22 Mart 2012, 15:29 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Mayonezli Mezgit MALZEMELER
HAZIRLANIŞI Mezgitleri ayıklayıp, yıkayın. Balık, dörde bölünmüş soğan, havuç, defne yaprağı, tuz, karabiber ve limon suyunu bir tencereye koyun. Malzemelerin üzerine 2 su bardağı su ekleyip kaynatın. Kaynarken suyun yüzeyinde oluşan köpüğü delikli bir kepçe ile alın. Mezgit pişinceye kadar 10-15 dakika haşlayın. Balığı kendi suyu içinde soğuttuktan sonra suyunu süzün, derisini ve kılçıklarını çıkartıp, küçük parçalara bölün. Balık parçalarının üzerini mayonezle kaplayıp çatalla şekillendirin. Mayonezli mezgit salata yaprakları, limon dilimleri ve dereotu ile süsleyip servis yapın. | |
|
Etiketler |
mayonezli, mezgit |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Mezgit Tava | Liaaa | Deniz Ürünleri | 0 | 18 Şubat 2012 16:12 |
Mezgit buğulama (trabzon) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ocak 2011 00:29 |
Yumurtalı mezgit (trabzon) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ocak 2011 00:27 |
Kırlangıç veya mezgit çorbası (düzce) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ekim 2010 15:45 |
Yumurtalı mezgit (trabzon) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 21 Ekim 2010 14:13 |