın dışına çıkan, kurallara ve düzene değil, sezgilere açık bir zihin, sezgiye dayanarak bilginin bir kıvılcım gibi parlaması, bu yüzden kehanete ve buluşlara çok açık, duygusal bağlardan uzak, tamamen objektif ve yalnız, çok yüksek gerginlik, spasmik,egzantriklik, sapmalar, buluşçu, aşırı ve israrlı biçimde her koşulda kendi bağımsızlığını ifade etmek, bu yüzden anarşistçe ve yıkıcı biçimde davranmak, kendini bu yönde kahraman ilan eden, ani görüşlere hemen kucak açan, aşırı derece inatçı ve söz dinlemeyen, asilik, fanatikçe, şiddet dolu eylemler, garip ve toplum dışı kalan, sürgünde olanlar
Uranüs altındaki olaylar ve meslekler Aniden gelişen olaylar, patlamalar, kazalar, yıldırım, depremler, uzayla ilgili gelişmeler, içinde yüksek teknoloji taşıyan olaylar, yüksek şiddet ve ayaklanma
Astrologlar, havacılar, elektrik, elektronik ve bilgisayarla uğraşanlar, kaşifler, buluşçular, patent sahipleri, öncüler, devrimciler, orijinal hatta anarşist düşünürler, bu yönde toplumu harekete geçirenler, reform getirenler
Fiziksel açıdan ve hastalık olarak Beyin fonksiyonları, aura, elektromanyetik güçler, kalp kapakçıkları, motor hücreleri, genel olarak Merkür’le birlikte sinir sistemi
Kırılmalar, yanmalar, lezyonlar, spasmodik hastalıklar, felç, beyin bozuklukları, ritm bozuklukları, panik ataklar
Pluton bu transitinde Uranüs ün temsil ettiği bu konularda bakış açımızı devrimsel bir şekilde değiştirecektir. Şöyle okumayı deneyin,
Devrimsel bir değişim=kova=Uranüs=11.ev
Acımasızca bir yıkım =aslan=güneş=5.ev

Toplumsal değerlerimiz artacak, birbirimiz ile ilişkilerimizi geniş alanda kuracağız. Yani kişiliğimizi kendimiz (aslan/güneş) değil toplum (kova/Uranüs) belirleyecek. Rol modellerimiz kişiler değil toplumsal amaçlar olacaktır. Kendimizi bir fikre adamak ve bu fikri tüm kişisel değerlerimizin yerine koymak gibi bir durum dayatılacaktır. Kişisel kelimesinin yerini toplum yahut halk alacaktır.
Kişisel sağlık yerine halk sağlığı
Kişisellik yerine bütünsellik
Kişilik hakları yerine toplumun çıkarları

Hala tam kafanıza oturtamadıysanız tarihte uygulamasını kısa süre de olsa görmüştük. Nerede mi? NAZİ ALMANYASI
Nazi almanyasındaki propaganda ve politikalarla birlikte parti çıkarları aile kurumunun üzerinde görüldü. Papazların din ile devlet ayrımı söz konusu olduğunda devleti seçmeleri, çocukların eğer parti aleyhine davranışlarına şahit olurlarsa anne ve babalarını ihbar etmeleri gibi olaylar. Nazilere baktığınızda aile kavramının dejenere edilirken ideal ırk yetiştirmek için çiftleşme kampları kurulduğunu görürsünüz. Kişinin bir üst oktavı AİLE iken bu bağ koparılıyor ve kişilik yok edilirken toplum ya da devlet öne çıkarılıyordu.
İslam dininde kutsal kitap kuranda bu konu oldukça detaylı işlenmiş ve sonuca ulaşamayacağı da gösterilmiştir;

