![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimiçi ~ ▪ KraLiÇe ▪ ~ ![]() ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Etli Asma Yaprağı Dolması ETLİ ASMA YAPRAĞI DOLMASI Malzemeler: ½ kg orta yagli kiyma 3 corba kasigi pirinc 2 orta boy sogan ½ corba kasigi salca 250 gr. taze asma yapragi 8-10 dal maydanoz 1 tatli kasigi tuz ¼ cay kasigi karabiber Ici icin: ½ kg. orta yagli kiyma 3 corba kasigi pirinc 2 orta boy sogan 3 orta boy domates (veya ½ corba kasigi salca) 8-10 dal maydanoz 1 tatli kasigi tuz ¼ cay kasigi karabiber Yapilisi: 1) Tencereye 2 su bardagi su ve 1 cay kasigi tuz koyup kaynatiniz. Yapragi yikayip, tencereye koyarak hafif hararetli isida 5 dakika pisiriniz. 2)Ayri bir kapta, kiymayi derin bir kaba koyunuz. Icine ince kiyilmis sogan, maydanoz, pirinc, kabuklari cikartilip findik buyuklugunde dogranmis domates, tuz ve karabiber ilave edip karistiriniz. (Domates olmadigi zaman ½ corba kasigi salcayi bir cay bardagi su ile sulandirip katiniz.) 3) Yapragin sapini cikartip buyukleri ikiye ayiriniz. Tuylu kismi uste gelmek uzere masaya yayiniz. Hazirladiginiz icten uzunlamasina yeteri kadar koyup kenarlarini kapatarak sariniz. 4) Tencereye muntazam dizip suyunu uzerine dokunuz. Suyu az gelirse biraz daha ilave ederek hafif hararetli isida yarim saat pisiriniz.
__________________ 𝔹𝕚𝕣 𝔽ı𝕊ı𝕃𝕥ı𝕞 𝕐𝕖𝕥𝕖𝕣 Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. | |
| ![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Üzüm Yaprağı Dolması | CORDON BLEU | Dolma ve Sarmalar | 0 | 13 Mayıs 2022 17:41 |
Asma yaprağı pidesi tarifi | Sarya | Hamur İşleri | 0 | 17 Mayıs 2021 15:02 |
Tokat'ın meşhur bağ (asma) yaprağı fidanı taleplerine yetişemiyorlar | NurSima | Güncel ve Son Dakika Haberler | 0 | 09 Mart 2021 22:33 |
Asma Yaprağı Pidesi | AngeL | Hamur İşleri | 0 | 14 Ocak 2015 02:13 |
Bulgurlu Kabak Dolması - Pancar Yaprağı Sarması | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 26 Eylül 2009 18:10 |