IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Nisan 2009, 13:35   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hamilelik Döneminde Beslenme




Hamilelik Döneminde Beslenme


Dünya üzerindeki en güzel duygulardan biri olan annelik için hazırladığınız hamilelik döneminde; bebeğiniz ve sizin sağlığınız için beslenmenize her zamankinden daha fazla önem vermelisiniz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Hamilelik döneminde özellikle bebeğinizin sağlıklı gelişimi protein, kalsiyum, vitamin ve mineralleri yeterli miktarda almanız gerekir.
Protein
Anne karnında bebeğin geçici yuvası plazmadır. Protein, plazmanın dış etkenlere karşı korunması için hücrelere destekleyicidir. Kan oluşumunu ve hücrelerdeki oksijen miktarının artmasına yardımcı olur. Bebeğin, doğum gününe kadar normal sayılabilecek kiloya ulaşması için protein ihtiyacı vardır. Kırmızı et, yumurta, süt, yoğurt, peynir, tavuk eti, fındık ve ceviz gibi gıdalarda bol miktarda protein bulunmaktadır.
Kalsiyum
Dünyaya gelmek için hazırlanan bebeğinizin kas ve kemik yapısının oluşabilmesi için kalsiyuma ihtiyacı vardır. Süt ve süt ürünleri, pekmez, susam, fındık, limon, çilek gibi gıdalar kalsiyum kaynağıdır. Günde 2 litre su içmek kalsiyum desteği sağlayacaktır. Hamilelik döneminde kalsiyum içerikli gıdalara beslenme planınızda ağırlık vermeniz gerekir.
Demir
Hamilelik döneminde 4.aya geldiğinizde bebeğinizin karaciğeri oluşmuştur. Anne kanındaki demir, bebeğin karaciğerinde depolanır. Karaciğer, doğum sonrasında anne sütünden alamayacağı demiri bu şekilde telafi etmeye çalışır. Sizin sağlığınız için de demir içeren gıdalarla beslenmeniz gerekmektedir. Özellikle doğum sonrasında görülen saç dökülmesi demir eksikliğine bağlıdır. Yeşil sebzeler, yumurta, tahıl ürünleri, tahin, Antep fıstığı, pekmez gibi gıdalar demir kaynağıdır. Hem bebeğinizin hem de sizin vücudunuzun ihtiyaç duyduğu demiri bu gıdalardan sağlayabilirsiniz.
A Vitamini
Bebeğinizin hücrelerinin sağlıklı gelişimi, diş oluşumu, görme işlevi için A vitamini hayati önem taşımaktadır. En iyi A vitamini kaynakları; kara ciğer, yumurta sarısı, ıspanak, yeşil biber, domates, havuç, portakal ve kayısıdır. Beslenme planınıza, A vitamini içeren sevdiğiniz sebze ve meyveleri eklemeniz anne ve bebek sağlığı için gereklidir.
D, B Vitaminleri
Kas ve sinir dokularının sağlıklı gelişimi için D vitamini ihtiyacı hamilelik döneminde en üst seviyededir. En büyük D vitamini kaynağı güneştir. Sizi rahatsız etmeyecek süre gün içinde güneşlenmek D vitamini alımı sağlayacaktır. Ayrıca, balık yağı, süt, karaciğer gibi gıdalar D vitamini kaynağıdır.
Bakır, Çinko, Fosfor
Hamilelik döneminde anne bebek sağlığı için bakır, çinko, fosfor minerallerinin alımı büyük önem taşımaktadır. Et, karaciğer, balık, bezelye, kuru fasulye, patates gibi gıdalardan gerekli mineral desteğini sağlayabilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
beslenme, doneminde, döneminde, hamilelik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hamilelik döneminde sık karşılaşılan anemi ve beslenme Numune Kadın Sağlığı 0 04 Mart 2015 16:57
Hamilelik döneminde stres yaşiyorsaniz Violent Aile Evlilik ve Çocuklar 0 02 Temmuz 2012 21:30
Hamilelik Döneminde Süper Besinler Liaaa Kadın Sağlığı 0 13 Haziran 2012 03:11
Hamilelik Döneminde Kalp Sıkışması Liaaa Kadın Sağlığı 0 28 Nisan 2012 16:16
Hamilelik döneminde Bel ağrılarına son! Dilara Aile Evlilik ve Çocuklar 0 19 Eylül 2010 15:23