IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Kasım 2013, 08:04   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Obezite'ye Aşılama Yöntemiyle Çözüm Bulundu




CBÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, aşılanma yöntemiyle obeziteye çözüm üretildiğini söyledi.
Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, aşılanma yöntemiyle obeziteye çözüm üretildiğini bildirdi.

Şanlıdağ, düzenlediği basın toplantısında, araştırmalarda "adenovirüsleri"nin hücrelerde yağ birikimine neden olduğu ve çocuklarda obeziteyle ilişkisi olduğunun tespit edildiğini söyledi.

Aşılanma yöntemi kullanılarak obeziteye neden olan "Adeno 36 virüsleri"ne karşı çözüm üretildiğini kaydeden Şanlıdağ, 2012 yılında dünyada yapılan birçok araştırmada bu virüsünün obeziteyle ilişkisi olduğunun tespit edildiğini fakat çözüm üretilemediğini vurguladı.

Şanlıdağ, şunları kaydetti:

"2000'li yılların ortalarından sonra da bazı mikropların obeziteyle ilişkisi olduğuna ilişkin çalışmalar dünya litaratüründe ortaya çıkmıştır. Türkiye'de yaklaşık 5 yıldır konuyla ilgili çalışıyoruz. Özellikle adeno virüsünün obeziteyle ilişkili olduğuna dair 2009 yılında başlattığımız iki araştırmamız vardı. Adenovirüs 36'nın yağ biriktirdiğini bir de çocuk obezitesinde rolleri olduğu üzerine olan iki araştırmamız 3 yıl sürmüştü. Araştırmalar neticesinde 2011 yılında 1. Ulusal Klinik Mikrobiyolojik Kongresinde her iki araştırmayı da sunmuştuk. Türkiye'de bu bir ilkti. Araştırmanın bir kısmı dünyada da ilkti. Kongre çok ilgi uyandırdı ve o kongrede biz birincilik ödülünü aldık. Sonrasında Sağlık Bakanlığının obeziteyle mücadele yılı vardı. Basınında konuyla ilgili çalışmalar gerçekleştirmesi nedeniyle araştırmalarımızı bu yöne doğru geliştirdik."

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
aşılama, bulundu, Çözüm, obeziteye, yöntemiyle


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bilgisayar radyasyonuna çözüm bulundu! Deep Bilim Dünyasından Son Haberler 0 01 Mart 2012 22:14
Köylere çözüm bulundu Lucifer Haber Arşivi 1 25 Haziran 2010 12:46