IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Aralık 2009, 05:51   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tehlikeli Kilo Verme Metodları




Çoğumuz kilo vermede sağlıklı yolun aşamalı bir süreçte olması gerektiğini ve sağlık için ömür boyunca bunun dikkate alınması gerektiğini bilir, en azından bilmek zorundayız. Ama bazı insanlar kilo verme çalışmalarında çabucak ve çok tehlikeli bir şekilde incelmek için aşırıya kaçan yollara baş vururlar. Ölçüyü kaçırmış diyetçiler kilo kaybederken hayatlarını da kaybedebiliyorlar.
1- idrar söktürücüler

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

İdrar söktürücüler veya su tabletleri, idrar atımını arttıran bir ilaç olarak sınıflandırılmışlardır. Benimsenmiş düşüncenin tersine, idrar söktürücüler gerçekte vermek istediğiniz kilolardan kurtulmanızı sağlayamazlar. Verdiğiniz kilo sadece suyun ağırlığıdır.
Idrar söktürücülerin kullanımından aşırı su kaybı neticesinde bünye birkaç gün sonra tekrar su tutmaya başlar ki bu da ilaç kullanıcısını sudan kaynaklanan kilolardan kurtulmak için daha fazla ilaç kullanmaya iter.

Su kaybı sorunu idrar söktürücüleri kullanmanın en yaygın ve de ölümcül tehlikesi olan etkisidir. Bu, yaşamı tehdit eden bir duruma dönüşebilmektedir. Böylece idrar söktürücü kullanıcıları kilo verme yerine elektrolitler gibi hayati önem taşıyan sıvıları kaybederler.
Elektrolitler kalbin, böbreklerin ve karaciğerin düzenli çalışmaları için gereklidir. Kalsiyum, potasyum, magnezyum ve çinko gibi önemli mineraller için de bu durum geçerlidir. Sıvı kaybederken bu önemli minarelleri de kaybedersiniz.
2- müshiller

Müshiller kalın bağırsağın boşaltılmasını çabuklaştırmak için alınırlar. Gerçek anlamda kilo vermede çok az etkileri vardır. Bunun sebebi, aldığınız besinlerin ve kalorilerin müshiller etkisini gösterene kadar ince bağırsakta emilmiş olmasındandır.
Kendinizi daha incelmiş hissetseniz bile, kilonuza tek etkisi idrar söktürücülerde olduğu gibi kaybedilmiş suyun ağırlığından başka bir şey değildir. Sonuçta su tutmaya başlarsınız, bu da sizin hem şişmiş görünmenize hem de kendinizi şişmiş hissetmenize yol açar. Ve böylelikle, su tutmayla savaşım için müshillerin kullanımında bir kısır döngüye başlarsınız.
Müshillerin kullanımındaki tekrarlar yan etkiler yol açabilir. Bazı yan etkileri oldukça kötüdür.
İlaç kullanıcılarında bir süre sonra müshil kullanmadıkları zaman bağırsaklarda hareket olmadığı görülür. Kalın bağırsaklarınız kalıcı bir zarara uğrar. Ve ilerlemiş vakalarda sonuç ölümdür.
Ayrıca doku/organ sıvılarında dengesizlik, aşırı su kaybı, kabızlık, kanlı ishal, şiddetli karın ağrıları, mide bulantısı ve kusma bu tür ilaçların yaygın yan etkilerindendir.
Bu ilaçların devamlı kullanımından kurtulmak çoğu zaman bir doktorun yardımını gerektirmektedir.
3- kusturucu şurup

Genellikle zehirlenmeler karşısında kullanılır.
ABD’de oburluk sendromuna yakalananlar bunu devamlı kullanım sonucu ölmüşlerdir. Bu sendromdaki kişiler genellikle genç ve normal kilodaki hanımlardır. Fazla yedikleri zaman derin pişmanlık, depresyon ve kendilerinden tiksinme gibi haller karşısında kendilerini kusmaya zorlarlar.
Bu sendromu anoxeria ile karıştırmayın. Anoxeria’da psikolojik olarak kusmalar olur. Daha çok genç hanımlarda görülen bir psikolojik bozukluktur.

