IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Ekim 2013, 10:13   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sosyal Medyada İçerik Yönetimi




Sosyal medya ajanslarının sunduğu hizmetleri incelediğimiz bu serinin dördüncü bölümünde İçerik Yönetimi inceleyeceğiz. İçerik Yönetimi ile ilgili detaylar haberimizde.

Sosyal medya üzerine çalışan ajansların en korktuğu ve kaçtığı dal olan içerik yönetimi aslında müşterinin yapması gereken bir işlemdir. Ancak ayrı bir içerik ekibi kuramayacak büyüklükteki şirketler genellikle bu alanda ajanslarla çalışmaktalar.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İçerik yönetiminde dışarıdan çalışmayın

İçerik yönetiminin şirket dışından gerçekleştirilmesinin birkaç sakıncası bulunuyor: Bunlardan ilki ajansta sizin hesabınızla ilgilenen çalışanların sosyal medyayı ne kadar iyi biliyorsa olsun sizin sektörünüzü bilmiyor olmasıdır. Her ne kadar hedef kitle analizleri gerçekleştiriliyor olsa da yıllardır içinde olduğunuz sektörü ajans çalışanının sizden daha iyi bilmesi beklenemez. Bir diğer sakınca ise anlık olaylarda vereceğiniz tepkinin ne olacağına ajans karar veremez. Sosyal medya anlık gelişen olaylarla süregiderken ajansın size ulaşıp konuyla ilgili paylaşacağı içeriği size danışması, onay alması bu anlık paylaşım döngüsünü bozacaktır. Eğer sosyal medyada başarılı olmak istiyorsanız içeriğinizi kendiniz yönetin.

Özellikle kurumsal blog yönetimi ile uğraşan sosyal medya ajansları içerik yönetimi konusunda çok büyük sıkıntılar çekmekteler. Kurumsal blogunuzun SEO’sunu ya da webmasterlığını bir ajans yapabilir, ancak niş bir alandaki blogunuzu ajansınız yönetemez, unutmayın.

İçerik yönetimi yapmakta olan çok sayıda ajans var. Bu ajanslarla çalışmak zorunda iseniz dikkat etmeniz gerekenlerden birincisi içerik takvimi. Eğer ajansınız size bir içerik takvimi sunmuyorsa onlarla çalışmayı bırakabilirsiniz. İçerik takvimi, hesaplarınızdan paylaşılacak olan içeriklerin size 15 ila 30 gün öncesinden gönderilerek onaya sunulduğu bir dokümandır. Ajansınız ile gerçekleştireceğiniz sözleşmenizde içerik takviminin periyodik olarak size gönderilmesini mutlaka isteyin. Ayrıca ajansta sizden gönderilen içerik takviminin belirlenen süre içerisinde onaylanmasını isteyecektir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İçerik yönetiminde anahtar kelime: İstikrar

İçerik yönetiminde kreatiflik oldukça önemli. Ancak her paylaşılan içerik takipçileri büyüleyecek diye de bir şey yok. Kreatif içerikten daha önemli olan şey istikrardır. Eğer istikrarlı bir şekilde belirlenen tarihlerde içerik paylaşımı yapılamıyorsa çalışma düzeninizi ya da çalıştığınız ajansı değiştirmeniz gerekebilir. Facebook için örnek vermek gerekirse, Facebook’un ana akış algoritması olan EdgeRank değerinizin yüksek olup paylaştıklarınızın daha çok kişiye ulaşabilmesini sağlamak istiyorsanız istikrarlı içerik paylaşımı oldukça önemli. Binlerce beğeni aldığınız bir gönderi olduğunda sevinebilirsiniz ancak aradan geçen bir haftanın sonunda yeni paylaşımlar olmaz ise yükselen EdgeRank değeriniz gittikçe geri düşmeye başlayacaktır.

Sözleşmenizde satırları en dikkatli okumanız gereken yer içerik yönetimi kısmıdır. Ancak son bir kez daha hatırlatmakta fayda var ki, içerik yönetimini en iyi şekilde kendi içinizde halledersiniz.

Sosyal medya ajanslarının sunduğu hizmetleri incelediğimiz serimizin gelecek bölümünde Sosyal Medya Kampanyaları’nı inceleyeceğiz.

Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
medyada, sosyal, İçerik, yönetimi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sosyal Medyada Geniş Kitlelerin Yönetimi SeckiN Diğer Sosyal Ağlardan Haberler 4 17 Eylül 2013 23:14
Sosyal Medyada Korunmanın 10 Yolu Zen Diğer Sosyal Ağlardan Haberler 0 13 Mayıs 2013 13:35
Sosyal medyada hadis dersleri! KarakıZ Diğer Sosyal Ağlardan Haberler 0 20 Ocak 2012 23:08
Sosyal medyada hadis dersleri! Deep Diğer Sosyal Ağlardan Haberler 0 20 Ocak 2012 20:04
Sosyal Medyada Bedelli Geyikleri.. Düş Haber Arşivi 2 18 Kasım 2011 19:36