IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Nisan 2016, 15:43   #1
Çevrimdışı
Pirinçli tavuk sarma


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


1 su bardağı pilavlık pirinç
4 parça tavuk göğüs eti
2 su bardağı su
Yarım soğan
40 gr kaju fıstığı
2 yemek kaşığı ince doğranmış taze fesleğen
Yarım çay kaşığı zerdeçal
Yarım çay kaşığı taze rendelenmiş muskat
Taze çekilmiş karabiber
Tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım tatlı kaşığı


Pirinçli tavuk sarma hazırlanışı
Pirinçli tavuk sarma: Tavuk etlerini bıçakla açtıktan sonra et döveceği ile inceltin. Tuz, karabiber serpiştirin. Pirinçleri bol suyla yıkayıp süzün. 1 yemek kaşığı yemeklik zeytinyağı ile yarım yemek kaşığı
ını eritin. Yemeklik doğranmış soğan ile kaju fıstıklarını 2-3 dakika kavurun. Pirinci ilave ederek karıştırmaya devam edin. Fesleğen hariç tüm baharatları, tuz ve suyu ekleyin. Kapağı kapalı olarak pilav suyunu çekinceye kadar pişirin. Pilav tamamen suyunu çekince, ateşi kapatıp fesleğenleri ekleyin ve soğumaya bırakın. İnceltilmiş tavuk etlerinin içlerine pilav doldurup alüminyum folyo ile sıkıca sarın ve uçlarını kapatın. Fırın kabına dizip yarısına gelecek kadar sıcak su ilave edin ve 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkarttığınız tavukları folyodan çıkartın ve az eklediğiniz yapışmaz tavada birkaç dakika kızartın. Dilimleyerek sıcak servis yapın.
Pirinçli tavuk sarma artık hazır, afiyet olsun.






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


1 su bardağı pilavlık pirinç
4 parça tavuk göğüs eti
2 su bardağı su
Yarım soğan
40 gr kaju fıstığı
2 yemek kaşığı ince doğranmış taze fesleğen
Yarım çay kaşığı zerdeçal
Yarım çay kaşığı taze rendelenmiş muskat
Taze çekilmiş karabiber
Tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım tatlı kaşığı


Pirinçli tavuk sarma hazırlanışı
Pirinçli tavuk sarma: Tavuk etlerini bıçakla açtıktan sonra et döveceği ile inceltin. Tuz, karabiber serpiştirin. Pirinçleri bol suyla yıkayıp süzün. 1 yemek kaşığı yemeklik zeytinyağı ile yarım yemek kaşığı
ını eritin. Yemeklik doğranmış soğan ile kaju fıstıklarını 2-3 dakika kavurun. Pirinci ilave ederek karıştırmaya devam edin. Fesleğen hariç tüm baharatları, tuz ve suyu ekleyin. Kapağı kapalı olarak pilav suyunu çekinceye kadar pişirin. Pilav tamamen suyunu çekince, ateşi kapatıp fesleğenleri ekleyin ve soğumaya bırakın. İnceltilmiş tavuk etlerinin içlerine pilav doldurup alüminyum folyo ile sıkıca sarın ve uçlarını kapatın. Fırın kabına dizip yarısına gelecek kadar sıcak su ilave edin ve 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkarttığınız tavukları folyodan çıkartın ve az eklediğiniz yapışmaz tavada birkaç dakika kızartın. Dilimleyerek sıcak servis yapın.
Pirinçli tavuk sarma artık hazır, afiyet olsun.





__________________
Ponçik kızını bekleyen tatliş bir hatun..
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
diyet tarifleri, diyet yemekleri, pirincli tavuk sarma

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kısırlı Tavuk Sarma oneofgirl Tavuk Yemekleri 0 29 Temmuz 2013 20:16
Ispanaklı Tavuk Sarma Zen Tavuk Yemekleri 0 02 Kasım 2012 19:46
Fırında Pirinçli Tavuk Dolması Tarifi. (Tavuk Yemekleri) Sevda Tavuk Yemekleri 0 02 Ağustos 2011 17:34
Tavuk Sarma Dilara Et Yemekleri 0 22 Ekim 2010 06:03
Pirincli tavuk corbasi (aydın) Sır Yöresel Yemekler 0 21 Ekim 2010 13:26