IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Haziran 2019, 13:51   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Scottish fold satın alırken dikkat edilmesi gerekenler




Scottish fold ya da cins kedi satın alırken dikkat edilmesi gerekenler

Her şeyiyle kedi tüccarlığını deşifre eden bu yazıyı herkese okutmanızı tavsiye ederim. Her şey para değil, onlarda canlı!

Maalesef cins kediler ücretli satılıyor ve bu kedilere 1500-2500 Tl verip, üzerine hastalıklı çıkarsa ayda 500 lira da veterinere bırakıp en sonunda kedinizin can çekişmesini istemiyorsanız okumanızı tavsiye ederim.


1 . Çok fazla kedi ve kedi çeşidi satan kişilerden

A. Cattery, Yurt dışından getirenler, Pet shop

Bu tür yerlerin bazıları, çok fazla kedi bulundurduğundan hastalık olma ihtimali çok yüksek. Genelliklede birden çok cins kedi, aynı cinsden çok fazla kedi, yurt dışından getirilen kediler olduğundan cattery, yerli üretim ve Pet Shop dikkat edilmesi gereken yerler arasındadır.

Cattery denilen yerler, secerli diye satış yapıyorlar. Para veren herkes secere alabiliyor, bunu unutmayın.

Böyle yerlerden alırsanız karşılaşacağınız olaylar;

Fizyolojik :
İnternette araştırısanız görürsünüz kedi hastalıklarını ve Türkiye'de ki kedilerin çoğunda bulunan bir durumdur (Ankara'da belediyenin cins kedilerde yaptığı testler sonucu o kedilerin yüzde 70'inde çeşitli virüsler tespit edilmiş.)

Bu hastalıklar sizi üzecek ve veteriner kliniğine götürmeye sevk edecektir, hayvan bu can çekişsin derseniz sizin gaddarlığınız bu orası ayrı. Bazı Veterinerler hiç bir şey yapmadan para kazanmayı çok severler, 1 dolara kaçak gelen hapı yutturmaya bile 50 lira alırlar ki cerrahi müdahaleler dışında veterinere gitmenizi tavsiye etmem, parazit ilaçlarını siz rahatlıkla alabilir, kullanabilirsiniz. Her neyse her hangi bir bağışıklık sistemini etkileyen ya da başka tür bir hastalıl etki ettiği an her ay min 500 tl niz gidecektir.

Virüs olmasa bile, anne sütü almamış bir kedi sağlıklı olamaz tekir kedilerle aynı bağışıklık sistemine sahip omayan bu kediler için çok çok büyük sorun!

Ve genellikle para ile sayın alamadıkaları ya da eş bulamadıkları için siyam, tekir, iran kedisi, exotic gibi kedilerle çiftleştirip scottish fold diye yutturmaya çalışanlar çok fazla, bu zatem geni hassas olan kedilerin geninin iyice bozulup hastalık konusunda bir adım geri gitmesini sağlamaktadır.


Psikolojik :

Bu tür yerlerden alırsanız %1000 karşılacağınız sorunlar arasında 1) Tuvalet eğitiminden yoksun, her yere tuvaletini yapan aldığınız kediden sıkılmış sinirlendiren biri olursunuz 2) Pis koşullarda aldığı, istemeyeceğiniz alışkanlıkları asla değiştiremezsiniz. 3) Genelde sevgi yoksunu ve başka kediler arasında ezildiği sıkıştırıldığı vs vs gibi sebeplerden ötürü cırlayan tırmalayan, agresif bir kedi olma olasılığı çok yüksek.



2. Uzaktan satış yapanlar

Gözünüzle görmediğiniz kediyi asla ve asla almayın.

Dolandırılma riskiniz yüzde 50
Hastalıklı olma ihtimali % 70
Virüs taşıma riski %100

Parayı verip kediyi göndermeyen vaka sayısı çok fazla
Anne altından diyenlerin çoğu yalan söylüyor

Sebep : sizinle hiç bir zaman muhattap olamayacak uzaklıkta olduğu için.. zatem satış yaptıktam somra virüslü olduğunu anlama olasılığınız hiç yok, testler yaptırmamız gerekli bu testlerde 500-1000 tl civarı o yüzden bir kaç yıl içinde bağışıklık sistemi çöktükçe başka hastalıklar çıkacak ve en sonunda tanrı yardımcınız olsun. Aldığınız kişiye bulsanız bile o süreçte başka yerden almadığını ıspatlayamazsınız ki o kadar iyi niyetli insan var mı ülkemizde?


Dikkat edilecek yerler : Havalanı civarında oturanlar, İstanbul semtleri küçükçekmece, gaziosmanpaşa,, şişli 'de satış yapanlar ve il olarak Balıkesir ve Antalyadan satış yapanlara dikkat. Genelde bu semt ya da illerde kedi tüccarı çok fazla.

Kedi tüccarlarının jargonları :
Her renk mevcut , çeşit çeşit, anne altından, mükemmel kaliteli, safkan, orjinal, sağlık garantili, ırk garantili


3. Peki kimden satın alalım?

Kedisini severek besleyen ve vermek isteyem bir kişi kedisini iy bir insana , bakabilecek birne vermek ister, bu insanları kestirebilmeniz mümkün.
Bir çok anne altın, ev satıcısı var eğer bulamıyorsanız siteler ve facebook sayfalarını yanlış takip ediyorsunuz demektir. Üretim yapmayan herkes güvenlidir, üretim yapan herkes tamamen güvenilir diyemeyiz. Zaten izinsiz ve denetimsiz kedi satışını devamlı icra eden kişi TCK'ya göre büyük suç işlemiş olur.
Alıntı..

__________________
Herşey yoLunda.. Ben Hariç..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kedi, scottish


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kedi Maması Alırken Dikkat Edilmesi Gerenler PySSyCaT Evcil Kediler 0 08 Mart 2016 11:07
SSD satın alırken dikkat etmeniz gerekenler! Deep Bilgisayar Donanımı 0 10 Eylül 2014 21:28
Et Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler, İyi Et Nasıl Seçilir? Violent Yemek Tarifleri 0 20 Kasım 2013 14:19
Allık fırçası alırken dikkat edilmesi gerekenler Violent Makyajın Püf Noktaları 0 19 Mayıs 2013 12:36
Alyans ölçüsü alırken dikkat edilmesi gerekenler Feronia Aile Evlilik ve Çocuklar 0 02 Nisan 2010 15:14