IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sevda

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 20 Temmuz 2013, 19:45   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kızarmış Pilav - Çin Mutfağı




Kızarmış Pilav - Çin Mutfağı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

içindekiler

  • 1 su bardağı yasemin pirinç (jasmine rice)
  • 2 adet yeşil soğan
  • 2 yumurta
  • 124 gr küçük donmuş karides (yaklaşık 30 küçük parça)
  • 100 gr tavuk göğsü
  • 1 adet küçük boy havuç (bulabilirseniz konserve olarak satılan bamboo shoots – bambu filizi – kullanabilirsiniz)
  • 4 yemek kaşığı donmuş ya da taze bezelye (kesinlikle konserve kullanmayın)
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1/2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


hazırlanışı

  • Bir tencereye 1.5 su bardağı kaynar su koyun. Tuz ekleyin. Orta ateşte su fokurdayıncaya kadar kaynatın ve içine pirinci ekleyin, suyunu çekene kadar pişirin.
  • Pişen pirinci hafifçe alt-üst edin ve soğuması için bir kenarda bekletin.
  • Tavuk göğsünü tavla zarı büyüklüğünde kesin. Üstüne 1 yemek kaşığı soya sosu ve yarım tatlı kaşığı toz şekeri ekleyin. Karıştırıp, bir süre bekletin.
  • Havucu tavla zarı büyüklüğünde küp küp kesin. Bezelye ve havucu, diriliği gitmeyecek şekilde 7-8 dakika haşlayın. Süzdürün.
  • Yeşil soğanı iyice yıkayın ve incecik halkalar şeklinde doğrayın.
  • Karidesi buzluktan çıkarın. Çözdürmeden kaynayan su dolu bir tencereye atın ve 5 dakika haşlayıp, süzdürün.
  • Bir kasenin içine yumurtaları kırın. 1 tatlı kaşığı yeşil soğan ve bir fiske tuz ekleyin. Çatalla iyice çırpın.
  • Wok’u iyice kızdırın. 1 yemek kaşığı sıvı yağı koyun. Yağ kızınca, yumurtalı karışımı boşaltın ve çubukla ya da tahta kaşıkla hızlı hızlı çevirip pişirin ve bir yandan da yumurtaları kaşıkla küçük küçük parçalara bölün. Pişen yumurtaları başka bir kaseye alın.
  • Wok’un içine 2 yemek kaşığı yağı ekleyip iyice kızdırın. Arkasından tavuğu ekleyin. 1-2 dakika kadar çevirmeden bekleyin. Daha sonra kaşıkla, hızlı hızlı çevirerek 4-5 dakika kadar tavuğu kavurun.
  • Karidesi, bezelyeyi, havucu ve yeşil soğanları da ekleyip, hepsini 1 dakika hızlı ateşte kavurun. 1 yemek kaşığı soya sosunu ekleyin.
  • Sebzelerin üzerine haşlanmış pirinci boşaltın. Isınına kadar yüksek ateşte hepsini kavurun.
  • Son olarak pişmiş yumurtaları ekleyip, dikkatlice karıştırın. Sıcak sıcak servis yapın.
Alıntılar

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 20 Temmuz 2013, 19:55   #2
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kızarmış Pilav - Çin Mutfağı




@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] iftar vakti yaklaşıyor zaten, paylaşma böyle şeyler yahu ;d

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
cin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kızarmış Pilav Violent Makarnalar Pilavlar 0 22 Mayıs 2013 23:01
Kızarmış Dondurma Liaaa Tatlılar 0 28 Şubat 2012 13:28
Kızarmış hayalet Hesna Esrarengiz Olaylar 0 16 Mart 2010 01:32
Şam Fıstıklı Pilav Eşliğinde Kızarmış Tavuk YapraK Tavuk Yemekleri 0 15 Şubat 2010 23:23
Kızarmış Ceviz YapraK Yemek Tarifleri 0 11 Ocak 2010 17:21