IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 07 Ocak 2023, 17:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çikolata Diyeti Nasıl Yapılır




Evet yanlış duymadınız çikolata yenerekte diyet yapmak mümkün. En sevdiğiniz yiyeceklerin başında gelen çikolatayı yiyememekten korkmayın. Çikolatayla diyet yapmak hem sağlıklı hemde eğlenceli olacak.Çikolata içerisinde protein, yağ ve şeker içermesinden dolayı çok besleyici bir gıdadır.Ayrıca kemik yapısını güçlendirmede etkili olan demir, fosfor, magnezyum ve kalsiyumda içerir. Bu sayede kas ve sinir sistemininde hareket etmesine olanak sağlıyor.Verceğimiz örnek diyette olduğu gibi, uzmanlar tarafından verilecek diyetlerde çikolata yiyerekte diyet yapmak gayet kolay.Bu diyetle günde yaklaşık 1200-1250 kalori alarak 2 haftada 3 ila 4 kilo vermeniz mümkün.Diyeti ise en fazla 3 veya 4 hafta uygulamanız öneriliyor.Bu diyet karbonhidrat, fosfor, potasyum ve kalsiyum içerdiğinden dolayı diyabet hastaları ve böbrek yetmezliği olanlar bu diyeti denememeleri gerekir. Gelelim çikolata diyetinin nasıl yapılacağına. İşte o diyet :
1.Gün : Sabah 1 bardak kadar yağsız sütün içine 1 yemek kaşığı corn flakes koyuyoruz ve üzerinede 2 çay kaşığı kadar bal ilave ediyoruz. Çay veya kahve (tercihen şekersiz).Öğlen ise çok az zeytinyağı ile 1 kaşık tuzsuz diyet kaşar peyniri ve haşlanmış sebzeyle 70 gr. kadar makarna, haşlanmış kabak(200 gr.), 1 adet portakal.İkindide ise 1 kase kadar çikolatalı puding ve diyet yoğurt (meyveli ve çikolatalıda olabilir).Akşam ise 130 gr. kadar haşlanmış olacak şekilde tavuk göğsü, yarım marul, havuç ve kereviz salatası ve 1 dilim kepek ekmeği.
2.Gün : Sabah1 fincan sıcak çikolata(tercihen şekersiz), 5-6 adet diyet bisküvi (tercihen kepekli) bir fincan yağsız sütlü kahve(tercihen şekersiz).Öğle: 1 porsiyon kadar çok az yağda pişmiş sebzeli pilav(kabak,patlıcan,domates ve soğan), 150 gr. kadar haşlanmış olacak şekilde mantar. İkindide ise 2 adet kivi. Akşam yemeğinde 130 gr. kadar yağsız ızgara olacak şekilde balık, 1 dilim ekmek(tercihen kepekli), 200 gr. kadar enginar(tercihen haşlanmış ve limonlu).
3.Gün : Sabah 1 fincan diyet süt(tercihen yağsız), 2 dilim tost(tercihen kepek ekmeğinden yapın), 2 tatlı kaşığı marmelat, kahve veya çay(tercihen şekersiz).Öğle 80 gr. kadar dana bonfile(yağsız olmasına özen gösterin ve mümkünse tavada yapın), karışık salata ve 1 dilim kepek ekmek(tercihen kepekli).İkindi 2 adet kivi.Akşam az yağlı, az tuzlu beyaz peynirli ve kakaolu makarna(tarifi en aşağıda), 150 gr. kadar haşlanmış ıspanak.
4.Gün : Sabah 1 fincan diyet süt(tercihen yağsız), 2 dilim tost(tercihen kepek ekmeğinden yapın ve üzerine çok az miktarda bal sürün).Öğle 60 gr. kadar sebzeli pilav.İkindi Bir adet elma.Akşam 150 gr. kadar kakaolu ilaveli hindi göğsü, 1 adet haşlanmış domates.
5.Gün : Sabah Limonlu çay ve 8 adet diyet bisküvi(tercihen kepekli),Öğle 70 gr. kadar makarna, 1 kase taze olacak şekilde doğranmış ananas.İkindi1 fincan sıcak çikolata, Akşam 150 gr. kadar kakaolu ilaveli hindi göğsü, 1 adet haşlanmış domates.
6.Gün : Sabah 1 kase yoğurt(tercihen yağsız ve diyet), 2 çorba kaşığı kadar yulaf ve bir tatlı kaşığı bal. kahve veya çay(tercihen şekersiz).Öğle 60 gr. kadar domatesli pilav, 250 gr. fkarışık sebze yemeği(fırında olacak).İkindi 1 adet elma.Akşam: 100 gr. kakolu yoğurt sosunda tavuk göğsü, marul salatası, bir dilim ekmek(tercihen kepekli).
7.Gün : Sabah 1 kase yoğurt ve 1 çorba kaşığı Corn Flakse, 1 tatlı kaşığı bal.Öğle 140 gr. kadar yağsız köfte, 100 gr. sebze(haşlanmış olacak).İkindi 8 tane kestane(haşlanmış olacak şekilde).Akşam 1 tane peynirli pizza, 1 tane fırında çikolatalı armut.

*Kakaolu ve peynirli makarnanın tarifi:
Bir tencerede 30 gram rendelenmiş beyaz peyniri, iki çorba kaşığı yağsız sütü ve çok az miktar sıvıyağı ısıtın. Sos şeklinde bir karışım elde edince 2 tatlı kaşığı acı kakaoyu ilave edin. Daha önceden haşladığınız 70 gram makarnayı bu sosa ilave edip karıştırın.

Evet bu diyette gördüğünüz gibi çikolata yiyerekte zayıflamak mümkün. Ayrıca sadece çikolata değil, çikolatayla yapılmaş diğer yiyecekleride tüketmemize olanak sağlayan bir diyet.Bu diyete başlamadan önce mutlaka kas,şeker ve su testlerinizi yaptırın bir diyetisyene başvurun.


diyetler.biz

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 08 Ocak 2023, 01:13   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Çikolata Diyeti Nasıl Yapılır




evet diyet yaparken çikolata ve kahve şart
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Evde çikolata nasıl yapılır? Feronia Tatlılar 2 09 Kasım 2022 22:10
İntermittent Fasting Diyeti Nasıl Yapılır? IF Diyeti Hestia Diyet Listeleri 0 28 Kasım 2020 03:42
Omni diyeti nedir nasıl yapılır işte 1 günlük örnek omni diyeti listesi! Sanem Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 25 Ocak 2018 16:25
Balonla Zayıflama, Balon Diyeti, Balon Diyeti Nasıl Yapılır Elysian Diyet Listeleri 1 22 Nisan 2014 13:05
Evde Çikolata Nasıl Yapılır AnqeL Tatlılar 1 07 Şubat 2012 14:42