IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

2Beğeni(ler)
  • 2 Post By N999

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Ocak 2012, 18:59   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Öner Döşer 2012 Burç Yorumları





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


2012'de Bizi Neler Bekliyor?

2012 yılına yaklaşıldıkça, üretilen felaket teorileri de giderek artıyor. Hatta bu teorilerin bazıları, girmekte olduğumuz 2010 yılıyla birlikte çok sancılı bir dönemin en kritik noktasına gelineceğini işaret ediyor.

Bazı Nostradamus araştırmacılarına göre, 2010-2012 yılları arasında insanlığı dünya savaşı kadar büyük bir hadise bekliyor. İçinde bulunduğumuz dönemi işaret ettiği iddia edilen kehanetlerinde Nostradamus iklim değişiklikleri, büyük kuraklık, dev sel suları, dinlerin ve ülkelerin büyük değişimlerinden söz ediyor. Bazı araştırmacılara göre Nostradamus 2015’e kadar karanlık bir dönem öngörmekte ve ardından 2016-2020 arasında Altın Çağ'a giriş yaşanacak. Bazılarıysa olumsuz kehanetlerin 2025 yılında tamamen sona ermekte oluğunu söylüyor.

Psişik kahin Edgar Cayce’ye göre ise 1998 yılından bu yana yeniçağ başladı. Bu zamanlar sona ermektedir ve doğrular yeryüzünün mirasçıları olacaklardır. Ancak bu öyle kolay olmayacaktır. Tersine, insanların ruhlarını sınayacak olan bir anlaşmazlıklar, talihsizlikler ve felaketler dönemine girmekteyiz. Cayce’ye göre, Üçüncü Dünya savaşı çıkmayacak, ancak dünyayı daha büyük bir tehlike bekliyor. Küresel ısınmayla birlikte başlayacak doğal felaketler yaşanacak. Antarktika ve Grönland'daki buzullar eriyecek, su seviyesi yükselecek. ABD'de San Francisco ve Los Angeles gibi kıyı kentleri yok olacak.

Bir başka psişik kahin Baba Vanga’ya göre Kasım 2010'da başlayacak Dünya Savaşı 2014'e kadar sürecek. 2011’de Radyoaktif dalgaların yoğunlaşması nedeniyle hayvan ve bitkiler yok olma noktasına gelecek. Müslüman ülkeler kimyasal savaşla Avrupalıları yok edecek. 2014’te İnsanlığın yarısı kanserle boğuşacak. 2016’da Avrupa'nın nüfusu azalacak.

Michael Drosnin, kitabı İncil’in Şifresi’nde ( The Bible Code) 2010 ve 2012 yıllarında dünyaya kometlerin çarpacak olduğunu söylüyor. Drosnin’e göre İncil bize Tanrı’nın 2012 yılında Dünya’yı yok edeceğini söylüyor.

Tevrat’ın Şifresi ve Gizli Kehanetleri kitabının yazarı Joseph Noah’a göre, 2010-2012 yılları arasında çıkacak dünya silahlı çatışmasında, biyolojik silahlar kullanılacaktır. Orta doğu da sınırlı bir savaşla başlayıp, dünya ekonomisinin çökmesine bağlı kıtlık, salgın hastalık ve doğal afetlerle ve hatta kozmik afetlerle tamamlanacak bir süreç olacaktır. Aynı yıllar arasında dünyaya 7 astroidin çarpması beklenmektedir. Dünyanın manyetik kutupları tersine çevrilecek, kutuplar yer değiştirecektir. Bu olay ancak büyük bir astroidin dünyaya çarpması ile olabilir denmektedir. Hayatta kalma mücadelesi verilecektir. Astroid çarpmaları 2010’da başlayarak dünya ekseninde 3 aşamalı kaymaya sebep olacaktır. Kutup kayması 2010’da başlayacak ve 2, 3, kaymaları 2012’de son bulacaktır. 2012’ye kadar dünyada 25 derecelik kutup kayması beklenmektedir.

Miriam Delicado’ya göre 2010 yılındaki doğal afetler o kadar ani ve şiddetli olacak ki bildiğimiz anlamda yaşam sona erecek. Bu noktadan itibaren, 2012 ve sonrasındaki yıllarda küresel felaketler bir dizi halinde hız kesmeye başlayacak.

Perulu spiritüel haberci Willaru Huayta, 2013’te devasa bir manyetik asteroidin Dünya’nın çok yakınından geçeceğini ve sadece egolarına üstün gelenlerin bundan kurtulacağını söylüyor. Zulu şamanı Credo Muttwa da kırmızı boğa yılında (2012) çok uzun bir kuyruğu olan, Mu-sho-sho-no-no yıldızının geri döneceğini söyleyerek aynı felaket haberini veriyor. Bu yıldızın bir önceki ziyaretinde bir tufan olduğu ve dünyanın altının üstüne geldiği yani “Güneş’in Güney’den doğup Kuzey’den battığı” söyleniyor. Bunu manyetik kutup değişimini tarif ettiğini düşünebiliriz. Kaynak: 4.The Wormhole of Daath.

İngiltere’de Avebury’deki ekin çemberinde, Güneş ve gezegen dizilimleri astronomlara göre 21 Aralık 2012 tarihini veriyor. Burada Güneş’in alışılmışın dışında hareketi söz konusu ve bu güçlü bir solar aktiviteyi işaret ediyor olabilir. Bu şekilde göze çarpan bir diğer şey de Plüton’un yalpalayan konumu.

Foton Kuşağı teorisyenlerine göre, bu ışık parçacıkları halindeki enerji bandı, Dünya ile çarpışınca: 5 günlük bir karanlık, elektriksizlik, UFO inişleri, insanlık için psişik yeteneklerin ortaya çıkması, insan bedeninde olan dönüşümler beklenmekte. Şu an karanlık dönemin sonunda olduğumuz ve bu dönemin 2012 yılında son bularak 2000 yıllık ışık devrine geçiş yapılacağı söyleniyor. Rus bilim adamları da adeta bunu doğrulayan tespitlerde bulunuyorlar. Başını Rus bilim adamı Dimitriev’in çektiği bazı bilim adamlarına göre, uzayda değişik ve çok daha yüksek enerji seviyesine ve titreşimlerine sahip bir manyetik alana bir enerji bulutuna girmiş bulunuyoruz. Bu bulut, güneşe ve tüm gezegenlerin atmosferlerine enerji veriyor ve onların dengelerini bozuyor. Rus bilim adamı Dimitriev’e göre, doğa olayları artarak dünyadaki mevsimsel değişmeleri ve biyosferi etkileyecek. Dünya 2010-2020 yılları arasında bu bulutlar dizisine girecek ve bir felaket yaşayacak.

Ünlü Sırp astronomu Milutin Milankovitch’in kendi adını alan üç devri, dünya iklimi ve felaketler açısından incelemiştir. Dışmerkezlilik olarak bilinen birinci devre göre, dünyanın güneş çevresindeki yörüngesi 90.000 ile 100.000 arasındaki sürede tam bir daireden biraz daha elips şekline dönüşür. Biz şimdi bu dönemin en dairesel aşamasındayız. Bu aşamada Güneş’ten alacağımız radyasyon %20-30 daha fazla olacaktır. Bu da sert iklim farklılıklarına ve hava değişikliklerine neden olacaktır. Bilim adamı Lonnie Thompson’a göre, büyük bir iklim değişikliği olacağını gösteren ipuçları var. Thompson yıllardan beri dünyanın 5200 yıl önce bir iklim felaketi yaşadığını kanıtlayacak kanıtlar bulmak için çalışıyor. Yapılan araştırmaya göre, güneş aktivitelerinde 5200 yıl önce meydana gelen keskin bir düşüş ve sonra da çıkış, sahrayı yeşil bir kuşaktan çöle çevirdi, kutuplardaki buzulları küçülttü, küresel ekolojiyi bozdu. Bu 5200 yıllık sürecin Mayaların Çağ ya da Güneş tanımlamasına uyması ilginçtir. Thompson, 5200 yıl önceki koşulların, bugünkü koşullara çok benzediğine inanıyor. Ama o zamanda bugünkü gibi dünyada 6,5 milyar değil, yaklaşık 250 milyon insan yaşıyordu. (Kaynak: Kıyamet 2012)

Max Planck Enstitüsünden Sami Solanki, güneşin 11.000 yıldan beri ilk kez bu dönemde bu kadar aktif olduğunu söylüyor. 11.000 yıl öncesi, son Buzul Çağı’nın sonu, bir ikon dönemi oluyor ki bu bildiğimiz iklim değişikliklerinin en büyüğüdür. Bilim adamları 2003’ten beri Güneş’te düzensizlikler görülmekte olduğunu söylüyorlar. 2005 yılında güneş minimumu döneminde Amerika’da meydana gelen korkunç kasırgaların, güneş lekeleri döngüsünde beklenmedik bir çıkış dönemi olarak görülmekte olduğunu söyleyen Güneş fizikçileri, güneş aktivitesinin 2012’de rekor düzeyde artacağı dönemde zararın daha büyük olabileceği konusunda fikir birliği içerisindedirler.

Binlerce insan, hızla yaklaştığına inandıkları sona hazırlanıyor. 2012 ile ilgili kıyamet teorilerini anlattığı biz dizi kitabın yazarı olan Patrick Geryl’a göre, Güneş’teki yoğun aktiviteler yüzünden 2012 yılında bir nevi kısa devre yaşanacak ve sadece kutuplar değişmekle kalmayacak, dünya tersine dönmeye de başlayacak! Geryl, 2006’da mühendislik işinden istifa ederek 2012’deki kıyamet için hazırlıklara başladı. Geryl, Afrika kıtasında dağlık bir bölgede bir arazi satın aldı ve kurduğu ekiple burada kıyametten kurtulma hazırlıklarını sürdürüyor. Ekip burada dev dalgalardan kurtulabilecekleri mağaralar inşa ediyor. Amaçları, kıyametten sonra yeni bir uygarlığın temellerini atmak.

Ülkemizde de Ege bölgesinde 2012 yılına hazırlık yapan Bozdağ gibi yüksek yerlerde ve Şirince’de yerleşmiş bir grup insan var. Mistik bir havaya sahip ve ismi kadar şirin bir kasaba olan Şirince’de, spiritüalist eğitmen Işık Yazan’ın yönettiği "Bilgelik Bilinci" seminerlerinde, 2012 süreciyle ilgili bilgiler veriliyor. 22 Aralık 2012’de hayatın duracağı, 6 gün sonra her şeyin yeniden başlayacağı düşünülüyor. 2012 yılında bu bölgenin korunacak olduğu ve Hz İsa’nın buraya inerek, buradaki insanları kurtaracağı bekleniyor...


Konu N999 tarafından (07 Şubat 2012 Saat 06:22 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Mobil Chat
Alt 15 Nisan 2012, 00:46   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Öner Döşer 2012 Burç Yorumları




2012 YILINDA TÜRKİYE

Güneş Dönüşü haritaları, transit Güneş'in her yıl incelenen astroloji haritasındaki derece ve dakikasına geldiği ana dayalı olarak çıkartılır. Yani, Güneş referans olarak alınır. Güneş dönüşü haritaları bir ulusun ilgili yılda nasıl bir modda olacağı ve içinde bulunacağı durumlara nasıl tepkiler vereceği konusunda bilgi verir. Bu haritalar sayesinde, bir yıllık olayları ana başlıklarıyla değerlendiririz. Bu haritalarda yükselen burcun hangisi olduğu, gezegenlerin haritadaki yerleşimleri ve birbirleriyle açısal bağlantıları çok önemlidir. Haritanın okunmasına yükselen burçtan başlanır.

Yıllık haritamızda Terazi burcu yükseliyor. Bu şartlarda bu yıl uluslararası ilişkiler, hukuk ve adaletle ilgili konular, politik stratejiler ve uzlaşma zemini aramayı gerektirecek durumlar ön plana çıkacak demektir. Türkiye astroloji haritasının Mars derecesi, bu yılki yükselen derecesine çok yakın düşmekte olduğundan, huzur ve barışı sağlamak için çok gayret sarf etmek gerekecek. Zira Mars agresyon, rekabet ve mücadeleleri, çatışma ve tartışmaları temsil eder ve genel olarak savaş göstergesidir. Bu haritada Mars'ın Aslan burcunda 11. evde yerleşiyor olması, bu yıl Meclis'in gündeminde eyleme yönelik planların, terör-askeri operasyon gibi temalarla ilgili konuşmaların ve alınacak uzun dönemli kararların önem kazanacağını göstermekte. Haritada ateş elementinin güçlü olması da benzer şekilde eyleme yönelik ve bazı risklerin alınacağı bir yılda olacağımızı gösteriyor.

