IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Eylül 2022, 21:37   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hamilelikte Beslenme




Hamilelik ve Hidrasyon
Hamilelik ve Ramazan
Hamilelikte Ne Yenmemeli
Hamilelikte Ne Yenmemeli

Bununla birlikte, hamileyken, sizi hasta etme veya bebeğinize zarar verme riski küçük olduğundan, kaçınmanız veya dikkat etmeniz gereken belirli yiyecek ve içecekler vardır.

Hamilelik
Hamilelik
Yediğiniz veya içtiğiniz herhangi bir şey hakkında endişeleriniz varsa, doktorunuz veya ebenizle konuşmalısınız, ancak hamilelik sırasında gıda ile ilgili hastalıklara yakalanma riskinin düşük olduğunu bilmek önemlidir.

Bir kraker üzerinde bir parça peynir
Peynir

Brie, camembert gibi beyaz kabuklu yumuşak peynirler ve benzer kabuklu diğerleri, kabuklu keçi peyniri (bazen chèvre olarak da bilinir)
Danimarka mavisi, gorgonzola ve Roquefort gibi yumuşak, mavi damarlı peynirler
Bu peynirler, listeriosise neden olan listeria bakterileri içerebilir. Listeriosis, grip benzeri semptomlara neden olabilen bir enfeksiyondur. Listeriosis hamilelikte son derece ciddi olmasına rağmen, çok nadirdir.

Yukarıda listelenen peynirler iyice pişirildiyse (tamamen sıcak buharda), zararlı bakterileri öldüreceğinden hamilelikte yemek güvenlidir.

Bununla birlikte, hamilelikte yemeniz için güvenli olan birçok yumuşak veya yarı yumuşak peynir vardır. Bunlar şunları içerir:

süzme peynir
mozarella
beyaz peynir
krem peynir
Paneer
italyan peyniri
Hellim
bazı keçi peyniri türleri
Peynir ezmeleri ve tekli peynirler (dilimler) gibi işlenmiş peynirler
Pastörize edilmemiş veya mavi damarlı (stilton gibi) olsalar bile, tüm sert peynirler yenilebilir, çünkü daha az su içerirler ve bu nedenle bakteri üreme olasılığı daha düşüktür.

Bu peynirler şunlardır.

kaşar peyniri
kırmızı Leicester
çift ​​Gloucester
Wensleydale
edam
emmental
gouda
gravyer
jarlsberg
Parmesan Peyniri
stilton

Peynir, kalsiyum gibi iyi bir besin sağlayıcısıdır, ancak birçok peynirin doymuş yağ ve tuz bakımından yüksek olduğunu ve bunları ölçülü olarak yemeniz gerektiğini unutmayın.

Yağı azaltılmış ve tuzu az olanları seçmek için gıda etiketini kontrol edin.

Keçi peynirine bir bakış

Hamilelik
Hamilelik
Her türlü keçi peynirinden kaçınmam gerekir mi?

Chevre veya benzer kabuklu diğerleri gibi yumuşak keçi peynirlerinden kaçınılmalıdır. Bunlar restoranlarda keçi peynirli salata gibi yemeklerde servis edilebilir.

Ancak tüm keçi peynirleri yemek için güvenli değildir.

Pişmiş keçi peyniri, iyice pişirilmiş keçi peyniri, örneğin pizzada veya tart veya kişte yemek için güvenlidir.
Sert keçi peyniri – pastörize keçi sütü ile yapılan sert keçi peynirleri yemek için güvenlidir.

Küçük bir bardak süt
pastörize edilmemiş süt ve krema
Pastörizasyon, bakterileri öldürmek ve gıda zehirlenmesini önlemek için yapılan bir ısıl işlemdir.

Pastörize edilmemiş veya ‘çiğ’ süt (ineklerden, keçilerden veya koyunlardan elde edilen) ve ‘çiğ’ krema, gıda zehirlenmesine neden olan zararlı bakteriler içerebilir, bu nedenle hamilelik sırasında bunlardan kaçınmalısınız. Bunlar çiftçi pazarlarında ve çiftlik dükkanlarında satılabilir.

