![]() |
![]() |
|
![]() | #1 | |
Çevrimiçi ~ Bizimkiler.Net~ ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Istakoz Pişirmenin Püf Noktaları Istakoz pişirirken en önemli püf noktası, taze ve mümkünse canlı ıstakoz kullanmaktır. Bol tuzlu, kaynar suda kısa süre haşlanmalı; aksi halde eti lastik gibi olur. İşte ıstakoz pişirmenin püf noktaları. Istakoz piştikten sonra buzlu suya alınarak şoklanması, etin diri kalmasını sağlar. En lezzetli hali ise sarımsaklı tereyağı ve limon eşliğinde servis edilendir. Canlı veya Taze Seçim En iyi lezzet için canlı ıstakoz tercih edilir. Eğer dondurulmuş alıyorsanız, çözülme sürecini buzdolabında yavaşça yapmalısınız. Doğru Haşlama Süresi Istakozu fazla pişirmek eti lastik gibi yapar. Ortalama kaynar suda haşlama süresi: 450-500 gram için 8-10 dakika, Her ek 450 gram için 3-4 dakika daha ekleyin. Alternatif: Buharda pişirmek, eti daha sulu ve lezzetli yapar. Bol Tuzlu Su Deniz suyuna benzer bir ortam yaratmak için suya bolca tuz eklenmeli (litre başına yaklaşık 1 yemek kaşığı). İsteğe göre suya defne yaprağı, limon dilimi, sarımsak da eklenebilir. Piştikten Sonra Şoklama Haşlama bittikten sonra hemen buzlu suya atın. Bu, pişmeyi durdurur ve etin diri kalmasını sağlar. Servis İçin En Lezzetli Eşlikçi Eritilmiş sade tereyağı (clarified butter), biraz limon suyu ve sarımsakla harika bir dip sos olur. Yanında: Mısır, patates, taze otlar, roka gibi sade eşlikçiler idealdir. Izgara Yapmak İstiyorsanız Önce ıstakozu haşlayın (yarım pişmiş), sonra ikiye bölüp kabuk içi yukarı gelecek şekilde ızgarada kısa süre pişirin. Üzerine sarımsaklı tereyağı veya limonlu otlu sos gezdir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. aLinti
__________________ Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz.. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] | |
| ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Balık pişirmenin püf noktaları | meLanie | Yemek Tarifleri | 0 | 20 Kasım 2023 20:27 |
Makarna Pişirmenin Püf Noktaları | Sarya | Merak Ettikleriniz | 2 | 28 Mart 2022 20:58 |
Türk Kahvesi Pişirmenin Püf Noktaları | Sevda | İçkiler İçecekler | 1 | 22 Temmuz 2012 10:24 |
Lezzetli Makarna Pişirmenin Püf Noktaları | efLatun | Makarnalar Pilavlar | 0 | 07 Mayıs 2012 23:51 |
Makarna Pişirmenin Püf Noktaları | YapraK | Yemek Tarifleri | 0 | 11 Ocak 2010 17:12 |