IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Mart 2014, 08:57   #1
Çevrimdışı
Fransız Usulü Dana Ciğer


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
100 gram margarin
1 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
biraz un
1 tatlı kaşığı biberiye
2 diş sarmısak
2-3 yaprak adaçayı
2 adet kuru soğan
1/2 demet kıyılmış maydonoz
500 gram domates
1/2 çay kaşığı toz şeker
600 gram dana ciğeri
tuz,karabiber
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sirke

Tarif
Ciğeri ızgaralık olacak şekilde doğrayın.
Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın.
Sarmısağı ve soğanı soyup ince ince kıyın.
Ciğerleri önce una bulayın, sonra kızgın yağda iki tarafını da sadece birer dakika kızartın.
Üzerlerine tuz ve karabiber serptikten sonra ciğer dilimlerini tabağa alın.
Soğanı ve sarmısağı, ciğeri kızarttığınız tavaya atıp, aynı yağda kavurun.
Sonra üzerlerine, domatesleri ve domates salçasını ilave edin.
Kırmızı şarabı da ekledikten sonra 1.5 çay bardağı sıcak su katın.
Tuz,kırmızı biber ve şeker ile tatlandırın.
Ateşin altını iyice kısıp 10 dakika tıkırdatın.
Bu sürenin sonunda, kıyılmış ada çayı yapraklarını, biberiyeyi ve ciğerleri tavaya, sosun üzerine katın.
1-2 dakika da sosla beraber pişirin ve sıcak olarak servis yapın.

(Alıntıdır)

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
100 gram margarin
1 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
biraz un
1 tatlı kaşığı biberiye
2 diş sarmısak
2-3 yaprak adaçayı
2 adet kuru soğan
1/2 demet kıyılmış maydonoz
500 gram domates
1/2 çay kaşığı toz şeker
600 gram dana ciğeri
tuz,karabiber
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sirke

Tarif
Ciğeri ızgaralık olacak şekilde doğrayın.
Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın.
Sarmısağı ve soğanı soyup ince ince kıyın.
Ciğerleri önce una bulayın, sonra kızgın yağda iki tarafını da sadece birer dakika kızartın.
Üzerlerine tuz ve karabiber serptikten sonra ciğer dilimlerini tabağa alın.
Soğanı ve sarmısağı, ciğeri kızarttığınız tavaya atıp, aynı yağda kavurun.
Sonra üzerlerine, domatesleri ve domates salçasını ilave edin.
Kırmızı şarabı da ekledikten sonra 1.5 çay bardağı sıcak su katın.
Tuz,kırmızı biber ve şeker ile tatlandırın.
Ateşin altını iyice kısıp 10 dakika tıkırdatın.
Bu sürenin sonunda, kıyılmış ada çayı yapraklarını, biberiyeyi ve ciğerleri tavaya, sosun üzerine katın.
1-2 dakika da sosla beraber pişirin ve sıcak olarak servis yapın.

(Alıntıdır)
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
ciğer, dana, fransız, usulü

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Roman Usulü Dana Saltimbocca Liaaa Et Yemekleri 0 24 Ekim 2012 20:34
Uzakdoğu Usulü Dana Şiş N999 Et Yemekleri 0 11 Şubat 2012 16:40
İtalyan Usulü Dana Ciğer Tarifi Sevda Et Yemekleri 0 22 Mart 2011 12:08
Dijon Usulü Dana Pirzolası YapraK Et Yemekleri 0 02 Şubat 2010 03:43