Çavdar ekmeği ile haşlanmış yumurta
Yumurtalar

çiğ veya az pişmiş ördek yumurtası, bıldırcın yumurtası ve kaz yumurtası
Büyük perakendecilerden alınan çoğu mayonez ve sos pastörize yumurta içerir, bu nedenle yenmesi güvenlidir. Herhangi bir şüpheniz varsa, emin olmak için gıda etiketini kontrol edin.

Biftek ve sebzeler
Et

Hamilelik
Hamilelik
çiğ veya az pişmiş et
çiğ işlenmiş etler, örneğin Parma jambonu (prosciutto), chorizo, pepperoni ve salam
Toksoplazmoza neden olan bir parazit, çiğ ve az pişmiş ette, pastörize edilmemiş keçi sütünde, toprakta, kedi kumu veya dışkısında (kaka) ve arıtılmamış suda bulunur. Toksoplazmoz, hamilelikte büyüyen bebeği etkileyebilen bir enfeksiyondur.

Sağlıklı, dengeli bir diyetin parçası olarak etin tadını yine de çıkarabilirsiniz, ancak pembe et veya kan bırakmadan iyice pişirilmelidir (çok iyi pişmiş ve nadir olmayan et). Özellikle kümes hayvanları (tavuk, hindi gibi), domuz eti, sosis ve hamburger ve köfte dahil kıyma konusunda dikkatli olun.

Hindi, sığır ve tavuk gibi soğuk pişmiş etler ve jambon ve konserve sığır eti gibi önceden paketlenmiş etler hamilelikte yemek için güvenlidir. Ancak birçok işlenmiş etin yüksek oranda tuz içerdiğini unutmayın, bu nedenle daha az tuzlu olanları seçmek için gıda etiketini kontrol edin.

Salam, prosciutto, chorizo ​​ve pepperoni gibi kürlenmiş/fermente edilmiş etlerin iyice pişirilmesi riski azaltacaktır, örneğin pizzada pepperoni veya bir makarna tabağında chorizo. NHS web sitesi ayrıca, bu tür kürlenmiş veya fermente edilmiş etlerin evde dört gün süreyle dondurulmasının parazit riskini azaltacağını, çünkü dondurmanın çoğu paraziti öldürdüğünü ve eti yemeyi daha güvenli hale getirdiğini tavsiye ediyor.

Soğuk tütsülenmiş veya fermente edilmiş etler satan bir restoranda yemek yiyorsanız, güvenli tarafta olmak için donmuş olup olmadığını sormak veya yemekten kaçınmak isteyebilirsiniz.

Karaciğer ve pate

Her türlü pateden kaçınmalısınız.

Karaciğer pate ve sosis gibi karaciğer ve karaciğer ürünleri
her çeşit pate, hatta balık, yengeç ve vejeteryan pateleri
Karaciğer ve karaciğer ürünleri, bebeğiniz için zararlı olabilecek yüksek düzeyde A vitamini içerebilir.

Tüm pate türleri, listeriosise neden olabilen listeria bakterileri içerebilir.

somon ve sebzeler
Balık ve kabuklu deniz ürünleri

Deniz ürünleri hamilelikte harika bir besin sağlayıcısıdır ancak şunları unutmayın:

köpekbalığı, marlin ve kılıç balığı
çiğ kabuklu deniz ürünleri
çiğ veya hafif pişmiş yabani balık (aşağıdaki ‘Çiğ balık, yabani balık ve suşi üzerine bir söz’ bölümüne bakın)
Köpekbalığı, marlin ve kılıç balığı, bebeğinizin gelişen sinir sistemine zarar verebilecek yüksek düzeyde cıva içerebilir.

Çiğ kabuklu deniz ürünleri, önce balık dondurulmadıkça gıda zehirlenmesi riski taşır.

