IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Ekim 2018, 12:07   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Aziz Bridget’in 1-Yıl Duaları




Roma’daki Aziz Pavlus Kilisesinde Rab’bimiz tarafından A. Bridget’e açımlanan 15 dua. Papa Pius IX tarafından kabul edilmiştir.
Birinci Dua:
1 Göklerdeki Pederimiz, 1 Selam Sana duasını söyleyin, sonra:
Ey İsa Mesih! Kendini sevenlerin ebedi sevgilisi, tüm neşe ve arzuları aşan sevinç, tüm günahkarların Kurtuluşu ve Umudu, insanoğlunun arasında olmaktan daha büyük bir arzusu olmadığını göstermiş olan, hatta insanlara sevgisinden dolayı zamanın içinde insan doğasını üstüne almış olan Sen; İlahi Plan tarafından ezelden önce karar ve hüküm verilmiş, rahme düştüğün andan, özellikle de Çarmıhtaki Çilene kadar katlandığın acılarını hatırla.
Onların ayaklarını yıkadıktan sonra Havarilerinle yediğin Son Yemek sırasında, onlara Çok Değerli Bedenini ve Kanını verirken aynı zamanda onları tatlıca teselli edişini ve onlara yaklaşan çileni önceden bildirişini hatırla ey Rab.
“Yüreğim ölüm derecesinde kederli” diyerek, tanıklık ettiğin, ruhunda tattığın acılığı ve üzüntüyü hatırla.
Çarmıhtaki eziyetten önce; üç kere dua edip kan terledikten, havarin Yahuda tarafından ihanete uğrayıp, seçtiğin ve yücelttiğin ulusun halkı tarafından tutuklandıktan, yalancı tanıklar tarafından suçlandıktan, gençliğinin baharında Fısıh bayramı merasimleri sırasında üç hakim tarafından haksızca yargılandıktan sonra nazik Bedeninde çektiğin kederi, korkuyu ve ızdırabı hatırla.
Elbiselerinin senden soyulduğunu ve alay için giydirildiğini, Yüzünün ve Gözlerinin örtüldüğünü, yumruklandığını, dikenlerle taçlandırıldığını, eline bir kamış verildiğini, darbelerle ezildiğini, hakaretle ve öfkeyle bozguna uğradığını hatırla.
Çarmıhtaki çilenden önce dayandığın tüm bu acıların ve ızdırabın anısına ölümümden önce bana gerçek pişmanlığı, içten ve tam bir tövbeyi, tüm günahlarımın kefaretini ve affını nasip eyle. Amin.
İkinci Dua:
1 Göklerdeki Pederimiz, 1 Selam Sana duasını söyleyin, sonra:
Ey İsa! Meleklerin gerçek özgürlüğü, sevincin cennet bahçesi, düşmanların seni öfkeli aslanlar gibi kuşattığında ve binlerce hakaret, tükürük, darbe, yaralama ve önceden duyulmamış zalimliklerle sana istediklerince eziyet ettiklerinde katlandığın korkuyu ve üzüntüyü hatırla. Bu işkenceleri ve hakaretleri düşünerek sana yalvarıyorum; Ey Kurtarıcım, görünen ve görünmeyen tüm düşmanlarımdan beni kurtar ve beni sonsuz kurtuluşun mükemmelliğinde korumana al. Amin.
Üçüncü Dua:
1 Göklerdeki Pederimiz, 1 Selam Sana duasını söyleyin, sonra:
Ey İsa! Sevgi dolu kudretiyle her şeyi bağrına basan ve kapsayan, hiçbir şeyin kendisini kapsayamayacağı ya da sınırlandıramayacağı, Göğün ve yerin Yaradanı; Yahudilerin büyük kör çivilerle darbe ardına darbelerle Kutsal Ellerini ve Ayaklarını Çarmıha çivilerken ve bu halini öfkelerini dindirecek kadar acınası bulmayarak Yaralarını büyüttükleri ve acına acı ekledikleri, tarifsiz bir zalimlikle Bedenini Çarmıha gerdikleri, seni tüm yanlarından çekerek eklemlerinin çıkmasına neden oldukları zaman çektiğin ızdırabı hatırla.
