20 Temmuz 2012, 16:19 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Atsiye Çorbası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: ½ kg kuşbaşı kuzu eti 1 su bardağı atsiye (ham mercimek) ½ su bardağı dövme aşurelik buğday 100 gr tereyağı ¼ çay bardağı sıvıyağ 1 adet soğan 1 yemek kaşığı reyhan 1 yemek kaşığı karabiber 1 yemek kaşığı pul biber Yapılışı: 1 su bardağı mercimek ve yarım su bardağı aşurelik buğday, akşamdan ıslatılır (veya düdüklü tencerede 10-15 dakika pişirilir). Yarım kilo kuşbaşı kuzu eti suyunu salana kadar pişirilir, tuzu eklenerek kavrulmaya devam edilir, kavrulunca çeyrek çay bardağı sıvıyağ eklenip 5-6 dakika daha pişirilir. 1 soğan ince kıyılır, 100 gram tereyağında kavrulur, üzerine 1 yemek kaşığı reyhan ufalanır, 1’er tatlı kaşığı karabiber, pul biber ve tuz eklenir. Tüm malzemeler karıştırılıp birkaç taşım kaynatılır. | |
|
Etiketler |
çorbası |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kış Çorbası | Liaaa | Çorbalar | 0 | 15 Şubat 2012 10:54 |
Yaz Çorbası | Sevda | Çorbalar | 0 | 22 Haziran 2011 19:19 |
Aş Çorbası | Dilara | Çorbalar | 0 | 23 Nisan 2010 15:09 |
Kış Aşı Çorbası | YapraK | Çorbalar | 0 | 25 Aralık 2009 20:52 |
Öz Çorbası | YapraK | Çorbalar | 0 | 26 Eylül 2009 18:07 |