Hamilelik
Hamilelik
Yağlı balıklar, dioksinler ve poliklorlu bifeniller (PCB’ler) gibi kirleticiler içerebilir. Bu nedenle yağlı balıkları (somon, alabalık, sardalye, uskumru gibi) ve bazı yağlı olmayan balıkları (köpek balığı, levrek, çipura, kalkan, pisi balığı, yengeç gibi) her hafta iki porsiyondan fazla yememelisiniz.

Ton balığını, diğer balık türlerinden daha fazla cıva içerdiğinden, haftada en fazla iki taze ton balığı bifteği (her biri yaklaşık 140 g pişmiş veya 170 g çiğ) veya dört orta boy kutu (süzüldüğünde kutu başına yaklaşık 140 g) ile sınırlandırmalısınız.

Balık yemek hem sizin hem de bebeğinizin gelişimi için iyidir çünkü birçok vitamin ve mineral için iyi bir kaynaktır ve yağlı balıklar ayrıca bebeğinizin göz ve beyin gelişimi için önemli olan temel uzun zincirli omega-3 yağlarını içerir.

Haftada bir porsiyon (140 gr) yağlı balık yemeye çalışmalısınız. Haftada iki porsiyondan fazla yemediğiniz sürece yağlı balık yemenin sağlığa faydaları, kirleticilerden kaynaklanan risklerden daha fazladır.

Yediğiniz beyaz balık ve iyi pişmiş kabuklu deniz ürünleri miktarını sınırlamanıza gerek yok.

Çiğ balık, yabani balık ve suşi üzerine birkaç kelime

AB düzenlemeleri uyarınca, tüketicileri parazitlere karşı korumak için, yemeklerde (suşi veya soğuk tütsüleme gibi) çiğ olarak yenmesi amaçlanan bazı balık ürünlerinin kullanılmadan önce dondurulması gerekir. Çiftlik somonu gibi çiftlik balıkları içeren suşilerin parazit solucanlar içermesi pek olası değildir.

Yabani Atlantik somonu veya denizde veya Birleşik Krallık nehirlerinde yakalanan deniz alabalığı gibi yabani balıklar bazen parazit solucanlar ve zararlı bakteriler içerebilir. Gıda Standartları Ajansı, balıkları yemeden önce dondurmanın ve/veya iyice pişirmenin solucanları ve/veya bakterileri öldüreceğini tavsiye eder.

Kavanozdan bir kaşık fıstık ezmesi
Yer fıstığı

Fıstık alerjiniz yoksa, hamilelikte fıstık yemek güvenlidir.

Geçmişte, yakın ailede alerji öyküsü varsa, Birleşik Krallık hükümeti hamilelik sırasında fıstık yemeyi öneriyordu, çünkü bebeğin fıstık alerjisi geliştirme şansını artırabileceği düşünülüyordu.

Bununla birlikte, daha yeni araştırmalar, riskin arttığını ve sağlıkla ilgili tavsiyelerin değiştiğini önermemektedir; bu nedenle, dilerseniz, sağlıklı ve dengeli bir diyetin parçası olarak fıstık veya fıstık içeren yiyecekleri (fıstık ezmesi gibi) yemeyi seçebilirsiniz. onlara alerjisi var. Fıstık alerjisi riskiyle ilgili endişeleriniz varsa, bunları bir pratisyen hekim veya ebe ile görüşün.

A vitamini ile güçlendirilmiş gıdalar ve takviyeler

vitamin takviyeleri ve A vitamini içeren balık yağı takviyeleri
A vitamini ile güçlendirilmiş* gıdalar
*Güçlendirilmiş gıdalar, ekstra besinlerin eklendiği gıdalardır (etiketi kontrol edin)

A vitamininin retinol formunun yüksek seviyeleri, doğmamış bebeğiniz için zararlı olabilir.

