IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 26 Mart 2022, 10:25   #1
Çevrimdışı
mCx
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tarhanalı Balık Çorbası





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler:

400 g iskorpit veya kırlangıç balığı

5 su bardağı su

3 yemek kaşığı elenmiş Trakya tarhanası

1 yemek kaşığı nohut unu

Yarım pırasa (Halka doğranmıs¸)

2 orta boy havuç (rendelenmiş)

200 g balkabağı (rendelenmiş)

1 orta boy soğan

2 yemek kaşığı tereyağı

Baharat bohçası için:

4-5 adet kuru alıç

1 yemek kaşığı zahter

1/2 demet maydanoz sapı

2 yemek kaşığı limon kabuğu

Üzeri için:

1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi

2 yemek kaşığı kavrulmuş kabak çekirdeği



Tarhanalı Balık Çorbası Yapılışı:

Alıç¸, zahter, maydanoz sapı ve rendelenmiş limon kabuğunu bir tülbent içine alın, tülbenti bohça haline getirip bir iple bağlayarak baharat demeti hazırlayın. Suyu orta ateşe alın ve yaklaşık 3 dakika sonra balığı, ince kıyılmış soğanı ve hazırladığınız baharat demetini suya ilave edin. Su ha f kaynamaya başladığında ocağın altını kısın ve düşük ateşte pişirmeyi sürdürün. Balıklar pişip etleri ayrılmaya başladığında ocaktan alın. Balığı tencereden alıp etlerini ayrı bir kaba, suyunu da tülbentten geçirip ayrı bir kaba alın. Aynı tencerede pırasaları tereyağıyla 4-5 dakika sürekli c¸evirerek soteleyin. Pırasaların sularını tamamen yitirmemesine özen gösterin. Sonrasında rendelenmiş balkabağı ve havucu ilave edin. Birkaç dakika daha soteleyin. Tarhanayı ve unu ekleyerek kavurmaya 3-4 dakika kadar devam edin. Rengi hafif dönmeye başlayınca süzdüğünüz balık suyunu üzerine ilave edin. Kıvamı koyu olursa biraz daha sıcak su ekleyin. Çorbayı sürekli karıştırarak kaynama derecesine gelene kadar pis¸irin. Kaynamaya başladığında ocaktan alın ve blenderdan geçirip süzün. Ayırmış olduğunuz balık etlerini ekleyip karıştırın ve servis kaselerine paylaştırın. Üzerine kabak çekirdekleri ve limon kabuğu rendesi serperek madalyon simit ile servis yapın.

__________________
" Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr"♥


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
tathanalı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Balık Çorbası Sarya Çorbalar 0 08 Ocak 2021 04:54
Tarhanalı Çörek oneofgirl Hamur İşleri 0 03 Eylül 2013 18:20
Balık Çorbası oneofgirl Çorbalar 0 22 Temmuz 2013 16:59
Füme Balık Çorbası YapraK Çorbalar 0 11 Ocak 2010 18:16
Balık Çorbası Terbiyesi YapraK Soslar 0 28 Eylül 2009 16:13