BAKARA SURESİ: 213 İnsanlar bir tek ümmet idi. Sonra Allah, peygamberleri müjdeleyiciler ve uyarıcılar olarak gönderdi. Onlarla beraber, anlaşmazlığa düştükleri konularda, insanlar arasında hükmetsinler diye gerçeği taşıyan kitabı hak olarak indirdi. O kitapta anlaşmazlığa düşenler, o kitap kendilerine verilmiş olanlardan başkaları değildi. Bunlar, kendilerine açık kanıtlar geldikten sonra sırf aralarındaki kıskançlık/doymazlık/azgınlık/denge noktasından sapma/yalancılık/zulüm/kibir/zinakârlık yüzünden, çekişmeye girmiştir. Sonra Allah kendi izniyle, inananları, üzerinde tartışmaya girdikleri gerçeğe tekrar ulaştırdı. Allah, dilediği kişiyi/dileyeni dosdoğru yola iletir.

MAİDE SURESİ: 48 Sana da Kitap'ı hak olarak indirdik. Kitap'tan onun yanında bulunanı tasdikleyici ve onu denetleyip güvenilirliğini sağlayıcı olarak... O halde onlar arasında Allah'ın indirdiğiyle hükmet, Hak'tan sana gelenden uzaklaşıp onların keyiflerine uyma. Sizden her biri için bir yol/şeriat ve bir yöntem belirledik. Allah dileseydi sizi elbette bir tek ümmet yapardı. Ama size vermiş olduklarıyla sizi imtihana çeksin diye öyle yapmamıştır. O halde hayırlarda yarışın. Tümünüzün dönüşü Allah'adır. O size, tartışmış olduğunuz şeylerin esasını bildirecektir.

HÛD SURESI: 118 Eğer Rabbin dileseydi insanları elbette ki bir tek ümmet yapardı. Ama birbirleriyle çekişmeye devam edeceklerdir.

NAHL SURESİ: 93 Allah dileseydi, elbette ki sizi bir tek ümmet yapardı. Ama O, dilediğini saptırıyor, dilediğini de iyiye ve güzele kılavuzluyor. Yapıp ettiklerinizden mutlaka sorgu-suale çekileceksiniz.

ZÜHRUF SURESI: 33 İnsanlar bir tek ümmet haline gelmeyecek olsalardı, o Rahman'a nankörlük edenlerin evlerine gümüşten tavanlar çatar, sırtlarına binip yükselecekleri merdivenler/asansörler yapardık.

İşte bu yüzden dini açıdan pluton/kova transitini riskli görmekteyim. Son ayetteki yaklaşıma baktığınızda TEK ÜMMET olmanın yani tüm kişiliğimizin silikleşmesinin ne kadar kötü olduğunu görüyorsunuz. Tarikatlar konusuna bu açıdan bakmanızı tavsiye ediyorum.

Gelelim pluton un yıkacağı alana; güneş, aslan ve 5.ev
Kişisel düzeyde BENLİK VE KİŞİLİK
Toplumsal düzeyde çocuklarımız ve kurduğumuz/inandığımız değerler
Küresel düzeyde seçkinlik, güç odakları, yönetim

Bunu ilk kez yazacağım arkadaşlar, 11. Ev toplumun bizi tanımlama şeklidir, 5. Ev ise kendimizi topluma tanıttığımız yerdir. Şunu demek istiyorum, seçemediklerimize ALINYAZISI deriz doğum haritamız gibi, cinsiyetimiz, doğacağımız zaman, anne baba, milliyet vb… ailemizin güdümünden ve tanımlamasından ancak 5. Evden itibaren kurtuluruz. 5. Ev bizim kendi değerlerimizi ortaya koyduğumuz ve ailemizden ayrıştığımız yerdir. Artık bizim adımıza karar alamazlar, tanımlama yapamazlar.
5. ev ilk olarak seçebildiğimiz alanı gösterir mesela cinsel partner, flörtler, hatta beslenme biçimi. Kişisel olarak tercihlerimiz ortadadır, beraber olacağımız kişiyi seçeriz hatta çocuk sahibi olup anne/baba sıfatını da alırız. Yani toplum içinde kendimizi tanımlamaya başlarız toplumdan ayrışmaya başlarız mesela yürüyüş koşu resim ya da müzik seçeriz. Kısacası hobilerimizdir.