Haritanın 1. evinde Terazi burcunda Satürn gezegeninin yerleşiyor olması, uluslararası ilişkilerde ciddiyetle eğilmek gereken, uzun vadeli kararların ve beraberinde sorumluluk getiren durumların işaretçisidir. Ülkemiz geleceğe yönelik kalıcı bir takım adımlar atabilir, önemli stratejik ortaklıklara veya bağlantılara girebilir. Satürn yüceldiği Terazi burcunda güçlü olduğundan, atılacak adımlarda başarılı olma şansı yüksek görülüyor.

Satürn haritanın 4. ve 5. evlerini yönettiğinden, bu yıl iç gündem, gençler ve eğitim sistemiyle ilgili konular çok önemli olacak ve önemli kararlar alınacak demektir. Dikkat çekecek konu başlıkları şunlar olabilir: iç güvenlik, sınırlar, topraklar, madenler, binalar, imar ve iskan, inşaat ve yapılandırma, gençlere iş imkanı sağlanması, çocuklarla ilgili güvence alınmasına, eğitimin geliştirilmesine yönelik girişimler.

Yükselen burç yöneticisi Venüs haritanın 2. evinde ve zarar gördüğü Akrep burcunda yerleşimde. Demektir ki bu yıl ekonomik konular çok önemli olacak ve ekonomik alanda bir kısım zarar görülebilir. Venüs Agena adında zorlu etkileriyle bilinen bir yıldızla da birleşiyor ve bu ihtimali güçlendiriyor. Merkür ve Güneş de haritanın 2. evindeler ve ekonomik konuların bu yılın en önemli konusu olacağına dikkat çekiyorlar. Güneş-Jüpiter karşıtlığının haritanın parasal alanlarına düşüyor olması, kredi ve geri ödemelerde yaşanacak zorlanmaların göstergesi.

Para hanesinde yerleşen üç gezegenin yöneticileri 11. evdeki Mars'tan sert açı alıyor olması ve 5. evde yerleşmiş Neptün ile t-kare açı formu oluşturuyor olması, Meclis gündemdeki Marsyen (savaş ve harekat) konuların spekülasyona ve borsada sert inişlere sebep olabileceğini gösteriyor olabilir. Ama yine de içinden çıkılamaz durumlar veya ekonomik çöküş akla gelmesin. Her koşulda para evi yöneticisi Mars haritada güçlü durumda... Pek çok Avrupa ülkesine nazaran ekonomimiz daha iyi gözükecek. Para evinde yerleşimde olan Merkür haritanın 9. evini yönetmekte, turizm ve dış ticaret gelirlerinin, yabancılarla yapılan ticari işlerin ve ihracatın en azından normal seyrinde olacağına, kazanç elde edileceğine, yeni dış ticaret anlaşmalarına işaret ediyor.

2012 YILINDA BİZLERİ DENELER BEKLİYOR?

Tam bir değişimler devri yaşamaktayız. Sanki bütün taşlar yerinden oynamış durumda. Siyasi, ekonomik, dini, bilimsel alanlarda, şimdiye kadar kalıplar olarak gördüğümüz yapıların esnemekte, değişmekte, hatta dönüşmekte olduğunu hayretle izliyoruz. Bir zamanlar ütopya kabul edilen sınırsızlığa yöneliş, bilişim ve teknolojinin olağanüstü gelişimiyle gelinen nokta, hepimizi şoke ediyor. İster istemez değişimleri kabulleniyor, özümsüyor, günlük hayatımızda kullanıyoruz. Adeta bir zihniyet devrimi yaşamaktayız. Tüm bunları birleştirdiğimizde, önemli bir dönüşüm ve yeniden yapılanma sürecine girmekte olduğumuzu anlıyor, yeni bir oluşuma doğru ilerlemekte olduğumuzu hissetmeye başlıyoruz...

Bu büyük dönüşüm sürecine eşlik eden önemli gezegen geçişleri ve bu gezegenlerin açısal bağlantıları bizlere, çok önemli bir uyanış dönemine girmekte olduğumuzu işaret etmekteler. 2012 yılında gökyüzü çok hareketli olacak. Gezegenlerin burç değiştirmeleri ve gezegenlerin birbirlerine göre açısal konumları, hayatımızdaki köklü değişimleri tetikleyerek yeni bakış açıları kazanmamızda, hayatımızı yeniden organize etmemizde rol oynayacaklar.

2012 ile ilgili felaket ve yıkım teorileri bir yana dursun, yepyeni ve umutlarla dolu, kişisel gelişim sürecimizde önemli sıçramalar yapacağımız bir yıla giriyoruz! 2012 yılında ağır hareket eden gezegenlerin burç değiştirmeleri olacak: Neptün Balık burcuna, Jüpiter İkizler burcuna, Satürn Akrep burcuna geçiş yapıyor.

Plüton-Oğlak: Yıl boyunca
Neptün-Balık: 3 Şubat
Uranüs-Koç: Yıl boyunca
Kiron-Balık: Yıl boyunca
Satürn Akrep: 5 Ekim
Jüpiter-İkizler: 11 Haziran
KAD-Akrep: 30 Ağustos
GAD-Boğa: 30 Ağustos


Neptün Balık Burcuna Geçiyor

Neptün'ün Balık burcuna ilk girişi 4 Nisan 2011 tarihinde olmuştu. 5 Ağustos 2011 tarihinde tekrar Kova burcuna gerileyen Neptün, 3 Şubat 2012 tarihinde Balık burcuna geçiş yapacak ve 2025 yılına kadar bu burçta ilerleyecek.

Modern dönem astrologlarına göre Neptün, Balık burcunun yöneticisidir. Bir gezegen yönettiği burçta olduğunda, bu burcun özelliklerini güçlü ve doğru bir biçimde ortaya çıkartacak demektir. Gönüllü özveri, evrensel sevgi ve kardeşliği vurgulayan Balık burcunun özellikleri, Neptün'ün bu burçta olmasıyla, belirgin bir biçimde hissedilecek. Balık burcu, hayal dünyasının uçsuz bucaksız evrenini temsil eder. Neptün'ün bu burçta olması, 2012-2025 yılları arasında, insanlığı yepyeni dünyalara açacak.

Neptün'ün Balık burcuna son dört kez girişine baktığımızda insanların o dönemin kurulu düzenine karşı çıkışını görürüz. Dolayısıyla 2012'de karşımıza dini ve siyasi inanış sistemleri çıkacaktır. Eski ve modası geçmiş uygulamalar artık yeni idealler ve durumlarla değişecek.

Neptün'ün Balık burcuna geçişi, 24 Haziran tarihinden itibaren kesinleşecek Uranüs-Plüton arasındaki açısal irtibatlar, yeni bir bilinç seviyesine yükseleceğimiz bu önemli geçiş sürecinde, dünya kadınlarının önemli bir rol üstleneceklerini, bu geçiş sürecine öncülük edeceklerini göstermektedir.

Neptün'ün Balık burcunda hareket edecek olması, başta Balık burcunda gezegenleri ve yükseleni Balık burcu olanları ve Yengeç, Akrep gibi su elementi burçlarında gezegenleri olanları daha yaratıcı ve vizyonel kılacak. Spiritüel ve manevi temalara daha fazla eğilim gösterebilirler, her zamankine nazaran sezgisel yönlerini daha ön plana çıkarabilirler.

Aslında bu etkiler tüm burçlar için geçerli olacak dersek yanılmış olmayız. Telepatikleşme, duygudaşlık, vicdan ve merhamet duygularının daha ön plana çıkmasını umuyorum bu süreçte. Çünkü diğer taraftan Uranüs ile Plüton'un gergin açılarının etkileri devreye girmeye başlayacak. Bu iki gezegenin Koç-Oğlak burçlarından kare açı yapacak olmaları, acımasız ve düşüncesizce eylemlere yöneltebilir. Bu yüzden Neptün'ün uyumlu ve hassas kılan yönlerinin vurgulanmasına ihtiyacımız olacak.

Jüpiter İkizler Burcuna Geçiyor

Jüpiter 11 Haziran'da İkizler burcuna geçiş yapıyor. Jüpiter'in hangi burçta yerleştiği, kişisel gelişim adına, çok önem taşır. Bu burcun metotlarıyla kendimizi geliştirir, büyütür ve özgürleştiririz. Jüpiter İkizler burcunda olduğuna göre, kendimizi geliştirirken kullanacağımız şey bilgidir.

İkizlerde Jüpiter, her tür bilgiye ve deneyime açtır. Evrenin izin verdiği kadar öğrenmek ister. Zihnin büyük bir bakış açısına sahip olma isteği de Jüpiter'in bütünleştirici yanından kaynaklanır. Zihinsel olanı ve öğrenmeyi anlatan İkizler burcunda, genişlemeci Jüpiter'in yerleşmiş olması, kendimizi, zihinsel olarak geliştirme fırsatına sahip olacağımızı göstermektedir. Jüpiter'in bu burca geçiş yapacak olması, bilgiye ve öğrenmeye dayalı deneyimlerin genişlemesine işaret edecektir.

Bu yılın ikinci yarısından itibaren bilgide büyüyeceğimiz, genişleyeceğimiz, çok yeni şeyler öğreneceğimiz zamanlar bizi bekliyor. Bu özellikle inançlar ve hayata bakışla ilgili olacak ve eski bilgilerimizle bugünkü bilgilerimizi harmanlamamıza yarayacak bir geçiştir.

Satürn Akrep Burcuna Geçiyor

5 Ekim'de Satürn Akrep burcuna giriş yapıyor. Akrep burcunun duygusal güvence arzusu Satürn'ün buradaki yerleşimi ile zorlanır. Bu yüzden güvensiz ortamla ilgili sorunlar yaşanabilir, ölümle ilgili konularda aşırı endişe ortaya çıkabilir. Akrep'in derin ve gizemli özellikleri de, Satürn'ün burada bulunmasıyla artar. Bu şartlarda gizeme olan merakımızın çok derinleşeceği, ölüm ve ölüm ötesiyle ilgili konuların üzerinde odaklanacağımız, krizlerle yüzleşeceğimiz, adeta bir dönüşüm sürecine giriş yapıyoruz demektir. Dönüşümü gerçekleştirmek için krizler deneyimleme cesaretini göstermek, Akrep burcuna ilişkin bir özelliktir ve Satürn'ün böyle önemli bir geçiş sürecinde bu burca yerleşmesi tesadüfi değildir.

Maddi anlamda bizi aşırı garantici hale getiren alışkanlıklarımızı değiştirmemiz için, kriz durumlarını, giderek daha fazla yaşamamız gerekebilir. Ama bu riski göze almalı, dönüştürücü krizleri atlatmayı, yaşam yeteneklerimizi bu kriz durumlarında denge ve istikrar yaratmak için kullanmayı başarmalıyız. Bu krizler, neticede daha fazla güç kazanmamıza sebep olacaktır.

Tüm değer sistemimizi yeniden oluşturmamız gerekiyor. Çünkü eski sistem bizi yavaş yavaş yıpratmaktadır. Eski sistemin yaşadığı bu zorluklar, aslında evrenin bizi harekete geçirmesidir. Yeni değerlerin daha doğru olduğunu hisseder, eski değerleri bir kenara bırakmaya gönüllü olur ve geri dönüp bakmadan değişimi gerçekleştirebilirsek, mutluluğa ve huzura giden yolu keşfetmiş oluruz.