A vitamininin retinol formunu içeren multivitaminleri veya günde 700 µg’den (mikrogram) fazla içeren morina karaciğeri yağı gibi hamileyken balık karaciğeri yağları almak güvenli değildir. Ayrıca A vitamini eklenmiş gıdalardan da kaçınmalısınız (etikette ‘A vitamini ile güçlendirilmiş’ yazabilirler).

Aldığınız takviyelerin her zaman hamilelik için uygun olduğundan emin olmalısınız.

Diğer yiyecekler

Meyankökü

Önlemek

Meyan kökü
Meyan kökü, doğmamış bebeğiniz için zararlı olabilecek glisirizin adı verilen özellikle yüksek bir bileşik konsantrasyonuna sahiptir.

Meyankökü tatlılarını tüketebilirsiniz – bunlardan kaçınmanız için özel bir tavsiye yoktur, ancak genellikle şekerleri yüksektir, bu nedenle yenildiğinde sınırlandırılmalıdır.

Meyan kökü çayları, bitkisel ve yeşil çaylar için günde dört fincandan fazla olmamak kaydıyla hamilelikte de güvenlidir (aşağıdaki ‘Bitkisel ve yeşil çaylar’ bölümüne bakın).

Bir fincan çay
Kafein

sınır

Kafein bulunabilir:

Kahve
çay (yeşil çay dahil)
çikolata
bazı spor/enerji/alkolsüz içecekler
bazı soğuk algınlığı ve grip ilaçları
Hamilelik sırasında çok yüksek kafein seviyeleri, bebeğin düşük doğum ağırlığına sahip olmasıyla ilişkilendirilmiştir, bu da yaşamın ilerleyen dönemlerinde sağlık sorunları riskini artırabilir. Ayrıca çok fazla kafeinin düşüklere neden olma riski çok azdır.

Kafein alımınızı günde yaklaşık 200 mg, yani kabaca iki fincan hazır kahve ile sınırlandırmalısınız (daha fazla yiyecek ve içeceğin kafein içeriği için aşağıdaki tabloya bakın).

Ara sıra 200 mg’dan biraz fazla alıyorsanız, riskler çok küçük olduğundan endişelenmeyin.

Kafein içeren yiyecekler

Yaklaşık. kafein miktarı (mg*)

1 fincan hazır kahve

100

1 fincan filtre kahve

140

1 fincan çay

75

1 fincan yeşil çay

55

1 kutu enerji içeceği (250ml)

80

1 kutu enerji içeceği (500ml)

160’a kadar

1 kutu kola

40

50 gr bar sade çikolata

25

50 gr sütlü çikolata

10

*mg=miligram

Bir kafeden veya restorandan alınan kahve, evde yapılan kahveye kıyasla daha yüksek düzeyde kafein içerebilir. Kafein seviyesinden emin değilseniz, kafeinsiz versiyonları tercih edin.

Hamilelik sırasında bol miktarda sıvı içmeyi unutmamanız önemlidir ve su ve yağı azaltılmış sütler iyi seçimlerdir. Kafein alımını azaltmak için çay, kahve ve kolanın kafeinsiz versiyonlarını deneyebilirsiniz.

Hamilelik sırasında almaya uygun olmamaları durumunda, herhangi bir soğuk algınlığı ve grip ilacı almadan önce ebeniz, doktorunuz veya eczacınızla konuşun.

Bitkisel ve yeşil çaylar

bitkisel çaylar
yeşil çaylar
Hamilelikte bitkisel ve yeşil çayların güvenliği hakkında çok az şey biliniyor, bu nedenle bunları ılımlı bir şekilde içmeniz ve örneğin nane veya frenk üzümü çayı gibi diyetin normal bir parçası olma eğiliminde olan malzemelerle yapılanlara bağlı kalmanız önerilir.

En güvenli yaklaşım, hamilelik sırasında tüm alkollü içeceklerden kaçınmak olabilir.

İçmemiz gereken miktar kişiden kişiye değişir, bu nedenle hamile kadınlar arasında da değişir, ancak susuz kalmamak önemlidir.