Kusturma şurupları bütün vücut sisteminde toksinler oluşmasına, kalb yetmezliğine, kalpte ritim bozukluğuna, çarpıntıya, göğüs ağrılarına, soluma güçlüklerine, ani kalp durmasına, krizlere, şok ve komaya sebep olurlar.
4 diyet hapları

Bunlar ABD’de büyük bir endüstri oluşturmaktadır. Kilo verme çabalarında en rağbet edilen yöntemlerdir.
Diyet hapları doktorlar tarafından verilen reçetelerle alınabiliyor. Reçetesiz satılanları da vardır ki bunlar diyete takviye edici diye nitelendirilirler.

Reçete ile satınalınabilen diyet hapları obez kişilere verilir. Kilo vermede kamçılayıcı rolü vardır. Bunun sebebi, içeriğinin besin ve ilaç kurulu tarafından belirlenip düzenlenmesi ile daha etkin olması ve tıbbi gözetim altında kullanılmasıdır. Ama reçetesiz satılan türlerine ya da diyet haplarının kişisel kullanımına bağımlılık sağlığınız için zararlı olabilmektedir.

Diyet hapları iştah kesici ilaçlarının, kafein tabletlerinin ve bitkisel katkı maddelerinin etkilerine sahiptirler. Örneğin Phenylpropanolamine ve Ephedra çok revaçta iştah kesicilerdir ve kişiye güzel bir canlılık kazandırarak sinir sistemine zindelik verirler.
Diyet haplarının tehlikeli yan etkileri:

Gerginlik, yüksek tansiyon, uykusuzluk, aşırı aktivite, yorgunluk, bulantı..
kalbde ritim bozuklukları (ki bunlar kalbin kan pompalamasının etkisinin düşmesi gibi bozukluklardır) ve kalb, nabız atışlarının düzensiz ve çabuk olması…
Baş ağrıları, kusma, ağız kuruluğu, beyin kanaması, bulanık görme, ateş, idrar yollarında enfeksiyon, saç dökülmesi, seks hayatında gerileme, göğüste daralma, el ve ayaklarda karıncalanma ve sağlıksız dışkılama.
Daha da ciddisi, diyet haplarında doz aşımı ya da bu ilaçların devamlı kullanımı ölümle sonuçlanabilmektedir.

Tehlikeli kilo verme yöntemlerini kullanan insanlarda artış gözlemleniyor. Ama bunun çok tehlikeli bir yol olduğunu unutmayın. Ve aklınızdan çıkarmayın ki fazla kilolardan kurtulmanın kalıcı olması bu yöntemlerin günlük kalori alımını düşürme ve egzersizleri arttırma gibi diğer yöntemlerle karışık sürdürülmesiyle mümkün olabilir. Bütün bunlar insana şu soruyu sorduruyor: Neden sağlıklı beslenme ve egzesiz yapma gibi eski usüllerle kilo verilmesin? – Tabi eğer gerçekten kilo vermede başarının sırrı bu ise..

Eğer bu tehlikeli kilo verme metotlarını kullanmışsanız veya halazırda kullanıyorsanız ya da bunları yapan kişiler tanıyorsanız size ısrarla tıbbi yardım araştırıp bulmanızı tavsiye ederiz. Zayıf kalmak uğruna şuursuzca sağlığınızı tehlikeye atmanız hiçbir riske girmeye değmez.

Not: Bunlar yurdumuzda fazla görülen şeyler olmayabilir ama madem ABD’de çok yaygın, her an bizde de böyle şeyler baş gösterebilir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kilo, metodlari, metodları, tehlikeli, verme


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
New Midas Yöntemi İle Kilo Verme Afrodit Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 22 Ağustos 2013 21:41
Ani Kilo Alıp verme N999 Diyet ve Sağlıklı Beslenme 1 07 Haziran 2012 01:10
Maydanoz Çayı İle Kilo Verme Liaaa Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 12 Nisan 2012 00:18
Hızlı Kilo Verme Liaaa Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 22 Mart 2012 00:56
Kilo Verme IQ'nuz YapraK Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 04 Mayıs 2009 03:48