22 Eylül 2011, 16:46 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Çinekop Pilaki Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Çinekop Pilaki yemek adı:çinekop pilaki türü:deniz ürünleri mutfak: türk mutfağı zorluk derecesi: 5 üzerinden 2 MALZEMELER 8 adet orta boy çinekop 2 adet orta boy soğan 2 adet havuç 3 diş sarmısak 2 adet orta boy patates 1 adet kereviz 2 adet domates 6 çorba kaşığı sıvıyağ 1 çorba kaşığı salça 1 çorba kaşığı tuz 2 su bardağı sıcak su HAZIRLANIŞI Çinekopları iyice temizleyip yıkadıktan sonra hafifçe yağlanmış bir tepsiye dizin. Sarmısakları ince ince kıyın, havuçları ve soğanları küp küp doğrayın. Sıvıyağı tavada ısıttıktan sonra soğan, havuç ve sarımsakları soteleyin. Patates, domates ve kervizleri de küp küp doğrayın ve ardından onları da tavaya ekleyip sotelemeye devam edin. Birkaç dakika sonra salçasını da ekleyin, tuzu ve sıcak suyu da kattıktan sonra 5 dakika pişirin. Bu karışımı tepsideki çinekopların üzerine dökün ve yayın. Önceden ısıttığınız 200° ısılı fırında yarım saat kadar pişirin. Servise hazırdır. Alıntı | |
|
Etiketler |
cinekop, pilaki |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kuru Fasulye Pilaki | Dilara | Sebze Yemekleri | 0 | 01 Mayıs 2010 15:29 |
Patates Pilaki | YapraK | Salatalar Mezeler | 0 | 26 Eylül 2009 23:02 |
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 22 Mart 2009 00:36 |