Sana yavarıyorum ey İsa!, Çarmıhtaki bu sevgi dolu acın anısına, bana senden korkmayı ve seni sevmeyi nasip eyle. Amin.
Dördüncü Dua:
1 Göklerdeki Pederimiz, 1 Selam Sana duasını söyleyin, sonra:
Ey İsa! Kendi yaralarıyla bizimkileri iyileştirilmek için Çarmıhta yukarı kaldırılan Göksel Hekim, acı çektiğin yaralarını ve daha önce hiç çekmediğin bir azabı sana çektirecek şekilde gerilmiş tüm uzuvlarının zayıflığını hatırla. Başının tepesinden ayak tabanlarına kadar vücudunun eziyet çekmeyen tek bir noktası yoktu, fakat buna rağmen tüm acılarını unutarak Göksel Babana düşmanların için dua etmeyi kesmeden şöyle dedin: “Baba, onları affet çünkü ne yaptıklarını bilmiyorlar.”
Bu büyük Merhametin aracılığıyla ve bu acılarının anısına; Çok Acı Çileni hatırlayarak kusursuz bir pişmanlık duymamızı ve günahlarımızın affını bize nasip eyle. Amin.
Beşinci Dua:
1 Göklerdeki Pederimiz, 1 Selam Sana duasını söyleyin, sonra:
Ey İsa! Ebedi Parlaklığın Aynası, İlahiliğinin ışığında derin düşüncelere daldığında Kutsal Çilen sayesinde kurtulacakları önceden gördüğün gibi aynı zamanda günahları yüzünden lanetlenecek çok sayıdaki günahkarı da gördüğünde duyduğun kederi ve bu umutsuz ve bahtsız günahkarlar için acı acı sızlandığını hatırla.
Bu şefkat ve merhametin derinliği ve özelliklede iyi hırsıza “sen bugün Benimle birlikte Cennette olacaksın” dediğinde gösterdiğin iyilik aracılığıyla sana yalvarıyorum, ey tatlı İsa, ölüm saatimde bana merhamet göster. Amin
Altıncı Dua:
1 Göklerdeki Pederimiz, 1 Selam Sana duasını söyleyin, sonra:
Ey İsa! Biricik ve en çok arzulanan Kral, adi bir suçlu gibi çıplak şekilde bağlanıp çarmıhta yükseltildiğin ve çektiğin azap boyunca sana yakın duran ve “Kadın, işte oğlun!” dediğin sevgili annen ve de “İşte Annen!” diyerek anneni teslim ettiğin imanlı öğrencin dışında tüm akraba ve arkadaşlarının seni terk ettiği zaman çektiğin acıyı hatırla.
Ey Kurtarıcım, kutsal Annenin ruhunu delip geçen kederin kılıcı aracılığıyla sana yalvarıyorum, hem maddi hem de manevi dert ve sıkıntılarım sırasında bana karşı şefkatli ol ve tüm sınamalarda özelliklede ölüm saatimde bana destek ol. Amin.
Yedinci Dua:
1 Göklerdeki Pederimiz, 1 Selam Sana duasını söyleyin, sonra:
Ey İsa! Tükenmeyen şefkat kaynağı, çarmıhta insan ırkının kurtuluşu için susayarak ve derin bir sevgi göstergesi olarak “Susadım!” dedin. Ey Kurtarıcım sana yalvarıyorum, tüm yaptıklarımızda kusursuz olma eğilimini kalplerimizde alevlendir ve içimizdeki bedensel şehvetin ve dünyevi arzuların isteklerini söndür. Amin.
Sekizinci Dua:
1 Göklerdeki Pederimiz, 1 Selam Sana duasını söyleyin, sonra:
Ey İsa! Kalplerin tatlılığı, ruhun sevinci, bize sevginden ötürü Çarmıhta tattığın sirke ve safranın acılığı aracılığıyla bize hayatımız boyunca ve de ölüm saatimizde Değerli Bedenini ve Kanını layığıyla almamızı böylece ruhlarımız için derman ve teselli olmasını nasip eyle. Amin
Dokuzuncu Dua:
1 Göklerdeki Pederimiz, 1 Selam Sana duasını söyleyin, sonra:
Ey İsa! Asil erdem, zihnin neşesi; ölümün yaklaşırken Yahudiler tarafından hakarete
ve zulme uğradığında, Baban tarafından terk edildiğini yüksek sesle bağırarak “Tanrım, Tanrım neden Beni terk ettin?” dediğin zaman daldığın acı okyanusunda dayandığın ızdırabı hatırla.