Hidrasyon ve hamilelik
İçmemiz gereken miktar kişiden kişiye değişir, bu nedenle hamile kadınlar arasında da değişir, ancak susuz kalmamak önemlidir. Birleşik Krallık’ta hamilelikte ne kadar içilmesi gerektiğine dair herhangi bir tavsiyemiz yok. Bununla birlikte, Avrupa’da tavsiye, hamileliğin sonraki aşamalarında kilo alımını ve enerji alımındaki artışı dikkate almak için biraz daha fazla içilmesidir.

Bebeğinizi çevreleyen sıvıyı üretmek ve kan hacminizi artırmaya yardımcı olmak için suya ihtiyaç vardır. Sabah bulantısı çekiyorsanız, fazladan sıvı da kaybedeceksiniz, bu yüzden bunu telafi etmek için biraz daha içmeye çalışmak önemlidir. Susuzluk, vücudunuzun size içmeniz gerektiğini söyleme şeklidir ve susuzluk başladığı zaman zaten biraz susuz kalmış olursunuz, bu yüzden her zaman susuzluğunuza tepki vermelisiniz. Hidrasyonunuzu izlemenin başka bir yolu da idrar renginizi kontrol etmektir. Soluk saman rengi olmalı ve bundan daha koyuysa, muhtemelen biraz daha sıvı içmeniz gerekir. Daha fazla bilgi için sağlıklı hidrasyon sayfamıza bakın .

Ne içersin?

Sade su iyi bir seçimdir, ancak süt, meyve ve sebze suları, smoothie’ler ve sıcak içecekler dahil olmak üzere tüm alkolsüz içecekler sıvı alımınız için sayılabilir. Hamilelik sırasında kafein alımınızı günde 200 mg’ın altında tutmanız gerektiğini unutmayın. Örneğin, bir fincan hazır kahve, yaklaşık 100 mg kafein, yaklaşık 140 mg filtre kahve ve yaklaşık 75 mg bir fincan çay içerir.

Hamilelikte bitkisel ve yeşil çayların güvenliği konusunda çok az bilimsel kanıt vardır, ancak Gıda Standartları Ajansı daha önce hamilelik sırasında günde yaklaşık dört fincandan fazla bitki çayı içmeyi ve doktorunuzdan veya ebenizden tavsiye almanızı tavsiye etti. Hangi bitkisel ürünleri tüketmenin güvenli olduğundan emin değilseniz. Yeşil çayın kafein içerdiğini unutmayın.

İçecek seçimi söz konusu olduğunda, hem kalori içeriğinin hem de dişleriniz üzerindeki potansiyel etkisinin farkında olun. Şeker içeren içecekler (doğal olarak oluşan şekerler içeren meyve suları ve smoothie’ler dahil) diyetinize önemli miktarda kalori ekleyebilir, bu nedenle enerji alımınıza yiyeceklerle aynı şekilde katkıda bulunduklarını unutmayın. Diş sağlığınızla ilgili olarak, içeceklerin şeker içeriği ve asitliği bir etkiye sahip olabilir. Buna meyve suları ve smoothieler dahildir ve bu nedenle bunları öğünlerle birlikte günde bir küçük bardak (150 ml) ile sınırlamak iyi bir fikirdir.

Sık şeker tüketimi diş çürüğü riskinizi artırabilirken gazlı meşrubatlar, meyve çayları, meyve suları ve smoothie’ler gibi asitli içeceklerin sık tüketimi diş erozyonu riskinizi artırabilir. Hamilelik sırasında dişleriniz ve diş etlerinizle ilgili problemler (diş çürüğü ve diş eti hastalığı gibi) geliştirme riskiniz daha yüksektir ve bazı diş tedavilerinden geçemeyebilirsiniz, bu nedenle iyi baktığınızdan emin olmak için gerçekten iyi bir zaman. dişlerin. Bu nedenle dişlerinizi günde iki kez florlu diş macunu ile fırçaladığınızdan emin olun. Dişlerinizin günde çok fazla asitli veya şekerli yiyecek ve içeceklere maruz kalmamasını sağlamak için bunları yalnızca yemek zamanlarıyla sınırlandırmaya çalışın.

