IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By wSergeant

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Eylül 2020, 15:16   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
TV alırken dikkat edilmesi gerekenler.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Elektronik cihazlar artık yaşam alanlarımızın olmazsa olmaz bir parçası haline geldiler. Detaylıca bir inceleme sonrasında en işlevsel ve en kalitelisini bulmak için çabaladığımız bu cihazların başında televizyonlar geliyor. Aldığımız televizyonları uzun süre boyunca, değiştirmeden kullanmayı isteyerek alıyoruz bu nedenle de olmuşken en iyisi olsun diye düşünüyoruz. Sürekli gelişen ve değişen teknoloji gibi, televizyon modelleri de sürekli olarak yenileniyor bu yüzden de seçim yapmak git gide güçleşiyor.

Çok sayıda farklı marka ve yüzlerce teknolojik terim sayesinde bu seçme ve satın alma işlemi daha da zor bir hale geliyor. Bu süreci daha kolay bir hale getirmek için kolay yolları sizinle paylaşıyoruz, siz de istediğiniz son model en iyi televizyonu kurumsal marketlerde bulabilirsiniz. Hangi televizyonu alacağınıza karar vermeden önce aklınızda belirleyebileceğiniz bazı sorular var. Sizin ihtiyaçlarınız neler? Televizyonu en çok hangi amaç ile kullanacaksınız? Televizyon alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Televizyonunuzu En Çok Hangi Amaç ile Kullanacaksınız?
Eğer ki film izlemeyi seviyor ve televizyonunuzu genellikle film seyretmek için kullanıyorsanız ele alacağınız ilk kriter görüntü kalitesi olmalıdır. İyi bir görüntü kalitesi yakalamak adına UHD, OLED, QLED gibi teknolojilere sahip olan modelleri tercih edebilirsiniz.

Eğer ki televizyonunuzu iş amaçlı da kullanmayı ya da ofis ortamınız için yeni bir televizyon almayı düşünüyorsanız kablosuz bağlantılı televizyonları seçebilirsiniz. Böylelikle televizyonunuzu tıpkı bir bilgisayar gibi kullanabilir ve işlerinizi yürütebilirsiniz.

Eğer ki televizyonunuzdan uydu yayınlarını seyretmek istiyorsanız o halde uydu alıcılı modelleri tercih edebilir bu şekilde bir cihazda iki farklı işlevi birden kullanabilir ve yerden tasarruf edebilirsiniz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Televizyon Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Tam istediğiniz kriterlere uygun, işlevsel o televizyonu bulmak için dikkate alınması gereken bazı özellikler vardır. Bu özelliklerden bir tanesi LED TV mi, OLED TV mi yoksa QLED TV mi almak istediğinize karar vermektir. Bir zamanlar Plazma televizyonlar ortalığı kasıp kavururken şimdi içinde bulunduğumuz bu dönemde LED televizyonlar dikkatleri üzerlerine çekiyor ve beklentileri karşılıyor. Peki ya sizin ihtiyacınızı karşılayan hangisi?

LED TV: Aydınlatmayı, görüntü panelinin arkasında bulunan LED'ler aracılığı ile yapan LED TV'ler, bu özellikleri sayesinde yüksek enerji tasarrufu yapabiliyor. Her seviyede ışıklandırmaya sahip mekanlarda rahatlıkla tercih edilebilen LED televizyonlar yeni nesil teknolojilerle donatılıyor. Söz konusu teknolojiye sahip modeller bugün piyasada en çok satan televizyonlar arasında yer alıyor.

OLED TV: Üst seviyede renk doğruluğu, kontrast yüksekliği, geniş izleme açısı ve bulanıklığa yer verilmeyen bir görüntü sunmasıyla OLED TV'ler, bugün en iyi teknik özelliklere sahip ürünler olma özelliği taşıyor. Ayrıca sıra dışı incelikte ekranlarla da göz dolduruyorlar. Buna bağlı olarak fiyat bakımından en yüksek rakamlar OLED TV'ler için isteniyor.

QLED TV: Özel yapıları sayesinde çok daha canlı ve gerçekçi renklere ulaşmanıza yardımcı olan QLED TV’ler, ekran parlaklığını arttırıp azaltırken dahi renklerin soluklaşmasını engellemeyi amaçlıyor. Çok yüksek parlaklık seviyesindeyken bile renklerin soluklaşmasını tamamen engelleyen QLED TV’ler; ekranında renk derinliği, parlaklık, canlılık ve gerçekçilik açısından da kullanıcılarına iddialı bir performans sunuyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Hangi Ekran Boyutunu Nerede Kullanabilirim?
Birçok seçenek bulunan ekran boyutlarının nerede kullanılmasının uygun olduğunu bilmek ve buna göre karar vermek de önemlidir. Tercihinizi aşağıda verilen bilgilere göre yapabilirsiniz.

