IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 02 Şubat 2015, 13:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Denizaşırı Erişte Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

  • 1 adet tüp kalamar
  • 300 gram orta boy temizlenmiş karides
  • 1 şişe soda (200 ml)
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı köfte baharı
  • 5 çorba kaşığı uyumlu sos
  • 3 adet taze soğan
  • 1 bardak erişte
  • Zeytinyağı
  • Tuz
Yapılışı


Kalamarı pişirmeden en az 3-4 saat önce 1 çay karbonatla ovup, 200 ml soda ile karıştırarak bekletin. Bu sayede daha iyi yumuşadığını göreceksiniz. Pişirmeden önce tekrar sudan geçirin ve artık istediğiniz şekilde kesmeye hazırsınız. Kalamarların üzerine ufak, paralel kesikler atarak 4- 6 parçalık karelere ayırın ve bir kaseye alın. Üzerine 300 gram temizlenmiş karides ile 1’er tatlı kaşığı karabiber ve köfte baharı ekleyin. Ardından 5 kaşık Uyumlu Sos ekleyip, tüm malzemeyi iyice karıştırın. Bu şekilde bir süre bekletip, marine olmalarını sağlayın. Sos için Uyumlu Sos tarifine göz atabilirsiniz.

Bir tavada kalamar ve karidesleri soteleyin. Ayrıca içine 3 adet taze soğanı 2 mm’lik halkalar halinde doğrayarak ekleyin. Soğanın alttan gelen lezzetli tadı bu yemeğe çok yakışıyor. Kalamar ve karides çok çabuk pişeceklerdir bu yüzden aynı esnada ayrı bir tencereye kaynar su ilave edip, 1 bardak erişteyi kaynatın. Dirilikleri gidene kadar kaynatmanız kâfi. Erişte için tencereye koyacağınız tuz miktarını erişteden bir parça tadarak ayarlayabilirsiniz. Erişte’de olunca kalamar ve karidesle birleştirerek 1-2 dakika daha soteleyin. Servis yaparken üzerine taze kişniş eklemenizi tavsiye ederim.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
denizaşırı, erişte, tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ev Yapımı Erişte Tarifi Seyra Yemek Tarifleri 0 21 Ekim 2014 00:03
Erişte Salatası Tarifi Violent Salatalar Mezeler 0 26 Haziran 2012 10:48
İngiliz denizaşırı toprakları Tarih Deinonychus Tarih 0 11 Ocak 2011 23:32
Bakla Ezmeli Erişte YapraK Makarnalar Pilavlar 0 26 Aralık 2009 13:52
Cevizli Erişte Dilara Hamur İşleri 0 30 Nisan 2009 12:48