Pluto buraya karşıt yaptığında önce bizlerden bu tanımları kopartacak. Mesela anne baba oluşumuz, bu sıfat elimizden alınacak. Nasıl ki pluto/oğlak son retrosunda elimizden tapularımızı aldı, aynı şekilde pluto/kova geçişinde kurduğumuz ailemiz elimizden alınacak. Örnek verirsek eğer çocuklarımızın geleceğini belirleme hakkımız olmayacak. Nasıl ki aşılar olsun okul çağı olsun söz hakkı sahibi değilsek, çocuklarımızı yetiştirirken de bazı şeyleri onlar adına seçme hakkımızı törpüleyecekler. Çocukların vasiliği konusunda belki de yeterlilik belgeleri verilecek, aynı nikah cüzdanı gibi. Nasıl ki evliliklerimizin toplum/devlet tarafından onayı gerekiyorsa (nikah töreni), çocuklar için de bu onay olacak.
Dahası işin güneş tarafında olacak değişiklikler; şu ana kadar sadece 5. Ev konularından bahsettik.
Gelelim pluto bizim güneşimizi nasıl etkileyecek?

__________________
Hanif kalmak cesaret ister...

Konu shera_hanif tarafından (15 Aralık 2023 Saat 17:45 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 17 Aralık 2023, 00:42   #8
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: PLUTO-KOVA Transiti (2024-2042)




Güneş dediğimizde bireysel olarak kişiliğimiz egomuz akla gelir, güneş hangi evimizdeyse ve hangi burçta doğmuş isek o anlamları ışıldatır.
Pluto buraya karşıt açı yaptığı andan itibaren benliğimizi oluşturan tüm konularda bir yıkım getirecektir. Mesela bireysel ahlak anlayışımızdan tutun dini inanışlar yahut toplum içinde yer bulabilmek için isteklerimiz.
Hemen örneklendirelim; kendimizi anne/baba tanımlıyorsunuzdur ve bunun sebebi de çocuğunuzdur. Pluto gelip çocuk ile ilişkinizi dönüştürecektir. Aslında kendinizi bir karakter ve çocuğunuzu da kendinizi konumlandırmak için bir obje olarak görüyorsanız geçmişler olsun, bu süreçte artık elveda diyeceksiniz.
BENİM çocuğum… diye bir tanımlama yapıyorsanız eğer BENİM kelimesini elinizden alacaktır pluto. Sırf doğurdu diye çocuğunun kimliğine seçimlerine müdahale eden bir kadın iseniz ANNE olmanız artık önemli olmayacaktır. Pluto bu alana geldiğinde isterseniz inat edin farketmez; çocuğunuzu sahiplenmenizi elinizden alacaktır. Bırakmak istemiyorsanız çocuğunuz sizi bırakacaktır. Yani bu ilişkiyi dengesinde tutmuyorsanız “sana sütümü helal etmem, hakkımı helal etmem” tadında bir ilişkiniz varsa pluto size bu ilişkiyi KUSTURACAKTIR.
Peki bunu nasıl yapacak? Eğer siz bir alternatif yöntem bulamazsanız, yukarıda anlattığım şekilde anne/baba figürü yerine farklı bir seçenek sunacaktır toplum.
Ayrıca, GÜNEŞ dediğimizde kendi seçimlerimiz kimliğimiz demiştik. Çocuk olmadığını düşünelim, evlilik olsun. Bugün Japonya da evi çiftler çocukları olduktan sonra EŞ bağını kopartıyorlar ve yataklarını ayırıyorlar. Güney kore de ise çocuk büyütme ve eğitim masrafları dolayısıyla çiftler çocuk yapmaktan kaçınıyorlar. Batı medeniyetinin aile bağlarını koparması ve bireyselleşmeyi seçmesi sonucunda ortaya çıkan büyük riskleri biliyorsunuz; hastalıklar ve bağımlılıklar.
İşte GÜNEŞ bizim hem sağlığımızı hem de özgünlüğümüzü temsil eder. Bu yüzden de ahlak yozlaşmasını, dinsel kurumların yıkılmasını, devasa şirketlerin yıkılışını, klasik tanımların yok edilmesini göreceğiz. Dokunulmaz yahut sorgulanamaz diye kutsanmış olan korkulan alanlarda son derece büyük devrimsel yıkılışlar olacaktır. Mesela doğduğumuz andan itibaren devlet kontrolünde olacak çocuğunuzu düşünün. Yiyeceğine, kan değerlerine, sağlığına bakıp belki de size teslim edilmeyecektir. Eğitimi, kişilik gelişimi kurumlara geçmiş olacaktır. Aslında toplum için bir birey üreten kümes konumuna gelmişsinizdir. Yani AİLE olarak da tanımlarınız yıkılacaktır.
Güneş besleyicidir ve enerji verendir. Pluto burada ALTERNATİF bazı şeyler getirecektir. Mesela besin takviyeleri beslenme tarzımız olacaktır. Sağlıklı kalabilmek için ilaç almak zorunda kalabiliriz. Belki de madde bağımlılığı geliştirecek hastalıklar çıkacaktır (şeker hastalığı/insülin bağımlılığı)
Güneşimizi söndüren en büyük şeyin de çaresi bulunacaktır örneğin KANSER… pluto/güneş karşıtlığı eğer dozunda kullanılırsa ve hazırlığımız varsa son drece yapıcı değişimler de getirecektir.
Şimdi sizlere bir Zodyak yerleşimi vereceğim. Evlerin anlamlarına dikkat edin;


