21 Haziran 2012, 15:48 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Buğday Aşı Çorbası Buğday Aşı Çorbası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 4 su bardağı su 1 adet haşlanmış kuzu gerdanı ve suyu 200 gram aşurelik buğday 1 kase yoğurt 1 adet yumurta sarısı 1 adet havuç 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı kırmızıbiber, tuz Hazırlanışı Tencerede 4 su bardağı suyla kuzu gerdanını 60-70 dakika pişirin. Suyu bir tencereye süzün. Akşamdan ıslanmış ve yıkanmış buğdayı ilave edin. 30-35 dakika pişirin. Önceden pişirdiğiniz kuzu gerdanının etini ayıklayıp, incecik didikleyin. Kaynamakta olan karışıma ekleyin.Yoğurt ve yumurtayı çırpın. Hafifçe sulandırarak karışıma ekleyin. Haşlanıp, kibrit şeklinde doğradığınız havuçları da tencereye atın. Ayrı bir tavada tereyağını eritin. Kıyılmış domatesleri ekleyin. 3-4 dakika kavurup, kırmızıbiberi ekleyin. Bu karışımı da çorbaya ekleyin. Son olarak tuzunu ekleyip servis yapın. | |
|
Etiketler |
buğday, çorbası |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | Konuyu değerlendir |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Buğday Satıcısı | yoSun | İslamiyet | 0 | 02 Şubat 2011 11:24 |
Buğday - Buğday Tarımı - Buğday Nedir | YapraK | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 14 Mart 2010 21:53 |
Buğday | Satuk | Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler | 0 | 05 Mart 2010 13:30 |
Terbiyeli Tavuklu Buğday Çorbası | YapraK | Çorbalar | 0 | 01 Nisan 2009 04:48 |