IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Ağustos 2016, 13:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Uygulamaları herkesten önce siz kullanın!




Android'de Instagram, Twitter gibi popüler uygulamaların yeni sürümlerini herkesten önce nasıl deneyebilirsiniz?

Instagram'ın veya Snapchat'in en yeni özelliklerini herkesten önce denemek ister miydiniz? Android'li bir telefon kullanıyorsanız bunu yapabilirsiniz. Google Play Store'un en son sürümü, beta testi işleviyle geliyor ve bu sayede sevdiğiniz uygulamaların yeni sürümleri yayınlanmadan önce, onları test edebiliyorsunuz.

Beta nedir?
Beta, bir yazılım geliştirme aşamasıdır ve bu aşamada yazılım, geliştirmeye dahil olmayan kişilere açılır. Uygulama bu aşamada tamamlanmamış olsa da işler haldedir ancak hatalar içerebilir. Beta testine katılan kullanıcılar, hataları, kullanım sorunlarını bularak bunları geliştiriciye bildirirler. Bu süreç zaman alabilir ve final sürüme ulaşana dek birkaç beta sürümün yayınlanması gerekebilir.

Android'de beta testine nasıl dahil olunur?
Play Store'un yeni sürümü, beta programlarına direkt olarak uygulama sayfasından katılmanıza izin veriyor. Çoğu uygulama bu yönteme geçiş yapmış bulunuyor. Örneğin Facebook, Snapchat ve Instagram gibi hit uygulamaların beta test programlarına kolayca katılabiliyorsunuz. Bazı uygulamalar ise herkese açık olmayan "kapalı beta"yı tercih ediyor.

Beta programını bulun
Başlamak için Play Store'u açın ve beta programına katılmak istediğiniz uygulamanın sayfasına gidin. Uygulamanın beta programı varsa, sayfayı aşağı kaydırdığınızda "Beta test kullanıcısı olun" başlıklı bir kutu göreceksiniz. Yeşil renkli "KATILMAK İSTİYORUM" düğmesine basın ve ekrana gelen uyarıyı onaylamak için "Katıl" üzerine dokunun.

Programa kabul edilmeniz birkaç dakika sürebilir. Tamamlandığında uygulamayı beta sürümüne güncelleyebileceksiniz. Bunu "Uygulamalarım ve Oyunlarım" bölümünden yapabilir veya Beta sekmesini açarak mevcut beta uygulamalarınızı görebilirsiniz. Bazı durumlarda uygulamaların beta programının "dolduğu" mesajını alabilirsiniz, ancak genellikle katılmakta sorun yaşamayacaksınız.

Beta programından çıkış


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Herhangi bir uygulamanın beta programından çıkmak için "KATILMAK İSTİYORUM" düğmesine bastığınız yerde "AYRIL" düğmesini göreceksiniz. Bu düğmeye basar basmaz programdan çıkmış olacaksınız, ancak yüklediğiniz beta sürüm kaldırılmayacak. En son resmi sürüme dönmek için uygulamayı kaldırmanız ve baştan yüklemeniz gerekiyor.

Geri bildirim gönderme
Beta test kullanıcısı olduğunuzda Play Store'daki "Yorumlar" kutusunun "Geri bildirim" kutusu haline geldiğini göreceksiniz. Bu, uygulamaya puan veremeyeceğiniz, yorumlarınızın herkese görünmeyeceği anlamına geliyor. Bu kutuyu kullanarak geliştiriciye yorumlarınızı, hata raporlarınızı ve diğer önerilerinizi gönderebilirsiniz.

Beta uygulamaları bulma
Beta sürümlerini test edebileceğiniz uygulamaları bulmanın kolay bir yolu bulunmuyor. Bu yüzden uygulamaları tek tek kontrol edip, beta seçeneğinin görünüp görünmediğine bakmanız gerekiyor.

Kapalı Beta testleri
Bazı geliştiriciler, beta test programını herkese açmamayı tercih ediyor. Bunun birçok nedeni olabilir, örneğin geliştirici uygulamayı belirli cihazlarda test etmeyi istiyor olabilir veya uygulama yeterince kararlı çalışmıyor olabilir. Bu tür uygulamaları test edebilmek için geliştiricinin sağlayacağı direkt bağlantıya ihtiyacınız var. Bu bağlantılara genellikle ilgili Google+ gruplarına veya uygulamanın Google Gruplar'ına katılarak ulaşabilirsiniz. Örneğin Spotify'ın beta programına katılmak için geliştiriciler tarafından onaydan geçmeniz de gerekiyor.

Beta test programına katılabileceğiniz uygulamalar
Hangi uygulamaların beta programı sunduğunu bulmak zor olduğundan, aşağıda beta testine dahil olabileceğiniz en iyi 15 Android uygulamasını sizlerle paylaşıyoruz.
  • Snapchat
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter (Google Groups üzerinden)
  • WhatsApp
  • Google Maps
  • Evernote
  • Dropbox
  • Ebay
  • Kodi
  • VLC
  • Sync for Reddit
  • Chrome
  • Nova Launcher
  • Xbox

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
android, beta, beta nedir, facebook, instagram, snapchat, twitter, whatsapp


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Herkesten özür dilerim Ecrin Diğer Spor Branşları 0 15 Ekim 2014 22:00
Galaxy S III’ü herkesten önce görün! Deep Samsung 1 26 Mayıs 2012 20:10
Herkesten önce siz görün! dreamy İnternet Dünyasından Haberler 0 21 Kasım 2011 16:48