Bu ızdırap aracılığıyla sana yalvarıyorum, Ey Kurtarıcım, ölümümün korku ve acılarında beni yalnız bırakma. Amin.
Onuncu Dua:
1 Göklerdeki Pederimiz, 1 Selam Sana duasını söyleyin, sonra:
Ey İsa! Her şeyin sonu ve başı, hayat ve erdem, bizim için ayaklarının tabanından başının tepesine kadar dipsiz bir ızdıraba batırıldığını hatırla. Yaralarının büyüklüğünü düşünerek; Seni sevenler için yolu geniş ve kolay olan emirlerine, saf bir sevgi ile uymayı bana öğret. Amin.
Onbirinci Dua:
1 Göklerdeki Pederimiz, 1 Selam Sana duasını söyleyin, sonra:
Ey İsa! Dipsiz Merhamet, Kemiklerinin iliğine ve Varlığının derinlerine kadar işlemiş Yaralarının anısına, suçlarından bunaldığın bu zavallı günahkarı, günahtan ve haklı olarak bana öfkeli olan yüzünden uzaklaştır . Öfken ve haklı kızgınlığın geçene kadar beni Yaralarında sakla. Amin.
Onikinci Dua:
1 Göklerdeki Pederimiz, 1 Selam Sana duasını söyleyin, sonra:
Ey İsa! Gerçeğin Aynası, birliğin simgesi, hayırseverliğin bağı, başından ayağına kadar seni saran yaralarının çokluğunu, Tapılası Kanının akması yüzünden ve yırtılmalardan olan kırmızılığı hatırla. Bakir bedeninin içinde, bize olan sevginden dolayı çektiğin o büyük ve evrensel acı! Tatlı İsa! Bizim için yapabilecek olup da yapmadığın ne var ki! Acılarının iyi meyveleri, Çileni imanlı bir şekilde hatırlamam ile ruhumda yenilensin. Kalbimdeki sevgin, Seni ebediyette görene kadar her geçen gün artsın. Ey Tatlı İsa, tüm gerçek iyiliklerin ve tüm neşenin hazinesi olan Sana yalvarıyorum, bunları bana Cennette nasip eyle. Amin.
Onüçüncü Dua:
1 Göklerdeki Pederimiz, 1 Selam Sana duasını söyleyin, sonra:
Ey İsa! Güçlü Aslan, Ölümsüz ve Yenilmez Kral, hem ahlaki hem de bedensel tüm gücün bittiğinde, kafanı eğip “Tamamlandı!” dediğin zaman çektiğin acıyı hatırla. Bu ızdırap ve kederin aracılığıyla sana yalvarıyorum; Rab İsa, ölüm saatimde aklım dertle dolduğunda ve ruhum kedere düştüğünde bana merhamet eyle. Amin.
Ondördüncü Dua:
1 Göklerdeki Pederimiz, 1 Selam Sana duasını söyleyin, sonra:
Ey İsa! Peder’in biricik Oğlu, O’nun Özünün Parlaklığı ve Şekli; “Baba ruhumu senin ellerine bırakıyorum!” diyerek Ebedi Peder’e Ruhunu alçak gönüllü bir şekilde sunuşunu ve bedenin parçalanmış, kalbin kırılmış, merhametinin derinlikleri bizi kurtarmak için açılmış şekilde son nefesini verişini hatırla. Bu Kıymetli Ölüm aracılığıyla sana yalvarıyorum, Ey Azizlerin Kralı, beni teselli et ve şeytana, bedenime ve dünyaya karşı direnmeme yardım et. Böylece dünyaya ölebilir ve sadece Senin için yaşayabilirim. Sana yalvarıyorum ölüm saatimde Sana dönen bir hacı ve bir sürgün olarak beni geri al.
Onbeşinci Dua:
1 Göklerdeki Pederimiz, 1 Selam Sana duasını söyleyin, sonra:
Ey İsa! Gerçek ve Bereketli Bağ! Şarap yapımı sırasında üzümün suyunu akıtması gibi senin de Kutsal Bedeninden cömertçe akıttığın kanının bolluğunu hatırla.