2012'DE ÖNEMLİ GEZEGEN GEÇİŞLERİ

2012 yılı 3 Şubat'ında Neptün'ün Balık burcuna geçişi, 24 Haziran tarihinden itibaren kesinleşecek Uranüs-Plüton arasındaki açısal irtibatlar, yeni bir bilinç seviyesine yükseleceğimiz bu önemli geçiş sürecinde, dünya kadınlarının önemli bir rol üstlenmeleri, bu geçiş sürecine öncülük etmeleri gerektiğini göstermektedir. Kova Çağı arifesinde olan insanlığın hangi yöne gideceğini belirlemede çok önemli bir faktör haline gelecek olan kadınların, bu inisiyatifi almak üzere uyarılmaları gerekmektedir. Buna yardımcı olmak, kadınlar ve erkekler olarak hepimizin sorumluluğudur. Neptün'ün Balık burcunda hareket edecek olması, başta Balık burcunda gezegenleri ve yükseleni Balık burcu olanları ve Yengeç, Akrep gibi su elementi burçlarında gezegenleri olanları daha yaratıcı ve vizyonel kılacak. Spiritüel ve manevi temalara daha fazla eğilim gösterebilirler, her zamankine nazaran sezgisel yönlerini daha ön plana çıkarabilirler. Aslında bu etkiler tüm burçlar için geçerli olacak dersek yanılmış olmayız. Telepatikleşme, duygudaşlık, vicdan ve merhamet duygularının daha ön plana çıkmasını umuyorum bu süreçte. Çünkü diğer taraftan Uranüs ile Plüton'un gergin açılarının etkileri devreye girmeye başlayacak. Bu iki gezegenin Koç-Oğlak burçlarından kare açı yapacak olmaları, acımasız ve düşüncesizce eylemlere yöneltebilir. Bu yüzden Neptün'ün uyumlu ve hassas kılan yönlerinin vurgulanmasına ihtiyacımız olacak.

Jüpiter 11 Haziran'da İkizler burcuna geçiş yapıyor. Jüpiter'in hangi burçta yerleştiği, kişisel gelişim adına, çok önem taşır. Bu burcun metotlarıyla kendimizi geliştirir, büyütür ve özgürleştiririz. Jüpiter İkizler burcunda olduğuna göre, kendimizi geliştirirken kullanacağımız şey bilgidir. İkizlerde Jüpiter, her tür bilgiye ve deneyime açtır. Evrenin izin verdiği kadar öğrenmek ister. Zihnin büyük bir bakış açısına sahip olma isteği de Jüpiter'in bütünleştirici yanından kaynaklanır. Zihinsel olanı ve öğrenmeyi anlatan İkizler burcunda, genişlemeci Jüpiter'in yerleşmiş olması, kendimizi, zihinsel olarak geliştirme fırsatına sahip olacağımızı göstermektedir. Jüpiter'in bu burca geçiş yapacak olması, bilgiye ve öğrenmeye dayalı deneyimlerin genişlemesine işaret edecektir. Bu yılın ikinci yarısından itibaren bilgide büyüyeceğimiz, genişleyeceğimiz, çok yeni şeyler öğreneceğimiz zamanlar bizi bekliyor. Bu özellikle inançlar ve hayata bakışla ilgili olacak ve eski bilgilerimizle bugünkü bilgilerimizi harmanlamamıza yarayacak bir geçiştir.

5 Ekim'de Satürn Akrep burcuna giriş yapıyor. Akrep burcunun duygusal güvence arzusu Satürn'ün buradaki yerleşimi ile zorlanır. Bu yüzden güvensiz ortamla ilgili sorunlar yaşanabilir, ölümle ilgili konularda aşırı endişe ortaya çıkabilir. Akrep'in derin ve gizemli özellikleri de, Satürn'ün burada bulunmasıyla artar. Bu şartlarda gizeme olan merakımızın çok derinleşeceği, ölüm ve ölüm ötesiyle ilgili konuların üzerinde odaklanacağımız, krizlerle yüzleşeceğimiz, adeta bir dönüşüm sürecine giriş yapıyoruz demektir. Dönüşümü gerçekleştirmek için krizler deneyimleme cesaretini göstermek, Akrep burcuna ilişkin bir özelliktir ve Satürn'ün böyle önemli bir geçiş sürecinde bu burca yerleşmesi tesadüfi değildir.

Maddi anlamda bizi aşırı garantici hale getiren alışkanlıklarımızı değiştirmemiz için, kriz durumlarını, giderek daha fazla yaşamamız gerekebilir. Ama bu riski göze almalı, dönüştürücü krizleri atlatmayı, yaşam yeteneklerimizi bu kriz durumlarında denge ve istikrar yaratmak için kullanmayı başarmalıyız. Bu krizler, neticede daha fazla güç kazanmamıza sebep olacaktır. Tüm değer sistemimizi yeniden oluşturmamız gerekiyor. Çünkü eski sistem bizi yavaş yavaş yıpratmaktadır. Eski sistemin yaşadığı bu zorluklar, aslında evrenin bizi harekete geçirmesidir. Yeni değerlerin daha doğru olduğunu hisseder, eski değerleri bir kenara bırakmaya gönüllü olur ve geri dönüp bakmadan değişimi gerçekleştirebilirsek, mutluluğa ve huzura giden yolu keşfetmiş oluruz.


KOÇ VE YÜKSELEN KOÇ

PARA

Deneyimli Kişilerden Tavsiye Alın

Bu yılın ilk yarısında kazanımlarınızda artış yaşama olasılığınız çok yüksek. Kazancınızın devamlılığını sağlama konusunda da şanslı olacaksınız. Aynı zamanda parayı idare edebilme ve para kazanma beceriniz artıyor. Gelirinizi arttırmak için yeni yollar, farklı yatırım alanları keşfedebilirsiniz. Sahip olduklarından dolayı tatminkar hissedecek, ekonomik anlamda bağımsızlaşacaksınız. İş girişimleri ve ticari konularda yeni tekliflerle karşılaşabilirsiniz. Maddi konular ve yatırımla ilgili konularda deneyimli veya uzman kişilere danışmak için uygun bir dönemdesiniz. Güvendiğiniz kişilerden iyi tavsiyeler ve destekler alabilirsiniz. Ama yine de, parasal şansınızı daha ziyade kendiniz yaratacaksınız. Gerçekte neyi istediğinize karar vermeli, kazanım elde etmek için ona yönelmelisiniz.

Yılın Son Çeyreğinde Parasal Konulara Dikkat!

Yılın son çeyreğinde gelirinizle ödemeleriniz arasındaki dengeyi iyi kurmanız gerekiyor. Zira bazı ödemelerinizin üstesinden gelmekte zorlanabilirsiniz. Bu dönemde, her türlü yatırım ve harcamanızı iyice gözden geçirmeli, ödemelerinize göre ayarlamalar yapmalısınız. Muhasebe ve hesaplarla ilgili sorunlarla karşılaşılabilir. Kredi ve borçlarınızı zamanında ödemeniz ve ödemelerinizin takibini yapmanız yerinde olur. Alacaklarınızı tahsil etmekte zorlanabilirsiniz. Bu yüzden, kredi açtığınız kişilerin veya borç verdiğiniz arkadaşlarınızın genel gidişatını yakından takip etmeniz yerinde olacaktır. Bu dönemde bilinçsizce kredi, borç almak çok akıllıca olmayabilir.

İŞ

Kendinizi Daha Güçlü İfade Edeceksiniz

Yılın ikinci yarısında yeni fikirlerinizi başkalarının gözü önüne sermek, konuşma veya yazma yoluyla başkalarına iletmek açısından çok uygun zamanlardasınız. Daha evvel yapmamış olsanız bile herhangi bir konuda yazabilirsiniz. Eğer zaten yazmakta iseniz, şimdi bu konudaki yetenekleriniz daha da güçleniyor olacak. Başkalarının fikirlerine de saygı göstermek, görüşlerine açık olmak ve esneklik size kazandıracaktır. Her koşulda bir şeyler büyük bir değişime doğru ilerlemekte ve bu sizi bağlayacağı gibi, çevrenizdeki kişileri de bağlayacak. Her şey büyük bir değişim içerisine girecek. Kendinizi değişen koşullara çabuk adapte etmeyi, olaylara daha iyimser ve geniş çerçeveden bakmasını öğreneceksiniz. Fikirleriniz ilgi görebilir ve onları daha gelişkin düzeylere veya çevrelere ulaştırabilirsiniz. Yakınlarınızdan destek alacağınız bir süreç olacak bu.

AŞK

Aşktan yana en şanslı dönemler:

8 Şubat-5 Mart arası, 6 Eylül-3 Ekim arası, 28 Ekim-22 Kasım arası


BOĞA VE YÜKSELEN BOĞA

İŞ

Neleri Başarabileceğinizi İyi Saptayın!

Yıla çok şanslı başlıyorsunuz. Koşulları istediği gibi yönlendirebilme şansınız artıyor. Etrafınızdakilerin güvenini kazanmanız şimdi daha kolay. İlişkileriniz daha verimli sonuçlar doğurmaya başlıyor. Yakın çevrenizden destek alabilirsiniz. Bunun yapıcı avantajlarını kullanmak gerek. Sosyal ilişkilerden faydalanmasını bilmelisiniz. Önemli bir döngünün başlangıcında, hayattaki amaçların ne olduğu ve gerçekte kişisel olarak kim olduğunu keşfetme zamanındasınız. Kendinize güveniniz ve cesaretiniz gelişiyor. Ruhsal anlamda da gelişmeler var. Yeni meraklar, yolculuklar, eğitimle ilgili avantajlar söz konusu. Öğrenmek ve yeni deneyimler edinmek için çok uygun bir dönemdesiniz. Diğer kişiler üzerinde etkileyici olmak, kişisel yeteneklerini başkalarına göstermek, geçiş yapmakta olduğunuz bu dönemin ortaya çıkaracağı olumlu etkilerden.

PARA

Parasal Konularda Şanslısınız

Yılın ikinci yarısında, kazanımlarınızda artış yaşama olasılığınız çok yüksek. Ekonomik anlamda bağımsızlaşma şansını yakalayabilirsiniz. Gelirinizi arttırmak için yeni yollar, farklı yatırım alanları keşfedebilirsiniz. Daha fazla kazanmak için etrafımızda gelişen fırsatlardan yararlanmalısınız. İş girişimleri ve ticari konularda tekliflerle karşılaşabilirsiniz. Gerçekte neyi istediğinize karar vermeli, kazanım elde etmek için ona yönelmelisiniz. Sahip olduğunuz şeylerin, artık daha fazla değer kazandığına da şahit olabilirsiniz. Kazancınız arttıkça, kendinize güveneniz ve cesaretiniz de artacaktır. Fakat abartılı girişimlerde bulunmamanız ve risk almamanız gereken zamanlar olacak. Gereksiz harcamalarda bulunma riskiniz de var. Harcamalarda akıllıca davranmalısınız.

AŞK

Evlilik-Ortaklık Konularına Dikkat!

Yılın son çeyreğinde evlilik-ortaklık temalarında dikkatli adımlar atmanız, karşınızdakilerden beklentilerinizde daha gerçekçi ve sabırlı olmayı başarmanız gerekiyor. İlişkilerde zorlanmalar, kopmalar söz konusu olabilir. İleri dönük işlerinizde size uygun olmayan ilişkiler bu noktada temizlenebilir. Gerek birlikte olduğunuz kişiler, gerekse rakiplerinizden karşıt görüşler, eleştiriler gelebilir. Eşinizin üzerinde fazla baskı ve sorumluluk olabilir. Ona her zamankinden fazla destek olmanız gerekecek. Eşle ilgili konularda sorumluluk almak gerekebilir, onun sağlığında sorunlar çıkabilir. Her koşulda, muhataplarınızın sorumluluklarını geçici bir süre için de olsa yüklenmek durumunda kalabilirsiniz. Bu dönemde hukuksal davalardan yana sıkıntılar çekme olasılığınız da var. Sizi temsil etme yetkisine sahip kişilerden yana zorlanabilirsiniz.

Aşktan yana en şanslı dönemler: 5 Mart-3 Nisan arası, 3 Ekim-28 Ekim arası, 22 Kasım-16 Aralık arası

İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER

SAĞLIK

Zararlı Alışkanlıklarınızdan Kurtulabilirsiniz

Hoşlanmadığınız zararlı alışkanlıklarınızı bırakmak için uygun bir yıla giriyorsunuz. Eski problemleri kafanızda çözmenin zamanı. Tüm çabalarınıza rağmen çözemediğiniz şeyleri kabullenmeniz gerektiğini daha iyi anlayacaksınız. Kendini hayatın akışına bırakmak, kadere teslim olmak gibi daha önce kolaylıkla kabul etmediğiniz hayat görüşlerini, şimdi daha iyi anlayacaksınız. Bazen de kendini dalgaya bırakmak gerekir. Ama tabii ki sadece bir süre için!

Bu dönemde, sağlığınız için yardım alacağınız kişilerin faydası beklediğinizin üzerinde olacaktır. Yeni bir girişimde bulunmadan önce, üzerinde uğraştığınız konuları pekiştirmek için uygun zamanlardasınız. Henüz tam olarak fark edemediğiniz fırsatlar sizi bekliyor olabilir. Şimdi ektiklerinizi yakında biçeceksiniz.

