07 Aralık 2011, 20:39 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Domates Soslu Balık Domates Soslu Balık Tonbalığının içeriğindeki protein, beynin performansını arttırıyor. Değerli bir aminoasit olan 'tirosina' ise sinir ileticilerini uyararak bu işleve yardımcı oluyor. Domates soslu balık KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk PİŞME SÜRESİ: 20 dk Malzemeler: 600 gr dilimlenmiş taze tonbalığı 4 domates 4 soğan 2 diş sarımsak 3-4 dal maydanoz 1-2 defneyaprağı 2 çorba kaşığı kapari 1 çorba kaşığı sirke 1 su bardağı su 1 çay kaşığı kekik 2 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Hazırlanışı: * Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Maydanozu temizleyip kıyın. Soğanı soyup küçük küçük doğrayın. Sarımsakları soyup ezin. * Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin. Domates ve defneyaprağını ilave edip 5 dakika pişirin. Balık, tuz, kekik ve sirkeyi ekleyin. Sirke buharlaşınca bir bardak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve 15 dakika pişirin. * Kapariyi sudan geçirip süzün ve balığa ekleyin. Balığı kevgirle ayrı bir tabağa alıp sosunu yüksek ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp balığı ekleyin. Üzerini kapatıp 5 dakika dinlendirin. Maydanoz serpip sıcak olarak servis yapın. Domates soslu balığın 1 porsiyonu 295 kaloridir. | |
|
Etiketler |
balık, domates, soslu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Domates Soslu Brokoli | YapraK | Sebze Yemekleri | 0 | 15 Şubat 2010 22:50 |
Domates Soslu Et Sarması | YapraK | Et Yemekleri | 0 | 02 Şubat 2010 03:49 |