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Yukarıdaki listeye bakın arkadaşlar; kendinizi hangi ev anlamlarıyla tanımlıyorsanız o konularda erozyona hazır olun. Size sadece 5-6-7-10. evlerden biraz bahsettim. Bu bahsi geçen evlerden de sadece tek bir tanım aldım. Bu örnekleri kendi haritanıza göre çoğaltabilir ve değiştirebilirsiniz.
Tekrar güneşin tanımını verelim
Entelektüel düzlemde, Güneş, bencil duyguların yüksek grubu ile ahlaksal niteliklerin alt grubunu yönetir. Bunların ilki sağlamlık ve özgüvenle temsil edilir, ikinci grubu ise, ümit ve vicdanlılık tanımlar. Bu akışın yönetimi altında doğanlar beşeriyetin doğuştan liderleridir. Yüce zihinli varlıklarıyla, yönetmek için tanrısal haklarını beyan ederler. Gururlu ve ihtiraslı olmakla birlikte, cömert ve soylu kişilerdir. Tüm vasat, bayağı, küçük eylemlerden nefret ederler. Hakikî yücelmiş insanlığın en yüksek biçimini dışa vururlar.

Dikkat edilirse insana kendisinin son derece değerli ve ÖZGÜN olduğu fikrini veren güneştir. Bu yüzden de Güneş ve Ay Retro hareket yapmaz. Sadece bu cümle dahi yeterlidir. Bu iki öğeye yapılan her açı kritik önem taşır. Hele ki bu PLUTON olursa. 2008 den beri pluto bizlerin AY/YENGEÇ aksında karşıtlık yapıyordu. Nelerimizi değiştirdiğine bir bakın.
Şu ana kadar Pluto-EV ile Pluto-GÜNEŞ açıkladık.
Şimdi sırada Pluto-ASLAN olacak

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 00:42 -->-> Daha önceki mesaj 00:03 --