65'' ve daha büyük ekran televizyonlar genel olarak sinema odaları için düşünülebilir. Spor programlarına özel bir düşkünlüğünüz varsa yine bu boyutta ekran tercih edebilirsiniz. Tabii bu noktada televizyonun bulunduğu odanın yeterince büyük olmasına dikkat etmelisiniz.

50'' - 64'' arasında ekran boyutuna sahip televizyonlar da bulundukları ortamda güçlü bir görsel etki yaratırlar. Bu boyutlara sahip televizyonları evinizin geniş herhangi bir odasına koyabilirsiniz.

43'' - 49'' televizyonlar orta boyutlardaki oturma odaları ve geniş yatak odaları için tercih edilebilir.

32'' ve daha küçük televizyonlar ortalama genişlikteki yatak odaları ve mutfaklar için ideal kabul edilir.

Çözünürlük Kaç Olmalıdır?
Televizyon alırken dikkat edilmesi gereken bir diğer kriter de çözünürlüktür. Gelişen teknolojiler ile birlikte çözünürlük de giderek iyileşmektedir. Daha çok kısa bir zaman önce HD görüntü bizleri kendisine hayran bırakmış olsa da teknoloji daha da ilerleyerek Full HD ve 4K UHD teknolojileri ortaya çıkarak çözünürlüğü daha da geliştirdi. Peki HD, Full HD ve 4K UHD çözünürlük nedir?

HD ekran: Genellikle görece küçük televizyonlarda kullanılan HD teknolojisi 720 piksel çözünürlüğü temsil ediyor.

Full HD ekran: 1080 piksel çözünürlüğe ulaşıyor. Günümüzde HD televizyonlarda en yaygın kullanılan çözünürlük teknolojisi olma özelliği taşıyor.

4K UHD: 4K Ultra HD: halihazırda piyasada var olan en yeni ve iyi çözünürlük seviyesini temsil ediyor. 4K UHD, 1080p. çözünürlüğe sahip bir televizyonun dört katı piksele ulaşarak daha iyi çözünürlük, buna bağlı olarak da şaşırtıcı derecede net ve detaylı bir görüntü sunuyor. 4K UHD özelliğe sahip televizyonların pek çoğunda var olan bir başka avantajlı özellik de HDR (High Dynamic Range) teknolojisi. HDR teknolojisi özellikle renk ve karşıtlık unsurları üzerinden çok daha gelişmiş bir görüntü sağlıyor. Bu da görüntü gerçekçiliğinin üst düzeye çıkması sonucunu doğuruyor.

8K UHD: 8K Ultra HD çözünürlük, 4K ekrana göre dört kat, Full HD çözünürlüğe göre de 16 kat daha fazla piksele sahiptir ve bugüne kadar sunulan en yüksek çözünürlüktür. Yaklaşık olarak 8.000 piksel yatay çözünürlüğe sahiptir, bu şekilde en küçük ayrıntıların bile keyfini çıkarmanızı sağlar ve çok daha gerçekçi bir seyir deneyimi sunar.

Hangi Bağlantı Türleri Olmalı?
Bugün üretimi yapılan hemen her televizyonda bulunan HDMI desteği bir tür görüntü aktarım yuvası olarak biliniyor. Her türlü görüntü ve ses, söz konusu yuva aracılığıyla taşınabilir. Bu sayede siz de ev sineması keyfini sonuna kadar yaşayabilirsiniz. Seçeceğiniz televizyonun görüntü aktarım yuvasına sahip olduğunu doğruladıktan sonra ikinci kriter televizyonda bulunan yuva sayısı olmalı. Bu noktada bireysel ihtiyaçlarınızı sorgulamalısınız. Kullanacağınız televizyonla kaç farklı cihaz arasında bağlantı kuracaksınız? Neticede televizyonun ne kadar fazla sayıda yuva girişi varsa sizin için o kadar avantajlı olduğu anlamına geliyor. Her ne kadar günümüzde, görüntü aktarma yuvaları arasında en popüleri HDMI olsa da USB, VGA, DVI gibi farklı yuva türleri de bulunuyor. Bunlar arasında televizyonunuzun, özellikle Scart ve USB girişlerinin bulunması da farklı kaynaklarla bağlantı kurabilmeniz açısından önemlidir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
televizyon, televizyon teknolojisi, tv alırken


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
SSD Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir? bb Bilgisayar Donanımı 0 27 Ağustos 2019 10:32
Scottish fold satın alırken dikkat edilmesi gerekenler MarveL Hayvanlar Alemi 0 08 Haziran 2019 13:51
Et Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler, İyi Et Nasıl Seçilir? Violent Yemek Tarifleri 0 20 Kasım 2013 14:19
Allık fırçası alırken dikkat edilmesi gerekenler Violent Makyajın Püf Noktaları 0 19 Mayıs 2013 12:36
Alyans ölçüsü alırken dikkat edilmesi gerekenler Feronia Aile Evlilik ve Çocuklar 0 02 Nisan 2010 15:14