IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Mart 2020, 19:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Freud’un Yaşamı Hakkında Bilinmeyenler ve Son Yıllarını Geçirdiği Evi




Freud’un Yaşamı Hakkında Bilinmeyenler ve Son Yıllarını Geçirdiği Evi


Sigmund Freud, psikanaliz kuramları ve psikoloji ile ilgili teoremleri ile alanı olan ya da olmayan herkesin hayatını bir şekilde etkilemiş bir, Nörolog idi.

Sigmund Freud’un psikoloji ile ilgilenen bir kimse oluşundan dolayı bizler sürekli onu soyut kavramlarla bağdaştırmaya çabalıyoruz. Ancak Freud, bilinenin aksine psikolojideki soyut kavramları nörolojide yer alan somut kavramlarla ilintileyen bir araştırmacıydı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Meslek hayatı boyunca sıklıkla ilgisinin yoğunlaştığı bilinçaltı denizinde, nörolojik bulgular elde ederek suyun yüzeyine çıkmayı hedefledi. Her insanın bilinçaltının söz gelimi “dalgalı ve fırtınalı bir deniz” olarak nitelendirdiğini farz edersek, Freud hırçın suların içinde boğulmamak için rüyalara dikkat çekti.

Araştırmalarında bilinçaltını, görünen ve görünmeyen yüzü (Buz dağı) örneklemiyle açıklayan Freud, rüyaların kişinin bilinçaltının dışa vurumu olduğunu söylüyor. Kendisine karşı gelen birçok psikolog ve nörolog olmasına nazaran savunucuları da yok değil. Öyle ki, onun psikolojik açıklamaları günümüze değin gelmiş ve hipnoz, regresyon, hafıza silimi gibi alanlarda hala baş gösteriyor.

Evet, hepimizin bir bilinçaltı ve bunların gündelik hayatımıza yorumu var.

Peki, Freud’un bilinçaltında neler gizliydi?

Sigmund Freud, psikanalizi en çok araştıran ve uygulamaya döken kimselerden olmakla birlikte belki de psikanalize en ihtiyaç duyan kişilerden de biriydi. Onun da her birimiz gibi korkuları, yaşanmışlıkları ve bağımlılıkları vardı.

Örneğin Freud’u fotoğraflarında sıklıkla elinde purosuyla görmek mümkün. Çünkü onun en büyük bağımlılığı, onu kanser eden puro bağımlılığıydı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Hipnoz, onun araştırmalarını doğrulayan nitelikte bir terapi yöntemi zannediliyor. Ancak Freud, hipnozu deneyimleyen ve reddeden bir görüş taşıyordu.

“Viyana Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra Freud, Viyana Genel Hastanesi’nde çalışmaya başladı ve doktor Josef Breuer ile işbirliği yaptı. Freud’a ilgi duyan Breuer, hastaları hipnoz yoluyla tedavi etmeyi savunuyordu. Breuer’in “Anna O.” olarak bilinen hastalarından biri hipnotik tedavinin etkisinde olduğu anlarda hoş olmayan anıları hatırlıyor gibi görünüyordu. Freud, öbür hekimlerden daha fazla bilgi edinmek için Paris’e gitti ama 1886’da Viyana’ya döndüğünde kendi tekniklerini kullanmaya başladı ve hipnozdan uzaklaştı.”

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bir anda psikolog olma yolunda ilerleyen biri karşısına çıkıyor ve ona saplantılı şekilde “baba rolü” oynamaya başlıyor. Yıllar boyunca onu çeşitli vaatlerle süslüyor, kendi savunduklarını empoze ediyor.

Sadece bununla kalmaz, iddialar Freud’un hastalarına karşı da çoğu kez manipülatif bir yaklaşım sergilediği yönünde merceğe alınır. “Zamanla Freud’un psikiyatri üzerindeki etkisi hem tebrik edildi hem de önemsenmedi. Eleştirmenleri, 1921’de Freud’un araştırmasına katılan Amerikalı bir psikanalist olan Horace Frink örneğinde olduğu gibi hastalarına yönelik manipülatif davranışa eğilimli olduğunu iddia ediyor. Freud’un rehberliğinde Frink karısından boşandı ve hastalarından Angelika Bijur’la evlendi. Bu olay Frink’in kızı tarafından ortaya çıkarıldığında Freud çok eleştirildi.”

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Her ne kadar bir doktor olsa da, kokain kullanıyordu. Ki o dönemlerde kokain bir uyuşturucu çeşidinden çok, enerji veren bir ilaç gözüyle satılıyordu. Freud, kokainin uyuşturucunun etkisi sayesinde üzüntüden kurtulduğunu ve normalde beyninin derinliklerinde olan monologların ortaya çıktığını gözlemledi. Kokaini tedavi yöntemi olarak kullanıp kullanmadığı ya da hastalarına önerdiği bilinmiyor ancak makalelerinde sıklıkla savunuculuğunu yaptı.



Karısı Martha ile evlenip 6 çocuk yapmış ve daha fazla çocuk istemediği halde korunma metodlarından hiçbirini denememiştir. Çünkü Freud, doğum kontrolünden, özellikle de o dönem moda olan ‘geri çekilme’ metodundan nefret ediyordu.





Alıntı-

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
freud’un yaşamı hakkında bilinmeyenler ve son yıllarını geçirdiği evi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Saçımız hakkında bilinmeyenler Desmont Merak Ettikleriniz 0 10 Şubat 2015 18:33
Ruj Hakkında Bilinmeyenler! Desmont Merak Ettikleriniz 0 12 Kasım 2014 18:29
Diş Taşları Hakkında Bilinmeyenler Heidi Ağız ve Diş Sağlığı 0 01 Ağustos 2008 14:21
Kâbe Hakkında Bilinmeyenler. Lee Genel Paylaşım 0 11 Aralık 2007 23:42
Xp Hakkında Bilinmeyenler ad3m Windows 0 12 Ağustos 2007 10:38