Toplumsal olarak tüm konuyu toparlamaya başlayalım
ÜLKE ASTROLOJİSİ dediğimizde tüm kavramlar şekil değiştirmektedir. Hemen sıralayalım
Güneş;
Cumhurbaşkanı, Başbakan, Liderlik, kimlik, ulusal karakterler, başlıca olaylar, yetki, siyasi faaliyetler, Hükümet, CEO'lar.
Tutulma Güneş: liderlik, otorite ve güç çekişmesi
Güneş: Başbakan, cumhurbaşkanı, lider, yönetici, otorite, yargıç, hükümdar, kral, despot, devlet ve kurum yöneticileri, en üst kademedeki kişi, altın
5.ev;
Eğlence, mali spekülasyonlar, borsa, eğlence faaliyetleri, çocuk, doğum oranı, tiyatro, sinema, kumar, halkevleri, spor, lordlar kamarası.
Halk evleri, sanatçılar, tiyatrolar, meydanlar, çocuklar, parklar, bürokratlar, elçiler, spor
Sanatsal ve kültürel faaliyetlerin yapıldığı yerler, alanlar, mekânlar. Parklar, bahçeler, meydanlar, spor aktivitelerin yapıldığı yerler. Doğum oranı, ülkenin genç nüfusu, çocuklar. Ülkenin ünlüleri. Elçiler. Borsa ve spekülatif piyasalar.
Aslan: eğlence, çocuklar, spor, zevk,
Hemen ülkemizin haritasını açalım



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Pluto ülkemizde 5. Eve KARE açı yapıyor ve bu işe de güneş ile başlayacak. Pluto şuan 8.evimizden geçiyor. Yani haritada 8. Ev, AKREP/BOĞA ve 2.eve bakmamız gerekecek.

Boğa: ekonomi, gelir-gider, güvenlik alanı,
Akrep: yabancı, suç, banka, finans, kamu, terör
2.ev;
Ulusun değerleri, potansiyel zenginlik ve mal varlığı, ekonomi, ulusal ürün, yatırılan kazançların nereden sağlandığı, maliye, banka, borsa gibi finans kuruluşları, para piyasaları ve ticaret.
Ekonomi, milli servet, merkez bankası rezervleri, finans, ülke kanyakları, servet, satılabilir mallar
Mili servetler. Ekonomi, Milli hazine ve ülkenin mali kaynakları, finansal işlemler. Finansal sistem. Para piyasaları. Ülke kaynakları. Ülkenin satın alma gücü, bankaları. menkul değerler ve satılabilir mallar, kişisel mülkiyet, servet, yatırımcılar, yatırımlar.
8.Ev;
Ulusal borç, vergi, Halk, Devlet ve Millet, alınan ve ödenen krediler, ölüm oranları, sigorta, şirket maliyeti, miras, sermaye, kredi, yabancı ülkelerle mali ilişkiler.
Sigorta, morg, ölüm, yaşlılar, ölüm vakaları, ölüm oranları, kriz, banka, çek, senet, borsa, dış borç
Ölüm oranları, ölüm nedenleri. Morglar. Tıp araştırmaları, veraset vergileri, sigorta şirketleri, sigortalar. Emeklilik fonları. Krizler, vergiler. Bankalar, borç-krediler. Vergiler, dış finansman, dış borç.

Pluto buraya girdiği andan itibaren 2042 yılına kadar kare açılarla eze eze bu değerleri zorlayacaktır. Sonuç ne olacak? Yukarıda yazdıklarımı tekrar tekrar okuyun arkadaşlar. Size nakit parayı bıraktıran, kredi kartını hayatımıza getiren, çocuklarınızın bile geleceğini borçlandıran ve mülkiyetsizleştiren pluto sadece kötülüğe de çalışmaz.
Tıp alanındaki gelişmeler, elektrikli otomobiller, internet, görüntülü konuşmalar, zoom üstünden eğitimler gibi geri dönülemeyecek gelişmeler de getirdi. Israrla eski sistemleri savunanları düşünün. Medya kuruluşları youtube a yenildi, gazeteler ortadan kalktı, samsung ve apple piyasayı ele geçirirken dinazorlaşan Nokia, ericson, blackberry tekel kurmaya çalışıyordu.
Sonuç şudur, her dinazor ölmeden önce büyük bir şiddet ile savaşır ve hemen teslim olmaz. Yukarıda yazdığım alanlardaki dinazorları düşünün, ne kadar büyük bir savaş ile yıkılacaklarını da hayal edin.

