IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 22 Mart 2012, 15:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mayonezli Mezgit




MALZEMELER
  • 1 kg. mezgit
  • 1 küçük boy tat mayonez
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 su bardağı su
  • 3 adet defne yaprağı
  • 1/2 limon suyu
  • Tuz, Karabiber


HAZIRLANIŞI
Mezgitleri ayıklayıp, yıkayın. Balık, dörde bölünmüş soğan, havuç, defne yaprağı, tuz, karabiber ve limon suyunu bir tencereye koyun.
Malzemelerin üzerine 2 su bardağı su ekleyip kaynatın. Kaynarken suyun yüzeyinde oluşan köpüğü delikli bir kepçe ile alın. Mezgit pişinceye kadar 10-15 dakika haşlayın.
Balığı kendi suyu içinde soğuttuktan sonra suyunu süzün, derisini ve kılçıklarını çıkartıp, küçük parçalara bölün.
Balık parçalarının üzerini mayonezle kaplayıp çatalla şekillendirin.
Mayonezli mezgit salata yaprakları, limon dilimleri ve dereotu ile süsleyip servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
mayonezli, mezgit


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mezgit Tava Liaaa Deniz Ürünleri 0 18 Şubat 2012 16:12
Mezgit buğulama (trabzon) Sır Yöresel Yemekler 0 25 Ocak 2011 00:29
Yumurtalı mezgit (trabzon) Sır Yöresel Yemekler 0 25 Ocak 2011 00:27
Kırlangıç veya mezgit çorbası (düzce) Sır Yöresel Yemekler 0 24 Ekim 2010 15:45
Yumurtalı mezgit (trabzon) Sır Yöresel Yemekler 0 21 Ekim 2010 14:13