IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Haziran 2010, 14:03   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mide Kelepçesi İle Kilo Vermek!




Mide Kelepçesi İle Kilo Vermek!

Özellikle ünlüler uyguladıktan sonra hızla yayılan mide kelepçesi, uzman olmayan kişiler tarafından uygulandığında, tehlikeli oluyor.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Son yıllarda adını sıkça duyduğumuz mideye kelepçe takma yöntemi, aşırı kilolardan kurtulmak için bir kurtuluş oldu. Ancak ehil olmayan ellerde ve uygun olmayan bünyede yapıldığında öldürücü olabiliyor.
Obezite tedavisinde kullanılan yöntemlere bariatrik tedavi deniliyor. Bu tedavinin iki şekli var:Gıdaların emilmesine engel olan tedavi ve mide kısıtlayıcı yöntemler!
Mide kelepçesi olarak adlandırılan yöntem, mide kısıtlayıcı yöntemdir. Diğeri ise, endoskopi yardımıyla mide içine balon yerleştirmektir.
Mide kelepçesi, midenin hemen girişine, mideyi iki bölüme ayıran bir bant yerleştirmektir. Avrupa ve Amerika’da 10 yıldır uygulanmakta olan bir sistemdir.
Bu yöntemin uygulanabilmesi için, kişinin vücut kitle indeksi 35’in üstünde ve birlikte şeker hastalığı, uyku apnesi, obeziteye bağlı kalp hastalığı veya ağır eklem hastalığı gibi önemli bir hastalığa sahip olması gerekir. Bunun haricinde vücut kitle endeksi 40’ın üstünde olanlar, ağır depresyon gibi ruhsal hastalığı, alkol bağımlılığı, anesteziye engel olacak ağır kalp hastalığı olanlara, bu ameliyat uygulanamaz. 65 yaş üstü ve 18 yaş altı kişilerde de bu operasyonu yapmak tehlikelidir.
Ameliyatta takılan bant silikon, bir halkadır. Bu bant dışarıdan yapılan enjeksiyonla daha sıkı hale getirilebiliyor. Ancak mide kelepçesi taktıranların %10’unda, tekrar ameliyat gerektirecek sorunlar oluşuyor. Kelepçenin bandı mideyi tıkayabiliyor veya bant mikrop kapabiliyor.
Kelepçe yönteminin diğer yöntemlere göre komplikasyonları daha düşüktür. Ancak bu yöntem ve diğer yöntemlerde üzerinde dikkatle durulması gereken konular var:
Hasta seçimi
Cerrah seçimi: Bu ameliyatta başarıyı belirleyen, komplikasyonları azaltan en önemli faktör, cerrahın bu konuda deneyimli olmasıdır. Belli bir sayının üstünde bu müdahaleyi yapmış olması ve her yıl belli bir sayıda yapıyor olması gerekir.
En az 5 yıldır aşırı kilolu olan ve cerrahi yöntemler haricinde her yolu denemiş ancak başarılı olamamış kişiler, diğer seçeneklerle ilgili sorun yoksa, bu ameliyat için aday olabilirler.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kelepcesi, yle


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hızlı Kilo Vermenin Tehlikeleri Neler? Hızlı Kilo Vermek Zen Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 05 Şubat 2013 16:11
Mide Kelepçesi (Ayarlanabilir Gastrik Silikon Band) Hakkında En Sık Sorulan Sorular Liaaa Sağlık Köşesi 0 20 Haziran 2012 19:18