IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Temmuz 2012, 08:33   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Beyninizi Besleyin




Beyninizi Besleyin


Doğru besin tercihleriyle, beyninizin zinde kalmasını sağlayın.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Balık

Yılardır balık hakkında yapılan bilimsel araştırmalar ve klinik testler gösteriyor ki, annelerimiz boşuna bize balık yedirmeye çalışmıyorlarmış. Zira beyin için en hayati yiyeceklerden biri balık.

Barındırdığı Omega 3 asitlerle balık tüketmek beyin fonksiyonlarının daha düzgün çalışmasına yardımcı oluyor. Balık yemek, ayrıca yoğun stres altında daha hızlı düşünmenize yardımcı oluyor. İronik olan şey ise içindeki Omega 3 sayesinde balığın hafızayı da kuvvetlendirmesi. Balık içerdiği protein ve amino-asitlerle de, beyin tabakasının ihtiyacı olan sıvıyı karşılayarak hafızayı güçlendiriyor.

Kahve

İngilizlerin yaptığı bir araştırma, bir bardak kahvenin problem çözme yeteneklerini geliştirdiğini ispat etti.

Ispanak

Çocukluğumuzda annelerimizin balıkla birlikte sürekli yememiz için baskı yaptığı bir yiyecek de ıspanaktı. Temel Reis için ıspanak bir tür steroit etkisi yaratıyor olabilir. Ancak bizim için ıspanağın görevi beynimizi zinde tutmak. Ispanakta bulunan B12 vitamini ve folik asit, Alzheimer ve Parkinson hastalıklarına karşı yapılan savaşta en önemli askerler. Ayrıca ıspanak yiyerek aldığımız C ve E vitaminleri de öğrenme hızımızı artırıyor.

Yumarta

Yumurta zengin bir kolin kaynağıdır. Araştırmalara göre 3-4 gram kolin alan öğrenciler, hafıza testinde almayanlara göre daha iyi bir performans sergiliyor.

Badem

Badem E vitamini açısından oldukça zengin bir besin. E vitamininin de beyinde yaş ile birlikte oluşabilecek gerilemeyi durdurduğunu düşünürsek, beyin için en faydalı besinlerden birinin badem olması sürpriz değil.

Hindi

Kuvvetli bir hafıza için dopamin çok önemlidir. Hindi de içerdiği amino asit tyrosine sayesinde beyindeki dopamin seviyesinin korunmasına yardım eder. Amerikan ordusunun yaptığı bir araştırmada, bir saat evvel tyrosine alan askerlerin hafıza testlerinde tyrosine almayanlara göre daha başarılı olduğu kanıtlandı.

Üzüm

Üzüm, içinde bulundurduğu bor elementi sayesinde beynine iyi bakmak isteyenlerin tercih edeceği besinlerin başında geliyor. Yapılan araştırmalar günde 3.2 gram bor tüketmenin konsantrasyonu ve hafızayı geliştirdiğini gösteriyor. Bu arada, üzüm dışında elma ve fındıkta bor açısından zengin besinler.

Yulaf

Toronto Üniversitesi’nin yaptığı bir araştırmaya göre yulaf gibi karbonhidrat bakımından zengin besinleri tüketmek, beyinde glikoz enjekte edilmiş gibi bir etki yaratıyor. Beyindeki yüksek glikoz oranı da, hafıza ve konsantrasyonu artıran en önemli etkenlerden.

Yaban mersini

Yaban mersini ve çilek gibi bazı meyvelerde yüksek oranda antioksidan bulunuyor. Toronto Üniversitesi’nin yaptığı bir araştırmada, özellikle bu besinleri tüketen yaşlı insanların kısa dönem hafızalarının geliştiği görüldü.

Zeytinyağı

New York’ta yapılan bir araştırmaya göre kolesterol ve yağlı asitler beyin dokusu tarafından oldukça aranan maddelerdir. Tabii, her türlü yağ çeşidi beyniniz için faydalı değildir.

Örneğin, hayvan yağı kanın beyne akışını yavaşlatarak hafıza kaybına ve bunama (dementia) hastalığına yol açabilir. Zeytinyağı ise beyninizin ve vücudunuzun ihtiyacı olan yağı size sağlarken, bu tip problemlere de yol açmaz.

__________________
You got me G-U-I-L-T-Y
모르게 너를 속여 전부를 뺏어 또 playing a game
재미로 해 둬 수백 가지 거짓말
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
besleyin, beyninizi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sağ beyninizi mi yoksa sol beyninizi mi baskın olarak kullanıyorsunuz? Kalemzede IF Anket Arşivi 4 27 Ekim 2011 06:36
Monitörünüzde baykuş besleyin Lin Bilgisayar Donanımı 0 06 Mayıs 2008 20:20