22 Mayıs 2013, 16:12
#1 Misafir
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Kabak Çiçeği Dolması nasıl yapılır ?
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler 25 adet kabak çiçeği 1 bardak pirinç yada bulgur (her çiçek için ortalama 1 tatlı kaşığı pirinç yada bulgur gidiyor) 1 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı salça dere otu , nane tuz , pul biber 1/2 bardak zeytin yağı Yapılışı Öncelikle sabah çok erkenden bahçeye gidip kabakların çiçeğini toplayalım. yada sabah çok erken saatlerde pazara gidip kabak çiçeği satın alalım. soğanları çok ince doğrayalım eğer ince doğrayamıyorsanız rendeleyebilirsiniz. İyice yıkadığımız pirinçlerin içerisine soğanları, salçayı , tuzu ,zeytinyağı , pulbiberi , naneyi , dereotunu koyup iyice karıştıralım. Çiçeklerimizin ortasında bulunan taçları çıkaralım eğer çıkarmakta zorlanıyorsanız bir cımbız yardımıyla çıkarın. Kenarlarındaki yeşil kısımlarıkoparalım ve su dolu bir kabın içerisinde nazikçe yıkayalım. Hazırladığımız harçtan çok az miktarda koyalım. Orta kısımı geçmeyecek şekilde olsun. Tencereye sıra sıra dizelim ve üstüne zeytin yağı , 1 parmak geçecek şekilde su koyalum suyunu çekene kadar yaklaşık 15 - 20 dk. pişirelim. AFİYET OLSUN...