IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Aralık 2016, 14:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Pişirmeyle ilgili bilinmesi gereken 4 teknik!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Sağlıklı beslenmenin yolu, yemeği evde yapmaktan geciyor. Birkac pratik pişirme tekniği ve malzemeyle hem sağlıklı hem de lezzetli yemekler pişirebilirsiniz.
Yemeklerinize lezzet katmak icin fırın, demir dokum tava veya bıcak gibi temel birkac mutfak gerecine ihtiyacınız var. Bu malzemeleriniz varsa en kısa zamanda yapabileceğiniz birkac tarifi deneyebilirsiniz. Denemelerin sonunda acemiliğinizi atıp, yemeklerinizi damak tadınıza gore ozelleştirmeyi deneyebilirsiniz.


15

Yuksek ateşte muhurleme
Demir dokum tava, ızgara ateşi etkisi yaratır ve ısıyı yuzeye homojen şekilde dağıtır. Yuksek ateş ise besinleri muhurlemeye yarar. Orneğin biftek pişirecekseniz tavanızı once iyice ısıtın.

Muhurlenmiş deniztarağı:
1-Demir dokum tavayı orta ateşe alıp ısıtın. 8 deniz tarağını havlu kağıt yardımıyla hafifce dokunarak kurutun. Tavaya 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ dokun. Yağ ısınmaya başlayınca deniz taraklarını tuz ve karabiberle tatlandırın.
2-Deniz taraklarını tavaya alın. Bir yuzunu altınımsı kahverengi olana kadar, ortalama 2 dakika pişirin ve spatula ile diğer yuzunu cevirin. Bu sırada tavaya bir yemek kaşığı tuzsuz tereyağ, bir diş ezilmiş sarımsak ve bir dal taze kekik atın.
3-Eriyen tereyağını kaşıkla deniz taraklarının uzerine dokerek, alt kısımları muhurlenene kadar ortalama 2 dakika daha pişirin. Ardından baharatlı esmer pilav veya karışık yeşil salatanın uzerine olduğu gibi koyup servis edin.



25

Soteleyip fırınlama
Yiyecekleri once ocakta hızlıca soteleyin, ardından fırına atın. Bu cift yonlu pişirme yontemi yemeklerin karamelize olmasını sağlar.

Etli prittata
1-Fırını onceden 180 derecede ısıtın. Fırına girebilen bir tavayı orta ateşe alıp bir yemek kaşığı tereyağı ekleyin. 2 dilim cemensiz pastırma, 1 sosis ve 2 dilim dana jambonu kup kup doğrayın, kıtırlaşana kadar 5 dakika soteleyin.
2-Tavadaki fazla yağı alın. Bir buyuk yaprak ıspanak ekleyip 1 dakika soteleyin. Sotelenmiş malzemenin uzerine 6 yumurta kırın. Yumurtanın kenarları pişene kadar, 3-4 dakika ocakta pişirin ve ardından fırına surun.
3-Yumurtalar pişene kadar (tavayı salladığınızda ustunun titrememesi gerekiyor.) 8-10 dakika pişirin. Fırın eldiveni ile frittatayı cok sarsmadan fırından cıkarın. 1 dakika soğumasını bekleyin ve dilimleyip servis edin.



35

Haşlayıp soteleme
Haşlanmış yiyecekler zengin aromalı değildir. Tat ve dokularını guzelleştirmek icin tavada biraz sallasanız daha iyi olur.

Sotelenmiş Cin mantısı
1-Genişce bir tavayı orta ateşe alın. Tavaya bir su bardağı dolusu tavuk suyu ve cok az miktarda yağ dokun. Ardından bir avuc dolusu brokoli (cicek kısmı), birkac yaprak pazı ve 4-5 adet Cin mantısı ekleyin.
2-Tavanın kapağını kapatın, brokoliler yumuşayana kadar 2-3 dakika pişirin. Kapağı acın ve yemeğin suyu tamamen buharlaşıp malzemeler hafifce kavrulana kadar, ortalama 5 dakika daha bu şekilde pişirmeye devam edin.
3-Mantıların rengi kahverengiye donduğunde, bir yemek kaşığı hoisin sos ve yarım portakalın suyunu ekleyin. Tuz ve karabiber de ilave edip karıştırın. Uzerine kişniş, doğranmış yeşil soğan ve chili biberi koyup servis edin.



