IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  kral sohbet




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Mart 2013, 13:57   #1
Zen
Guest
Zen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İşkembe ve Mumbar Dolması Tarifi


sohbet


İşkembe ve Mumbar Dolması Tarifi, İşkembe ve Mumbar Dolması nasıl yapılır

BUMBAR -İŞKEMBE- DOLMASI

MALZEMELER
1 bağ (takım) bumbar
1 kilo pirinç
Yarım kilo yağsız kıyma veya satırla kıyılmış et
2 adet soğan yemek kasığı katıyağ
1 yemek kaşığı karabiber Pul biber, tuz

İşkembe Dolması Tarifi
Pirinç yıkanır. Kıyma, ince kıyılmış soğan, yağ, karabiber, pul biber ve tuz bir araya getirilip harç yapılır.
Bumbar bol suda 5-6 sefer yıkanır. Sonra üzerine bol tuz dökülerek, 10 dakika civarında oğulur. Yine 5-6 sefer yıkanır. Bir kere de sabunlanarak yıkanır. Sabun kokusunun gitmesi için, 2-3 defa yine yıkanır. Sonra bumbarlar (her yörenin tarzına göre) ters çevrilir.
Dışa dönen yüzeyindeki yağ temiz ise, çok iyi yıkanır. Kirli görünüyorsa, üzerindeki yağlar tamamen arındırılır. 5-6 sefer daha yine yıkanır. (Takım bumbar bir yemek için fazla gelirse, geri kalan kısmı buzlukta saklanabilir.)
Hazırlanan iç, doldurulurken, bumbarlar tekrar içine doğru çevrilmiş olur.
Bumbarlar tencereye dizilir. Üzerlerini dört parmak aşacak kadar su dökülür. Bir kaşık kadar tuz katılır. Pişinceye kadar kaynatılır.

Not: Bumbarlar 20-25 santim uzunluğunda kesilir. İşkembe dolması, işkembe çorbasındaki gibi temizlenir. Temizlenip kullanılır hale geldikten sonra yirmi santim uzunluğunda sekiz santim eninde dikdörtgen parçalara kesilir. Uzunlamasına ikiye katlanır. Bir uzun bir kısa kenarı dikilir. Hazırlanan bumbar içi (bumbar dolmasında olduğu gibi) içine doldurulur. Açık kalan ağız da dikilir. Bumbar gibi pişirilir. Sıcak servis yapılır. Çiğ köfte ve ayran ile beraber servisi uygun olur.
İşkembe ve Mumbar Dolması Tarifi, İşkembe ve Mumbar Dolması nasıl yapılır

BUMBAR -İŞKEMBE- DOLMASI

MALZEMELER
1 bağ (takım) bumbar
1 kilo pirinç
Yarım kilo yağsız kıyma veya satırla kıyılmış et
2 adet soğan yemek kasığı katıyağ
1 yemek kaşığı karabiber Pul biber, tuz

İşkembe Dolması Tarifi
Pirinç yıkanır. Kıyma, ince kıyılmış soğan, yağ, karabiber, pul biber ve tuz bir araya getirilip harç yapılır.
Bumbar bol suda 5-6 sefer yıkanır. Sonra üzerine bol tuz dökülerek, 10 dakika civarında oğulur. Yine 5-6 sefer yıkanır. Bir kere de sabunlanarak yıkanır. Sabun kokusunun gitmesi için, 2-3 defa yine yıkanır. Sonra bumbarlar (her yörenin tarzına göre) ters çevrilir.
Dışa dönen yüzeyindeki yağ temiz ise, çok iyi yıkanır. Kirli görünüyorsa, üzerindeki yağlar tamamen arındırılır. 5-6 sefer daha yine yıkanır. (Takım bumbar bir yemek için fazla gelirse, geri kalan kısmı buzlukta saklanabilir.)
Hazırlanan iç, doldurulurken, bumbarlar tekrar içine doğru çevrilmiş olur.
Bumbarlar tencereye dizilir. Üzerlerini dört parmak aşacak kadar su dökülür. Bir kaşık kadar tuz katılır. Pişinceye kadar kaynatılır.

Not: Bumbarlar 20-25 santim uzunluğunda kesilir. İşkembe dolması, işkembe çorbasındaki gibi temizlenir. Temizlenip kullanılır hale geldikten sonra yirmi santim uzunluğunda sekiz santim eninde dikdörtgen parçalara kesilir. Uzunlamasına ikiye katlanır. Bir uzun bir kısa kenarı dikilir. Hazırlanan bumbar içi (bumbar dolmasında olduğu gibi) içine doldurulur. Açık kalan ağız da dikilir. Bumbar gibi pişirilir. Sıcak servis yapılır. Çiğ köfte ve ayran ile beraber servisi uygun olur.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
dolması, mumbar, tarifi, ve, İşkembe

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mini Domates Dolması Tarifi Liaaa Dolma ve Sarmalar 0 23 Ekim 2012 13:48
Fırında Hamsi Dolması Tarifi Sevda Deniz Ürünleri 1 12 Ağustos 2012 21:52
Mumbar dolması (gaziantep) Sır Yöresel Yemekler 0 26 Ekim 2010 16:24
Bulgur Dolması Tarifi YapraK Dolma ve Sarmalar 0 25 Aralık 2009 21:10
İskilip Dolması Tarifi YapraK Dolma ve Sarmalar 0 25 Aralık 2009 21:08