Yılın Son Çeyreğinde Sağlığa Dikkat!

Yılın son çeyreğinde sağlığınıza daha fazla dikkat etmenizde fayda var. Sevmediğiniz halde yapmanız gereken işlere kendinizi zorlamanız mutsuzluğa sebep olabilir. Bitirmek gereken çok sayıda proje olması sinirlerinizi gerebilir. Gerilen sinirlerinizi yatıştırmanın en iyi yolu, kendinize boş zaman yaratıp, biraz egzersiz yapmak. Yoğun çalışma temposundan uzaklaşıp, biraz rahatlamaya ihtiyacınız olacak. Ancak, işlerin yoğunluğu arzuladığınız tatili yapmanıza da engel olacak gibi. Bu yüzden kendinize günlük rutinlerinizi kıracak küçük uğraşlar edinmeye çalışın. Böylelikle gün içerisinde kısa vakit bile harcayarak kendinizi mutlu edebilirsiniz.

İŞ

Kuantum sıçramasına hazır olun!

Yılın ikinci yarısında yaşam enerjiniz ve zindeliğiniz artıyor! Yeni girişimlerde bulunmak için güçlü dürtüler hissedeceksiniz. Yaptığınız işlerden kişisel tatmin duymanız çok mümkün. Girişimlerinizin sonuçları konusunda daha iyimser olacaksınız. Önemli bir döngünün başlangıcı, hayattaki amaçların ne olduğu ve gerçekte kişisel olarak kim olduğunu keşfetme zamanı. Neyi başarabileceğini iyi saptamak gerekiyor. Artan kişisel güveninizi olumlu kullanmalı, ama fazla ben bilirim havasına girmekten ve kendini abartmaktan kaçınmalısınız. Ölçülü olmasını bilmeniz gerek. Kişisel büyüme adına olumlu bir dönemdesiniz. Ama fiziksel olarak da büyüme söz konusu olduğu için kilo alabilirsiniz, dikkat!

Bu süreçte yaşam enerjiniz ve zindeliğiniz maksimumda olacak. Kendinize yeni bir imaj geliştirebilirsiniz. Dış görüntüde, giyim tarzında moral verecek değişiklikler yapmanız kendinizi iyi hissetmenize yardımcı olacaktır.

AŞK

Aşktan yana en şanslı dönemler: 14 Ocak-8 Şubat arası, 3 Nisan-15 Mayıs arası, 27 Haziran-7 Ağustos arası, 28 Ekim-22 Kasım arası, 16 Aralık-yılsonu arası


YENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇ

İŞ

Geleceğe Dönük Ümitler Artıyor!

Geçmiş çalışmaların faydasını görmeye başlayacağınız bir yıla giriyorsunuz. Gelecekle ilgili hedeflerinizle ilgili konularda fikir alışverişinde bulunabileceğiniz kişilerle tanışabilirsiniz. Sosyal çevrenizden veya arkadaşlarınızdan, planlarınıza umulmadık destekler gelebilir. Uzun vadeli hedefler belirlemek ve başkalarıyla birlikte hareket etmenin, geleceğe dönük planları formüle etmenin tam zamanı. Ümitleriniz çoğalıyor. İdealleriniz arttıkça, yaşama daha sıkı sarılacaksınız. Karamsarlığı bir kenara itip, hayattan beklentilerinizi arttırmalısınız. Yılın ilk yarısında grup aktivitelerinde artış ve sosyal çevrede genişleme oluşacak. Dışa açılmalı, sosyal ilişkilerden daha fazla istifade etmelisiniz. Bu yalnız kalınacak bir dönem değil. Sosyal ve aktif olmalısınız. Birçok yeni insanla birlikte olmanın faydasını ileride daha çok göreceksiniz. İş hayatıyla ilgili konularda başkalarıyla paslaşmanın faydasını göreceksiniz.

İŞ

Kendiniz Hakkında Çok Şey öğreneceksiniz

Yılın ikinci yarısında kendiniz hakkında daha fazla şey öğrenebilirsiniz. Bilmediğiniz yeteneklerinizi açığa çıkarabilir, kendinizi yeteneklerle donatabilirsiniz. Şimdi kendinizi geliştirdiğiniz konuları, önümüzdeki yıl ortaya koyuyor olacaksınız. Bu hazırlık dönemini çok iyi değerlendirmelisiniz. Yeni bir girişimde bulunmadan önce, üzerinde uğraştığınız konuları pekiştirmek için uygun zamanlardasınız. Henüz tam olarak fark edemediğiniz fırsatlar sizi bekliyor olabilir. Şimdi ektiklerinizi yakında biçeceksiniz. Bazı zamanlarda işleri tek başınıza çözmeniz gerekebilir. Bu dönemde yalnız çalışmak size daha avantajlı sonuçlar getirebilir. Böyle yapmanız, yaratıcılığınızı harekete geçirecektir. Daha yaratıcı olabilmek için, biraz kalabalıktan uzaklaşıp, kendi düşüncelerinizle baş başa kalmak isteyebilirsiniz. Bu dönemde, hayatınızdaki diğer kişilerin davranışlarının sebeplerini veya nasıl davranacaklarını önceden sezebilme yeteneğinizin geliştiğini hissedebilirsiniz.

AŞK

Çocuklarla İlgili Mesuliyetler

Eğer henüz çocuk sahibi değilseniz, yılın son çeyreğinden itibaren sorumluluk almaya hazır olun. Bu konuda ciddi bir tutum içerisine girebilir, sonuca ulaşma arzusunda olabilirsiniz. Fakat sonuç elde etme konusunda gayret göstermeniz gerekecek. Eğer halihazırda çocuk sahibi iseniz, o zaman bu yıl onlarla ilgili sorumluluklarınız, uğraşlarınız gündeminizde önemli yer tutacak demektir. Çocuklarınızın geleceğine yönelik önemli kararlar alma ya da yatırımlar yapma zamanlarındasınız. Duygusal hayatınızda ise biraz daha sabırlı olmak gerekiyor. Eğer evli değilseniz, mesuliyet sahibi ve olgun kişileri kendinize çekme olasılığınız oldukça yüksek bu dönemde.

Aşktan yana en şanslı dönemler: 8 Şubat-5 Mart arası, 7 Ağustos-6 Eylül arası, 22 Kasım-16 Aralık arası


ASLAN VE YÜKSELEN ASLAN

İŞ

Kendinizi Daha Fazla Tanıtacaksınız

Yılın ilk yarısında rüzgar sizden yana ve hızlı esecek. Kariyer ve gelecek hedeflerinizle ilişkili hızlı gelişmeler kaydedebilir, kariyerinizde tanınmaya yönelik fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. İşle ilgili sıkıntıları daha rahat aşabilir, çalışmalarınızın karşılığını almaya başlayabilirsiniz. Kariyerinizde yeni girişim yapmakta iseniz, zamanlamanız çok doğru demektir. Dikkat çekeceğiniz bu süreçte toplumsal işlerde rol alabilir, saygınlık kazanabilirsiniz. Kendinizi yukarı taşıma anlamında fırsatlarla karşılaşabileceğiniz, yüksekleri hedef almak için iyi bir dönemdesiniz. Bu dönemde güçlü kişilerden, otoriteyi temsil eden, bize üst durumunda bulunan kişilerden destek almanız kolaylaşıyor.

Yardım ve Dayanışma

Yılın ikinci yarısında, grup aktivitelerinde artış ve sosyal çevrede genişleme yaşayacaksınız. Kariyerinizde ilerlemeniz için size yardımı dokunacak kişilerle bir araya gelebilirsiniz. Bunlardan istifade edebilmeniz için daha aktif olmalı, iş veya hedeflerinizi ilgilendiren konularda önemli kişilerle paslaşmalara girmelisiniz. Arkadaşlarınızdan her zamankinden fazla fayda ve destek göreceksiniz. Fikrine saygı duyduğunuz dostlarınıza danışabilirsiniz. Akıllıca tavsiyelere ve tekliflere açık olmalısınız. Dostlarınız vesilesiyle işler alabilir, kazanımlar elde edebilirsiniz. Bu dönemde, sonradan faydası daha fazla belirginleşecek yeni arkadaşlıklar da kurulabilir. Başkalarına yardım veya dayanışma amaçlı çalışmalar içinde de bulunabilirsiniz. İşten elde edilen gelir alanında da olumlu etkiler devreye giriyor yılın ikinci yarısında.

AŞK

Aile Mesuliyetleri

Yılın son çeyreğinde testten geçeceğiniz ve ders alacağınız konular ailevi konular, yerleşim, evinizle ilgili konular ve geleceğiniz için atmanız gereken temel adımlarla ilgili olacak. Ailenizin mesuliyetini yüklenmeniz gereken bir sürece giriyorsunuz. Bu yükümlülükler, bazen iş hayatınızda da zorlanmalara sebep olacak. Çalışmıyor iseniz, o zaman geleceğe dönük hedeflerinize doğru başarıyla ilerlerken, bir taraftan da sizi eve bağlayan mesuliyetlerinizle baş etmek durumunda kalacaksınız. Ama sonuç olarak bu sizin gerçek gücünüzü ortaya çıkartacak ve kişisel gelişim sürecinizde önemli bir mihenk taşı olacak.

Yılın son çeyreğinden itibaren, önümüzdeki yıla da devam eden süreçte daha evvelce ikamet ettiğiniz yeri değiştirmeniz, yeni bir yere yerleşmeniz söz konusu olabilir. Bu dönemde aile içerisinde ilişkilerde sorunlar olabilir. Ev ve özel hayatınız ile iş hayatı arasındaki dengeyi iyi ayarlamak durumundasınız.

Aşktan yana en şanslı dönemler: 5 Mart-3 Nisan arası, 6 Eylül-3 Ekim arası, 16 Aralık-yılbaşı


BAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAK

İŞ

Seyahatler ve Eğitimden Yana Şanslısınız

Gerek gezi amaçlı, gerekse iş amaçlı seyahatlerinizde yılın ilk yarısı boyunca şansınız yerinde olacak. Eğer düzenli olarak seyahate çıkan biri iseniz, bu yıl daha sık seyahat edebilirsiniz. Yabancı kişilerle işle ilgili veya geleceğe yönelik konularda anlaşmalar yapmak açısından da çok olumlu bir süreçte olacaksınız. Daha önce işe yaramadığını düşünüp bir kenara ittiğiniz projeler, şimdi yeniden gündeme gelebilir. Eğitim ve yayıncılık, kendinizi geliştirmek istediğiniz alanlar, hukuksal sürece intikal etmiş konularda olumlu sonuçlar elde edebilme şansınız hayli fazla. ilgili tüm konular Seminerler düzenlemek, bilginizi başkalarıyla paylaşmak için de uygun bir yıla giriyor olacaksınız. Pek tabi ki gireceğiniz sınavlar açısından da. Kariyerinizi geliştirebileceğiniz eğitimler alabilir veya eğitiminizle ilgili konuları kariyerinizde daha rahat kullanabilir veya kariyerinizi genişletme imkanına sahip olacağınız eğitimler alabilirsiniz.

Kariyerde Başarı

Yılın ikinci yarısında iş ve kariyer alanında başarı şansınız yükseliyor. Hak ettiğiniz başarı ve tanınmaya kavuşabilir, geçmiş dönemlerdeki gayretlerinizin karşılığını şimdi çok daha çabuk alabilirsiniz. İşte terfi almak, kendi branşınızda en üst noktaya çıkmanız mümkün. Kariyerle ilgili ilginç fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Geleceğe dönük idealler ve ümitler arttıkça, geçmiş çalışma ve bilgilerinizden daha fazla istifade edebileceksiniz. İş hayatında veya gelecek hedeflerinize yönelik hızlı gelişmeler sizi heyecanlandıracak.

Yeni Bilgilere Açık Olun

Yılın son çeyreğinde hayat görüşünüzün gelişeceği, açık görüşlülük kazanacağınız, düşünce sisteminizin farklılaşacağı bir sürece giriş yapıyorsunuz. Bir nevi uyanış yılı olacak sizin için bu yıl. Yeni bilgilere, fikir ve görüşlere açık olursanız, kişisel gelişiminiz adına çok hızlı ilerleme yakalayabilirsiniz. Astroloji benzeri alternatif ve değişik konulara ilgi duymaya başlayabilirsiniz. İnançlarınızda ve şimdiye kadar kesin realite gözüyle baktığınız değer ve anlayışlarınızda da önemli farklılıklar oluşabilir. Eski ve gelenekçi fikirlerinizden uzaklaşmaya başlayıp, kendinizi yeniliğe açarsanız, kişisel tekamülünüz açısından çok hızlı bir gelişim şansı yakalayabilirsiniz. Kalıpları kırmak gerekiyor. Yılın son çeyreğinden itibaren almanız gereken sorumluluklar en çok yakın çevreniz, aileniz, özellikle de kardeşlerinizle ilgili olacak. Bunlar sizi zorlayacak etkiler olsa da, kişisel gelişiminiz gereği üstesinden gelmeniz gereken dersleri gösteriyor.

