IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 19 Haziran 2017, 14:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fıstıklı kuzu kol dolması





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler:

100 gram yeşil fıstık, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 dilim beyaz ekmek içi, 1/2 çay kaşığı karabiber, 750 gram kuzu kıyması (2 defa çekilmiş), 1 adet kuzu kolu (1,5 kiloluk)

Yapılışı:

Yeşil fıstığı kaynar suda 1 dakika kaynatıp süzdürünüz ve kabuklarını soyunuz. 2 dilim ekmeğin kabuklarını soyup bol suda 5 dakika ıslayıp iyice sıkıp kıymanın içine ilâve ediniz. Yeşil fıstığı, tuzu, biberi ilâve edip 3-4 dakika iyice yoğurunuz. Kuzu kolundaki ince kemiği çıkarıp, kolu pirzola demiri ile biraz vurarak yassıltınız.

Tam inciğin önünden başlayarak kolun sonuna kadar kıymayı iri bir patlıcana yerleştirir gibi kolun tam ortasına yerleştiriniz. İki tarafından kolun etlerini birbirlerinin üzerine kapatıp bir sicimle dikkatlice kıymayı dışarı çıkarmadan sıkıca sarınız. Kol dolmasını uygun bir tepsiye koyup tuz, biber ve biberiye otunu serpip, üzerini sarmısakla biraz ovup sarımsağı atınız.

Sonra üzerine yağı döküp ovar gibi her tarafına sürüp fırına atınız. Her 5-6 dakikada bir fırının kapağını açıp etleri fırından çıkarmadan fırının ağzına çekip tepsinin dibindeki yağdan kepçe veya kaşıkla alıp üzerine dökerek 30 dakika kızartıp altını üstüne çevirerek ve yağlayarak 30 dakika daha pişiriniz. Sonra Sebze Karışımı'nı üzerine ve kenarlarına serpip yağlayarak 15 dakika daha pişirip fırından çıkarınız ve kolu bir kaba alınız.

Tepsi veya kasrolun dibindeki yağı küçük bir süzgece döküp süzdürünüz. Eğer süzgece sebze düşmüşse sebzeleri tekrar kendi kabına koyunuz ve kabı ağır ateşe koyunuz. Tepsi veya kasrole Esmer Et Suyu'nu ilâve edip, dibini bir spatula ile kazıyarak karıştırıp 6-7 dakika kaynatıp süzdürünüz ve sosunu sıcak benmaride tutunuz. Kuzu kolunun sicimleri çözüp, dilim dilim keserek sosunu ayrı, kol dolmasını ayrı servis yapınız.



(Mahmure..
..Z~D~A)



__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
fıstıklı kuzu kol dolması


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Azeri Usulü Balık Dolması (Şorbalık Dolması) Violent Deniz Ürünleri 0 26 Mayıs 2013 19:52
Taze Otlu Kuzu Dolması Zen Dolma ve Sarmalar 0 01 Şubat 2013 19:36
Kuzu kaburga dolması Lady Dolma ve Sarmalar 0 08 Nisan 2010 14:43
Kuzu Etli Kofik Dolması YapraK Dolma ve Sarmalar 0 02 Şubat 2010 03:34