03 Mayıs 2012, 23:47 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cajun Usulü Kalamar Tarifi ZORLUK DERECESİ
Kalamarları güzelce yıkayıpi zarlarını çıkaralım ve kurulayalım. Kalamarın bir kenerını kesip, dışa doğru açalım. Önce iç yüzeyine bıçakla çapraz kesikler atalım. Bu kesikler yüzeysel olacak kesinlikle kalamarı kesmeyelim. Kalamarı yukarıdan aşağıya 2 cm. kalınlığında ince uzun şeritler halinde keselim. Bir kaseye limon suyu, dövülmüş sarımsak, domates püresi ve diğer baharatları koyup, kestiğimiz kalamrlarıda ilave ederek güzelce harmanlayalım. Üzerini kapatıp 1 gece buzdolabında bekletelim. Barbeküyü kalamarı pişirmeden 1 saat önce hazırlayıp ısıtalım ve hafif yağlanmış barbekü tavasında 5 dk. pişirelim. Sıcak olarak servis yapalım. NOT Kalamra dilimlerini hafif yağlanmış teflon tavada da pişirebilirsiniz. Afiyet Olsun…
__________________ kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi. | |
|
Etiketler |
cajun, kalamar, tarifi, usulü |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Bahçıvan usulü hindi tarifi.. | Sevda | Et Yemekleri | 0 | 07 Ocak 2012 23:21 |
İtalyan Usulü Tavuk Tarifi | Sevda | Dünya Mutfakları | 0 | 02 Nisan 2011 07:04 |
italyan Usulü Beze Tarifi | Sevda | Dünya Mutfakları | 0 | 02 Nisan 2011 06:57 |
Akdeniz Usulü Çipura -Tarifi | Sevda | Deniz Ürünleri | 0 | 22 Mart 2011 12:41 |
Bademli Taratorlu Kalamar Tavası tarifi. | Sevda | Deniz Ürünleri | 0 | 09 Şubat 2011 17:19 |