11 Kasım 2008, 20:35 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Ayva Dolması (6 Kişilik) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. 3 Orta Boy Ayva 500 gr Kuzu Kuşbaşı 2 Soğan 2 Sivri Biber 2 Çorba Kaşığı Kuşüzümü 1 Tatlı Kaşığı Köri 2 Çorba Kaşığı Un 1 Çorba Kaşığı Tozşeker 1.5 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı 1 Limon Tuz Yemeğin Tarifi Ayvaları soyup ikiye bölün ve çekirdekli kısımlarını çıkarın. Kararmamaları için limon suyu ile ovun. Soğanları küçük küpler halinde doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin. Eti ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kavurun. Sivri biberleri doğrayıp ilave edin. Kuşüzümü, kimyon, köri ve tuz ekleyin. 10 dakika daha pişirip ateşten alın. Ayvaların çekirdek yataklarına, hazırladığınız etli karışımdan ikişer kaşık doldurun ve bir tencereye yerleştirin. Un, tozşeker, zeytinyağı ve tuzu küçük bir kasede karıştırıp sos halini alıncaya kadar azar azar su ekleyerek çırpın. Ayvaların üzerine gezdirip karabiber serpin ve tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte kaynamaya bırakın. Arasıra yemeğin suyundan kaşık kaşık ayvaların Üzerine gezdirerek yarımsaat kadar kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Dikkat! Etlerin kurumaması için gerekirse kaynar su ekleyin.
__________________ Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir.. | |
|
Etiketler |
ayva, dolması, kişilik |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ayva Dolması | N999 | Dolma ve Sarmalar | 0 | 17 Mayıs 2012 01:45 |
Ayva dolması (kırşehir) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 22 Ocak 2011 14:33 |
Ayva Dolması | DjMeLiNa | Dolma ve Sarmalar | 4 | 26 Şubat 2010 13:09 |
Şekerli Ayva Dolması | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 23 Mart 2009 00:07 |
Yaprak Dolması (2 Kişilik) | Süslü | Dolma ve Sarmalar | 2 | 12 Mart 2009 16:56 |