IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By efLatun

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Ocak 2012, 19:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kilo Vermek İstiyorsanız Tartılmayın





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Kilo verme programına başlandığında yapılan en büyük yanlışlardan biri sürekli tartılmaktır. Hergün hatta gün içinde 2-3 kere tartıya çıkanlar vardır. İstediğiniz o mucizevi düşüşü göremedikçe umutsuzluğa kapılırsınız. Kilo verme programına başladığınızda vücut kendini korumaya almak için başlangıçta direnç göstererek bir kaç kilo daha almanızı bile sağlayabilir. Bu çok normaldir, hemen umutsuzluğa kapılıp kendinizi demotive etmeyin. Yapmanız gereken şey en fazla ayda bir tartılmaktır. ( kadınlar için bu zamanlama adet görme zamanlarının sonunda olmalıdır)
İncelme ölçünüz kıyafetlerinize daha rahat girmenizle kendini zaten gösterecektir. Tartının onaylamasına ihtiyaç duymanıza gerek yok. Sağlıklı ve kalıcı zayıflamanın tek yolu yaşam tarzınızı değiştirmeniz olduğunu daha önce yazmıştım ( düşünce ve alışkanlıklarınızı değiştirerek). Egzersizle desteklenen zayıflama en sağlıklı incelmeyi size getirecektir. Yağ yakma programında egzersiz yaptığınızda, bir yandan yağ yakarken bir yandan da kas ağırlınızı arttırırsınız. Rakamsal olarak eş değer olan yağ ve kas hacim olarak bir birinden çok farklıdır. Bir kilo yağ kaybedip aynı zamanda bir kilo kas kazanırsanız tartı size hiç bir değişiklik olmadığını söyler. Ve bu kadar zahmet karşısında tartıya inanarak bir değişiklik olmadığını düşünüp üzülürsünüz belkide vaz geçersiniz. Oysa en az yarım kilo vermişsinizdir, bedensel olarak küçülme olmuştur. Ama bir tartı bunun ayrımını yapamaz. Bazen kilosu aynı olan insanlar vardır ama biri diğerinden neredeyse 1-2 beden ince gözükür. İşte bu vücutların da farklı oranda yağ-kas dağılımı olmasının sonucudur. Niyetiniz incelmekse bunu bir rakama bağlamayın. Bedensel olarak incelmeyi hedef alın, sayılar ve tartı sizi her zaman yanıltacaktır.
Diyetle aç kalarak kilo verdiğinizde tartı size 5 kilo azaldığınızı gösterebilir. Ama siz kendinizde bir beden küçülme görmeyebilirsiniz. Özelliklede egzersiz yapmıyorsanız. Yemeyerek yağ yakamazsınız, yemeyerek kaybettiğiniz 5 kilonun çoğu su ve kastır. Bunların kaybıda vücudunuza zarar verir. Diyet yapmak, günde iki öğün yemek metabolizmayı yavaşlatır, kıtlık bilinci yaratıp bedenin daha fazla yağ depolamasını sağlar. Beslenme uzmanları 4-5 öğün yemenin ( sağlıklı, doğal gıdalarla) üzerinde ısrarla dururlar. Pek çok kişi kendi başına az yeme kararı alarak günde iki öğün beslenmeye başlar ve sonuç daha fazla kilo alır.
Yağ yakma egzersiziyle ( durmadan 40-50 dk yapılan tempolu yürüyüş, aerobik, bisiklet, dans...) deri altında depolanmış yağlarınızı yakmayı sağlar ve günün geri kalanında kaslarınız hala çalışarak metabolizmanınzı canlı tutar. Ne kadar fazla kasınız varsa o kadar hızlı yağ yakarsınız. Bu yüzden spor yapmak çok önemlidir. Kilo sorununuz olmasa da spor sizin hastalıklardan ve toksinlerden korunmanıza, genç kalmanıza ve neşeli olmanıza yardımcı olur. Egzersiz İnsan oğlunun kazanabileceği en güzel bağımlılıklardan birisidir.
Bedeninizi iyi dinlerseniz, ona odaklanır, sevgiyle yaklaşırsanız ihtiyacınız olan bütün bilgiyi ondan alabilirsiniz. Bedeninizin inceldiğini bir tartıdan öğrenmenize gerek yok, hele bir de yanlış bilgi veriyorsa, ki veriyor. Kilo alıyor olduğunuzu öğrenmek içinde bir tartıya ihtiyacınız yok.
Sonuç olarak eğer egzersiz yapmadan kilo kaybediyorsanız boşu boşuna sevinmeyin. Hem tartıda yazandan daha az kaybettiniz hem de sağlığınızdan kaybettiniz. Düzenli spor yaparken tartıda az bir kilo kaybı görüyorsanız boşuna moralinizi bozmayın. Gerçekte tahmininizde fazla yağ yaktınız ve yakmaya devam edeceksiniz. Ayrıca daha sağlıklı olmaya başladınız. En iyisi tartılmadan, bedeni hissederek ve kıyafetlerden anlayarak devam etmek.

Sevgiyle ve sağlıkla ilerleyin...
Arzu Bıyıklıoğlu
NLP uzmanı ve Yaşam Koçu

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
istiyorsanız, kilo, tartılmayın, vermek, İstiyorsanız


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kilo vermek mi istiyorsunuz? Lucifer Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 29 Kasım 2011 00:32
Mide Kelepçesi İle Kilo Vermek! Dilara Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 05 Haziran 2010 14:03
5 kilo vermek kolay AnqeL Diyet ve Sağlıklı Beslenme 2 13 Mart 2010 11:06
Diyete ara vermek kilo aldırıyor mu? Lucifer Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 18 Ocak 2010 04:15