AŞK

Aşktan yana en şanslı dönemler: 3 Nisan-15 Mayıs arası, 27 Haziran-7 Ağustos arası, 14 Ocak-8 Şubat arası, 3 Ekim-28 Ekim arası


TERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİ

İŞ

Dış Projeler, Eğitim, Yayıncılık ve Turizmde Başarı

Yılın ikinci yarısında gerek gezi amaçlı, gerekse iş amaçlı seyahatlerinizde şansınız yerinde olacak. Yabancılarla birlikte yapılan her türlü aktivite, turizm, uluslar arası konular ve dış ticareti de kapsayan konularda yeni fırsatlarla karşılaşmanız hiç de sürpriz olmaz. Eğer şimdiye kadar bu işlere girişmediyseniz, şimdi tam zamanıdır! Öte yandan, yeni şeyler öğrenmek ya da bilginizi genişletmek adına da harika bir süreçtesiniz. Felsefi, dinsel ve ruhsal alanlarda kendinizi geliştirme olanakları yakalayabilirsiniz. Seminerler düzenlemek, bilginizi başkalarıyla paylaşmak, gireceğiniz sınavlarda başarı elde etmek açısından da güzel fırsatlar devrede olacak. Eğitimle ilgili güzel fırsatlar yakalayabilirsiniz. Hukukla ilgili geçmişten beri gelmekte olan sorunlarınızı da çözebilme olasılığınız artıyor. Yıl boyunca karşılaşacağınız olası hukuksal meselelerde de şans sizden yana olacak.

PARA

Maddi Destek Artışı

Yılın ilk yarısında girişim ve projeleriniz için başkalarından maddi destek alma potansiyeliniz artıyor. Kendi imkanlarınız dışında gelişen, başkalarının imkanlarından kaynaklanan koşullardan fayda elde edebilirsiniz. Hayatınızdaki diğer kişilerin, örneğin eşinizin veya ortağınızın finans durumunda genişleme gerçekleşebilir, başkalarıyla birlikte sahip olduğunuz bono, tahvil, hisse senedi gibi şeyler değerlenebilir. Kredi ve borçlarınızın vaktinde ödenmesi, diğer kişilerden uzun zamandır almayı beklediğiniz alacakların tahsil edilebilmesi gibi olumlu gelişmeler yaşanabilir. Ortaklaşa projelerden kazanımlar elde edebilirsiniz. Okült ve gizemli konularda bilginizi arttırmak, üzerinde çalıştığınız konularda geniş araştırma yapmak istiyorsanız, yılın ilk yarısını iyi değerlendirin!

Gerçekçi Olmak Gerekiyor

Yılın son çeyreğinde ise finansal konularda gerçekçi olmak, ayağını yere basmak gerekiyor. Gelirinizi dengelemeniz için yeni yollar bulma gerekliliği ortaya çıkabilir. Bu dönemde, maddi konular ve yatırımla ilgili konularda deneyimli kişilere danışmak faydalı olacaktır. Gereksiz harcamalardan kaçınmak, kontrollü ve ekonomik olmak gerekecek. Bu dönemde, ekonomik bağımsızlığa kavuşmak zor gözüküyor. Gerçek ihtiyaçlarınızın neler olduğunu iyice tespit etmeniz ve kendinize gerçekçi sınırlar çizmeniz gerekiyor. Sağlam birikimler yapma gerekliliği öncelikli olarak yer vermeniz gereken konu olacak. Maddi güvence ve destek arayışı artacak. Geçim kaynağının, şu anki hayat tarzını karşılayıp, karşılamadığı konusunu sürekli olarak yeniden değerlendireceksiniz.

AŞK

Aşktan yana en şanslı dönemler: 8 Şubat-5 Mart arası, 7 Ağustos-6 Eylül arası, 28 Ekim-22 Kasım arası


AKREP VE YÜKSELEN AKREP

AŞK

Evlilik, Ortaklıkta Şanslı Yıl

Yılın ilk yarısında ikili ilişkilerden yana şanslısınız. Sadece özel ilişkilerinizde değil, iş ilişkilerinizde de öyle. Evlilik şansı yakalayabileceğiniz gibi, ortaklaşa konularda fırsatlar yakalayabilirsiniz. Karşınızda maddi imkanları geniş olan bir partner veya eş bulabilirsiniz. Bu dönemde yabancı kişilerle girişilen ortaklaşa işlerden avantaj elde etme şansınız hayli fazla. Her koşulda yakın ilişkilerinizde iyimserlik hakim olacak. Yılın bu ilk yarısında sosyal anlamda destek görebilir, başkaları tarafından daha olumlu karşılanabilirsiniz. Ama boş vaatlere karşı uyanık olmakta ve karşınızdakilere gereğinden fazla güvenerek aşırı risklere girmemenizde fayda var. Diğer taraftan, bire bir yapılan işlerde; örneğin danışmanlık tarzı işlerde de başarı gösterebilirsiniz. Karşınızdaki kişilerden yardım görebilir, olumlu tavsiyeler alabilirsiniz. Bu size danışmanlık eden biri, doktorunuz, avukatınız, finans danışmanınız ya da astrologunuz olabilir. Sizden farklı ve bilgili kişiler ufkunuzu genişletebilirler. Hukuksal sorunlara paralel yürüyen davalar lehinizde sonuçlanabilir.

Aşktan yana en şanslı dönemler: 14 Ocak-8 Şubat arası, 5 Mart-3 Nisan arası, 6 Eylül-3 Ekim arası, 22 Kasım-16 Aralık arası

PARA

Müşterek Kazanımlar

Yılın ikinci yarısında müşterek kazanımlar alanında şansınız artıyor. Ortaklaşa sahip olunan değerler alanında genişleme söz konusu. Etrafınızdaki kişilerin size maddi anlamda destekleri artabilir. Girişim yapmak istediğiniz iş ve projelerinize destek alabilirsiniz. Hayatı birlikte paylaştığınız kişilerin gelirinde artış yaşanabilir ve bu durum size olumlu yansıyabilir. başkalarıyla birlikte sahip olduğunuz bono, tahvil, hisse senedi gibi şeyler daha fazla değerlenebilir. Ödemelerinizin ve borçlarınızın üstesinden daha rahat gelebileceğiniz bu süreçte, kredi ve borçlarınızın üzerinizde yarattığı baskıdan özgürleşmeniz mümkün olacak. Öte yandan, başkalarına fazlaca güvenip abartılı yatırımlara girmek de iyi fikir olmayabilir. Yani ayağınızı yorganınıza göre uzatmaya devam etmeniz yerinde olur.

İŞ

Önemli Kararlar ve Sorumluluklar

Yılın son çeyreğinde önemli kararlar ve mesuliyetler alma sürecine giriyorsunuz. Bu yeni bir döngünün başlangıcını da ifade ediyor aslında. Gereken kararları ne kadar sağlam ve gerçekçi verirseniz, ileride o kadar başarılı olacaksınız. Hayatını gözden geçirme ve zorunlu bir değerlendirme, ciddi düşünmek gereken; daha fazla disiplin ve sorumluluk alacağınız bir döneme giriyorsunuz. Gerçekte ne istediğimizi sorgulayacağınız bu süreçte, kendinizi nasıl tanımlamak istediğimizi belirleyeceksiniz. Yenilenmeye ve organize olmaya ihtiyacınız var. Yeni bir iş kurma ya da yeni bir projeyi başlatma girişiminde bulunabilirsiniz. Tam da zamanı aslında!


YAY VE YÜKSELEN YAY

İŞ

Çalışma Hayatında Başarı

Yılın ilk yarısında iş ilişkileri ve koşulları, astlar ve çalışanlarla ilgili konularda fırsatlar, şanslar ve gelişmeler yaşayabileceğiniz bir süreçte olacaksınız. İş yeteneklerini geliştirmek ve iş koşullarını iyileştirmek açısından da çok olumlu etkiler alıyorsunuz. Amaç duygunuz ve sorumluluğun altından kalkabildiğiniz oranda başarınız da artacak. Size iş ve hizmet üreten kişilerden, çalışanlarınızdan maksimum performans alabilir, yeteneklerinden daha fazla istifade edebilirsiniz. Yardımlaşma ve paslaşma artıyor. Öte yandan, sizin de başkalarına yardımınız dokunabilir, sağlık ve hizmet sektöründe iseniz hızlı başarılar elde edebilirsiniz. Kendi sağlığınızla ilgili konularda da olumlu, şifalandırıcı etkiler söz konusu. Daha evvelce başlanmış tedavi sürecinin iyiye gidebileceği, istemediğiniz zararlı alışkanlıklarınızdan kurtulmak açısından da olumlu etkiler devreye giriyor. Öte yandan, kişisel disiplininizi iyi korumalı, diyetinize dikkat etmelisiniz.

Yenilenmeye Hazırlık ve Arınma

Yılın son çeyreğinden itibaren yenilenmeye geçiş dönemine giriyorsunuz. Tamamen yeni bir döngüye hazırlanıyorsunuz. Eski ve tatminsizlik getiren enerjilerin bırakılmak istendiği bu süreçte sıkıntılar olabilir. Ruhsal olarak gerginlik hissedebilirsiniz. Ama tüm bunlar, yeni bir başlangıcın işaretleri. Bu dönemde hayatınızda eskimiş şeyleri bir yana bırakmak gerekiyor. Yoksa yeni şeylere başlayamazsınız. Eski tecrübelerinizi gözden geçirmeli, öz eleştiri yapmalı ve yeni dönemde hataları tekrarlamamak adına bunları düzeltmelisiniz. Dışarıda ve aktif olmaktan ziyade, içeride ve kendine dönük olmayı, kendi dinamiklerinizi gözden geçirmeyi tercih etmenizde fayda var.

AŞK

İkili İlişkilerde Şanslısınız

Yılın ikinci yarısında ikili ilişkilerinizde şanslı ve başkalarıyla birlikte yapacağınız işlerde gelişme yakalayabileceğiniz bir sürece giriyorsunuz. Etrafınızda bilgili, hayat görüşü genişlemiş insanlar daha fazla yer alabilir ve sizin gelişiminize yardım edebilir. Hayatı paylaştığınız, bire bir ilişkiniz olan kişilerden yardım görebilir, olumlu tavsiyeler alabilirsiniz. Evlilik, ortaklık gibi resmi imza gerektiren birliktelikler için ideal denilebilecek etkiler almaya başlayacağınız bu dönemde, sosyal alanda da başarı ve tanınma elde edebilirsiniz. Her koşulda başkaları tarafından iyi karşılanma enerjisi aktif olacak. Anlaşmalar ve sözleşmeler imzalamak, ortaklaşa projelere girişmek adına olumlu etkiler taşıyan bu dönemi iyi değerlendirmenizde fayda var. Öte yandan, mevcut birlikteliğinizin de canlanacağı, monotonluktan kurtulacağı bir süreç olacak bu.

Aşktan yana en şanslı dönemler: 8 Şubat-5 Mart arası, 3 Nisan-15 Mayıs arası, 27 Haziran-7 Ağustos arası, 3 Ekim-28 Ekim arası, 16 Aralık-yılbaşı


OĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAK

AŞK

Çocuklar, Aşk ve Yetenekler Konusunda Yeni Adımlar

Çocuk sahibi değilseniz, ilk adımı atmak için yılın ilk yarısını tercih edebilirsiniz. Çocuklarınız varsa, onlarla gurur duymanızı sağlayacak olumlu gelişmeler, başarılar olabilir. Bu dönemde onlara beklediklerini verebilir, destek olabilirsiniz. Benzer şekilde onlar da size destek olacaklardır. Bu yılın ilk yarısından itibaren, sanatsal konularda yaratıcı yönlerinizi geliştirebileceksiniz Her zamankinden daha fazla şey üreteceksiniz. Üzerinde uğraştığınız sanatsal işlerde kendinizi gösterme şansınız ve potansiyeliniz güçleniyor. Becerilerinizi daha güçlü ve bütünsel biçimde ifade edebileceksiniz. Sanatsal konulardan veya daha önce sadece hobiniz olarak gördüğünüz kişisel becerilerinizden kazanım elde edebilirsiniz. Eğer daha önce vakit bulamadıysanız, yaratıcı uğraşlara, hobilere daha fazla vakit ayırabileceğiniz bir yıla giriyorsunuz. Sportif aktivitelere de daha fazla zaman ayırabileceksiniz. Aşk ilişkilerinde de olumlu gelişmeler var. Buna paralel olarak sosyalliğiniz de artacak.

