IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 20 Kasım 2023, 20:27   #1
Çevrimiçi
~ Bizimkiler.Net~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Balık pişirmenin püf noktaları




Balık ızgarada, fırında, yağda (tava), tencerede (buğulama), sote etme (kavurma) ve haşlama yöntemleriyle pişirilir. Kızartma dışında hepsi sağlıklı pişirme yöntemleridir.


Bazı kişiler kokacağı düşüncesiyle evlerinde balık pişirmek, özellikle de kızartma yapmak istemezler. Oysa ki ocak üzerinde limon kabuğu yakmak veya bir cezvede sirke kaynatmak, bu sorunu bertaraf etmede gayet pratik bir çözümdür.

Büyük balıklar dilim halinde, küçük balıklar ise bütün kızartılmalıdır. Unlanan balık hem daha lezzetli olur hem de tavaya yapışmaz. Kızartılacak balık, temizlenip iyice yıkanmalı ve kağıt havlu ile kurulanmalıdır.


Kızartma dışındaki pişirme yöntemlerinde koku sorunu minimum düzeydedir.

Izgara yaparken yağlı balık seçmekte fayda vardır; yoksa ızgaraya yapışabilir. Pişirmeden 2-3 saat önce balığa soğan suyu ve zeytinyağı sürülüp bekletilirse daha lezzetli olur. Pişirirken çatlamaması için ise iki yanı bıçakla çizilir ama bu yöntem balığın suyunun azalmasına neden olabilir.


Çabuk pişirmek için balık parçalara bölünerek şişe de geçirilebilir.

Fırında pişirme yöntemi, balığın 180 derece gibi ortalama bir ısıda, bir fırın kabı içinde bazı sebzelerle birlikte pişirlmesini içerir.


Balık, yüksek hararetli fırında, içine hiçbir şey katmadan da pişirilebilir. Doğru pişirildiğinde, fırında rosto edilmiş balığın dış yüzeyi çıtır çıtır ve lezzetli, iç kısmı ise sulu ve pişmiş olur.

Kavurma yönteminde kalın tabanlı ve içi yapışmaz malzemeyle kaplı tavanın içi hafif yağlanıp iyice kızdırıldıktıktan sonra, balık filetoları, her bir yüzü 2 dakika süreyle çevirilerek sote edilir. Bu pişirme yönteminde tereyağı kullanılmamalıdır.

Balık eti çok narindir ve fazla pişirmemek gerekir. Kısa sürede piştiğinden ve Omega 3 yağı içerdiğinden, balığı, bu sağlıklı yağı uçurmadan ve yakmadan şirmek önem taşır.

__________________

Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kurban etini doğru pişirmenin püf noktaları Feronia Yemek Tarifleri 1 06 Temmuz 2022 14:42
Makarna Pişirmenin Püf Noktaları Sarya Merak Ettikleriniz 2 28 Mart 2022 20:58
Türk Kahvesi Pişirmenin Püf Noktaları Sevda İçkiler İçecekler 1 22 Temmuz 2012 10:24
Lezzetli Makarna Pişirmenin Püf Noktaları efLatun Makarnalar Pilavlar 0 07 Mayıs 2012 23:51
Makarna Pişirmenin Püf Noktaları YapraK Yemek Tarifleri 0 11 Ocak 2010 17:12