28 Şubat 2012, 13:25 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Ispanaklı Köklü Buğdaylı Çorba Malzeme Listesi: 2 Demet Ispanak Kökü 2 Diş Sarımsak 1 Su B. Haşlanmış Yeşil Mercimek 1 Su B. Haşlanmış Buğday 1 Su B. Et Suyu 1 Çorba K. Domates Salçası 1 Çorba K. Biber Salçası 1 Çorba K. Un 1 Çorba K. Tereyağı Sıvıyağ Su Tuz Hazırlanışı: Tereyağı ve unu tencereye koyup kavuruyoruz. Savuruyoruz. Sarımsak ve ıspanak köklerini ince bir şekilde doğrayıp tencereye koyuyoruz. Biraz daha kavurduktan sonra domates ve biber salçasını katıyoruz. Et suyu ve biraz sıcak su döküp pişiriyoruz. Haşlanmış buğday ve yeşil mercimeği ekliyoruz. Kıvamını bağlamak için biraz daha sıcak su döküyoruz. Tuzunu ekleyip 1 taşım kaynattıktan sonra altını kapatıp servis ediyoruz. | |
|
Etiketler |
buğdaylı çorba, corba, ispanaklı köklü, oktay usta |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Buğdaylı Kuzu İncik | YapraK | Et Yemekleri | 0 | 11 Ocak 2010 17:18 |
Buğdaylı Ayran Çorbası | YapraK | Çorbalar | 0 | 25 Aralık 2009 20:44 |
Buğdaylı Tavuklu Mevsim Güveci | YapraK | Tavuk Yemekleri | 0 | 22 Mart 2009 03:28 |
Buğdaylı Tavuk Çorbası | Heidi | Çorbalar | 1 | 24 Kasım 2008 03:27 |