IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Eylül 2019, 08:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Doğal sit alanına viyadük




Trabzon Boztepe’de, 28 kilometre uzunluğundaki, 12 köprülü kavşak, 17 tünel ve 55 köprüden oluşacak olan Kanuni Bulvarı projesinin çalışmalarına yurttaşlar tepki gösterdi.

Doğal sit alanı Boztepe’de yapılması planlanan viyadükle beraber karayollarının kentin tam ortasına taşınacağı belirten Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMOBB) Çevre Mühendisleri Odası Genel Merkezi Yöneticisi Vildan Özmen, “Bir sit alanın içinden viyadük yapıyorlar. Yapılmak istenilen viyadük ucube, beton yığınıdır. Bu viyadük ucubelerin en büyüğü” dedi. Karadeniz Sahil Yolu’nun Yıldızlı mevkisinden başlayarak Trabzon Maçka yolu Gözalan mevkisinde sona erecek olan Kanuni Bulvarı Projesi doğal sit alanını kapsadığı için tepkilere neden oldu. Yetkililer tarafından Boztepe sırtlarında inşaatı devam eden tünel, yaklaşık 70 metre yüksekliğinde viyadükle bağlanarak kentin batı ile doğu yönüne de ulaşım ağı sağlanacağı bildirildi. TMOBB Yöneticisi Özmen, Kanuni Bulvarı Projesi’nin yapımına başlanılana kadar mühendislere gösterilmediğini vurgulayarak “Bir sit alanı içinde viyadük yapıyorlar. Sit alanına yapılmak istenilen viyadük ucube, beton yığınıdır. Viyadük doğanın ve şehrin siluetini bozacak. Yapılması halinde görsel olarak çok büyük kirlilik yaratacak. Tünellerin yapımını gören yurttaşlar tepki gösteriyor. Tüneli de viyadüğü de istemiyor. Yapımına başlanılana kadar projeyi biz mühendislere hiç göstermediler. O yüzden yurttaşlar tepki göstermekte geç kaldı. Projeler gösterilmiyor, gizli yapılıyor. Trabzon’da ucube diye adlandırdığımız çok fazla yapı var ama bu viyadük bunların en büyüğüdür” değerlendirmesini yaptı.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs ise, Boztepe’nin bitki örtüsünü tahrip edecek viyadüğün yapımından vazgeçilmesi için iktidara ve yetkililere çağrıda bulundu.


Alinti

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cevre


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Okmeydanı savaş alanına döndü SeckiN Haber Arşivi 0 09 Eylül 2013 23:52
TEM savaş alanına döndü: 3 ölü, 30 yaralı aSi Haber Arşivi 0 15 Ocak 2012 10:33
Okmeydanı'nda Tır Devrildi, Viyadük Trafiğe Kapandı Melodram Haber Arşivi 0 04 Ekim 2011 09:40