Asker mızrakla böğrünü delince Bedeninde tek bir damla kalmayıncaya kadar Kan ve su çıktı ve son olarak, Çarmıhın tepesinde kaldırılmış bir mir tomarı gibi, nazik Bedenin harap oldu, Bedeninin tüm özü soldu ve Kemiklerinin iliği kurudu.
Bu acı çilen aracılığıyla ve Kıymetli Kanın aracılığıyla, Sana yalvarıyorum, Ey Tatlı İsa, ölüm ızdırabı çekerken ruhumu al. Amin.
Kapanış:
Ey Sevgili İsa! Kalbimi del geç ki pişmanlık gözyaşlarım ve sevgim hem gündüz hem de gece ekmeğim olsun; tamamen sana döneyim. Kalbim devamlı ikametgahın olsun. Konuşmam Senin hoşuna gitsin. Yaşamımın sonu övgüye değer olsun ki cenneti hak edebileyim ve Azizlerinle birlikte sonsuza kadar seni yücelteyim. Amin.
A. Bridget’e 1-Yıl Duaları için verilen Sözler
Rab’bimiz tüm yıl boyunca bu 15 duayı okuyan kişilere şu sözleri vermiştir:
1. Soyundan 15 kişiyi Araftan kurtaracağım.
2. Soyundan 15 ruhu lütfumda köklendirip koruyacağım.
3. Soyundan 15 günahkar dine dönecek.
4. Bu duaları okuyan 1. derece kusursuzluğa erecek.
5. Ölmeden 15 gün önce ona sonsuz kurtuluşa ersin diye Bedenimi ve sonsuz susuzluğu gitsin diye Kanımı vereceğim.
6. Ölümünden 15 gün önce günahlarını tam olarak bilecek ve derin bir pişmanlık duyacak .
7. Yardımcı olması ve düşmanlarının saldırılarından koruması için onun önüne Muzaffer Haçımın simgesini yerleştireceğim.
8. Ölümünden önce, Biricik Sevgili Annem ile yanına geleceğim.
9. Ruhunu şefkatle karşılayacağım ve sonsuz sevince götüreceğim.
10. Oraya götürdükten sonra ona İlahiliğimin kaynağından özel bir damla vereceğim. Bunu Dualarımı etmeyenler için yapmayacağım.
11. Şu bilinsin ki 30 yıl boyunca ölümcül günah içinde yaşamış kişiler bu duaları yürekten ederse ya da etme niyetinde olursa Rab’bimiz onun tüm günahlarını affedecektir.
12. Onu güçlü ayartmalardan koruyacağım.
13. Beş duyusunu muhafaza edip koruyacağım.
14. Onu ani ölümden koruyacağım.
15. Ruhu sonsuz ölümden kurtulacak.
16. Tanrıdan ve Kutsal Bakireden istediği her şeyi alacak.
17. Tüm hayatını kendi isteklerini yaparak geçirdiyse ve ertesi gün ölecekse bile yaşamı uzatılacak.
18. Biri bu duaları her okuduğunda 100 günlük endüljans alacak.
19. Yüce Melekler Korosuna katılma güvencesi olacak.
20. Bu duaları başkasına öğretenin sonsuza kadar dayanacak neşe ve sevabı olacak.
21. Bu duaların söylendiği ya da ileride söyleneceği yerde Tanrı, Lütfuyla birlikte mevcut bulunacak.

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
aziz bridget’in 1-yıl duaları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bridget Jones'un Bebeği (Bridget Jones's Baby) - Vizyon Tarihi 14 Eylül 2016 Beste Film Tanıtımları 0 03 Eylül 2016 23:51
Kırık Kalpler Kürü - Bridget Asher Violent Kitap Tanıtımları 0 20 Mart 2014 20:05
Bridget Jones’un Diyeti Candy Diyet Listeleri 1 09 Aralık 2012 15:59
Bridget Jones'un 3. Filmi Geliyor Zen Sinema Dünyası 0 07 Şubat 2012 22:24
Bridget Asher ~ Kocamın Sevgilileri . LeyLa Kitap Tanıtımları 0 10 Aralık 2011 12:01