IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Ağustos 2011, 22:53   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bebekler için soğuk hava reçetesi




Havaların soğumasıyla artan grip ve nezle hastalıklarına karşı Sağlık Bakanlığı'ndan annelere uyarı geldi.

Soğuk algınlığının 2 yaşından küçük bebeklerde ağır seyredebileceğine dikkat çeken Bakanlık, bu nedenle bebeklerin korunmasına özellikle dikkat edilmesini istedi. Anne sütünün bebekleri hastalıklardan koruyucu etkisine vurgu yapılan reçetede "Anne sütü bebeklerin bağışıklık sisteminin gelişiminde oldukça önemlidir. Hasta olsanız bile bebeğinizi emzirmeye devam edin. Emzirmek, bebeklerin hastalıklarla başa çıkabilmelerine yardımcı olur." önerisine yer verildi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın domuz gribinin dünyada ve Türkiye'de hızla yayılacağını açıklamasının ardından, bakanlık uzmanları anne adaylarına yönelik öneriler listesi hazırladı. Gripten en çok etkilenecek risk grubunda bebeklerin bulunduğuna yer verilen reçetede, annelerin el temizliğine dikkat etmesi istendi. "Ellerinizi bol su ve sabunla yıkamaya daha fazla önem veriniz." önerisinin hemen ardından bebeği beslerken veya onunla ilgilenirken kesinlikle yüzüne doğru öksürüp hapşırılmaması gerektiğine vurgu yapıldı.

MASKE KULLANIN BEBEĞİNİZİ ÖPMEYİN

Reçete, bebeklerin sağlığı için annelerden fedakarlık da istiyor. Annelerdeki virüsün çocuklara geçmemesi için "Hasta iseniz mutlaka maske kullanınız ve bebekleri öpmeyiniz." çağrısı yapılıyor. Anne sütünün bebekleri hastalıklardan koruyucu etkisinin fazla olduğunu dile getiren salgın hastalık uzmanları reçeteye "Anne sütü bebeğin bağışıklık sistemini güçlendireceğinden gribin daha ağır seyretmesini de engelleyebilir. Hasta olsanız bile emzirmeye devam etmelisiniz. Çünkü bağışıklık sisteminin gelişiminde anne sütü oldukça önemlidir. Emzirmek, bebeklerin hastalıklarla başa çıkabilmelerine de yardımcı olur." önerilerini sıraladı.

Hastayken bile emzirmenin kesilmemesi gerektiğine vurgu yapılarak, "Bebekler en az 6 ay boyunca ek olarak su bile verilmeden anne sütü ile beslenmelidir. Eğer emziremeyecek kadar hastaysanız, pompa ile sütünüzü cam bir biberona sağıp bebeğinize verilmesini sağlayınız." ifadeleriyle annelere çağrı yapıldı.

DOKTOR ÖNERİRSE GRİP İLACI KULLANIN

Emzikli annelerden doktorlara sıkça yöneltilen soruların da yer aldığı reçetede, hasta olan bebek için yapabilecek en faydalı işin onu emzirmeye devam etmek olduğuna işaret edildi. Ememeyecek kadar hasta olan bebekler için şu öneri yazıldı: "Bebekler hasta oldukları zaman, daha çok sıvıya ihtiyaç duyarlar. Anne sütü diğer sıvı gıdalardan çok daha faydalıdır. Eğer bebeğiniz ememeyecek kadar hasta ise sütünüzü damlalık kullanarak vermeyi deneyiniz."

Emzirirken antiviral grip ilacı almanın doğru olup olmadığına yönelik anne sorusuna ise doktor tarafından tavsiye edilmesi halinde emzikli annelerin grip ilacını kullanmasında bir sakınca olmadığına dikkat çekildi.

Alıntıdır

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bebekler, hava, recetesi, soĞuk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Soğuk hava zayıflatıyor Violent Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 11 Ocak 2015 13:58
Soğuk ve yağışlı hava geliyor PassioN Haber Arşivi 0 08 Nisan 2012 17:23
Soğuk hava gidiyor PassioN Haber Arşivi 7 18 Mart 2012 09:56
Yağışlı ve soğuk hava geliyor Lucifer Haber Arşivi 0 06 Aralık 2011 10:31