Aşktan yana en şanslı dönemler: 5 Mart-3 Nisan arası, 7 Ağustos-6 Eylül arası, 28 Ekim-22 Kasım arası

İŞ

Yardım ve Destek Alışverişi

Yılın ikinci yarısında yardım ve destek alma şansınız artıyor. Günlük işlerinizin zorluğunu aşmak adına, hiç ummadığınız yerlerden destekleyici faktörler devreye girebilir. Sağlık, iş ilişkileri ve koşulları ve yanınızda çalışanlarla ilişkili konularda destekleyici etkiler devreye giriyor. İş yeteneklerini geliştirmek ve iş koşullarını iyileştirmek için ideal bir sürece giriyorsunuz. İş alanında kendinizi daha mutlu ve iyimser hissedeceksiniz. Amaç duygunuz ve sorumluluğun altından kalkabildiğiniz oranda başarınız da artacak. Sizin için çalışan kişilerden maksimum performans alabilir, yeteneklerinden daha fazla istifade edebilirsiniz.

Egonuzu bir kenara bırakıp, hiçbir karşılık gözetmeksizin başkalarına yardım amaçlı işlere yönelmeniz, kişisel gelişiminiz adına çok olumlu etkiler doğuracaktır.

Grup Aktiviteleri ve Sorumluluklar

Yılın son çeyreğinden itibaren topluma faydalı işlere yönelik çalışmalar yapabilirsiniz. Kulüpler, dernekler, kurumlar içerisinde olabilir, burada fedakarca faaliyet gösterebilirsiniz. Faaliyet gösterdiğiniz veya içinde bulunduğunuz organizasyonun veya grubun menfaatlerini kendi menfaatinizin üzerinde tutmanız gerekecek.

Diğer taraftan, bu organizasyonlar içinde çalışan kişilerle ilişkilerinizde bazı zorlanmalar olması da güçlü ihtimaldir. Yönetici pozisyonunda kişiler tarafından engellenebilir, eleştiri alabilirsiniz. Eğer siz yönetici durumunda iseniz, idarecilik vasfınız diğer kişiler tarafından sorgulanabilir. Arkadaşlarınızla ilgili konularda hayat dersleri de alacağınız bir yıldasınız aynı zamanda. Az ama öz arkadaş parolanız haline gelebilir


KOVA VE YÜKSELEN KOVA

AŞK

Ev ve Ailevi Konularda Şans

Yılın ilk yarısında, dış dünyaya yönelik olmaktan çok, iç dünyaya yönelik genişleme kaydedeceksiniz. Ailenizden destek alacaksınız. Evinizde bazı değişiklikler yapabilirsiniz. Uzun zamandır arzu ettiğiniz dekoratif yenilikler, yeni eşyalar satın almak gibi aktivitelere girişebilirsiniz. Ev sahibi değilseniz, işte girişim yapmak için size çok uygun bir yıl! Bu yılın ilk yarısında yuvanızda huzur ve güvenliği sağlayabilmek, iç huzuru temin etmek daha mümkün olacak. Kendinizle daha barışık hissedeceksiniz. Eskiden gelme sorunları çözmek için uygun zamanlardasınız. İleri dönük önemli kararların temelini de bu dönemde atabilirsiniz. Bu hedeflerinizde size yardımcı olacak fikirleri özellikle sizden daha bilgili kişilerden alabilirsiniz. Bu ailenizin büyüklerinden biri olabilir.

Aşktan yana en şanslı dönemler: 3 Nisan-15 Mayıs arası, 27 Haziran-7 Ağustos arası, 6 Eylül-28 Ekim arası, 22 Kasım-16 Aralık arası

İŞ

Yeteneklerinizle Dikkat Çekeceksiniz

Yılın ikinci yarısında, sanatsal konularda yaratıcılık artıyor. Daha fazla şey üreteceksiniz. Becerileriniz sayesinde iyi kazanım elde edebilirsiniz. Eğer daha önce vakit bulamadıysanız, yaratıcı uğraşlara, hobilere daha fazla vakit ayırabileceğiniz bir yıla giriyorsunuz. Sıra dışı ve yeni fikirlere kendinizi daha açık bırakmanız başarı şansınızı arttıracaktır. Sportif aktivitelere de daha fazla zaman ayırabileceksiniz. Bu konudaki yeteneklerinizi de her zamankinden daha iyi gösterebileceksiniz. Önemli gösteriler, müsabakalarda kendinizi eskisine nazaran çok daha zinde, çevik ve zeki hissedeceksiniz. Çocuk sahibi değilseniz, ilk adımı atmak için yılın ikinci yarısında olumlu zamanlar var. Eğer çocuk sahibi iseniz, onlara tanıyacağınız özgürlük eskisinden fazla olacak. Bu süreçte onların biraz asi veya huysuz davranışları da görülebilir. İlişkilerde tutku ve heyecan arayışınız artıyor. Bu dönemde yaşayacağınız ilişkiler size hayat deneyimleri kazandıracaktır. Partnerinizle ilişkinizde, tıpkı ilk zamanlarda olduğu gibi heyecan hissetmeye başlayabilirsiniz.

Gelecek Hedefleriniz

Yılın son çeyreğinden itibaren, gelecek hedeflerinize ulaşmak için her zamankinden daha çok çalışmanız ve gücünüzü ortaya koymanız gerekecek. Geçmişte sağlam temeller atılmış ve iyi çalışılmış ise, bu dönemde meyvelerini verecektir. Fakat geçmiş dönemlerde tatmin getirmeyen işlerle uğraşmış iseniz, burada yepyeni ve çok farklı bir alana kayabilir, eski işinizi değiştirebilirsiniz. Bu dönem, kaderinizi yönlendirdiğiniz, hayatınızda yeni bir sayfa açtığınız bir dönem olacak. Üzerinde uğraşmakta olduğunuz işte kararlılık ve sabır göstermek gereken zamandasınız.


BALIK VE YÜKSELEN BALIK

İŞ

İletişim Becerileriniz Gelişiyor

Yılın ilk yarısından itibaren yeni fikirlerinizi başkalarının gözü önüne sermek, konuşma veya yazma yoluyla başkalarına iletmek açısından çok uygun zamanlardasınız. Kişisel görüşlerinizi yansıtmanız konusunda fırsatlar çıkabilir. Çevrenizdeki kişilerden, bu yeteneklerinizden dolayı olumlu eleştiriler ve takdir alabileceksiniz. İletişimle ilgili tüm sanat ve teknikleri öğrenmeye açık olacaksınız. Yazma ve konuşma yeteneklerinizi geliştirebilirsiniz. Örneğin lisan öğrenebilir, yazmayı düşündüğünüz kitabı nasıl yazmanız gerektiği konusunda önemli bilgiler edinebilir, dilbilginizi geliştirebilir, kişisel web sitenizi kendiniz yapılandırmayı öğrenebilirsiniz. Yeni ilgi alanlarına yöneleceğiniz bu yılda, zihinsel becerilerinizi geliştirmeniz konusunda karşınıza yeni fırsatlar çıkabilir. Önemli görüşmeler, anlaşmalar yapmak için uygun dönemdesiniz. Her türlü yeni projeye açık olun. Özellikle de eğitim veya yayıncılıkla ilgili projelerden yana şanslısınız.

Görüşlerinizi Oturtma Zamanındasınız

Yılın son çeyreğinden itibaren inanç ve görüşlerinizi oturtmakta olacağınız bir döneme giriyorsunuz. Bu dönemde karşılaşacağınız zorlanmalar, mesuliyetler veya somut olaylar, hayata bakış açınızın oturmasına sebep olacaktır. Hayata geliş amacınızı, dünyada olup bitenleri, toplumsal sorunları, dinsel ve etik konuları her zamankinden daha fazla sorguluyor olacaksınız. Bu konular hakkında bilginizi genişletmek isteyebilir, derin araştırmalara girişebilirsiniz. Zihinsel anlamda şu ana kadar öğrendiklerinizi oturtma ve hayat görüşlerinizi gerçekçi bir biçimde değerlendirme dönemindesiniz. Eğitim aldığınız bir konuda uzmanlık alanınızı belirleyebilir, bu konuda ustalaşabilirsiniz. Ama çok çalışmayı göze almalısınız. Yabancılarla bir araya gelmek tecrübe kazandırıcı olabilir. Dış ticaretle uğraşan kişiler açısından, daha fazla çalışmak ve temkinli olmak gereken bir dönem olacak bu.

AŞK

Ailevi Konularda Şanslısınız

Yılın ikinci yarısında dış dünyaya yönelik olmaktan çok, iç dünyaya yönelik genişleme var. Ama yine de yalnız olmayacaksınız, aileden yana destek var. Haziran ayından itibaren, ailevi konular ve yerleşim konularında hızlı gelişmeler kaydedebileceğiniz olumlu bir sürece giriş yapıyorsunuz. Yeni bir gayrimenkul veya ev satın alabilir, mevcut evinizde bazı değişiklikler yapabilir, yeniden dekore ettirebilirsiniz. Evlilik konusu da gündeme gelebilir. Yılın ikinci yarısında bu konuda şansınız oldukça yüksek. Eğer evli iseniz, eşinizin başarılı bir dönemden geçiş yapacağını, hedefleriniz gerçekleştirmeye yakın olacağını söyleyebiliriz.

Aşktan yana en şanslı dönemler: 14 Ocak-8 Şubat arası, 7 Ağustos-6 Eylül arası, 3 Ekim-28 Ekim arası


2012 Yılında Gezegenlerin Önemli Yıldızlarla İlişkileri

Ağır hareket eden gezegenlerin ilişki içerisinde olduğu sabit yıldızlar, önümüzdeki dönemde hangi enerjilerin öne çıkacağı hakkında bilgi vericidirler. Bunlardan en dikkat çekici olanlar hakkında bilgi vermekte fayda olduğunu düşünüyorum.

Uranüs Scheat (1-9 Ocak): Bu kavuşum önümüzdeki yakın süreçten itibaren doğal afetlerin artacağını gösteriyor. Öte yandan farklı fikirlere açık olduğumuzu, hızlı düşünme, imkansızı düşünmeye ya da yapmaya cesaret etme döneminde olduğumuzu da işaret ediyor. Bu kavuşum içinde bulunduğumuz yakın süreçte alışılmışın dışında zihinsel kapasiteye yol açabilir.

Plüton-Facies (Yıl geneli): Bu yıldız kötücül nitelikte görülür, şiddete ve yıkıma sebep olan olaylarla ilişkilendirilir. Plüton, yılın büyük çoğunluğunda bu sabit yıldızla birleşme halinde olacak. Gökyüzündeki en zorlu ve şiddete yönelik sabit yıldızlardan biri olarak nitelendirilen Facies'in, Plüton gibi sert karakterde ve kitlesel travmalar yaratacak bir gezegenle birleşiyor olmasını, oldukça tehlikeli bulduğumun altını çizmek istiyorum. Facies savaşın karanlık gölgesini temsil eder. Başkalarına ne olacağını dikkate almadan harekete geçme ve şartları zorlamayla ilgilidir. Bu sert etkileşim, diktatör liderler ortaya çıkartabilir.

Satürn-Arcturus (19 Nisan-11 Haziran, 7 Temmuz-28 Ağustos): Bu kavuşum yeni bir yöntem ve yol denenmesi, yeni fikirler ve yollar bulunması ve hayata geçirilmesi döneminde olduğumuz anlamına geliyor.

Satürn-Spica (24 Nisan-24 Ağustos): Bu kavuşum, son derece kadersel bir süreçten geçmekte olduğumuzun, bize hediye olarak verilecek çok önemli bilgileri almaya doğru ilerlediğimizin göstergelerinden biridir. Gökyüzündeki en muhteşem yıldızlardan biri olan Spica, en şanslı sabit yıldızlardan birisidir aslında. Astrologlarca bu yıldız, iyicil ve yapıcı olarak tanımlanır. Spica için "saygı gören bilgi ve içgörü" tanımlaması da yapılır. Bu da bize yaratıcı esinlerimizin ve sanatsal becerilerimizin yanı sıra, bilgi ve bilgelik enerjisi taşıyan önemli bir süreçte olacağımızı göstermektedir.

