IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Kasım 2011, 00:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'Sağlıklı Oyuncak' Dönemi!




Oyuncakların ithalat denetimlerinin Dış Ticaret Veri Sistemi üzerinden yapılmasına dair tebliğin yayınlanmasının ardından, yapılacak testleri geçemeyen oyuncaklar hiçbir şekilde Türkiye’ye giremeyecek. Neva Oyuncak Genel Müdürü Ayhan Eren, yayınlanan tebliğin çocukların sağlığı açısından önemli bir karar olduğunu belirterek, “Bu şu anlama geliyor: Türkiye’de ‘sağlıklı oyuncak dönemi’ başlıyor” dedi.

Oyuncakların ithalat denetimlerinin Dış Ticaret Veri Sistemi üzerinden yapılmasına dair tebliğin yayınlanmasının ardından Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan yazılı bir açıklama yaparak, oyuncaklar başta olmak üzere, tüketiciye doğrudan ulaşacak ve insan sağlığı ve güvenliği açısından risk oluşturabilecek ürünlerin ithalat denetimlerine büyük önem ve öncelik vereceklerini belirtmişti.

OYUNCAKLARIN İNTERNETTEN SATIŞI DA DENETLENECEK
Konuyla ilgili olarak Türkiye’nin ilk ahşap oyuncak üreticisi Neva Oyuncak Genel Müdürü Ayhan Eren, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın açıklamasını desteklediklerini ve kendilerinin de bu konuda üstlerine düşen ne varsa yapacaklarını söyledi. Özellikle yurt dışından gelen ve gerekli denetime tabi tutulmayan plastik oyuncakların ciddi zararları olduğunu ifade eden Eren, “İçerisinde tehlikeli kimyasallar bulundurabilen bu oyuncaklar, bedensel gelişimini tamamlamayan çocukları, ölüme bile götürebiliyor. Geç de olsa bu düzenlemeden memnun olduk” dedi. Çocukların sağlıklarının her şeyden daha önemli olduğuna değinen Ayhan Eren, şöyle devam etti:

“Yayınlanan tebliğ sonrası ithal edilecek oyuncaklar gerekli işaret ve etiketleri taşısa ve gerekli belgelere sahip olsa dahi, Bakanlık olarak ürünün güvenliğinden şüphe etmeleri halinde ayrıca tam teşekküllü bir laboratuvara gönderip test ettirmekte ve hiçbir risk taşımadığına dair test raporu alındıktan sonra ithaline izin verilecek. Testleri geçemeyen oyuncaklar hiçbir şekilde Türkiye’ye ithal olmayacak. Oluşturulan Dış Ticaret Veri Sistemi sayesinde oyuncakların internetten satışı da denetlenecek. Bu da demek oluyor ki: Türkiye’de sağlıklı oyuncak dönemi başlayacak”

SAĞLIKLI OYUNCAK PLATFORMU DA YOLDA
Oyuncak sektöründe yer alan tüm firmaların bu konuya hassasiyet göstermesi gerektiğini belirten Eren, şunları söyledi: “Neva Oyuncak olarak biz en kısa sürede Sağlıklı Oyuncak Platformu kurup, bu tebliğe destek vereceğiz. Devletimiz, üreticiler, satıcılar ve tüketiciler hep beraber bu konunun üzerinde durursak ve gerekli bilgilendirmeleri yaparsak çocuklarımızın sağlığını koruyabiliriz. Ailelerin güven içinde çocuklarına oyuncak alabilmesi yönünde tüm adımlar atılmalı.”

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
ağlıklı, dönemi, oyuncak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çocuk Sağlığı İçin, Sağlıklı Oyuncak Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli. Sevda Aile Evlilik ve Çocuklar 1 02 Kasım 2011 12:02
Sağlıklı Çocuklar Sağlıklı Gelecek System Sağlık Köşesi 0 29 Ekim 2011 12:09
Sağlıklı Kolestrol Seviyesi ve Sağlıklı Bir Kalp İçin... VaLerKa Sağlık Köşesi 0 05 Aralık 2007 23:49
Sağlıklı toplum sağlıklı çocuktan geçiyor ad3m Sağlık Köşesi 0 11 Eylül 2006 19:53