Hemen sloganımızı atalım;
PLUTO/KOVA …. Kaosa merhaba

Saygılarımla

__________________
Hanif kalmak cesaret ister...
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 19 Aralık 2023, 22:46   #9
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: PLUTO-KOVA Transiti (2024-2042)




Astrolojiden anlayanlar için ek yapıyorum arkadaşlar.
pluto/kova geçişi tek seferde olmayacak. 3 aşamalı bir geçiş var ve haritalarını yayınlıyorum
23 mart 2023


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

21 ocak 2024


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


19 kasım 2024


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

23 Mart 2023
ASC Aslan 17°
MC Boğa 8°

21 Ocak 2024
ASC Akrep 27°
MC Başak 11°

19 Kasım 2024
ASC Aslan 22°
MC Boğa 15°

teknik analiz yapmak isteyenler bu derecelere düşen sabit yıldızlar ve dereceleri kontrol edebilirler. oldukç.a yıkıcı zamanlara hazır olalım.

__________________
Hanif kalmak cesaret ister...
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 10 Ocak 2024, 16:10   #10
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: PLUTO-KOVA Transiti (2024-2042)




TWITTER dan bir özet geçmiş arkadaş...

Gelin sizlerle Plüton Kova transitini değerlendirelim canımın içleri... 2044 yılına dek Plüton Kova burcunda seyahat edecek.

Öncelikle Kovalar sonrasında Aslan,Boğa,Akrep burçları üzerine alınsın bu X'i.

Plüton ortalama 2031'e dek ilk 10° ve bu burçların ilk 10 günü doğanları etkileyecek.

2031- 2037 yılları arasında 10-20°'de gezegenleri ve 10 ile 20. gün arasında doğanları etkileyecek.

2037-2044 yılları arasında 20-29°'de gezegenleri ve 20 ile 30. gün arasında doğanları etkileyecek.

Güç sizinle,tabi bu gücü yönlendirmeyi bilmek zorundasın.
Ya değiştireceksin,ya değiştireceksin.
Mesele bu kadar basit.
Bu yüzden tüm Kova burçları bir panik havasında,panik olmayın doğduğunuz günlere göre etkileşim yılları yukarıdaki gibi.(diğer yazdığım burçlar dahil)

Ayrıca Plüton'u severim süründürmez,öldürür. Ya ayak uyduracaksın ya uyduracaksın.

Direnme artık değiş diye ne gözüne sokuluyor? Buna dikkat edersen Plüton'la yaşamayı öğrenirsin.

__________________
Hanif kalmak cesaret ister...
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
EURO 2024 Kura Çekimi: EURO 2024 Almanya Nasıl Olacak? A-Z Her Şey Kalemzede Avrupa ve Dünya'dan Futbol 0 02 Aralık 2023 21:45
EURO 2024 Kura Çekimi: EURO 2024'te Para Ödülü Sistemi Açıklandı! Kalemzede Avrupa ve Dünya'dan Futbol 0 02 Aralık 2023 21:44
EURO 2024 Kura Çekimi: EURO 2024'e Play-Off Finali'nden Gelecek Takımlar! Kalemzede Avrupa ve Dünya'dan Futbol 0 02 Aralık 2023 21:43
EURO 2024 Kura Çekimi: Türkiyemizin EURO 2024 Fikstürü Açıklandı! Kalemzede Avrupa ve Dünya'dan Futbol 0 02 Aralık 2023 21:39
Jüpiter Transiti ve Burçlara Etkisi Perius Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 05 Haziran 2011 14:21