Neptün-Fomalhaut (18 Nisan-24 Temmuz): Neptün'ün Fomalhaut'la birleşiyor olmasını, çok önemli ve ayırt edici olarak görüyorum. Zira bu yıldız, dört önemli kraliyet yıldızından biridir. Berdadette Brady, Fomalhaut için şöyle diyor: "Diğer üç Kraliyet Yıldızı gibi, bu yıldız da başarı vaat eder; fakat kişi, bu yıldızın yol açtığı tuzaklara düşmemelidir. Bu yıldız, idealler ve hayallerle ilişkilidir. İdealler ve hayaller asilse, büyük kişisel mutluluklar elde edilebilir. Buna karşın, idealler ve hayaller bir şekilde yozlaşmış ise, o zaman büyük kayıplar ve kafa karışıklığı yaşanacaktır. Büyük yaratıcılık ve esinler getirir. Kişi sahip olduğu mistik gücü sadece kendisi ve şöhreti için değil, başkaları için de kullandığında büyük başarı getirecektir. Bu yıldız etkisi altındaki kişi dürüst hareket etmek zorundadır." Astrolog Alvidas da şöyle demiş: "Bu yıldızın çok şanslı ve güçlü olduğu söylenir; fakat büyük kötülüklere de yol açabilir ve maddi ifade şeklinden maneviye dönüşebilir." Demek ki bu dönemde, istediklerimizin asil ve idealist amaçlara hizmet eder şeyler olması çok önemlidir. Bu şekilde, hem daha mutlu olabilir, hem de ideallere hizmet etmiş olabiliriz. Maddi olandan çok, manevi olanın önem kazanacağı bir sürece doğru ilerliyoruz. Yani maddi şanslar beklersek yanılabiliriz.

Ağır hareket eden gezegenlerin ilişki içerisinde olduğu sabit yıldızlar, önümüzdeki dönemde hangi enerjilerin öne çıkacağı hakkında bilgi vericidirler. Bunlardan en dikkat çekici olanlar hakkında bilgi vermekte fayda olduğunu düşünüyorum.

Uranüs Scheat (1-9 Ocak): Bu kavuşum önümüzdeki yakın süreçten itibaren doğal afetlerin artacağını gösteriyor. Öte yandan farklı fikirlere açık olduğumuzu, hızlı düşünme, imkansızı düşünmeye ya da yapmaya cesaret etme döneminde olduğumuzu da işaret ediyor. Bu kavuşum içinde bulunduğumuz yakın süreçte alışılmışın dışında zihinsel kapasiteye yol açabilir.

Plüton-Facies (Yıl geneli): Bu yıldız kötücül nitelikte görülür, şiddete ve yıkıma sebep olan olaylarla ilişkilendirilir. Plüton, yılın büyük çoğunluğunda bu sabit yıldızla birleşme halinde olacak. Gökyüzündeki en zorlu ve şiddete yönelik sabit yıldızlardan biri olarak nitelendirilen Facies'in, Plüton gibi sert karakterde ve kitlesel travmalar yaratacak bir gezegenle birleşiyor olmasını, oldukça tehlikeli bulduğumun altını çizmek istiyorum. Facies savaşın karanlık gölgesini temsil eder. Başkalarına ne olacağını dikkate almadan harekete geçme ve şartları zorlamayla ilgilidir. Bu sert etkileşim, diktatör liderler ortaya çıkartabilir.

Satürn-Arcturus (19 Nisan-11 Haziran, 7 Temmuz-28 Ağustos): Bu kavuşum yeni bir yöntem ve yol denenmesi, yeni fikirler ve yollar bulunması ve hayata geçirilmesi döneminde olduğumuz anlamına geliyor.

Satürn-Spica (24 Nisan-24 Ağustos): Bu kavuşum, son derece kadersel bir süreçten geçmekte olduğumuzun, bize hediye olarak verilecek çok önemli bilgileri almaya doğru ilerlediğimizin göstergelerinden biridir. Gökyüzündeki en muhteşem yıldızlardan biri olan Spica, en şanslı sabit yıldızlardan birisidir aslında. Astrologlarca bu yıldız, iyicil ve yapıcı olarak tanımlanır. Spica için "saygı gören bilgi ve içgörü" tanımlaması da yapılır. Bu da bize yaratıcı esinlerimizin ve sanatsal becerilerimizin yanı sıra, bilgi ve bilgelik enerjisi taşıyan önemli bir süreçte olacağımızı göstermektedir.

Neptün-Fomalhaut (18 Nisan-24 Temmuz): Neptün'ün Fomalhaut'la birleşiyor olmasını, çok önemli ve ayırt edici olarak görüyorum. Zira bu yıldız, dört önemli kraliyet yıldızından biridir. Berdadette Brady, Fomalhaut için şöyle diyor: "Diğer üç Kraliyet Yıldızı gibi, bu yıldız da başarı vaat eder; fakat kişi, bu yıldızın yol açtığı tuzaklara düşmemelidir. Bu yıldız, idealler ve hayallerle ilişkilidir. İdealler ve hayaller asilse, büyük kişisel mutluluklar elde edilebilir. Buna karşın, idealler ve hayaller bir şekilde yozlaşmış ise, o zaman büyük kayıplar ve kafa karışıklığı yaşanacaktır. Büyük yaratıcılık ve esinler getirir. Kişi sahip olduğu mistik gücü sadece kendisi ve şöhreti için değil, başkaları için de kullandığında büyük başarı getirecektir. Bu yıldız etkisi altındaki kişi dürüst hareket etmek zorundadır." Astrolog Alvidas da şöyle demiş: "Bu yıldızın çok şanslı ve güçlü olduğu söylenir; fakat büyük kötülüklere de yol açabilir ve maddi ifade şeklinden maneviye dönüşebilir." Demek ki bu dönemde, istediklerimizin asil ve idealist amaçlara hizmet eder şeyler olması çok önemlidir. Bu şekilde, hem daha mutlu olabilir, hem de ideallere hizmet etmiş olabiliriz. Maddi olandan çok, manevi olanın önem kazanacağı bir sürece doğru ilerliyoruz. Yani maddi şanslar beklersek yanılabiliriz.


2012 Yılında Geri Hareketler

Aslında, gezegenler yörüngelerinde asla geri hareket etmezler. Geri hareket, yer merkezli bakışla gezegenlerin hareketlerinin izlenmesi esnasında gözlemlenen edilen bir olgudur. Gece gökyüzünü gözlemlersek, gezegenlerin birbirlerini takip eder şekilde Zodyak'ta ilerlediğine şahit oluruz. Normal şartlarda bir gezegenin Zodyak'taki hareketi Batı'dan Doğu'ya doğrudur. Buna düz (direkt) hareket denir. Bu hareket saat yönünün tersinedir. Bizim yeryüzünden bakışımızla, Zodyak'ta hareket etmekte olan bir gezegen yavaşlar, durur ve Zodyak burçlarının tersi istikametinde hareket ediyor gibi gözükür. Gezegen, bu hareketiyle saat yönünde ilerlemeye başlar. Biz bu harekete "Geri hareket" deriz.

Klasik Astroloji bakışıyla geri hareket etmek önemli bir güçsüzlük durumudur. Bu durumdaki bir gösterge pasif ve alıcı durumdadır. Dediğini/vaadini yaptırmakta zorlanır. Bu bir şanssızlık, zarar, uyuşmazlık, anlaşmazlık, aykırılık, tutarsızlık ve giriştiği işlerden zararla dönme göstergesidir. Gezegenler direkt harekette iken olayların devam ettiğini ve ilerlediğini gösterirler. Geri harekette iken olayların kesintiye uğramasını, yerine getirmede ve tamamlanmada aksaklıklar olduğunu gösterirler. Günümüz astrolojisinde bizler geri hareket dönemlerini aynı zamanda bir içe dönme, iç bilgisinden ve kendi yaratıcı yönlerinden istifade etme eğilimi olarak da görmekteyiz. Yani dünyevi alanda bir takım aksamalar olmaktadır ve bunun çözümü için gerekli enerjiyi ve rehberliği kendi içimizde aramamız gerekmektedir.

Güneş ve Ay hariç, diğer gezegenler geri hareket ederler; ama özellikle Merkür, Venüs ve Mars'ın geri hareketleri bireysel haritalarımızda daha fazla önem taşır. Kuşkusuz en önemlisi Merkür'ün geri hareketleridir. Zira bir yıl içerisinde en sık tekrarlanan (3 veya 4 kez) Merkür'ün geri hareketleridir.

Merkür Gerilemesi

Astrolojide Merkür, genel anlamda iletişim, kontratlar, yazılı metinler, sözleşmeler ve sözlü taahhütler, alım satım, pazarlık ve eğitimle ilişkilendirilir. Bazı astrologların "Kozmik düzenbaz" olarak nitelendirdikleri Merkür'ün geri hareketi iletişimsel karışıklıklara, yanlış anlaşılmalara, dalgınlıklar ve unutkanlıklar neticesinde aksamalara işaret edebilir. Merkür geri harekette iken girişeceğimiz yeni işlerde, yapacağımız sözleşmelerde koşullar beklenmedik şekilde yön değiştirebilir. Yapılacak sözleşmelerde, muhtemelen belge veya bilgi eksikliği söz konusu olabilir. Bu yüzden Merkür geri harekette iken önemli adımlar atmamakta fayda vardır. Eğer atmak durumunda isek, bu şartlarda içinde bulunacağımız şartları çok iyi değerlendirmeli, gelecekte karşılaşacağımız olası problemlerin önlemlerini almalı, imzalamamız gereken belgeleri çok iyi okumalı, yeni satın alacağımız şeyleri çok iyi kontrol etmeli, parasal alışverişlerimizde dikkatli olmalıyız. Özellikle bilgisayarların iyi korunması, önemli bilgilerin yedeklenmesinde fayda vardır.

Bu yıl Merkür üç kez geriliyor...

12 Mart-4 Nisan 2012: Bu tarihler arasında Merkür Koç burcunda gerilemeye başlayacak ve gerilemesini Balık burcunda sürdürecek. Koç burcu yeni işlere girişim cesareti, keşifler ve yeni adımlar atmak demektir. Gölge yönü acelecilik ve düşünmeden yapılan girişimlerdir. Merkür'ün Koç burcunda gerileyeceği 12-23 Mart arasındaki tarihlerde atacağımız adımlarda acelecilikten kaçınmalı, girişeceğimiz işleri birkaç kez gözden geçirmeliyiz. Çok burcu ham ve işlenmemiş enerjinin en yüksek seviyesini temsil ettiğinden, bu enerjimizi içe yönelterek, kişisel gelişimimiz ve kendimizi keşfetmek için kullanabiliriz. Merkür 23 Mart-4 Nisan arasında gerilemesine Balık burcunda devam edecek. Balık burcu ruhsal temalarla ilgilidir ve Merkür'ün bu burçta gerilemede olduğu günlerde içe çekilebilir, kendi iç bilgeliğimizden daha iyi istifade edebiliriz. Ama bu tarihler arasında dünyevi işlerde tekleyebiliriz, dikkat! Merkür hem Balık'ta hem de geri hareketli olunca, zihinsel dağınıklıklar, dalgınlıklar artabilir.

15 Temmuz-8 Ağustos 2012: Aslan burcu yönetme, merkezde olma, dikkat çekme, yaratıcılık ve sergileme kavramlarıyla ilişkilidir. Bu tarihler arasında olayların merkezinde olacağımız, idare edeceğimiz, yaratıcılığımızı sergileyeceğimiz projelerde adımlarımızı dikkatli atmamız yerinde olacaktır. Yetenek ve yaratıcılığımızı, sergileyeceğimiz işleri gözden geçirmemiz için güzel bir fırsat bu aslında.

