IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  odeaweb

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Temmuz 2025, 15:24   #1
Çevrimiçi
~ Bizimkiler.Net~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Istakoz Pişirmenin Püf Noktaları




Istakoz pişirirken en önemli püf noktası, taze ve mümkünse canlı ıstakoz kullanmaktır. Bol tuzlu, kaynar suda kısa süre haşlanmalı; aksi halde eti lastik gibi olur. İşte ıstakoz pişirmenin püf noktaları.

Istakoz piştikten sonra buzlu suya alınarak şoklanması, etin diri kalmasını sağlar. En lezzetli hali ise sarımsaklı tereyağı ve limon eşliğinde servis edilendir.

Canlı veya Taze Seçim
En iyi lezzet için canlı ıstakoz tercih edilir. Eğer dondurulmuş alıyorsanız, çözülme sürecini buzdolabında yavaşça yapmalısınız.

Doğru Haşlama Süresi
Istakozu fazla pişirmek eti lastik gibi yapar.

Ortalama kaynar suda haşlama süresi:

450-500 gram için 8-10 dakika,
Her ek 450 gram için 3-4 dakika daha ekleyin.
Alternatif: Buharda pişirmek, eti daha sulu ve lezzetli yapar.

Bol Tuzlu Su
Deniz suyuna benzer bir ortam yaratmak için suya bolca tuz eklenmeli (litre başına yaklaşık 1 yemek kaşığı).
İsteğe göre suya defne yaprağı, limon dilimi, sarımsak da eklenebilir.
Piştikten Sonra Şoklama
Haşlama bittikten sonra hemen buzlu suya atın. Bu, pişmeyi durdurur ve etin diri kalmasını sağlar.

Servis İçin En Lezzetli Eşlikçi
Eritilmiş sade tereyağı (clarified butter), biraz limon suyu ve sarımsakla harika bir dip sos olur.
Yanında: Mısır, patates, taze otlar, roka gibi sade eşlikçiler idealdir.
Izgara Yapmak İstiyorsanız
Önce ıstakozu haşlayın (yarım pişmiş), sonra ikiye bölüp kabuk içi yukarı gelecek şekilde ızgarada kısa süre pişirin.
Üzerine sarımsaklı tereyağı veya limonlu otlu sos gezdir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



aLinti

__________________

Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz..

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 04 Ağustos 2025, 19:02   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Istakoz Pişirmenin Püf Noktaları




Tarifin en can alıcı noktası 500 gram Istakoza 4.000₺ civarı para vermek

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Balık pişirmenin püf noktaları meLanie Yemek Tarifleri 0 20 Kasım 2023 20:27
Makarna Pişirmenin Püf Noktaları Sarya Merak Ettikleriniz 2 28 Mart 2022 20:58
Türk Kahvesi Pişirmenin Püf Noktaları Sevda İçkiler İçecekler 1 22 Temmuz 2012 10:24
Lezzetli Makarna Pişirmenin Püf Noktaları efLatun Makarnalar Pilavlar 0 07 Mayıs 2012 23:51
Makarna Pişirmenin Püf Noktaları YapraK Yemek Tarifleri 0 11 Ocak 2010 17:12