23 Ağustos 2013, 16:52 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Balık Kroket Malzemeler 1 Su bardağı süt 3 Yemek kaşığı un 250 Gram haşlanmış balık 2 Yemek kaşığı sıvı yağ 2 Yumurta Yarım demet maydanoz Yarım çay kaşığı hindistancevizi rendesi Tuz, karabiber, galeta unu Kızartma için sıvı yağ Hazırlanışı Haşlanmış balıkların deri ve kılçıklarını ayıklayın. Didikleyin. Maydanozu yıkayın, ayıklayın ve çok ince kıyın. Bir tencerede sıvı yağı ısıtın. Unu ilave edin. Devamlı karıştırarak yakmadan kavurun. Sütü ilave edin. Koyu bir muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ateşten alınca hindistan cevizi rendesini, balıkları, maydanozu, tuzu, biberi ve yumurtanın birini ilave edin. Karıştırıp soğumaya bırakın. Karışım iyice soğuduktan sonra küçük parçalar alın. Elinizle köfte şekli verin, önce una sonra çırpılmış yumurtaya en son da galeta ununa batırıp kızgın yağda kızartın. Bir kağıt üzerine alıp fazla yağını süzün. Sıcak servis yapın. Bu tarifi yağı süzülmüş balık konservesi ile de deneyebilirsiniz. Afiyet Olsun. | |
|
Etiketler |
balık, kroket |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | Konuyu değerlendir |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Çocuklar İçin Balık kroket | Violent | Deniz Ürünleri | 0 | 27 Nisan 2012 14:02 |
Sardalya Kroket | Burce | Deniz Ürünleri | 0 | 22 Mart 2012 15:27 |
Patates Kroket | Zen | Salatalar Mezeler | 0 | 03 Mart 2012 21:59 |