7 Kasım-27 Kasım 2012: Bu tarihler arasında Merkür Yay burcunda gerilemeye başlayacak ve bu gerilemesini Akrep burcunda sürdürecek. Yay burcu eğitim, yayıncılık, yabancılarla ilgili işler, seyahatler, yeni keşifler ve icatlar, inançlar, ilmi konularla alakalıdır. 7 Kasım ile 14 Kasım arasındaki tarihlerde Merkür Yay burcunda gerilemekte olacağından seyahatlerde gecikme ve ertelemeler, yayıncılık alanında gözden kaçan hatalar, eğitimle ilgili projelerde aksama ve ertelenmeler, fikir değişiklikleri oluşabilir. Bu tarih aralığını, inandığımız şeyleri, hayat görüşlerimizi, öğrendiklerimizi gözden geçirmemiz, kendi iç bilgeliğimize yönelmemiz ve iç sesimizi dinlememiz açısından ise bulunmaz bir fırsat olarak görebiliriz. 14 Kasım ile 27 Kasım arasındaki tarihlerde Merkür gerilemesini Akrep burcunda sürdürecek. Akrep burcu araştırmacılık, psikoloji, fizik ve kimya gibi bilimsel alanlar, cerrahi ve tıbbi konular, şifacılıkla ilgilidir. Bu alanlarda çalışıyorsak veya bir müddet için bu konularla ilgiliysek Merkür gerileme döneminde dikkatli olmakta fayda var. Ama Akrep'te Merkür gerilemesi aynı zamanda iç sesimizden daha iyi istifade edebileceğimiz de bir süreçtir bunu da unutmamak gerekir.

Venüs Gerilemesi

Venüs aşk ve ilişkiler gezegenidir. Kişisel haritamızda Venüs, diğer cinsle ilişkilerimizi ve genel olarak ilişkiye yaklaşım tarzımızı gösterir. Genç yaşlarımızda, insanlarla geçim tarzımızı, nasıl anlaştığımızı, dostluk kurma tarzımızı, diğer kişilerle ne denli yakın ilişki kurabildiğimizi gösterir. Aynı zamanda yaratıcılığı ve artistik yetenekleri temsil eder. Evlilik, cinsellik, arkadaşlık ve uzlaşma konularında da etkilidir. Harita sahibinin cömertliği, espri anlayışı ve sevgi gücü üzerinde de etkilidir. Venüs bereketli ve verimlidir ve daha ılımlı ve rafine özellikleri yönettiği için dişil bir gezegen olarak bilinir. Dokunma duyusunu yönetir. Müzik, şarkı söylemek, şiir, resim yapmak, oyunculuk gibi ve tüm rafine eğlencelerle ilgilidir.

Astrolojide Venüs sosyallik ve ikili ilişkilerin temsilcisidir. Geri hareketlerinde ikili ilişkilerimizde gerileme, aksaklık, engellenme ve zorlanmalar yaşarız. Karşımızdakilere gereken önemi vermeyi ihmal edebiliriz. Venüs'ün geri hareket ettiği dönemlere ilişkilerimizi bağlayan söz, nişan, evlilik gibi konularda önemli girişimleri denk getirmemeliyiz. Ortaklaşa projeler, giyim kuşamla ilgili konular, diyet ve estetik konuları da Venüs yönetiminde olduğundan, bu alanlarda yeni adımları Venüs'ün geri hareket ettiği dönemlere denk getirmemekte fayda vardır.

Bu yıl gerçekleşecek Venüs gerilemesi tarihlerini aşağıda bulabilirsiniz.

15 Mayıs-27 Haziran 2012: Bu tarihler arasında Venüs İkizler burcunda geriliyor olacak. İkizler burcu iletişim ve haberleşme ile ilişkilidir ve Venüs de insan ilişkilerini temsil eder. Venüs'ün İkizler burcunda gerileyecek olması, insan ilişkilerinde bir müddet için gerilemelere, aksaklıklara, yanlış anlaşılmalara sebep olabilir. Venüs gerilerken evlilik veya önemli ilişkilere adım atarken her zamankinden daha fazla düşünmemizde fayda vardır. Hatalı kararlar alabilir, aldığımız kararları diğer kişilere iletmekte sorun yaşayabiliriz. Öte yandan bu gerilemeyi ilişkilerimizi gözden geçirmek, birbirimizden beklentilerimizi daha iyi fark etmemiz açısından da bir fırsat sunuyor bu gerileme. Venüs estetik ev güzellikle ilişkilidir. Venüs gerilemesi olan dönemlerde kendimizde yapmak istediğimiz estetik değişiklikler konusunda adımlar atarken dikkatli olmamız yerinde olur.

Mars Gerilemesi

Astrolojik haritamızda Mars, kendimizi ve mücadelemizi nasıl ortaya koyduğumuzu; ne için mücadele ettiğimizi, etkilere nasıl tepkiler verdiğimizi, enerjimizi nasıl ortaya koyduğumuzu, öfkemizi nasıl gösterdiğimizi, işleri nasıl hallettiğimizi gösterir. Örneğin Mars'ı Balık'ta olan birisi, evrensel amaçlar için mücadele edecek, öfkesini pasif ve duygusal bir biçimde ortaya koyacak, duygusal hareket edecek; kendisini spontane biçimde değil, dolaylı biçimde ortaya koyacak demektir.

Mars'ın geri hareketlerinde enerji içe dönükleşir. Harekete geçmekte, önlem almakta, tepki vermekte gecikebilirsiniz. İlerleme hızınız bir müddet için yavaşlayabilir. Bu yüzden biraz sıkıntı hissedebilirsiniz. Yeni girişimler için uygun bir dönemde değilsiniz. Şartları fazla zorlamamanızda fayda var. Biraz ara verip, sonra yeniden denemek üzere işlerinizi rölantiye almanız isabetli olur.

Bu yıl gerçekleşecek Mars gerilemesi tarihlerini aşağıda bulabilirsiniz.

24 Ocak-14 Nisan 2012: Bu tarihler arasında Mars Başak burcunda geriliyor olacak. Başak burcu her türlü organizasyon, yardımlaşma, plan ve program dizayn etme, sağlık ve hijyenle ilgilidir. Harekete geçme, enerji ve efor ortaya koyma ile ilişkili gezegen olan Mars'ın bu burçta geriliyor olması hizmet ve sağlık sektörüyle ilgili alanlarda sorunlara işaret ediyor olabilir. Başak burcu bağırsaklarla ve iç organlarla ilişkilidir. Bu yüzden yeyip içtiğimize, hijyene her zamankinden fazla özen göstermemiz yerinde olacaktır. Başak burcu çalışma ve ürün ortaya çıkarmak demektir. Bu tarihler arasında ürün ortaya çıkarmakta zorlanabiliriz. Ama daha sonra ortaya çıkarmak istediğimiz iş ve ürünler üzerinde detaylı bir şekilde çalışabilir, onları hazır hale getirebiliriz. Planları daha iyi detaylandırmak ve eksiklerini tamamlamak açısından bu gerilemeyi değerlendirebiliriz.

Jüpiter Gerilemesi

Jüpiter en büyük iyicil etkili gezegen olarak nitelendirilir. Jüpiter varlık, özgürlük, bolluk demektir. Ilımlılığı ve ortada olmayı anlatır. Satürn ve Mars gibi iki kötücül planetin arasına girerek onları ılımlılaştırır. Araya giren ve barış getiren yapıdadır. En mutlu eden, rahat ve kolay giden, kar ve kazanç getiren işleri anlatır. Pürüzsüzlük ve özgürlükle bağdaştırılır. Dönem olarak orta yaşı anlatır. İlham, bilgelik, ileri görüşlülük getirici yönleri vardır. Manevi manada kendini dine veya iyilik için çalışmalara adamak, maddi manada zenginlik, bolluk peşinde olmakla ilişkilendirilir. Genellikle neşe ve mutluluk verir. Etkilediği hayat alanlarında en büyük gelişim fırsatlarının yanı sıra, abartılarla ve gerekenden yüksek beklentilerle de karşılaşabiliriz.

Jüpiter'in geri gitme zamanlarında şanslar da bir müddet için geri çekilir. Fırsatları değerlendirmekte zorlanabilir, ele geçen fırsatları müsrifçe harcayabiliriz. İş hayatınızla ilgili konularda şanslarınız geçici bir süre için geri çekilebilir. Elinize geçen fırsatları değerlendirmekte zorlanabilirsiniz. Bu geciktirici ve şansların geri çekildiği süreç yaklaşık 4 ay sürer. Öte yandan bu gerilemeleri, hayata bakışımızı ve inançlarımızı, hayattan edindiğimiz tecrübeler gözden geçirmek, kendi iç bilgeliğimize yönelmek için kullanabiliriz.

Bu yıl gerçekleşecek Jüpiter gerilemesi tarihlerini aşağıda bulabilirsiniz.

4 Ekim 2012-31 Ocak 2013: Bu tarihler arasında Jüpiter İkizler burcunda gerileme yapacak. Bu dönemde dünya genelinde iletişimsel sorunlar yaşanabilir. İkizler ticari konuları anlatan Merkür tarafından yönetildiği için, bu tarihler arasında ticari konularda gerilemeler de olabilir. Bu dönemde hayat görüşlerimizi yerli yerine oturtmamız, kendimizi gözden geçirmemiz açısından bu dönemi değerlendirebiliriz. 21 Aralık 2012 tarihine yakın bir süreçte Jüpiter'in İkizler burcunda geri harekette olması, büyümenin daha ziyade içe doğru olacağını, öğrenilen bilgilerin önce oturtulması, daha sonra pratik alanda kullanılmasının gerekeceğini göstermektedir.

Satürn Gerilemesi

Satürn hayatın limitlerini temsil eder. Sınırlarımızı gösterir. Böylece hayatın gerçeklerinin farkında olmamızı sağlar. Bir nevi, bizi disipline eder. her şeyin bir formunun olduğunu, kuralları hatırlatır. Bu kurallara uyarak, bir şeyleri inşa eder, somutlaştırırız. Uzlaşmayı, sonuca gitmeyi zorlaştıran, engelleyen, daraltan ve büzüştüren, cimrileştiren, yoksul ve yoksunlaştıran, ağırlaştıran, kurutan, soğutan yapıdadır. Alıkoyma gücüne sahiptir.

Satürn'ün geri gitme zamanlarında uzun dönemli projelerinize yeniden yön vermenizin zamanı geliyor demektir. Organize hareket eder ve dikkati elden bırakmazsanız, ileri dönük yapılandırıcı konularda başarı şansınız artar. Ancak plansız hareket etmeniz durumunda, bu gerilemeden daha çok etkilenirsiniz. İnşa işleri, temel atma işleri, önemli yapılanma işlerine büyük organizasyonlara girişmek için Satürn'ün geri harekette olmadığı zamanları tercih etmek daha akıllıca olacaktır.

Bu yıl gerçekleşecek Satürn gerilemesi tarihlerini aşağıda bulabilirsiniz.

7 Şubat-25 Haziran 2012: Bu tarihler arasında Satürn Terazi burcunda gerileme yapacak. Bu dönemde hukuk ve adalet, evlilik ve ilişkiler, estetik ve zarafetle ilgili işlerde organizasyon sorunları yaşanabilir, yapılandırma ve girişimlerin devamlılığını sağlama zorlukları oluşabilir. Aslında bu ilişkilerimizi, ne kadar adil ve dengeli davrandığımızı, kendimizde veya yaşadığımız ortamda yapacağımız estetik ve dekorasyon değişikliklerini gözden geçirme ve kendimizi dengeleyebilmek için bir düzeltme zamanıdır.

Uranüs, Neptün ve Plüton'un Gerilemesi

Bu gezegenlerin gerilemeleri uzun vadeli programlarımızda bazı aksamalara sebep olabilir. Ama bunların etkilerini daha ziyade toplumsal bazda hissederiz. Kişisel haritalarımızda iç gezegenler (Merkür, Venüs) ve sosyal gezegenler (Mars, Jüpiter; Satürn) kadar etkili değildir. İsmi üstünde, bunlar "Jenerasyon Gezegenleri"dir. Bu gezegenler evrensel prensipleri ve enerjileri anlatırlar. Etkileri ve kontrolleri bizim kullanımımızın ötesindedir. (şimdilik!)

Uranüs'ün Gerileme Tarihleri

13 Temmuz-13 Aralık 2012 (8-4 derece Koç)

Neptün'ün Gerileme Tarihleri

4 Haziran-11 Kasım 2012 (3-0 derece Balık)

Plüton'un Gerileme Tarihleri

10 Nisan-18 Eylül 2012 (9-6 derece Oğlak)




 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
2012, burÇ


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Rezzan Kiraz 2012 Burç Yorumları N999 Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 30 Aralık 2011 01:53
Nuray Sayari 2012 Burç Yorumları N999 Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 30 Aralık 2011 01:44
Yasemin Boran 2012 Burç Yorumları N999 Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 30 Aralık 2011 01:30
İremsu 2012 Burç Yorumları N999 Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 30 Aralık 2011 01:26