IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  kral sohbet




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Mayıs 2012, 00:19   #1
Çevrimdışı
Fırında Sebzeli Karides Güveç


sohbet



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler:
Haşlama için:


500 gr orta boy taze karides(23-25 adet)
1 kaşık sirke
Soğan kabuğu
Yarım tatlı kaşığı tuz.

Güveç için:

3-4 orta boy domates
2 adet sivri biber
5-6diş sarımsak
½ çay bardağı zeytinyağı
½ çay bardağı ılıksu
Pul biber
Tuz

Hazırlanışı:

Karidesleri yıkıyoruz,üzerini 3-4 parmak geçecek şekilde su ekleyip tenceye alıyoruz,tuz sirke ,soğan kabuklarını ekliyoruz.20-30dk önce harlı sonra yavaş ateşte haşlıyoruz.

Haşlama devam ederken,domateslerin kabuklarını soyuyoruz.Küp küp doğruyoruz,biberlerin içlerini çıkarıp,sarımsakla birlikte ince şekilde kıyıyoruz.

Karideslerin önce kafaları ardından kuyrukları enson vücutlarından kabukları temizleniyor(evde bu iş eşime ait)).Tüm temizlediğimiz karidesler, sebzeler, tuz , pul biber ve zeytinyağı ile güveç kabında harmanlıyoruz.En son ılık suyumuzu ekliyoruz.

Dipnot Mesajı: Fırında 40-50 dk pişiriyoruz.(180-200 derecede)


Not
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
u yemeği balık menünüzde arasıcak olarak ikram edebilirsiniz.
Sirke haşlama esnasındada kokuyu alacaktır.
Fırından çıkarmadan 10 dk önce rende kaşar ilave edebilirsiniz.
Güveç sebzesi olarak 4 e bölünmüş küçük taze mantarlar veya ince doğranmış büyük mantar ilave ederseniz,su eklemeyin,zira mantar su salacaktır.

Afiyet olsun

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler:
Haşlama için:


500 gr orta boy taze karides(23-25 adet)
1 kaşık sirke
Soğan kabuğu
Yarım tatlı kaşığı tuz.

Güveç için:

3-4 orta boy domates
2 adet sivri biber
5-6diş sarımsak
½ çay bardağı zeytinyağı
½ çay bardağı ılıksu
Pul biber
Tuz

Hazırlanışı:

Karidesleri yıkıyoruz,üzerini 3-4 parmak geçecek şekilde su ekleyip tenceye alıyoruz,tuz sirke ,soğan kabuklarını ekliyoruz.20-30dk önce harlı sonra yavaş ateşte haşlıyoruz.

Haşlama devam ederken,domateslerin kabuklarını soyuyoruz.Küp küp doğruyoruz,biberlerin içlerini çıkarıp,sarımsakla birlikte ince şekilde kıyıyoruz.

Karideslerin önce kafaları ardından kuyrukları enson vücutlarından kabukları temizleniyor(evde bu iş eşime ait)).Tüm temizlediğimiz karidesler, sebzeler, tuz , pul biber ve zeytinyağı ile güveç kabında harmanlıyoruz.En son ılık suyumuzu ekliyoruz.

Dipnot Mesajı: Fırında 40-50 dk pişiriyoruz.(180-200 derecede)


Not
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
u yemeği balık menünüzde arasıcak olarak ikram edebilirsiniz.
Sirke haşlama esnasındada kokuyu alacaktır.
Fırından çıkarmadan 10 dk önce rende kaşar ilave edebilirsiniz.
Güveç sebzesi olarak 4 e bölünmüş küçük taze mantarlar veya ince doğranmış büyük mantar ilave ederseniz,su eklemeyin,zira mantar su salacaktır.

Afiyet olsun
__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
fırında, güveç, karides, sebzeli

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Fırında Karides Şiş Burce Deniz Ürünleri 0 03 Mayıs 2012 23:36
Karides Güveç Dilara Et Yemekleri 0 23 Nisan 2010 12:38