45
Yemeklerinize lezzet katmak icin fırın, demir dokum tava veya bıcak gibi temel birkac mutfak gerecine ihtiyacınız var. Bu malzemeleriniz varsa en kısa zamanda yapabileceğiniz birkac tarifi deneyebilirsiniz. Denemelerin sonunda acemiliğinizi atıp, yemeklerinizi damak tadınıza gore ozelleştirmeyi deneyebilirsiniz.

Yuksek ateşte muhurleme
Demir dokum tava, ızgara ateşi etkisi yaratır ve ısıyı yuzeye homojen şekilde dağıtır. Yuksek ateş ise besinleri muhurlemeye yarar. Orneğin biftek pişirecekseniz tavanızı once iyice ısıtın.

Muhurlenmiş deniztarağı:
1-Demir dokum tavayı orta ateşe alıp ısıtın. 8 deniz tarağını havlu kağıt yardımıyla hafifce dokunarak kurutun. Tavaya 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ dokun. Yağ ısınmaya başlayınca deniz taraklarını tuz ve karabiberle tatlandırın.
2-Deniz taraklarını tavaya alın. Bir yuzunu altınımsı kahverengi olana kadar, ortalama 2 dakika pişirin ve spatula ile diğer yuzunu cevirin. Bu sırada tavaya bir yemek kaşığı tuzsuz tereyağ, bir diş ezilmiş sarımsak ve bir dal taze kekik atın.
3-Eriyen tereyağını kaşıkla deniz taraklarının uzerine dokerek, alt kısımları muhurlenene kadar ortalama 2 dakika daha pişirin. Ardından baharatlı esmer pilav veya karışık yeşil salatanın uzerine olduğu gibi koyup servis edin.


Soteleyip fırınlama
Yiyecekleri once ocakta hızlıca soteleyin, ardından fırına atın. Bu cift yonlu pişirme yontemi yemeklerin karamelize olmasını sağlar.

Etli prittata
1-Fırını onceden 180 derecede ısıtın. Fırına girebilen bir tavayı orta ateşe alıp bir yemek kaşığı tereyağı ekleyin. 2 dilim cemensiz pastırma, 1 sosis ve 2 dilim dana jambonu kup kup doğrayın, kıtırlaşana kadar 5 dakika soteleyin.
2-Tavadaki fazla yağı alın. Bir buyuk yaprak ıspanak ekleyip 1 dakika soteleyin. Sotelenmiş malzemenin uzerine 6 yumurta kırın. Yumurtanın kenarları pişene kadar, 3-4 dakika ocakta pişirin ve ardından fırına surun.
3-Yumurtalar pişene kadar (tavayı salladığınızda ustunun titrememesi gerekiyor.) 8-10 dakika pişirin. Fırın eldiveni ile frittatayı cok sarsmadan fırından cıkarın. 1 dakika soğumasını bekleyin ve dilimleyip servis edin.


Haşlayıp soteleme
Haşlanmış yiyecekler zengin aromalı değildir. Tat ve dokularını guzelleştirmek icin tavada biraz sallasanız daha iyi olur.

Sotelenmiş Cin mantısı
1-Genişce bir tavayı orta ateşe alın. Tavaya bir su bardağı dolusu tavuk suyu ve cok az miktarda yağ dokun. Ardından bir avuc dolusu brokoli (cicek kısmı), birkac yaprak pazı ve 4-5 adet Cin mantısı ekleyin.
2-Tavanın kapağını kapatın, brokoliler yumuşayana kadar 2-3 dakika pişirin. Kapağı acın ve yemeğin suyu tamamen buharlaşıp malzemeler hafifce kavrulana kadar, ortalama 5 dakika daha bu şekilde pişirmeye devam edin.
3-Mantıların rengi kahverengiye donduğunde, bir yemek kaşığı hoisin sos ve yarım portakalın suyunu ekleyin. Tuz ve karabiber de ilave edip karıştırın. Uzerine kişniş, doğranmış yeşil soğan ve chili biberi koyup servis edin.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Atatürk Hakkında Bilinmesi Gereken 30 Şey Lcia Atatürk Köşesi 0 27 Kasım 2014 23:34
Kişilik Hakkında Bilinmesi Gereken Herşey Zen Ruh Sağlığı 0 02 Kasım 2012 22:31
Motorsiklet Hakkında Bilinmesi Gereken Teknik Bilgiler Burce Motorsiklet ve ATV 0 30 Mart 2012 02:07
Atatürk Hakkında Bilinmesi Gereken 30 Şey! PopSy Atatürk Köşesi 0 24 Temmuz 2008 21:35