25 Aralık 2009, 21:32 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Süslü Kabak Dolması Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler- 6 adet kabak 300 gr dana kıyma 1 kahve fincanı pirinç 1 adet rende soğan 1/2 demet dereotu Tuz-karabiber 1 adet rende domates 1/2 su bardağı su Sosu- 1 yemek kaşığı tereyağ 1 adet rende domates 1 tatlı kaşğı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 1/2 su bardağı su Yapılışı- Kabakların dışı temizlenip ikiye bölünür. İç kısımları kabak oyucu yardımı ile çıkartılır ve içleri tuz-karabiberle ovulur. Çukur bir kasede kıyma-yıkanmış pirinç-rende soğan-kıyılmış dereotu-rende domates-tuz -karabiber ve su karıştırıldıktan sonra yoğurulur. Oyulan kabakların 3/4 ü karışımla doldurulur. Dolmaları pişireceğimiz tencerede tereyağ ile rendelenmiş domates sotelenir,ardından domates ve biber salçası ilave edilerek 1-2 dakika çevrilir. Tencereye kabak dolmaları dik olarak yerleştirilip üzerine su eklenerek önce kuvvetli daha sonra kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Ben sıklık olması açısından, kabak dolmalarını servis tabağına aldıktan sonta üstlerini yıkayıp kağıt havlu ile kuruladığım taze papatyalarla süsledim. Yoğurt eşliğinde servis yapabilirsiniz. | |
|
Etiketler |
dolmasi, dolması, kabak, suslu, sÜslÜ, tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Reyhanlı Kabak Dolması | Amelia | Dolma ve Sarmalar | 0 | 17 Mart 2014 18:50 |
Zeytinyağlı Top Kabak Dolması Tarifi | Amelia | Dolma ve Sarmalar | 0 | 17 Mart 2014 18:44 |
Zeytinyağlı Kabak Dolması | Dilara | Sebze Yemekleri | 1 | 22 Mayıs 2013 16:14 |
Kabak Çiçeği Dolması | N999 | Dolma ve Sarmalar | 0 | 09 Mart 2012 15:55 |
Taze Reyhanlı Kabak Dolması | efLatun | Dolma ve Sarmalar | 0 | 20 Aralık 2011 21:49 |