Hamile olan veya hamile kalmayı planlayan Müslüman bir kadınsanız, Ramazan ayında hala oruç tutmanız gerekip gerekmediğini merak ediyor olabilirsiniz. Aşağıda sık sorulan soruların bazılarının yanıtlarını bulun.

ramazan ve hamilelik
Hamile olan veya hamile kalmayı planlayan Müslüman bir kadınsanız, Ramazan ayında hala oruç tutmanız gerekip gerekmediğini merak ediyor olabilirsiniz. Aşağıdaki sık sorulan sorulara verilen yanıtların, ihtiyacınız olan bilgileri sağlamanıza yardımcı olacağını umuyoruz.

Oruç tutmak zorunda mıyım?

İslam hukuku, hamile ve emziren kadınların sağlığına veya bebeğinin sağlığına zarar vereceğinden korkarsa oruç tutmayı bırakmalarına izin verir.

Kaçırılan oruç günleri daha sonra telafi edilebilir veya bu mümkün değilse, kaçırılan her oruç günü için fakirlere yiyecek sağlanarak bir “fidye” ödenebilir. Ancak bazı hamile Müslüman kadınlar Ramazan ayında oruç tutmaya karar verirler. Bu çok kişisel bir karardır ve hamileliğinizin evresi, nasıl hissettiğiniz ve şu ana kadar hamileliğinizde herhangi bir sorun yaşayıp yaşamadığınız gibi kendi koşullarınıza bağlı olacaktır. Sağlık kontrolünden geçirebilmeniz, oruç tutarken risk altında olabileceğiniz olası komplikasyonları bulabilmeniz ve oruç tutmanın size veya bebeğinizin sağlığına zarar verip vermeyeceği konusunda tavsiyelerini alabilmeniz için oruç tutma hakkında ebeniz veya doktorunuzla görüşülmelidir. Ramazan ayının gelmesi (örneğin, uzun sıcak yaz günlerinde) ve iş taahhütleri de kararınızı etkileyebilir.

Hamilelikte oruç tutmak güvenli midir?

Ramazan ayında oruç tutan hamile kadınların, oruç tutmayan kadınlara kıyasla daha küçük plasentalara ve/veya doğum ağırlığı biraz daha düşük bebeklere sahip olabileceğine dair bazı kanıtlar var. Oruç tutmak, özellikle Ramazan yaz mevsimine denk geliyorsa, susuz kalma riskini de artırabilir ve bu, böbreklerinizin çalışma şeklini ve bebeğinizi çevreleyen sıvı miktarını etkileyebilir. Bununla birlikte, diğer araştırmalar, oruç tutan annelerden doğan bebekler ile Ramazan ayında oruç tutmayan bebekler arasında herhangi bir fark bulmamıştır. Hamilelik sırasında oruç tutmanın etkisi, annenin genel sağlığına, hamileliğin evresine ve Ramazan ayının hangi mevsimde gerçekleştiğine bağlı olabilir.

Oruç tutmaya karar verirsem, bunu kendim ve bebeğim için daha yönetilebilir hale getirmek için yapabileceğim bir şey var mı?

Hamilelik, vücudunuz için ihtiyaç duyduğu besin ve sıvılar açısından oldukça zorlu bir dönemdir. Hamilelik sırasında Ramazan’a katılmayı düşünüyorsanız, size tavsiyelerde bulunabilmeleri ve gerekli sağlık kontrollerini yapabilmeleri için ebenize ve/veya doktorunuza bildirdiğinizden emin olun. Ramazan ayında oruç tutmaya karar verirseniz, ayın tüm günlerinde olmasa da bazı günlerinde oruç tutmayı düşünebilirsiniz (biraz daha idare edilebilir hale getirmek için alternatif günlerde veya hafta sonlarında oruç tutmak gibi).

