IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 27 Kasım 2014, 19:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gaziantep Mutfağından Yuvalama Çorbası




Malzemeler:

Çorbası İçin:


* 500 gr kuzu incik veya kuzu eti
* 1 su bardağı geceden ıslatılmış nohut
* 1 tane ince doğranmış kuru soğan
* 1,5 litre su
* Tuz,tane karabiber


Köfteler İçin:


* 100 gr orta yağlı dana kıyması
* 1/2 su bardağı ılık suda ıslatılmış kırık pirinç
* Çeyrek su bardağı un
* 1 çorba kaşığı ıslatılmış ince irmik
* Tuz,karabiber,
* Bir küçük kase sıvı yağ (elinizi batırmak için)

Yoğurt Sosu İçin:


* 300-350 gr süzme yoğurt veya kese yoğurdu
* 1 yumurta
* 1 çorba kaşığı tepeleme un
* 4 su bardağı su

Üzeri İçin:


* 1 yemek kaşığı kuru nane
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* Pul biber


Yapılışı:

Çorbanın Yapılışı: Eti,nohudu,soğanı tuz ve karabiberi düdüklü tencerede 1,5 litre su koyun (düdüğünün kapatılması ve düdüğünün ötmesinden sonra) 15 dk. pişirin, ocağın altını kapatın tencere soğusun kapağını açın etleri tek tek ince ince didin ve süzgeçten geçirin sadece et suyunu tencerede ocağın üzerine koyun. katı malzemeleri bir kenarda bekletin.

Köftelerin yapılışı: Islatılan ve süzülen kırık pirinç ve irmiği robotta un haline getirin. Geniş bir kap içinde kıymayı, unu ve un haline gelmiş malzemeyi tuzu koyun iyice yoğurun yoğurulan köfte hamurunu dolapta 1 saat dinlendirin, dinlenen hamurdan nohut iriliğinde parçalar kopartın sıvı yağ yardımı ile küçük köfteler haline getirmek için yuvarlayın bir tarafta bekletin.

Birleştirme: Ocakta kaynayan et suyunun içine küçük top köfteleri atın 3-5 dk. haşlayın.

Sosun Yapılışı: Köfteler haşlanırken geniş bir kapta yoğurdu su ile açın içine unu yumurtayı koyun iyice çırpın, kaynayan çorbanın suyundan 1-2 kepçe alın yoğurdu ılıştırın,bu karışımı yavaş yavaş çorbaya ilave edin karıştırın, en son etleri ve nohutları koyun 1-2 taşım kaynatın.

Üzerinin Yapılışı: Tereyağı kızdırın içine kuru nane ekleyin çorbaya dökün.

Afiyet olsun

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
çorbası, gaziantep, mutfağından


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Toyga Çorbası (Türk Mutfağından) Kralice Çorbalar 4 06 Şubat 2019 13:47
Yuvalama Çorbası Tarifi Sevda Çorbalar 0 20 Temmuz 2013 17:50
börek çorbası (gaziantep) Zen Çorbalar 0 22 Şubat 2013 15:46
öz çorbası (gaziantep) Sır Yöresel Yemekler 0 26 Ekim 2010 16:13
Börek çorbası (gaziantep) Sır Yöresel Yemekler 0 26 Ekim 2010 15:56