IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By beston

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Ağustos 2019, 14:31   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çiğ Gıda Diyeti





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Çiğ Gıda Diyeti Nedir?

Çiğ gıda diyetinin, uygulanan yönteme bağlı olarak, bizi mükemmel sağlığa ulaştıracak yol olması da, yetersiz beslenmeye sebep olması da mümkündür. Ulaşmayı hedeflememiz gereken nokta ise bu iki aşırı uç arasındaki çizginin ortalarında bir yerlerdedir. Bu diyeti fanatizm derecesinde savunan bazı insanlar, ağırlıklı olarak işlenmemiş bitkisel besinlerden oluşan çiğ gıda diyetinin, daha yağsız bir vücuda, daha pürüzsüz bir cilde ve yüksek enerji seviyesine sahip olmayı sağladığı konusunda ısrar ediyorlar. Ayrıca bu diyetin birçok hastalığın riskini ortadan kaldırdığını savunuyorlar.

Peki, çiğ gıda diyeti tam olarak nedir? Çiğ gıda diyeti uygulamak sağlıklı mı? Her insanın sürekli çiğ gıda tüketmesi mümkün mü? Çiğ gıda diyeti hakkındaki bu soruların ve daha fazlasının cevaplarını içeren bilgileri aşağıdaki yazımızda sizler için derledik.

Çiğ gıda diyetinin temel ilkeleri, pişmemiş, işlem görmemiş olabildiğince doğal ve aynı zamanda vücut için en sağlıklı bitkisel gıdaların tüketilmesini içermektedir. Çiğ gıda diyeti bir kilo verme planı değil, bir yaşam tarzı tercihidir.

Çiğ gıda diyetine alışabilmek kolay değildir. Çiğ gıda ile beslenen insanlar genellikle karıştırma, süzme, suyunu çıkarma, doğrama, rendeleme gibi işlemler için mutfakta çok fazla zaman harcamak durumunda kalırlar. Bunun sebebi, diyetin yüzde 75 oranında meyve ve sebze tüketimi gerektirmesidir. Çiğ gıda diyetinde tüketilmesi gereken başlıca gıdalar şunlardır:

Deniz yosunu
Brüksel lahanası
Filizlenmiş tohumlar
Kepekli tahıllar
Fasulye
Kurutulmuş meyveler
Fındık
Alkol, rafine şekerler ve kafein tüketimi yasaktır
Çiğ gıda diyeti uygulayan insanların çoğu hayvansal gıdalar tüketmeyen vejetaryenlerdir. Ancak bazıları çiğ yumurta, pastörize edilmemiş sütten yapılan peynir ve yemekler yiyebilirler.

Yemeklerin Hazırlanması
Çiğ Gıda Diyeti Yemekleri Nasıl Hazırlanır?

Çiğ gıda diyeti uygulayan kişiler yemeklerini geleneksel bir ocak veya fırın kullanarak hazırlamazlar. Sebzeleri kıtır haline getirmek ve kurutmak için yiyecek kurutucular kullanırlar. Yiyecek kurutucular ayrıca meyveleri, meyve kabuklarını kurutmakta ve diğer çiğ gıda tariflerini hazırlamakta kullanılır. İnternet üzerinde yapacağınız küçük bir araştırma ile çiğ gıda yemeklerinin tarif ve içerikleri ile ilgili fikir sahibi olabilirsiniz. Gıda kurutucular ıile çalışırlar, fakat sıcaklıklar 115 ila 118 derecenin üzerinde olamaz. Çiğ gıda diyeti uygulayan kişiler yüksek ısının, düzgün bir sindirim sağlanabilmesi için gerekli olan enzim ve vitaminlerin kaybolmasına sebep olduğuna inanmaktadırlar. Bazı sağlık kuruluşları bu iddialara karşı çıkmakta ve düzgün bir sindirim için gerekli olan enzimlerin, vücuda giren besinlerden elde edilmeyip, vücut tarafından üretildiğini savunmaktadırlar. Bu kuruluşlar ayrıca, 118 derecenin altında yemek pişirmenin, vücut için zararlı olabilecek bazı gıda kaynaklı bakterilerin ölmeden vücuda girmesine sebep olabileceğini savunmaktadırlar.

Çiğ Yemek Pişmiş Yemeğe Karşı
Çiğ Yemek Pişmiş Yemeğe Karşı

Tıp literatüründe, çiğ gıda diyetinin yetersiz olduğu düşünülüyor. Araştırmalar genellikle vejetaryenlik ve bitkisel gıdaların tüketilmesinin sağlığa faydaları ile düşük kolesterol ve uygun kan şekeri değerleri arasındaki bağlantıya odaklanmış durumdadırlar.

Yapılan birkaç araştırma sebzelerin fazla pişirilmesinin önemli besinlerin kaybedilmesine yol açtığı görüşünü destekliyor.

Araştırma sonuçlarından biri lahana, brüksel lahanası, brokoli, gibi turpgillerden olan sebzelerin çiğ tüketilmesinin mesane kanseri riskini azaltabileceğini gösterdi. Araştırmacılar turpgillerden olan sebzelerin pişirilmesinin, bu gıdaların yapısındaki, kanser hücrelerindeki proteinleri değiştiren ajanların etkisiz hale gelmesine yol açtığını saptadı. Hatta birkaç ay boyunca turpgillerin çiğ olarak tüketilmesinin, kanser oluşumu riskini azalttığına dair sonuçlar elde edildi.

Çiğ ve pişmiş gıdalar arasında karşılaştırma yapılan elli çalışmanın sonuçları üzerinde yapılan bir değerlendirme, çiğ sebze tüketiminin ağız, yutak, gırtlak, yemek borusu ve mide kanseri riskini azaltmaya yardımcı olduğunu göstermiştir.
Alıntı

__________________
Ruhum hep hayLaz kaLacak,
Üzgünüm hayat ßen " ßüyümeyeceğim.. "
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 20 Ağustos 2019, 14:37   #2
Çevrimdışı
IF ARGE
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Çiğ Gıda Diyeti




DOĞUŞTA İKEN GÜNLÜK YAPIYORDUK

__________________
instagram ido baş - mirocuido.com özellikle , Sohbet sitelerinde yüzünü görmediğiniz insanlara İTİBAR etmeyin..
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
diyet, diyet beslenme saglik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Omni diyeti nedir nasıl yapılır işte 1 günlük örnek omni diyeti listesi! Sanem Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 25 Ocak 2018 16:25
Bakan Fakıbaba: 20-25 yıl sonra silah mı, gıda mı? Gıda, gıda, gıda AttackMan Haber Arşivi 0 10 Ocak 2018 15:22
Balonla Zayıflama, Balon Diyeti, Balon Diyeti Nasıl Yapılır Elysian Diyet Listeleri 1 22 Nisan 2014 13:05
Alkali diyeti, Deniz Seki diyeti, Alkali diyeti yemek listesi Violent Diyet Listeleri 0 25 Şubat 2014 21:01
Karatay Diyeti Hikâye Tavsiyem Evren Diyeti N999 Haber Arşivi 0 06 Nisan 2012 11:22