Oruç tutuyorsanız, özellikle de Ramazan uzun ve sıcak yaz günlerine denk geliyorsa dehidrasyona dikkat etmeniz gerekir. Susamış hissetmek veya koyu renkli idrara sahip olmak Dehidrasyonu erken belirtileri olabilir. Diğer semptomlar arasında baş dönmesi, baş ağrısı, yorgunluk, ağız kuruluğu ve seyrek olarak az miktarda idrara çıkma (günde üç veya dört defadan az) sayılabilir. Oruç sırasında, dinlendikten sonra bile baş dönmesi, baygınlık, halsizlik, şaşkınlık veya yorgunluk hissediyorsanız, kaybettiğiniz şeker ve sıvıları yerine koymak için tatlı bir içecek ve kaybettiğiniz tuzun yerine koymak için tuzlu bir atıştırmalık veya ağızdan alınan bir şekerle orucunuzu açmalısınız. rehidrasyon solüsyonu kullanın ve doktorunuzla iletişime geçin. Dehidrasyon riskini azaltmak için gölgede serin kalın, kendinizi aşırı yormayın ve orucunuzu açtıktan sonra ve ‘sahurda’ bol sıvı içmeye çalışın. Unutmayın, hamilelik sırasında ihtiyacınız olan sıvı miktarı günde fazladan bir veya iki bardak artabilir. Meyveler, sebzeler, çorbalar, yahniler ve yulaf lapası gibi yüksek su içeriğine sahip gıdalar da dahil olmak üzere bol sıvı tüketmenin yanı sıra ‘sahur’ ve ‘iftar’ öğünlerinizde de susuz kalmanıza yardımcı olabilir. Ayrıca, özellikle sabahları çok fazla tuzlu yiyecek tüketmekten kaçınmak da iyi bir fikirdir, çünkü bu sizi daha da susayabilir.

Hamilelik
Hamilelik
Ramazan ayı boyunca sizin ve bebeğinizin ihtiyaç duyduğu tüm besin maddelerini alabilmeniz için takviyeleri (folik asit ve D vitamini gibi) almaya devam ettiğinizden ve sağlıklı ve dengeli beslendiğinizden emin olun. Ayrıca kepekli makarna, kepekli ekmek, yulaf ve kepek bazlı tahıllar, fasulye ve tuzsuz fındık gibi enerjiyi yavaş salan yiyecekleri de özellikle sahurda yemeye çalışın.

Ramazan ayında oruç tutmaya karar verdiyseniz ve ardından kendinizi iyi hissetmiyorsanız, en kısa zamanda ebeniz veya doktorunuzla iletişime geçmeniz ve orucunuzu bozmayı düşünmeniz önemlidir.

Sadecespor “Yaşamın Her Alanında”

Web sitemizde beslenme ve sağlıkla ilgili verilen tavsiyelerin doğası gereği genel olduğunu lütfen unutmayın. Hastalar veya aile üyeleri için önleme, tedavi ve yönetim konusunda herhangi bir kişisel tavsiye sağlamıyoruz.


Kaynak: Sadecespor.Net

__________________
Kuleden Merkeze Selam Olsun Herkese
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hamilelikte Vejeteryan Beslenme YaRen Diyet ve Sağlıklı Beslenme 1 26 Haziran 2019 14:48
Hamilelikte doğru beslenme nasıl olur? Feronia Kadın Sağlığı 0 20 Nisan 2019 04:01
Hamilelikte Beslenme ve Hamilelere Zararlı Yiyecekler Liaaa Kadın Sağlığı 0 09 Mart 2012 15:54
Hamilelikte beslenme nasıl olmalıdır? Dilara Aile Evlilik ve Çocuklar 0 08 Ekim 2010 06:24
Hamilelikte Beslenme Anne ve Bebek İçin Çok Önemlidir. Kralice Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 12 Nisan 2008 18:28