IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 11 Şubat 2020, 18:04   #1
Çevrimdışı
Bal
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yoğurtlu Yuvalama Çorbası Tarifi






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yoğurtlu Yuvalama Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
Çorba İçin:
500 gram kuzu incik
1 su bardağı nohut (bir gece önceden ıslatılmış)
3 adet arpacık soğan
5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı tereyağı (üzeri için)
1 çay kaşığı pul biber (üzeri için)
1 tatlı kaşığı nane (üzeri için)
Minik Köfteler İçin:
150 gram kıyma
3 yemek kaşığı kırık pirinç
1 yemek kaşığı köftelik ince bulgur (ıslatılmış)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yoğurtlu Sosu İçin:
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
2,5 su bardağı su
5 yemek kaşığı süzme yoğurt

Yoğurtlu Yuvalama Çorbası Tarifinin Püf Noktası
Süzülen pirinç ve köftelik ince bulguru rondoya konmadan önce iyice süzülmesi ve iyice kurutulması yemeğin kıvamı için şarttır. Yumurta ve yoğurtlu karışıma kaynayan suyu azar azar ilave etmezseniz yoğurt ve yumurtanın dokusu değişecek ve kullanamaz hale gelecektir.

Yoğurtlu Yuvalama Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Çorbanın Hazırlanışı:
Arpacık soğanı 1 tatlı kaşığı tereyağıyla kavurun.
Etleri ilave edin ve 5 dakika kadar soğanlarla kavurun. Nohutları ve suyu ilave edip düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Su kaynayınca kapağını kapatın ve düdüğün ötmesini bekleyin. Düdük öttükten sonra tencerenin altını kısın ve 15-20 dakika bekleyin.
15-20 dakika sonra ocağın altını kapatın ve buharı dışarı çıkartın. Tüm buharın çıktığına emin olduktan sonra dikkatlice tencerenin kapağını açın.
Etin suyunu süzün. Soğanları yemektan ayıklayın ve etlerle nohutları bırakın. Etleri didikleyin.
Süzdüğünüz et suyunun içine nohut ve didiklenmiş etleri tekrar ilave edin.

Minik Köftelerin Hazırlanışı:
Pirinci sıcak suda 15-20 dakika bekletin ve süzün.
Süzdüğünüz pirinci kıyma ve köftelik ince bulguru karıştırın ve rondo yardımıyla toz kıvamına getirin.
Kıyma, un ve rondodan geçirdiğimiz bulgur ve pirinci bir kaba alın ve yoğurun. Diğer malzemeleri de ekleyin ve harç iyice karışana kadar devam edin.
Bezelye veya nohut büyüklüğünde yoğurun ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin.

Yoğurt Sosun Hazırlanışı:
Yumurta, un ve yoğurdu iyice çırpın. Azar azar ölçülü suyu ilave edin ve iyice karıştırın.
Kaynayan et suyundan ilave edin ve karışımların ısısını dengeleyin.
Yoğurtlu karışımı azar azar kaynayan et suyuna ilave edin ve bu aşamada çırpma teli kullanın.
Ocağın altını kısın. Üzerine eritilmiş tereyağında lezzetlenmiş pul biber ve naneyi ilave edin. İşte bu kadar, afiyetler olsun!

__________________


Artık benlesin bal.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
besleyici tarifler, çorba tarifleri, yuvalama


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yoğurtlu yeşil mercimek çorbası tarifi NerqiS Çorbalar 0 22 Ekim 2018 22:06
Gaziantep Mutfağından Yuvalama Çorbası Lcia Çorbalar 0 27 Kasım 2014 19:12
Yuvalama Çorbası Tarifi Sevda Çorbalar 0 20 Temmuz 2013 17:50
Yoğurtlu Taze Bakla Çorbası Tarifi Violent Çorbalar 0 18 Mayıs 2013 15:19