IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 01 Şubat 2013, 19:36   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Taze Otlu Kuzu Dolması




Malzemeler:
1 kg kemiksiz kuzu but, 70 gr tereyağı (oda ısısında yumuşamış) , 4 diş sarımsak,
½ demet maydanoz, 2 dal taze fesleğen, 2 dal biberiye, 3 dal taze kekik, 3 yeşil soğan, 40 gr çam fıstığı, 250 g taze kaşar, 2 adet közlenmiş biber, 1 yemek kaşığı tereyağı, ½ yemek kaşığı ayçiçek yağı, 1 su bardağı sıcak su, tuz ve karabiber



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


ET SOSU İÇİN:
1.5 su bardağı pişen etin suyu, 1 adet Et Bulyon , 1.5 tatlı kaşığı mısır nişastası, ½ çay bardağı su, ½ çay bardağı krema

Yapılışı:
Çam fıstıklarını çok az ayçiçek yağında soteleyin. Fesleğeni, maydanozu, biberiyeyi, kekiği, taze soğanı ve sarımsağı iyice kıyın. Çam fıstığını soğuduktan sonra kıyın. Derin bir kabın içine oda ısısında yumuşamış 70 gr tereyağını ve doğradığınız malzemeleri alın. Tuz ve karabiber serpip iyice karıştırın. Kuzu butunu tezgaha alıp açın. Tuz ve karabiber serpin. Hazırladığınız tereyağlı karışımı üzerine yayın. Közlenmiş biberin fazla suyunu alın ve kaşar peyniri ile beraber tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Kuzu butun üzerine doğradığınız közlenmiş biberi ve kaşar peynirini serpin. Rulo şeklinde sıkıca sarın. Isıya dayanaklı ip ile sarın. Tavaya tereyağını ve ayçiçek yağını alıp ısıtın.
Yağ iyice ısındıktan sonra kuzu butunu tavaya ilave edin. Kuzu butunun her tarafını iyice kızartın.
Fırın kabına kuzu butunu suyu ile beraber alın. Üzerine 1 su bardağı sıcak su ilave edin. Önce yağlı kağıt ile daha sonra alüminyum folyo ile fırın kabını sıkıca kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 1.5 saat pişirin. Fırından çıkardıktan sonra etin suyundan 1.5 su bardağı suyu alıp sos tenceresine koyun. Üzerine 1 adet Et Bulyon ilave edip karıştırın. Orta ateşte 3-4 dk kaynatın. Kasede ½ çay bardağı suyu ve nişastayı karıştırıp eritin. Kaynamakta olan sos tenceresine ilave edip iyice karıştırın. Kıvamı koyulaştıktan sonra üzerine kremayı ilave edip karıştırın. 1-2 taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın. Kuzu butu dilimleyip servis tabağına alın. Üzerine et sosunu gezdirip servise sunun.


Not:
Kuzu butunu sararken eğer ette yırtılma olursa kürdan ile yırtılan yerleri kapatabilirsiniz

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
dolması, kuzu, otlu, taze


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tavuk suyuna taze otlu çorba Violent Çorbalar 0 16 Temmuz 2012 14:34
Taze Reyhanlı Kabak Dolması efLatun Dolma ve Sarmalar 0 20 Aralık 2011 21:49
Taze Kestaneli Kuzu Sarma efLatun Dolma ve Sarmalar 0 20 Aralık 2011 21:47
Peynirli Otlu Biber Dolması Tarifi yoSun Sebze Yemekleri 0 30 Ekim 2010 19:53
Kuzu kaburga dolması Lady Dolma ve Sarmalar 0 08 Nisan 2010 14:43