IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Kasım 2011, 00:26   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dikkat! İntihar riskini artırıyor!




PSİKOFARMAKOLOJİ Derneği tarafından düzenlenen 4’üncü Ulusal Psikofarmakoloji Kongresi’ne katılmak üzere Antalya’ya gelen Amerikalı psikoloji uzmanı Prof. Dr. Irving Kirsch, hamilelik döneminde antidepresan kullanımının bebeklerde otizm riskini üç kat ve 24 yaşın altındaki gençlerde intihar riskini ciddi oranda arttırdığını savundu.

ABD’de 2008 yılında yayımlanan ’İmparatorun Yeni İlaçları: Antidepresan Mitini Çürütmek’ kitabıyla tıp dünyasında deprem etkisi yaratan Prof. Dr. Irving Kirsch, Psikofarmakoloji Derneği tarafından düzenlenen 4’üncü Ulusal Psikofarmakoloji Kongresi’ne katılmak üzere Antalya’ya geldi. Antalya’nın turizm beldesi Belek’te düzenlenen kongreye katılan Prof. Dr. Kirsch, son dönemde ortaya çıkan ’antidepresan ve intihar riski’ üzerine görüşlerini açıkladı. "Antidepresanlar gençlerde, özellikle 24 yaşın altındaki grupta çok ciddi oranda intihar riskini artırıyor" diyen Prof. Dr. Irving Kirsch, bazı ülkelerde antidepresan ilaçların prospektüslerinde intihar riskini artırabileceği yönünde uyarılar bulunduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Kirsch, antidepresanların son derece korkunç riskleri olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Kirsch, "Antidepresan kullanan kişilerin yüzde 80’inde cinsel fonksiyon bozuklukları görülüyor. Azalan cinsel istek, ereksiyon problemi, orgazm süresinin gereğinden fazla uzun ya da kısa olması, cinsel uyarı eksikliği gibi. Diğer riskler inme, ölümler... Hatta hamilelikte antidepresan kullanımında bebekte otizm görülme riski 3 kat artıyor" diye konuştu.

Prof. Dr. Irving Kirsch, antidepresan kullanımının ayrıca bağımlılılık yarattığını ve insanların antidepresana bağımlı hale geldiğini belirtti. Prof. Dr. Kirsch, "Tedavi bittikten sonra antidepresanları kesince 3- 5 haftalık süre zarfında depresyonun nüksetme ihtimali çok yüksek" dedi.

Prof. Dr. Kirsch, tedavi için "Mutlaka yardım" derken, antidepresan yerine fiziksel egzersiz önerdi. Haftada üç defa fiziksel egzersizin kısa vadede antidepresanlarla aynı oranda, uzun vadede antidepresanlardan daha iyi sonuç verdiğini belirten Prof. Dr. Kirsch, fiziksel egzersizle tedavi sonrası depresyonun nüksetme ihtimalinin ortadan kalktığını söyledi. Terapinin de tedavide bir seçenek olduğunu kaydeden Prof. Dr. Irving Kirsch, akupunktur ve meditasyonun da denenebileceğini, ilaç kullanımının ise en son çare olduğunu kaydetti.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
artırıyor, artä±rä±yor, dikkat, riskini, İntihar, ä°ntihar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Elektronik Eşyalar Lösemi Riskini Artırıyor! Düş Sağlık Köşesi 0 15 Ekim 2011 19:29
Sık Egzersiz Menopoz Riskini Artırıyor.. Düş Haber Arşivi 0 12 Ekim 2011 16:53
Sedef hastalığı inme riskini artırıyor System Sağlık Köşesi 0 18 Eylül 2011 17:58
Şeker hastalığı riskini artırıyor Lucifer Sağlık Köşesi 0 17 Mart 2010 14:47
Stres, grip riskini artırıyor Collettivo Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 04 Eylül 2008 15:58