IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

2Beğeni(ler)
  • 2 Post By Liaaa

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Nisan 2012, 02:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sigara Dumanının Kız Çocuklarına Verdiği Hasar 6 Kat Fazla




Erken yaşlarda sigara içilen ortamlarda bulunan kız çocukları, erkeklere oranla 6 kat daha fazla zarar görüyor.

Erken yaşlarda sigara içilen ortamlarda bulunan kız çocuklarının, erkek çocuklara oranla, sigara dumanından 6 kat daha fazla zarar gördüğü belirlendi.

İzmir İl Tütün Kontrol Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Bilim Alanı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Kılıç, ABD'de Cincinati Tıp Fakültesi tarafından "0-2 yaş grubundaki çocukların sigara dumanına maruz kalmalarının etkilerine" ilişkin 10 yıldır yürütülen çalışmanın sonuçlandığını bildirdi.

0-2 yaş döneminde sigara dumanıyla tanışan çocukların, akciğer fonksiyonlarının ciddi ölçüde zarar gördüğünü anlatan Kılıç, araştırmadan çıkan bir diğer dikkat çekici sonucun da "kız çocuklarının, erkek çocuklarına oranla sigara dumanından 6 kat daha fazla zarar görmesi" olduğunu söyledi.

Prof. Kılıç, "Pasif içicilik anne karnından başlıyor ve dumana maruz kalan çocuklar hayata 1-0 yenik başlıyor. Anne, hamilelik döneminde sigara içiyorsa, bebek yeterince beslenemiyor ve düşük ağırlıklı dünyaya geliyor. Gelişmesini tamamlamamış olarak dünyaya gelmesi de hastalık riskini artırıyor" diye konuştu.

Kılıç, akciğer fonksiyonu pasif içicilik nedeniyle azalan çocukların başta astım olmak üzere birçok kronik hastalığa yakalanma olasılıklarının artığına dikkati çekerek, ailelerin çocukları konusunda yeterince özenli davranmayarak, onları kronik hastalıklara sürükledikleri uyarısında bulundu.

"Hamilelikte sigara bungee jumpingden tehlikeli"

Hamilelikte sigara içilmesi halinde, sakat doğumların meydana gelebileceğine dikkati çeken Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çocuklarının yanında sigara içen ailelere sesleniyorum; gözünüz gibi baktığınız bir varlığı, 4 bin kimyasal maddeye maruz bırakıyorsunuz, bu da affedilir birşey değil. Bunun hiçbir hafifletici sebebi yok. Çocuğunuzun hayatı boyunca taşıyacağı bir yükle, kronik bir hastalıkla doğmasına neden oluyorsunuz. Toplumumuzun, çocukların yanında sigara içilmesinin ne kadar anormal bir durum olduğunun farkına varması lazım. Abartılı bir örnek gibi gelebilir ama, hamile bir kadın bungee jumping (ayaklarından bağlı elastik halatla yüksekten atlama) yapmayı düşünür mü, elbette hayır. Sigara içmenin de aynı derecede uygunsuz olduğunu anlaması gerekiyor. İkisi de eşit derecede riskli, hatta emin olun, sigara içmek daha riskli."

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
Çocuklarına, dumanının, fazla, hasar, kat, sigara


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çağın Verdiği Hasar Kalemzede Felsefe 0 07 Nisan 2012 07:06
Sigara Cildi 4 Kat Fazla Yaşlandırıyor System Sağlık Köşesi 0 09 Eylül 2011 12:54
Karakolda hasar yok Angel Haber Arşivi 0 05 Ekim 2008 17:38
Kapalı alanlarda sigara yasağının ardından sigara tüketimi gerilemeye başladı Angel Haber Arşivi 1 23 Eylül 2008 04:20