IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Mart 2012, 00:49   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Diyette Dikkat Edilmesi Gerekenler




Diyette Dikkat Edilmesi Gerekenler
Bugünlerde, bir dirhem etin pek ayıp örtmediği söylentisi dolaşıyormuş. Kim bilir, belki de bu söylentiler kulağınıza kadar gelmiştir. Hatta, istem dışı olarak bir an dedikodu bunlar, deyip kulak ardı etmek istediniz. Ancak, ne yaptınız, ne ettınızse de bu kilolar sizi alabildiğine etkilemeye, üzmeye ve de dolayısıyla bunaltmaya başladı bile. Siz de bu kilolardan bir an önce kurtulmak amacıyla derin düşüncelere daldınız.

Bu kilolardan nasıl kurtulunur? Jimmnastık yaparak mı, yemek yemeyerek mi, yoksa komşunun yöntemlerini uygulayarak mı? Evet, işiniz çok zor. Çünkü, insan ne yapacağını tam olarak bilmiyorsa, nasıl yapacağını da bilemez. Bu nedenle, ne yapmak istediğinizi tutarsızlığa kaçmadan ortaya koymalısınız ve kendinizi psikolojik olarak hazırlamalısınız. Aksi takdirde uygulayacağınız tüm yöntemler başarısız kalacaktır. Eğer siz bu sorununuzu göğüslemekten sürekli kaçarsanız, yani, sorunları göğüslemek yerine onları ertelemeyi sürdürürseniz, o takdirde bu durum hayat tarzına dönüşür. Bu da sizin hayatınızın yarı yarıya sonu olur. İnsanın benimsemek istemediği bir şeyi cebren ve hile ile benimsemesine benzer. Yani, kendinize karşı zor kullanıp hile yapıyorsunuz. Daha sonra da kendi kendinizle barışık olarak mutlu olmak istiyorsunuz. Böyle şey olmaz.

Artık Polyannacılık oynamaktan kurtulmanın zamanıdır. Ancak, tutarsız davranışlarda ayak sürümekten vazgeçilmediği takdirde bu oyundan da kurtulmak imkânsızdır. Bugün yapmakta olduğunuz sorumsuz davranışların ve bugün göz ardı ettiğiniz fazla kilolarınızın, geleceğe faturası çok ağır olacaktır. Hastalıklar birbirini kovalayacak, bel ağrılarından, kalp krizine, bacak ağrılarından, şeker hastalığına kadar aksilikler peşinizi bir an bile bırakmayacaktır. Bu arada da zamanın çok süratli geçtiğini asla unutmamak gereklidir. Durumunuzu olumsuz yönde ısrarla sürdürdüğünüz takdirde, hem şikâyetleriniz ve mutsuzluğunuz devam edecek ve hem de yaşantınız mutsuzluklarla ve şikâyetlerle dolu olarak sürekli kısalacaktır

Yaşanan ömur kısadır, bir an önce silkinip atağa kalkmak “zararın neresinden dönülse kârdır” deyişini bir kez daha doğrulamak çok anlamlı olur sanırız. Bu işe baş koyduğunuzda olabilecekten daha azıyla asla yetinmeyin. En başta nereye varmak istediğinizi, hangi kiloya kadar ineceğinizi açıkça ortaya koyup aklınıza kazıyın. Değil yıldız parlatmak, güneşi bile cilalayacak güçtesiniz, bir parça yiyeceklerinizi kısmaktan mı korkacaksınız? Haydi bir gayret.

Bu davanızda sizlere bir nebze yardımcı olabilmek amacı ile, iki ayrı zayıflama programı hazırladık. Kolayca hatırlanabılmesı için de programlara isim verdik “YEMEK SAATİ” olarak isimlendirdiğimiz zayıflama diyet programı oldukça pratik öğünlerden oluşmaktadır. Bu programı hazırlarken, günlük yaşantınıza fazla müdahale etmekten kaçınıp, rahat uygulanabilir olmasına dikkat ettik.

Diyet uygularken en önemli prensip az az ama sık sık beslenmektir. Bu nedenle diyetleri saatlere bölerek hazırladık. Bu şekilde beslendiğiniz takdirde kan şekerinizin anı düşmediğini, tansiyonunuzun stabil kaldığını ve de yiyeceklerin gözünüzün onunde uçuşmadığını göreceksiniz. Gunluk diyetlerin dengeli olmasına itina gösterirken, günlük alınması gereken sıvı miktarına da özen gösterdik “DİYET MUTFAĞI” ismini verdiğimiz diğer zayıflama programında yalnızca sofrayı değil, yemekleri de hazırlamanız gerekiyor. Bu programı hazırlarken hem mutfağınızda hoşça vakit geçirmenizi ve hem de yaptığınız yiyecekleri yiyerek zayıflamanızı istedik. Sık sık beslenebilmeniz için de günü altı oğune bolduk. Mumkun olduğunca yeterli ve dengeli mönüler hazırlamaya gayret ettik. Kısacası, biz elimizden geleni yaptık, artık sıra sizde Eh Haydi artık ZAYIFLAYIN
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
dikkat, diyette, edilmesi, gerekenler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Rüyada dikkat edilmesi gerekenler limon Rüya Tabirleri 2 20 Eylül 2011 01:09
Saç Rengini Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler Dilara Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 29 Temmuz 2010 21:19
Ayakkabı seçiminde dikkat edilmesi gerekenler Süslü Ah Kadınlar 0 26 Şubat 2010 01:54
Güneşlenirken Dikkat Edilmesi Gerekenler Heidi Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 30 Nisan 2008 10:36