IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Ekim 2011, 09:57   #1
Çevrimiçi
Ruj
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Biraz tatlı, biraz ekşi




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


İki güzel meyve erik ve vişne ile hazırlayacağınız tarifler, hem göze, hem de damaklara hitap edecek, görsellikle lezzeti buluşturan tatlar olacak.
Erik
Gülgiller familyasından meyvesi yenen erik, erkenci dönemde can erik olarak tezgahlarda yerini alıyor. Yaz ortalarında olgunlaşan erik, ekim sonuna kadar yenilebilen bir meyvedir. Farklı dönemlerde olgunlaşan eriğin, farklı biçim ve büyüklükteki meyvelerinin ince kabuğu, türlere göre yeşil, sarı, kırmızı ve mor renklerdedir. Ülkemizde en bilinen erik türleri can erik, papaz eriği, mürdüm eriği ve tatlı üryanidir. Erik meyve olarak yenilebildiği gibi, hoşaf ve pestil yapımında da kullanılır. Kurutularak da tüketilen erik kimi yörelerde yemeklere de ilave edilerek mayhoş bir lezzet katar. B vitamini bakımından zengin olan erik ayrıca potasyum ve magnezyum açısından da zengindir.
Vişne
Vişne, tadı kiraza benzeyen daha ekşimsi bir yaz meyvesidir. Temmuz ayı ortalarında olgunlaşmaya başlar. Ülkemizde iki türü yetişir. Kütahya vişnesi, uzun saplı, iri boylu, ucu hafif sivrice, koyu kırmızı, ince kabuklu, ekşi ve kırmızı etlidir. Macar vişnesi ise kısa saplı, ince, koyu kırmızı renkli, kalınca kabuklu, ekşi ve kırmızı etli meyvelidir. Vişne meyve olarak yenilebildiği gibi, meyve suyu, şurup, reçel, marmelat, komposto, likör yapımında da kullanılır, hamur işlerinde, tatlılar da tercih edilir. Ayrıca kurutularak da yenilebilir. Ortalama 100 gr taze vişnede 58 kalori, 14.3 gr karbonhidrat vardır. Şeker oranı kiraza göre düşük olduğundan daha az kalori içerir. Vücudu ve mideyi kuvvetlendirici özelliği vardır. Ateşi düşürür, mikrop öldürücü etki yapar. Uyku düzensizliğine ve öksürüğe iyi geldiği de biliniyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
biraz, ekşi, tatlı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
O ALPER GENCER İŞTE! Biraz şiir, biraz duman...(Sümeyye Karaarslan ile süper sohbeti) Sevda Şairler / Yazarlar 0 03 Ağustos 2011 22:30
Ben bir erkek sevdim biraz ürkek gözleri biraz kaçak.. pyracantha Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 23 Aralık 2010 19:44